çok klasik bir soru gibi ama arkadaşlarım bu soruda çok ikileme düşüyor. Sizin görüşünüz nedir?
zengin ve huzursuz
fakir ve huzurlu
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
neden bizim insanımız kendilerini bu ikilem içine sürüklemek için kendini zorlar anlamıyorum.
hem fakir hem huzursuz da olabilirsiniz,
hem zengin hem huzurlu da olabilirsiniz.
insan fakir doğabilir, bu kendi elinde olan bir şey değildir fakat zengin ya da fakir ölmek o insanın kendi tercihidir. aynı şekilde huzurlu olmakta olmamakta. öyleyse bir insan neden fakir olmayı ya da huzursuz olmayı seçsin? iki türlüsü de saçma
Zengin veya fakir ölmek o insanın nasıl tercihi oluyor? Sen mesela Türkiye'de yaşayan 26 yaşındaki bir BryanHawk olarak Jeff Bezos gibi ölecek misin? Bu tamamen aptalca bir şey. Zenginlik de fakirlik de bulaşıcıdır. Zengin insanlar çocuklarını daha iyi eğitimlerle hem psikolojik açıdan hem de biyolojik açıdan daha iyi ve tam yetiştirirken fakirler ise çocuklarına iyi eğitim veremezler. Onları iyi okullara yollayıp iyi hocalardan ders aldıramazlar ayrıca psikolojik açıdan ve biyolojik açıdan da eksik yetişirler. O sebeple yokmuş gibi görünen bir kast sistemimiz hala var. Bu tüm dünyada var. Türkiye'de daha çok hissediliyor.
@CevapVerin518 annesi ilkokul terk, babası ile hiç görüşmemiş, bağ bahçeden başını çıkarmamış okul görmemiş anneannesi tarafından yetiştirilmiş bir insanım.
ortaokuldan bu yana çalışıyorum, kazandığım parayla kendime harçlık yaptım. dershaneye gittim, kitap aldım, online eğitim satın aldım.
şu an bilgisayar mühendisliği öğrencisiyim. yurt dışındaki bir şirkete uzaktan yazılımcı olarak çalışmaktayım. bugün herkesin adını bildiği büyük kuruluşların kullandığı sistemlerin arkasında çalışıyorum. okulumun masraflarını kendi cebimden ödemeye devam ediyorum. sigaram yok, alkolüm yok, aynı zamanda dereceleri olan bir sporcuyum. her ne kadar uzun süredir lisanslı bir sporcu olmasam da sağlığıma dikkat ediyorum. hala hayatımda yolunda gitmeyen çok şey var, fakat yoluna koymak için dediğinizin aksine bahane üretmek için değil, sorunlarımın üzerine giderek çözmek için çaba sarf ediyorum. yeterli bir cevaptır umarım.
Ben sana işe yaramaz bir insansın demedim. Ben sana zengin olman çok zor dedim. Bu arada insanların zenginlik tanımı da farklı. Sen gayet iyi bir durumdasın Türkiye standartlarına göre. Ama şöyle bir dünya ortalamasına baksan gerçekten iyi bilim insanları, sanatçılar, teknolojide çok büyük yenilikler icatlar yapan insanlar genel olarak hep iyi eğitim almış zengin ailelerin çocukları. Ben bahane üretmiyorum. Benim mesela mesleğimin en büyük istihdam edeni devlet. Ben öğretmenim. 2 sebepten öğretmen oldum. Birincisi öğretmenlerimi hep severdim. İkincisi her zaman sosyal bilimlere, edebiyata, tarihe, psikolojiye ilgim vardı. Maalesef Türkiye'de sosyal bilimci, sözelci olmak işe yaramazlık gibi algılanıyor fakat bu ülkeyi yönetmeye hiç yazılımcı, makine mühendisi, fizikçi falan çıkmadı. Genelde sosyal bilimciler çıktı. Sosyal bilimcilerin olmasının sebebi sosyal bilimlerde uzmanlaşmış olmaları, toplumu iyi analiz edip güzel manipüle edebilmeleri. Neyse, şimdi benim istihdamımda devlet çok önemli. Öğretmenlerin yüzde 95'lik kısmını onlar istihdam eder. Kalan yüzde 5 de özel okullar falan. Türkiye'nin birçok şehrinde özel okul yok. Kpss diye bir sınav var 3 aşamalı bir sınav bu sınavdan yüksek alsan bile mülakata giriyorsun geçememe ihtimalin çok yüksek. Mülakatı geçemezsen aldığın puanın bir anlamı kalmıyor. Bunun dışında devlet ihtiyacı ücretli ve sözleşmelilerden karşılıyor. Öğrenci sayısı artmasına rağmen derslik yapmıyor. Türkiye'deki her 3 sınıftan birinin sınıf mevcudu 30 kişinin üstünde. Şimdi durum böyleyken ben mi bahane bulmuş oluyorum?
