Aile içi olursa neden olmasın. Tabi bunu yaparken de benim durumumun iyi olması ve bir guvencemin olması lazım.
Ben aile içinde ki insanlara güvenirim çünkü hepsi borcuna sadık insanlar.
Ama tabi güvenilmez birisi varsa da ona kredi cekmezsin.
Benim kredi cekmek istememin ayrı sebebi banka hem kredi notumu yükseltiyor hemde bana kampanyalar da fayda sağlıyor.
Mesela evde alışverisleri ben yaparım özellikle ve nakit para yerine karttan geçerim sonra o nakit parayı bir ara bankayı yatırırım borcumu kapatırım Ama buradaki asıl mesele şu mesela banka diyor ki 500 TL harca sana 250 chip para vereyim Daha sonrasında böyle harcama yaptıkça altın biriktiren hesaplar var. Tabii bunlar küçük küçük beni bayağı az miktarda ama damlaya damlaya göl olur.
Şimdi 250'lik çip aldin başın göğe mi erdi diyeceksiniz
Annem ve babam için çekerim ilerde eşim ve çocuğum olursa onun için de çekerim onun harici sanmıyorum tabi neden para lazım oldu nasıl borç yaptı bunları da bilmek lazım
Ben de atmam. Kimseye güvenmemeli kefil olmamalı bu hayatta. Kendinizi düşünün her şeyden önce. Kendisi çekiyorsa çeksin çekemiyorsa da elinizde olandan borç verebilirsiniz ama kredi çok farklı bir durum bulaşmamanızı tavsiye ederim. Kimseye bu kadar çok güvenmeyin..
Çekmem yazıyordum çektiğim aklıma geldi ajddiwjfnwj ama benim değil ailemden birinin yakını ve yüklü miktar değil. Her ay da ödüyor. Ben ailem istedi diye çektim ama kendi fikrimce yapmam. Büyük konuşmayayım da.
Anneme babama kardesime bobregimi bile satar para bulurum , en yakın arkadasim ve guvendigim bir iki akrabaya durumum musaitse borc veririm digerleri venden olseler tek kurus alamazlar
Benle mi yedi parayı. Arkadaş borç vereyim sana aleme akalım diyor. Dedim tamam ama geri vermem. Ne borç verir nede alırım kaldı ki kredi çekicem 😂 Ama akıl isterse veririm. Bi çıkar yol varsa bulurum. Yoksa intihar et derim
Güvendiğim ise çekerim ve çektim de. 2 sene önce de hiç aksatmadan bitirdi çocuk borcunu. Büyük meblağ değildi belki ama yine de bir kez bile aksatmadı. Kime güveneceğini biliyorsan yapılır bu işler.
Miktarı önemli. Çok yüksek bi meblağ değilse çok sevdiğim ve güvendiğim insanlar için yapabilirim bunu. Ama yüksek bi meblaği hayatımdaki bir kişi için düşünmeden yaparım.