Çalışmaktan yoruldum bu para beni kurtarır ama nasıl yatırım yapmalıyım?

Merhaba arkadaşlar öncelikle ekonomiden anlamadığımın farkındayım zaten anlasam bu konuyu açmazdım☺️ şimdi öncelikle 5 yıldır çalışıyorum lakin elde tutulur bir birikimim yok. En kötü araba, ev bile gelmiyor kazandığım fiyata. Ama bu paranın iki katını faize yatirsam karın tokluğuna yeter diye düşünüyorum. Ev aileme ait, faturaları, masrafları bölüşüyoruz. Şimdi öncelikle bir süre daha çalışıp birikimimi ikiye katlayıp altına yatırmayı düşünüyorum. Ondan sonra ki süreçte yılda 4-5 ay masraflarımi çıkaracak kadar çalışacağım sadece çünkü şu an için evin genel masraflarını babam karşılıyor. Lakin ileri de babam karsilayamayacak duruma geldiğinde iş bulamazsam birikimimle geçinmeye geçtiğimde altını TL'ye çevirip faize versem yine şu an ki gibi karın tokluğuna yeter mi yoksa tamamen yok mu olur? Bunun olmaması için ne kadar kazanıp ne kadar birikim yapmaliyim? Sigaram, alkolüm yok, oldukça evcimenim. Vejetaryenim sebze ile besleniyorum. Gezme anlayışım çok fazla yok. şu an ki TL ile ve pahalilikla 1500 TL kadarı beni gecindirir
Çalışmaktan yoruldum bu para beni kurtarır ama nasıl yatırım yapmalıyım?