Bu hafta ABD'den gelen verilerin beklentileri aşması ve 10 yıllık tahvil faizinin son 4 ayın zirvesine ABD Dolar Endeksi'nin ise son bir yılın zirvesine çıkmasıyla para birimlerinde dolar etkisi arttı. Bugün açıklanacak tarım dışı istihdam öncesi dolar yükselmeye devam ediyor ve hem dolardaki kuvvetlenme hem TL'nin zayıflamasıyla kur 8,9717 ile rekor kırdı. EUR/TRY 10,36'dan işlem görürken sepet kur da 9,65'i aştı.
Dolar kuru rekor kırdı: 8.97TL! Yıl sonu dolar kuru beklentiniz nedir?
Selam gadası 🙃 Valla Allah sonumuzu hayır etsin diyorum. Hala dolarla işimiz ne diyen kesimin varlığı altında yaşıyoruz. Dışa bağımlı ülke olarak herşeyin dışarıdan geldiğini unutuyoruz. Haliyle dışarıdan gelen her ürün ateş pahası oluyor. Parası olmayan insanların yaşaması çok zor. Ama hala insanımız kime oy vereceğiz diye düşünüyor. Sonra da hayatın pahalı olduğundan muzdarip olduğunu dile getiriyor. Yapacak bir şey yok kendi düşen ağlamaz diyorum.
Cok guzel ve dogru bir aciklama dostum buna ulkemiz sendikasyon odemeleri turizm in 8stenilen gibi gecmemesi merkez bankasi verilerinin eksi bakiye vermesinide eklersek. ve fed in faiz artimlarinida ekleyince sepet kurun dahada yukari gitmesi kacinilmaz ha sizin yazdiklarinizi benim yorumumu anliyacak kac kisi var bu ulkede bunlari soyleyince once yollari irnek veren cahil halk simdilerde popiler olan telefonunu cikar diyen bir halk sizce anlarmi
Artık buna önem verilmiyor 10 da olur 12 de olur Geçen ay yapılan 100 baz puan faiz indiriminden sonra vatandaş olarak hiçbir değerimiz olmadığını anladım Ekim ayına girer girmez doğalgaz zammı geleceğini söyledim ve yanılmadım Karakış ın en etkili yağışı zam yağmuru olacak ve ben bu konuda yanılmak istiyorum
Rekor değil. Dolar 9.011'i gördü geçen hafta. Yıl sonuna doğru hem kamu hemde özel şirketler borç ödemeye başlayacak. Bu da dolara olan talebi arttıracak. Talep artarsa fiyat... Neyse.
ya başka bi ülkede yaşayıp doları kafaya takmamız ne komik cidden bi de ülkeyiz diye geçiniyoruz ben böyle ezik bi Türkiyede yaşamadım daha önce yeminle çıldırmalık
10'u geçer bence. Bu dolar en çok , Steve Jobs ve familyasına yaradı. Dolar arttı diye ıphone'ları 13-14 bine kaktırıyorlar millete :D Sanki motorsiklet alıyoruz ya. :( pff.
Üzülüyorum insanların kazandığı paralar vakitlerini harcadıkları işler eriyor günden güne. 2 sene çalışıyorsun elindeki para 1 sene çalışmışsın değerinde. Kaybolan 1 senelik vakit işte sonuç
satin aldigin hersey dolarla geliyor ulken hic bir sey uretmiyot cunku uretim yapmak yerine fabrikalari satanlara oy verirsen daha cok zam gelicek her seye