Bilen var olmasına var da değiştirebilen yok 😀
Maalesef bir jenerasyon bu durumdan baya baya etkilendi...
Bir şeyi pahalı yapan onun miktarıdır. Eğer çok varsa düşük fiyatlı olur, az varsa daha pahalı olur.
Tam da bu sebeple üretmeye başlarsak ve bu üretim yeterli seviyelere gelirse pahalılık azalir. Üretmezsek başka üretenlerden alırsak yani ithal etmeye devam edersek artar.
Hatta çok üretip ihraç edersek yani satarsak ülkeye döviz de girer çok çok daha iyi olur.
Bu ne zaman olur? İşte orası belirsiz 😇
13 Yorumla
Soran1 yılEskiden tarım ülkesiydik yok ettiler bir çok şey yok oldu eğitim yok oldu
Soran1 yılSorsan dindar insanlar Müslüman aza şükreder diyip üst tabakayı Karun kadar zengin yaptılar
En İyi Cevaplar
1 yılBilmiyorum ben artık Hani yaşamaktan tat almıyorum biliyor musun? Artık Ümitlerim kalmadı umudum kalmadı hani Özlem Hasret Arzu boşluk hep bir anlamsızlık yaşıyorum artık paranı da tadı kalmadı ki yani senin gençliğin gitmiştir benim her şeyim diye Ya neyin var artık ki bu ülkeden niye Varım Ben niye yaşıyorum Bir de toprak bile kabul etmiyor artık beni niye düşün Nereye gideceğim artık yiyemiyorum biliyor musun Çünkü intihar ederim kurtuldum ama o da etmiyor olmuyor yani
00 Yorumla
1 yılBitmeyecek, inancını bilmem ancak ahirete kadar böyle devam edecek. Eğer ülkemizde ki pahalılığı diyorsanız. O bizim ve bizim gibi ülkelere özel bir şey, maalesef ki avrupa'da bile pahalılık var ama bu kadar değil. Geçen araba aldım, yurt dışındaki fiyatıyla bi karşılaştırdım ve şunu farkettim, bu arabaya vereceğim parayı dolara veya euroya çevirsem sıfırdan aşırı lüks bir hayat kurardım.
00 Yorumla
1 yılHiçbir zaman bitmedi ki Levent Kırca'nın skeçlerinden beri devam ediyor. 2004 2006 tü Sanırım yanlış olmasın, o civarlarda biraz iyiydi o kadar. Evrupa daha iyi. 30 dolarlık amazondan ürün bakıyorum, ülkeye gelmesi vergi vs 2500 lira. Elin adamı orada 30 dolara o ürünü çok rahat alabiliyor işte :)
00 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Vallahi seni o kadar iyi anlıyorum ki! 🙏 Şu dönemde markete girince cüzdanlar eriyor, insan kendini say say bitmeyen fiyatlar arasında kaybolmuş gibi hissediyor. Enflasyon %40’ın altına inse de, döviz ve hayat pahalılığı devam ediyor, maalesef hemen normale dönmek kolay olmuyor. Ama unutma, bu döngüler geçici, umut her zaman var! Birikimini ve harcamalarını iyi planlayarak şu dönemi daha rahat atlatabilirsin. Sen bu konuda neler yapıyorsun, kendince hangi yöntemleri buldun? Paylaşmanı çok isterim! 💪💸 YTD 😛
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
55Cevap
10 tane yeni dünya aldım 53 lira, 8 9 tanr var yok kayısı aldım 63 lira, 1 kilo mandalina 60 lira, markete gittim 178 lira, tavuk ve bonfile aldım 310 lira yalnız yasiyorum daha ekmek almadım allahtan kirada degilim. Allah kiracılara yardım etsin hoş bu millet coğu şeyi hakediyorda neyse
12 Yorumla
Soran1 yılKurunun yanında yaşta yanıyor… yoksa hakediyoruz
- 1 yıl
Din din diye diye başımızdakine oy vererek ülkeyi bu hale getirdiler
1 yılBu milletin her bir ferdi aç gözlü gözü doymaz karakter şeref haysiyet yoksunu olduğunun farkına varıp düzelmeye karar verdiğin de mesela fabrika çıkışı 27 TL olan fıstık ezmesi markette 54 TL ye yoldaki benzinliklerin marketinde 75 tlye satan aç, gözümün gözü doyduğunda
00 Yorumla
Bilim ve sanat, bir kuşun iki kanadı gibidir.
