Yerli malı kullanan ve buna özen gösteren biriyim. Dolar arttıkça insanların özellikle market zincilerinin acımasızca anlaştığını düşünüyorum. Denizde tutulan balığın dolarla ne alakası var?
10 liraya yaklaşan dolar iken fiyatlar neden artıyor?
Petro yurt dışından geliyor. Petrol in varili $ kuru üzerinden belirleniyor. Tekneler de mazotla çalışıyor. Nakliye yine akaryakıta oluyor. Bu yüzden akaryakıta zam geldiğinde iğneden ipliğe her şeye zam geliyor. Kullanılan mallar hep yurt dışı menşeli. 😉😉
Siyasi propaganda diye nitelendirebileceğimiz standart haber scalasından sadece bir tanesi günümüzde herhangi bir sosyal mecra ya da kuruluşta bile sözü geçen A partisi yüzünden herhangi bir mecrada aktif olarak bir siyasi propaganda yapma ya da naraları atma sevdasından inanılmaz derecede vazgeçtim. Türk insanının bu tarz durumlarda belirlemiş olduğu önlem planı ve paketi de çok komik geldiği için müstahak diyip arkama yaslanıyorum.
Dolar ulaşım ve ulaştırma alanıyla bağlantılı olduğu için aktif bir etkiye sahip ancak şöyle bir durum mevcut ki bir ürün 3-5 TL zam görecekken fırsatçılarımız bunu 15-30 arası değerlendiriyor. Ucuzluk marketlerine buna ön ayaktır halkımızın en sevdiği marketler sağolsun…
Eyyyyyyy devleti yönetenler! O koltuklarda hala oturmaya utandığınız oluyor mu hiç? Yüzünüzün kızardığı oluyor mu hiç? Vicdanınız sızlıyor mu hiç? Gerçi siz de yürek, vicdan ve utanma duyguları olmadığını bildiğim için bu soruyu sormama gerek yok aslında.
Balık tutan kişinin evinde kullandığı elektrik, doğalgaz, internet vb. giderlerin döviz kuruyla beraber artmasıyla ilgili olabilir mi? Ayrıca şu da var. Dövizin değeri stabildir. Küresel değeri çok fazla değişmez. Türk Lirası değer kaybediyor.
Balıkçılar mazot kullanıyor o da dolarla ithal oluyor. Bir ekonomi bir de ekonomi politik olmasına rağmen bizler ikisini karıştırınız. Sorunuzun cevabı basit ama ben buna cevap veremem siyasi olur