Ülkemize yapılan bir komplo olduğunu düşünüyorum. Malum baştaki kişi doları düşürmeye çalışıyoruz imajı vererek bir yükseltip bir indiriyorlar en son da bu sert düşüşün başka açıklaması olamaz, kendini şakşaklattırcak diye doları indirmeye çalışıyoruz imajı veriyor. Dolar yine yükselicek bir kaç gün sonra eminim bunda
olayı Şimdi anladım. Dolaylı faiz artırımı yapılıyor yani. Kur % 40 artmış, faiz % 14 ise aradaki 26 puan ödenecek. Ve bunun adı faiz olmayacak. Müthiş... aradaki farkı milletin parası ile ödeyecekler ama bu model tutmazzzzzz. dolar alın koyun kenara. fırsatı değerlendirin.
@emirwq1 yapamaz mümkün değil. para basması gerek bu durumda. bu da dolaylı develüasyon demek olur, ve sıkıştıklarında bir anda dolar 35 Tl olur. riskten de öte bir durum.
@emirwq1 CB Erdoğan, daha önce görmediğimiz bir şey yaparak, TL mevduatlar bile dolarize ediyor. Faiz artışı yapmıyormuş gibi yapıp, ne kadar olduğunu kimsenin bilmediği rekor bir faiz artışı yapıldı. Üstelik bunun bütün yükü de, devletin/halkın sırtına yıkılacak.
Hayır, yurt dışına eğitim için gidicem euro almıştım biraz, gerçi düşmüş ucuzdan alamadığım için üzüldüm ama borsacı tanıdığım kısa sürede artacağını söyledi sınırsız faizle hazinede ki para yetişmezmiş.
Bir başarı değildir elbette Yarın sabah 20 ile gözümüzü açmayacağımız ne malum… Birileri dolar alsın diye yapılmış bir olaydır bir ikş güne eski haline döner
Boşaldıktan sonra nasıl ki söner ama bir süre sonra öncekinden daha sert ve uzun süreli olur. Ben bunu bekliuorum. Dikilecek yine hemde daha sert ve uzun süreli.
Mevduat yasasi soylemleri ve altin bazlı politikalar yatırımcıyı etkiledi, dolarin aktif dolaşımdaki paydası arttı; bu nedenle de düşüşler görüldü ancak bu düşüşün devam edecegini gostermez.
Enayi silkelemesi. Ve balinalar küçük baliklari yedi. Bekliyordum böyle birseyi hatta apple aralik ayina girmeden aralik ayi turkiye döviz kurunu 17₺ olarak sabitlemisti. Buradan doner diyordum döndü
Borsa kapalı oldugundan olmasın 😂 dolar 26 tl euro 28 tl olacak bızım başimizdaki bela katara 26 dolar sözü verdı onu unuttun galıba
Yaşadığın ülkede hıcbırşey üretmıyor ancak ıthal edıyor sanayı yok üretim yok iş yok para yok dolar euro nıye yükselır nıye düşer hıc bılgın var mı yok olsa böyle konuşmazdin sanki euro Şu an 16.80 falan sankı bu cok ıyı gıbı konuşuyor 😂
Bugün açiklamalardan sonra. doların daha da düsmesi bekleniyordu ama olmadı. Hala satmayan insanlar var. Çünkü bu sistem güven vermiyor. Dolar yakında 15 16 tl civarina çıkacak.
Grafikler var grafiğe bakarak yorumlayabiliyorum bide TÜİK açıklama yapacak yıl başı yüzde 25 bekliyorum ben TÜİK oranını fırlayacak yukarı eminim adım kadar