Bu iki kanadı kullanabilen toplumlar uçar ve özgür olurlar.
Uçamayanlar ise tavuk olur.
'Tavuk toplum', önüne atılan bir avuç yemi gagalarken,
arkadan yumurtalarının alındığının farkında bile olmaz.
Charles Darwin02 Yorumla
Soran1 yılSanat kısmındayım ama pek bir değerim yok…
Birlik beraberlik olmadığı sürece hala akpyi savunan bir zihniyet olduğu sürece çok zor gibi görünüyor. Millet zamanında ses çıkarmadı çıkarmadı şimdide ses çıkarıyor fayda etmiyor bastakiler güçlendi şimdi herkesi süründürüyor eziyor geçiyor veya içeriye atıyor. Başka biride gelse 10 15 sene ülke toparlanamaz
10 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 541 cevap paylaştı.
1 yıl
Cözüm üret?
011 Yorumla
Soran1 yılNeye çözüm üreteceğim acaba
- 1 yıl
Üretim olmazsa nasil pahaliliga engel olacaksin?
Soran1 yılSence buna engel olabilen var mı şaka gibi tek bi kızdan engel bekliyorsun sorun gerçekten üretim yapmamam mı bu kadar biliyorsan yapsaydın üretimini olsaydın engel
- 1 yıl
Mustafa Kemal Atatürk tek bir adam bir devlet kurdu ve engel olmaya calisti ve bir süre oldu? Sende yapamiyorsan aglamayi kes.
Soran1 yılEnayi misin Atatürk gibi bi adamla kıyaslama yapıyorsun ulan kim tırnağı olabilir beyinsiz herif
- 1 yıl
Atatürk de senin benim gibi insandi? Oda savasti cabaladi kacmadi. Onun sözüyle sana cevap verip daha da verme tenezzül etmeyecegim.
Soran1 yılHiç haber izlemiyorsun galiba yenilik yapmak isteyenler şu an hapiste diye kalkıp ahkaö kesip ağlama diyor senin gibilerde ağlasa keşke bu halde olmaz kimse
Soran1 yılHe tamam zırnık duruöunu bilme sorgulamadan Atatürk öğüdü veriyor
- 1 yıl
Haberleri gündemi senden daha fazla takip ediyorum. Kusura bakma direnis konusunda ülkecek cok zayifiz. Kitleler toplumlar sürekli bana dokunmayan yilan bin yasasin kültürüyle yetismis. Genclere dair umudum cok fakat toplum olarak behindath olduklari icin cok zor. Sirbistan da yapilan eylemlere hic baktin mi? Bu kadar kitlesel baski ile geregini yaptilar veya gürcistan
https://www.youtube.com/shorts/qpnkaWT2rCA
https://www.youtube.com/watch?v=SHO-RkgZ-vk
Al izle. Bu kültüre ülkecek sahip olmadikdan sonra ne denebilir ki
Soran1 yılAzınlık olarak az olduğumuzun farkındasın ve benim gibi 3-5 direnene de kızıyorsun çok ilginç toplum ahlaksızlığını çözüm üret diyerekten bitirmemi bekliyorsun madem çözüm bu kadar basit ve senin aklına gelebilecek bir şey bulsaydın çözümünü mevcut durumundan memnunsan sen ağlamazsın olur biter hayırlı günler
- 1 yıl
80 milyon da eger bu kadar kuralsizliga tahammül edebiliyorsa demek memnundurlar
1 yıl2006 2009 arası iyiydi 2000 öncesi çok çok iyiydi azda olsa hatırlıyorum baştakinin suçu değil aslında ayaklanmayan millette
02 Yorumla
Soran1 yılAyaklanan gençleri görüyorsun birde eskiden hastane kuyruğu bekliyorduk diyorlar şimdi randevu bile alamıyorsun 😂
- 1 yıl
Ne diyesin işte cahillik aşırı artmış o zamandan beri
Üretim yok. Üretim yapılmadığı, yapılana da az destek verip ürünleri yurt dışından alındığı sürece böyle olmaya devam edecek.
