https://twitter.com/burcuyildirim92/status/1463177502147366919 Tepki göstermeye korkan bir halk olduğu sürece, iktidar hükümet "Benim vatandaşım halinden memnun" "Benim alanım ekonomi" Ekonomiden anlayanlara ise "Siz ne anlarsınız ekonomiden" der.. Dolar da geri çekilmeler olsa da 13,50 leri görmesi, o barajı delmesi demektir bu da alt rakamlarda uzun soluklu kalmayarak yukarı yönlü ilerlemesi demektir. 15 leri bulabilir diye düşünüyorum.. Hayat pahalılığı da Allah herkese yardım etsin..
Hükumetin taktiksel politika değişikliği... Planlı olarak faizleri düşürdüler... Kurun artacağını biliyorlardı ve engellememeyi önceden planladılar... Halk ve yatırımcı deli gibi dolar ve altına yükleniyor... Nereye kadar... Ceplerindeki para bitene kadar... Ya sonra? İşte ondan sonra kontrol hükumete geçecek... Deli gibi yükselen kur, çılgın gibi düşüşe geçecek.. Hükumet düşüşe müdahale edecek... Düşüşü yavaşlatacak.. Belki de hiç düşürmemeyi hedefleyecek... İhracat hızla artarken, ithalat düşecek.. Devletin kasası para dolacak.. Zamlar ile kur artışı karşılanacak...
Ülkede enflasyon var. Eğer politika faizi enflasyona eşitlenmezse kur artışı enflasyona oranla devam eder. Esas sıkıntı insanların kazançlarını korumak için döviz ve değerli madenlerden mala geçiş başlayınca başlayacak. O zaman hiper enflasyonla mücadele edeceğiz. Acilen hükümetin "mantıklı" bir ekonomik plan açıklayıp merkez bankası ve ekonomi bakanlığından tek adamın el çekmesi gerekiyor. O da olmayacağı için tek çare seçimde hükümeti değiştirmek. Fakat halk hala hükümeti savunuyor. Tekrardan seçilme ihtimali var.