Bana göre mantıksız nakit para daha değerlidir kriz zamanlarında harcama serbestliği sunar siz ne düşünüyorsunuz?
Mantıklı
Mantıksız
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
mal mülk sıkıntı bu devirde.
bizde 5 tane varda ne oluyor. binlerce lira vergisi çıkıyor.
kiracı çıksa masraf bırakıyor. kalan paranı da bakımına masraf ediyorsun.
mantıklı değil bizim evimiz şuanki piyasa değerinde 2k değeri vardır en az. biz insanlık ediyoruz 1.5 istiyoruz. bu zamanda böyle kaliteli ve yeni evi bu kadar ucuza bulamayacaklarını bilsinler , iyi baksınlar sahiplensinler diye. evi satsak en az 500k alırız çevremiz de var. tutulan bir semt. sen bu parayı alsan faize yatırsan ayda 6k ya yakın getiri sağlar. üstelik her hangi bir masrafı da yok. vergisi de yok. üçüncüsü ev gibi yıkılma yangın çıkıp da hepten kaybetme riskinde yok. yani ben olsam, param azsa altın dolar alırdım. 2-3 e katlayınca çıkardım. hepsini faize yatırırdım. bana aylık getirisi 2-3k bile olsa, benim kendi maaşım 5k olsa bile 8 bin lira alıyor gibi olursun. üstüne her ay hepsini harcamak zorunda değilsin. gidersin 3 bin lirasını harcasan, kalan 5 binini ana parana eklersin. her ay sana 50 TL daha fazla getirisi olur. 1.5 yıl sonunda sana 1000 TL daha düzenli sabit getirisi olur. aynı maaşı kazanıyor olsan dahi her ay düzenli gelen maaşın 8 yerine 9 olur yani kötü mü?
faiz enflasyonda eziliyorda, büyük giderlerin varsa kücük kücük altın dolar alım satimı yaparım diyorum ben. maksat ek gelir olsun. senin ticarethanen vardır aylık gideri 10k dan 20k ya cikmistir. faizle ugrasma zaten. onu da o isten anlayan adama sor. ben altin dolarla karımı alır çıkarım. sürekli bu isi yapamam eldeki para buyudukce bunu yonetmesi zorlasir. benim beklentim maasima ek olarak 3-4-5k ek gelirim olsa bana yeter kafasindayım. gerejtikce bu rakami yukari tasirim. ama sen boyle dusunen birisi degilsen hic dinleme beni. parani sermaye olarak kullanabilecegin isler varsa oralarda degerlendir. ben ticaret yapamiyorum. yapabilsem oyle yapardim.
dedigim gibi ben tepeden aldım. dolar dolardır diyorum. şimdiye kadar kazançlı çıktım. tr ekonomisine baktigimda rte ya da merkez bankasi ayni stratejileri izlemeye devam ediyorlar. guvende kaybedilmis durumda. dovizi tutabilecek hicbir sey yok su durumda. merkez bankasi kendine ait olmayan parayla mudahale yapmaya calisiyor. eksi rezervde zaten. kisitli imkanla bunu yapiyor. yani hukumet zaten faizi artirmayacagini bas bas bagirarak soyluyorlar. nas var falan diyorlar. yani dolar euro dusmeyecek. en iyi ihtimalde bile faiz karari pas gecilecek yani sabit kalacak. sabit kaldiginda artmaya devam edecegini biliyoruz dovizin. oyleyse? faizi yukseltseler dolar euro dusecek ama bu sefer uzun vadede artacak. bu ne demek? yeni doviz altin alimi icin firsat demek. cunku ilerde tekrar artacagini biliyorsun. anlayacagin hukumet degismedigi surece, insanlar bu yonetime guvenmeyecek. adamlar dogruyu soylese bile yalanci coban konumundalar. kimse inanmiyor soylediklerine. o yuzden ben acimam elime gecen tum parayi dovize yatiririm. faiz artirip dovizi dusururseler tekrar satin alirim. ne zaman secim soz konusu oldu. secim gunune haftalar kala tum paramla tl ye donerim.
Şu an en mantikli yol bu gozukuyor. ev araba bunlari satmak icin aliyorsan al. ama kendin icinse , cokta ohtiyacin yoksa bekle. ben 5 bin liralik bilgisayarimi internette 20 bin liraya goruyorum. 4 kat fazla parayi neden vereyim? hakki degil. bekliyorum elimdekiyle idare ediyorum. yani satarken kazanmak vardir birde alirken kazanmak. kullanacagin seyde alirken kazanmaya bakacaksin. o yuzden beklemek en dogrusu
Kesinlikle mantıklı olduğunu düşünüyorum sonuçta o paranın bir şekilde değerlendirilmesi gerekiyor. Konut fiyatları her şeyin ötesinde çok artıyor konut alınıp birde iyi bir kiraya verildiğini düşündüğünüzde hem aylık getirisi hem de yıllık değerlenmesi ile size çifte kazanç sağlayacaktır. Döviz ve emtialar da ise sürekli bir yükseliş olmayacağı gibi belli zaman sonra da yatay geçişe dönebilir... YTD
Kira getirisi çok getirmeyebilir ama evin değeri her ay artıyor asıl kazanç buradan olacak gün gelecek 500 binlik ev bir milyon olacak kirası çerez parası...
Cevap
5Cevap
Bir çok uzman 2022'de ekonomik kriz çıkacağını işaret ediyor böyle bir şey olursa gayrimenkül fiyatları inebilir ve sabırlı olan kazanır, ben bu fiyatlara ev almam, ötv inmeden ise hiç bir şekilde araba almam resmen 1 bize 1.5 devlete alıyoruz.
Neden ev fiyatı insin
Millet sokakta bile kalsa inmez
@Saseantırkem küresel bir ekonomik krizde işsizlik artar. kirayı veremeyenler kırsallara çekilir beton yiyemeyeceğine göre. şehir boşalır. geriye boş betonlar kalır. alıcı yoksa kime satıcan bunları? dolayısıyla fiyatları asagı çekilir. kriz ortamında insanlar köylerine tarlalarına kaçar ekmek nerde iş orada.
Kiracı değilde kendi evi olan birisi için gerek yok. Ama kiracı birisi için ev almak daha mantıklı. Kiracı olup ömür boyu ödemek bir de ev sahibi çık derse bak sen sıkıntıya
Kiracı değilse eğer ev alıp kiraya verebilir bu da bi kazanç sağlar ve alacağı arabanın masrafını bu gelen kira ile giderir. Ev almak her zaman avantajlıdır
Ev veya arabanın aciliyeti varsa bozup almak mantıklı ama yoksa bozmam dursun dediğin gibi nakit önemli
Yoo, hiç bir farkı yok
İşte döviz bozup da ev araba almanın pek bir karı yok mantıklı değil demek istedim
Altın
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?