Çekilişten şans eseri sıfır bir BMW 118i çıksa arabayı satıp parasını almak görgüsüzlük olur mu?

Birkaç gündür nescafe falan içiyorum. 10’lu paketlerden alıyorum toplu alınca iyi oluyor. Kampanyası varmış. Çekilişe girdim. BMW 118i, apple- air pad verecekmiş. Arabaya baktım. Ulan dedim bu araba bize çıksa bunun vergisi kaç paradır? Ben işsizim, babam emekli ve hala çalışan bir adam. Bir ev parası hem de güzel bir ev parası 560 bin küsur TL. Araba benzinliymiş. Biz bunun benzinine para yetiştiremeyiz zırt pırt benzin ister bu. Sokakta bir trafik canavarı gelse vursa, mahallede üstüne bir şey dökseler boyası gitse, çocuğun kedinin hayvanın biri gelip çizse değerini kaybedecek. Tamir ettirmeye kalksan dünya para bakımı falan. Böyle bir araba çıksa bunu satıp parasıyla güzel bir ev almak görgüsüzlük olur mu? Çünkü içinde bulunduğun ahval bu yani. Yanlış mı düşünüyorum?
Güncellemeler
+1 yıl
Biz bu a—-m—-k ülkesinde bu kadar vergilerden beli bükülen, en ufak şeye bile sahip olmak için bedelinin üstünde vergilerle, işsizlikle, yoksullukla, cebelleşirken bir avuç şerrrefsiz bu arabalara şirkete iş için alıyorum diyerek %0 ÖTV ile sahip olabiliyor. Biz niye milyonlarca insan olarak ABD, Almanya ve Fransa’daki gibi ortalığı yakıp yıkıp yağmalayıp isyan etmiyoruz? Beni halk olarak ezen beni vergilerle yoksullaştıran devlet yok olsun demiyoruz?
Güncellemeler
+1 yıl
Vatanseverlik, zenginlik/lüks/şatafat içinde yaşayan yüzde 1-2’lik kesimin rahatı için şehit olmakla, markette pazarda indirim kovalayarak yaşamaksa, vergiler altında ezilmekse ve hiçbir şeye sahip olamadan aşağılanarak yaşamaksa ben öyle vatanı sevmem, öyle vatanın kölesi olma deyip de topluca anasını bellemiyoruz ortalığın? Biz malız.
Çekilişten şans eseri sıfır bir BMW 118i çıksa arabayı satıp parasını almak görgüsüzlük olur mu?