01 Yorumla
m 1 yılEk olarak ahlâk olarak çokça çökmüş durumdayız. Depremlerde yangın tüpünün fiyatını 220 Kat fazla yapanı mı dersin pandemi zamanında kolonya, maskenin fiyatını 170 oranda artıran mı dersin, sayamayacağım çok ahlaksızlık gördü bu gözler. Bu şahısların da ekonomiye, enflasyona zarar vermişliği var.
1 yılBunu bilemezsin o yüzden yapabileceğimiz en iyi şey gelirimizi artırmak çünkü giderlerimizi düşürmek her zaman bizim elimizde olmuyor maalesef
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 330 cevap paylaştı.
1 yılİnsanlar ve toplum akıllanana kadar. Akıllanacağa da benzemiyor. Yani böyle gelmiş böyle gidecek gibi görünüyor.
00 Yorumla
1 yılSadece senin değil 90 ve 2000 doğumlu olanların gençliği gitti çöp oldu sebebi belli
02 Yorumla
Soran1 yılBen 2002 liyim ama gerçekten dedim bi ara intihar mı etsem sonra cimciklwdim kendimi bu sen değilsin kendine gel diye
- 1 yıl
Düşünme öyle şeyler ne yapalım kaderimiz buysa yaşayacaz bir şekilde
Üzücü bi 20 sene daha sürer ekonomik yük öyle kolay kaybolmaz. Kaç kurtar kendini ülkeden
05 Yorumla
Soran1 yılNasıl bilmiyorum yabancı dilim çok iyi değil
Soran1 yılİyide onların gözünde suriyeliyiz napsınlar bizi
Soran1 yılAvrupalıların gözünde öyleyiz giden arkadaşlarım söyledi bende birkaç kez gitme fırsatı buldum pek sevmezler
Toplum değişmediği sürece siyasi partilere taptıkları sürece değişmez
02 Yorumla
Soran1 yılÇok zor
- 1 yıl
çık şuradan AKP’ye laf et sonra öbürü yazın CHP’ye laf etsin ne olduğuna kim olduğuna bakmadan birbirlerini öldürürler o kadar aptallar o yüzden çok ümitlenme
Gizli Üye(36-45)1 yılNereye kadar biliyor musun, bir kırılma noktası olup millet sesini çıkardığı yere kadar ama olur mu bu, hiç umut yok. Millet sadece konuşuyor ama kendi arasında, icraat sıfır
16 Yorumla
Cevap sahibi1 yıl@Bayj3380 hiç umut yok yazdım zaten
Cevap sahibi1 yıl@Bayj3380 nerede o yazar kasa firlatanlar, Ecevit'e ayakkabı fırlatanlar nerede şimdikiler. Sorsan herkes şikayetçi
Cevap sahibi1 yıl@Bayj3380 bizim halk tarihte korkak değildir ama bireysel değilse bile sivil toplum kuruluşları muhalefet toplu bişey yapılabilir ama halk kimsenin umurunda değil
1 yılNereye pahalı, nasıl pahalı yaw, sen 80 lerdeki yağ guyruhlarını biliyon mu (!)
