Böylesine oynak kurda kimse satıcıya kin güdemez! Ben ömrü hayatımda bu kadar oynak kur görmedim, eskiye de baktım, böylesi bir dönem dünya tarihinde yok, ülkenin dibini sıyırıyorlar, sünnetliyorlar! Seçim yatırımı için manipülasyon yapıyorlar, yine keriz silkiyorlar, oynak dövize göre plan yapan ama hükümetten istihbari bilgisi olmadığı için milyonlarca lira zarar eden, eksi yazan firmalar da var. Ki ben şu an Avrupa müjdesini bekleyen mevcut işini bırakmış biriyim, hak veriyorum ve görüyorum olayı. Daha yeni davul zurna yapıldı Malatya' da , bu halkın ağırlığı sağ merkezli ve reyiz denen kasımpaşalı yaşam formu ayna tuttuğu kesime çok iyi oynuyor! Çay ocağının başına koymayacağın adamı ülkenin başına getirirsen tecavüz kaçınılmaz zevk almaya bakacaksın durumu yaşanır doğal olarak. Ve olur da birkaç ay dövize baskı ve manipülasyon yapılarak seçim kazanılırsa kimse şaşırmasın, bu halkın cahilliğini sakın hafife almayın, sonrası mı? İşte orası tam bir bok çukuru, yeni 5 yılda öyle bir soyacaklar ki , millete öyle bir kan kusturacaklar ki bu dönemleri mumla arayacağız!
Yanlış düşünce... Zamlarda düşüş olmaması gerekir.. Çünkü üretici ve esnaf zaten çok düşük kar marjı ile çalışıyor... Emeklerinin karşılıklarını alamıyor.. Dolayısı ile bu tüm gelir gruplarını etkiliyor. Zamların devam etmesi, kar marjlarının yükselmesi ve müteakiben maaşların yavaş yavaş artması doğru olan yöntemdir... Gelişmiş tüm ülkelerde kar marjı çok yüksektir. Buna paralel olarak zamanla alım gücü yükselecek, sanayileşme, yeni yatırımlar gelecektir. Cebinde parası olmayan esnaf, sanayici planladığı yatırımı yapamaz.
Merkez Bankası önce yıl sonu dolar tahminini 9 olarak belirlerken bunu en son güncelleyip 13 Tl'ye sabitlediler ve asgari ücretin de 4250 tl'ye yükselmesiyle beraber bir daha asla 10 Tl altına düşeceğini sanmıyorum.
Fiyatlarda indirim olmasının yerine daha da zamlar gelicektir çünkü sanırım bu en son gelen zamlar kur daha 9- 10 Tl civarında iken yapılmıştı. Kısacası maalesef artık mümkün değil
Böyle birkaç gün daha düşmeye devam eder hatta böyle var ya onlara kadar düşer daha sonrasında yine bir artış bu sefer hiç düşmez ama 20’ye kadar gider
Hayir sadece zammı durdururlar misal yine benzine zam gelicekti askıya aldılar.. Ne zaman artar zam gelir ama indirim asla gelmez ve dolar asla 12 nin altını görmez. RTE halk dövize geçmesin diye dövizle orantili otomatik faiz artışına geçiyor çünkü daha fazla para basicaklar ama enflasyon karşısında fark eden bisey olmucak
Toplancilar diyecek döviz kur belli değil dalgalanma devam ediyor ayni zamlı fiyattan satış devam türkiye burası indirim bekleme ama hic yoktan yeni zam yok gelcek zamlar durulurdu bu da gÜzel haber
Daha 16 dan 18 e çıkmasının zammı gelmemişti aslında ama bu seviyede kalırsa ya da daha da düşerse fiyatlarda düşecektir. Sonuçta maaliyet belli, illaki daha ucuza satan olacaktır buda fiyatı illaki aşağı çeker.