@CevapVerin518 söylemediğim şeyleri söylemişim gibi konuşuyorsun. söylediğin şeyleri de farklı şekilde söylemiş gibi davranıyorsun ama yukarda zaten ne olduğu ortada. o yüzden boşa tartışmaya gerek yok. ben sadece ön yargılı baktığını gördüm ve bununda yanlış olduğunu anlamanı istedim. daha fazlası değil. gerisi zaten tartışılır şeyler sabaha kadar da tartışsak ikimize de faydası yok. diyeceklerim bu kadar, sağlıcakla
Türkiye'de hiçbir şey iş bulman paranın olması falan asla senin tasarrufunda senin elinde olması gereken bir şey değil.
Zengin ve huzursuz olmak mı? Kimmiş ya o zengin ama mutsuz kişiler. Muhtemelen huzuru sadece aşk ilişkilerinde bozuk olabilir. Sağlıksız olmak iki taraf içinde mutsuzluk getirir zaten onu çıkarıyorum. Zengin ve mutlu olmak 😊
Fakir ve huzurlu olmak tabi ki ama ben kendi lüks arabamda ve villamda ağlamayı, bir belediye otobüsünde ve apartman dairesinde ağlamaya tercih ederim.
Yiyecek ekmek bulamayacak kadar fakir insan huzurlu filan olamaz evladım. Kimseye muhtaç değilsindir sadece luks yasamiyorsundur o zaman huzurlu olabilirsin. Çok para zaten huzur demek değildir.
Cevap
23Cevap
Euro 11 olmuş fakirken huzurlu olamayız
Zengin ve sağlıksız
Fakir ve sağlıklı
Diye sormuş olsaydın fakir ve sağlıklı derdim
Ama parayla çoğu problemin ortadan kalktığını gördüm o yüzden zengin ve huzursuz olmayı seçiyorum huzuru her türlü yakalarım ben
Fakirlik ve huzur yan yana gelecek kelimeler değil. Aynı şekilde zengin ve huzursuzluk yan yana gelecek kelimeler değil.
Alakası yok.
Her türlü zengin olmak , zaten fakir iken huzurlu olssm sonra kesin huzurum kaçar
zengin ve huzursuz birini görmedim o fakirleri avutma için kulanilan süslü sözlerden biri
Ya bi kere ben zengin olayım. Zenginken huzursuz olayım bi kere aga.
Zengin ve huzursuz. En azından ailem yararlanır paradan
Ben de ikileme düştüm ama sonra huzurlu olmayı tercih edip fakir ve huzurluyu işaretledim
önce geleceğe yatırım yapıp emekliliği güzel geçirmek en iyisi bence
Zengin olup da huzursuz olmak çok düşük bir ihtimal zaten
Kaç tane zengin huzursuz acaba? Tabi ki zengin olmayı tercih ederdim
Huzurun yok para bi isr yaramiyor kiymetide olmuyor para anlik mutluluk veriyor sonra yine husran
A ve B bu seceneklerın 2 sıne de katılıyoruw
C Şıkkı zengın ve huzurlu
Zengin olursan kafanı rahat olur huzursuz olman.
Fakir olursan genelde huzursuz olun.
Orta halli ve huzurlu olmak daha sağlıklı bir seçim bence.
Zengin olup bir ömür huzursuz yaşayacağıma, fakir olup gönül rahatlığıyla yaşamayı tercih ederim.
Zenginin huzursuzluğu fakirin 1 saniye yaşadığı açlık ve zorluk
İnsanlar huzurun kıymetini gerçekten bilmiyor. Zengin olmak her şeyi alabilmek sizi mutlu etmez. Umarım en yakın zamanda huzurun kıymetini anlarsınız.
Ben zengin olayım da huzuru her şekilde bulurum. Huzursuz zenginler, kendisi ve çevresindekiler için bir şey yapmadığı için bu durumda. Ben öyle olmam eminim !
Huzur sonradan da gelebilir ama para o kadar kolay değil.
Valla zengin olup huzursuz olucana benim gibi Fakir ol huzurlu ol 😂
Eskiden hiçbir şeyimiz yoktu ama mutluyduk eskiler güzeldi
Fakir zenginden daha çok kendine bakar zenginse biraz daha gelsin der hep
Yukari tukursem biyik asagi tukursem sakal hesabi 😅
Zengin olunca huzursuz olmam yaaa 😅
Hangi fakir huzurlu Allahaşkına
Ben de bu seçeneğin kendini imha ettiğini söylüyorum dolayısıyla 1. seçenekteyim
İkisinin ortası tabiki de
Fakir de olsan zenginde olsan huzursuzsun nokta
zengin ve huzursuz olmak :(
Zengin ve huzurlu olmak
Ben fakir kız seviyorum
fakir olup huzurlu olmak?
Zengin ve huzursuz, onurum olsun o önemli
Zengin olmayı isterdim
Huzurlu olalımda fakirlik zenginlik önemli değil
Zengin ve huzursuz oluyum daha iyi
Zenginin huzursuz olduğunu kim çıkardı.
Zengin ve huzursuzz