00 Yorumla
1 yılHayat gerçekten zor umarım hepimizin hakkında hayırlısı olur
00 YorumlaUlen 1 günde 1 milyar harcadım hiçbir şey de yapmadım😁😁😁
00 YorumlaArtık Geriye dönüş yok hep ileri hep böyle devam edecek Dünya çok fena değişecek
00 Yorumla
1 yılDeflasyon (enflasyonun zıttı) görünmüyor yakın gelecekte.
00 Yorumla
1 yılAdalet olmadan hiç bir şey olmaz. başımızdaki hırsız ordusunun gitmesi lazım
00 YorumlaHayat pahaliligindan herkes mutsuz Allah yardımcımız olsun geçim zor
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 1,9b cevap paylaştı.
1 yılFiyat istikrarı saglayacı unsurlar ve ekonomi politikası ne kadar gerçekçi olursa o zaman.
00 Yorumla
1 yılTürkiyenin şu an ekonomisi bozuk hemen düzelmesi mümkün görlmüyor
00 Yorumla
1 yılArjantini geçtik artık bir konu da dünya da birinciyiz. O da enflasyon yani hayat pahalılığın da.
10 Yorumla
1 yılniye, işte ekonomi yolunda diyo adam yalan mı söylüyo koca reis
00 Yorumla
1 yılher sene oncekinden daha kotu olacak. halkimiz sogan ekmek yemeyi tercih ediyor.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yıl2010-12 arasında en zirve dönemini yaşadı bu ülke. ondan sonrası ve öncesi çöp, alım gücü hep düşüktü
016 Yorumla
Soran1 yılYine 2010 öncesi ev alabiliyordun meslek sahibi olabiliyordun
Cevap sahibi1 yılöncesini hatırlamıyom ama insanlar 3-5 maaşla araba alabiliyodu. dolar 1.5 tl gibi bişeydi alım gücü yüksekti
Soran1 yılYa inan önemi yok şimdi 40 sene çalışsam ev alamıyorsun ve bunu haketmedik
Cevap sahibi1 yılbenim de bir sürü param vardı eticaret yapıyordum iyi paralar kazanıyodum ama kazandıgımın kıymetini bilemedim zarar ettim, bi evim var 2015 de aldım ama onu da pederle ortak aldım kirada şu an.
Cevap sahibi1 yıl360 gram altınım vardı canım gibi yanlış yere yatırım yaptım
Soran1 yılKazandığının kıymetini bilememek ayrı o seninle alakalı bir sorun kişisel bir yanlış diyelim ama benim gibi hiçbir şeyi olmayan gençler arabasını 10 sene sonra evini de hiç alamıyor bizden sonrakilere yazık
Cevap sahibi1 yılmaalesef öyle. boktan bi zamana denk geldiniz siz biraz. bundan sonra da iyi olacagını hiç sanmıyom. millet iktidar değiştiğinde düzelcek sanıyor ama hepsi hikaye. daha da beter olur
Soran1 yılSorun millette olabilir mi peygamberimiz nasılsanız öyle yönetilirsiniz diyor
Cevap sahibi1 yılevet zaten toplum bozuldukça fakirlik artar. ama anlatamıyosun bunu millete. peygamberimiz doğru diyor. bak sana hadis atıyım
Allah resulü diyor ki; "Hiç bir ümmet yoktur ki tartıda terazide hile yapmasınlar, Allah mutlaka onları kıtlıkla, geçim sıkıntısıyla ve sultanların zulmüyle onları imtihan etmiş olmasın. Hiç bir kavim yoktur ki Allah ve Resulüne verdikleri sözü bozmasınlar; Allah mutlaka onların dışındaki bir düşmanı (bknz: Moğollar) onlara musallat eder ve onların elinde bulunan bütün güzellikleri onların elinden alır. Hiç bir kavim yoktur ki onların liderleri onların arasında kitap ile hükmetmesin, mutlaka Allah onların kendi aralarında problemler kılar , birbiriyle çatışan, birbiriyle çekişen bölünmüş bir toplum haline gelirler (bknz ahir zaman siyasileri)"
Soran1 yılBen Müslümanlardan soğudum Allah affetsin ne zaman soğudum 19 yaşında iken 4 sene önce babam öldü mesela kardeşim 8 yaşında hiçbir o dindar akrabalarım aramadı hadi beni geçtim kardeşime yetime neden sahip çıkmadınız değil mi ilk bayramda bizi yalnız bıraktılar bir gün oturmaya gittik amcam demesin mi toplum içinde ruj mu sürülür hiç yakışıyor mu vs en son ki bayramda da başka akrabalar çağırdı gittik falan diyor ki kadın oğlum mülakatı araya çok torpil koyduk diye geçemedi
Cevap sahibi1 yılsen müslüman mı var sanıyosun piyasada? müşrikler de aynı kafada yaşıyorlardı zamanında. Allah gökte kalsın bizim işimize karışmasın kafasında. müslüman teslim olana deniliyor kafasına göre yaşayana değil. müslüman olmak için önce takvalı olmak gerek. milletin beyinlerini yıkıyorlar müslümanlıgın tanımı bu değil.
