Sizce hangisi? Açıklar mısınız sebepleriyle?
Bitcoin, ethereum, alt coinler almak
Ev alıp kiraya vermek
Altın almak , bankada tutmak
Diğer şeyler (belirtiniz)
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
En iyi yattırım gelişen yerden arsa almaktır bız 300 bin dolara 10 500 m kare arsa aldık 5 sende 900 bın dolara cıktı para kazandik diye arsayı sattık aln adam 8 sene sonra mutahıte verdi 40 kat ruhsat cıkardı % ellisi arsa sahibinin değerını desem kimse inanmaz 55 katı fazla para aldı
İşte o çocukların için yatırım olur. Sana yaramaz
bence maddi olarak en büyük yatırım iş kurmaktır çünkü kurduğun iş zamanla büyür ve zamanla daha çok para kazanırsın
manevi yandan en büyük yatırım kendine ve ailene daha çok zaman ayırmaktır
Cevap
8Cevap
İlk insanlar takas ile alışveriş yapmışlar daha sonradan alışveriş için altın gümüş gibi sikkeler kullanmışlar şimdi ise madeni para ve kağıt paralar kullanıyor yani teknoloji bu denli geliştikçe ödeme yöntemleri de illa ki gelişicek he belki 1 sene belki 10 sen sonra coin ler değerlenicek bitcoin nin doyduğunu ve gelecekte elmas tarzı bir şey olacağını düşünüyorum sağlam kafalı (ripple, tezos, holo) gibi coinlerin ilerde para için kullanılacağını düşünüyorum.
şu an hangisini alırsın yüklü parayla sen olsan?
Banka da para tutmak hele Türk lirası ise gün geçtikçe erimesi demek, altının yüzyıl geçmedikçe sağlam yatırım olduğunu düşünüyorum ev, araba almak saçma çünkü sen bi evi 1 milyona aldığında 3.5 sene sonra 1.5 miyon olduğunda enflasyon yüzünden yükselmiş olduğu için 1 milyonluk arabanın da fiyatı yükselicek belki evi aldıpın zaman 100bin dolar etmiş oluyosa sattığın zaman gene 100bün dolar edicek yani tl bazında kar etmek kar etmek olmadığını düşünüyorum eğer coinler riskli geliyosa paranı dolarda veya altın da tutmanı öneriyorum
şu an da çoğu coinim var 200 bin tl ye yakında bitcoin im var
İnsanın yapacağı en büyük yatırım kendine yaptığı yatırımdır. Daha sağlıklı olmali ve iyi görünmeli, en azından bir dil bilmeli, hergun kitap okumalı ve kişisel gelişim farkındalığını artırmalı.
Ev almak risksiz bir yatırımdır 400 bin tlni gömersin eve ama o parayla bir bitcoin alsan 5 yıl sonra 5 tane daha ev alırsın.
Bir apartman alıp kiraya vermek çok kazandırmaz belki ama en azından bi para akışı olmuş olur. Hiç olmamasından, bir tık daha iyidir.
Ev alıp kiraya vermek en büyük ahmaklıktır... En mantıklısı güzel bi konumda arazi almaktır
Neden ahmaklık?
Arazi alırsan 15 20 yıldan önce sana getirisi olamaz belki sen yaşlanınca değerlenir ölür gidersin
300-400 bine ev alıp kiraya vermek mantıklı mı 🤔 ben ölürsem benden sonrakiler duacı olur 🙄🤔
Bizim burada 10 yılda 10 kattan fazla prim yaptı
Daha evli bile değilim çocuğum bile yok. Nolacağımız belli değil
😬 sen döviz hesabı ya da altın hesabı aç
ya altının da doların da!
Geçmiş yıllarda altında 1 sene param kaldı zararına sattım çünkü 1 sene hiç yükselmedi hatta az biraz düştü.
Sonra dolar yaptım dolar da 1 sene boyunca çok az yükseldi yine kar edemedim.
Borsaya gireyim dedim ilk 2 ay kazandım sonra gezi olayları olmuştu çok kaybettim.
🤔🤔 tl de kaldığı her an değer kaybediyor maalesef bi kaç adet coin alıp bekleyebilirsin uzun dönem için söylüyorum 🤔 ya da bankada vadeli hesap aç
Gayrimenkul hep en iyisdiir.
Borsaya güvenip iş yapanların halini görüyoruz. Hepsi dileniyorlar sokaklarda
Eğer bilginiz yoksa coin piyasasına bulasmayın. Sadece para kaybedersiniz. Eğer bilgi birikimi ve istatistik analiz yeteneğiniz varsa ancak olabilir.
Analizin bir yere kadar olduğunu düşünüyorum coin in mantığını çözüp coin gündemini takip ederlerse sağlam kar yapacaklarını düşünüyorum
Bitcoin ethereum tarzı coin alıcaklarsa bilgi birikimine gerek yok, yok sayacakları bi parayı atıcaklar uzun vadeli bekleyip o parayı unutucaklar
Sıkıntı yok hocam ytd :)
Valla dolar gibi duruyor her gün fiyatı artıyor
Teknoloji
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?