"Resulullah (sav) buyurdu ki:
“Âhir zamanda bir camide binden fazla kişi namaz kılacak, fakat içlerinde bir tane mümin bulunmayacaktır""
Soran1 yılİmanlı ölmek nasip olsun kapalı değilim belki ama kul hakkı yememek benim önceliğim kardeşlerimin parasını yemeği bırak onsuz çay içmiyorum ahşr zamandaysak demekki sonunda vardır az kaldı
Cevap sahibi1 yıldoğru yoldasın merak etme.
hangi burçsun sen
Soran1 yılOğlak sen
Cevap sahibi1 yılbalık ben
Cevap sahibi1 yılsevmezsin dimi
Gizli Üye(25-29)1 yılBu mallardan bı sıkim olmaz kardeş gençlik çürüdü içimiz karardı ama yapacak bir şey yok çekecek cilemiz varmis
10 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)1 yılHayatı olağan hali ile yaşamayı öğreneceksiniz olduğu kadar mücadele ye devam
03 Yorumla
Soran1 yılHayatın olağan hali bu değil babamın yurt dışı atama görevi oldu oradakiler insansa biz köleyiz ve neden bunu kabul etti bizim milletimiz anlamıyorum
Cevap sahibi1 yılBak ben de yurtdışında yaşıyorum bütün yurt dışı iyi değil emin olun siz Avrupa’da vallahi insanlar köle gibi çalışıyor hayatı o kadar kolay o kadar basit değil yani Avrupa’da insanlar şunu öğrenmiş gerekmedikçe adamlar harcama yapmıyor koca fabrika sahibi insanların cebinde 15 yıllık 20 yıllık telefon var bindiği araba on yaşında 15 yaşında Türkiye’de kimse lüksünden Ödün vermiyor maalesef mesela Avrupa’da pazar günü dışarıda kahvaltı diye bir kültür yok lüks bizde var
Soran1 yılAbi gidip görmesem gerçekten dediğine inanacağım pazar kahvaltısını lüks görüyorsun adamlar istediği evi arabayı almış oluyor 15 yaşında araba diyorsun ama gidip gözümle gördüm lüks bizde var diyorsun ama şahsen pazar kahvaltılarıyla ev araba alamazsın bir amerikalının 40 senelik varlığını biz 540 sene de yapıyoruz keşke dediklerin doğru olsa ama gördüğüm şeyin fikrini kimse değiştiremez
Pakistan olana kadar devam, oluncada memnun olacaklarda var
00 Yorumlaçok pahalı geçengün anneme anneler günü için bi gömlek almak istedim 500 tl demez mi şaşırdım
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılAday beğenmezlik yapmayıp seçimde oy kullandığın zamana kadar
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılÖnce önce önce önce ömce önce başımızdaki haini indirmemiz lazım ondan sonra.
00 Yorumla
1 yılSol partilere katil orgutlen sermaye dusmanligini gelistir siyasi bilincini sinif bilincini gelistir
00 Yorumla
1 yılNe zaman toplum düşünebilen vatandaş olmayı beverebilirse
00 Yorumla
1 yılBir tostu ₺2'ye alırdım kantinden şu an şaka gibi ₺2'ye hiçbir şey yok Evet galiba
00 Yorumla
1 yılHmm, yaşınız doğru ise zaten bir dönem eksik yaşamış oluyorsunuz
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılAkp gidene kadar çekeceksin önemli olan seçim zamanı Erdoğan ın karşısında kim varsa ona oy vermen lazım
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılBunlar daha iyi günlerindir sen oy verdin sen yanacaksin
03 Yorumla
Soran1 yılValla ben hiç oy vermedim ben doğduğumda bunlar vardı
Cevap sahibi1 yılYobaz ülke iste
Cevap sahibi1 yılIslamci ülke
- Para & Ekonomi konusunda 339 cevap paylaştı.
1 yılBiz görmeyiz heralde öyle kötü artık
02 Yorumla
Soran1 yılYazık oldu bize
- 1 yıl
Yaşlanmadan ölürüm umarım o zaman çok daha kötü olacak şimdi en azından çalışabiliyoruz
Hükümet değişene kadar
02 Yorumla
Soran1 yılToplum değişmedikçe kim gelirse gelsin aynı şekilde yönetiliriz :((((
Birisi ığh olmalı o zaman belki 🤣
10 Yorumla
1 yılBir paket kömüre satıldı çocukluğum ve gençliğim
00 YorumlaPahalı değil, biz fakiriz
01 Yorumla
Soran1 yılAvrupa ile kıyaslandığında fakirliğimizin yanında pahalılıkta var ya aynı ürün yarı belki çeyrek fiyatına
1 yılBilmiyorum ama daha kötüye gidecek
00 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 489 cevap paylaştı. Sonsuza kadar devam eder
00 YorumlaBu gidişle düzelmez bence
00 Yorumla
1 yılBilmiyore cidden yeto
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 316 cevap paylaştı.
1 yılPara yetmiyor hicbiseye değil mi.
00 Yorumla Çocuğunun da çocukluğu gitti geçmiş olsun
00 Yorumla
1 yılPazara kadar değil mezara kadar
00 Yorumla50 ye dayandı euro ve dolar
00 Yorumla
1 yılYurtdışına kaçana kadar
00 Yorumla
1 yılAynen ya hiç sorma valla ya
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 1,8b cevap paylaştı.
1 yılSonsuza dek devam eder
00 Yorumla
1 yılhic bir zaman daha düzelmez
00 Yorumla
1 yılHükumet değişirse olabilir
00 Yorumlamaalesef devam edicek
00 Yorumla
1 yılSebebi hepimiz biliyoruz
00 Yorumla
1 yılGecmez millet firsatci
00 Yorumla
1 yılDünya adalet endeksinde yükseldiğimiz zaman
06 Yorumla
Soran1 yılYa bi yere kadar bir sonu olmalı
- 1 yıl
Dibin dibi vardır. Mesela ailende illaki miras için kardeşini kandırmaya çalışan biri vardır. Herkesin var. Bu kadar üçkağıtçının kardeşine bile acımayan insanların olduğu yerde zenginlik olabilir mi?
Soran1 yılAnlamıyorum ya kardeşim olmadan çikolata yediğimde vicdan azabı çekiyorum korkunç insanlar
- 1 yıl
İşin kötüsü bu insanlar çok kalabalık.
- 1 yıl
blog.ufuk.io/.../ bu şiiri oku. Bu insanlar senin hayatına nasıl yaşaman gerektiğine karar veriyor
Soran1 yılÇok korkunç
- Devamını Gör (32)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne