Malumunuz sokak röportajlarıda bu soru soruluyor. Ben KS ahaline soruyorum geçinebiliyor musunuz ve hayatınızdan memnun musunuz diye, cevaplarınızı bekliyorum.
Evet
Hayır
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
aslında bak
Eve giren gelir düzenli gelir babam 1 aydırnissix ama işten çıkmadan önce 7 bin maaş alırdı 1,000 tl de bankada para faizi 8 bin net gelir var evin
Otobüs kullanmayız
Kira 450₺
Elektirk 120 gelir
Su 25
İnternet 60
Evin faturaları bu şekil
8 bin gelir
Faturalar bu şekil
Gerçek diyorum yetmiyor
Sonra
Ben de ek iş ediyorum yaz ayları 2.5 ayda 30 bin TL para döndürdüm al sat yaparak ama gerçek diyorum bi bok alamadık + bankadaki paradan da azaldı motor aldım kendime 15 bin TL’ye yetmiyor gerçek diyorum yetmiyor aylık 8- bin gelir var giderleri yazdım kira 450 TL bu devirde bedava gibi ama yetmiyor asgari ücret alanları düşünemiyorum yazık tr halkı buna hak etmedi bizim geçmişimiz var biz Osmanlı’nın Atatürk’ün kurduğu devletin vatandaşıyız biz dünya 1. Olmamız gerekirken geçinemeyen bir halk var biz böyle olmamalıyız üretmek lazım çiftçi beter
Ee çiftçi bu halde ülke kalkınmak
Atatürk ne yaptı
Ciftfci köylü milletin efendisidir dedi
Üretime destek verdi ülke kalkındı
Eee şimdi üretime destek yok hep dışa bağlı ülke kalkışmak
Banka faizleri inanılmaz yüksek 100 bin xeksek 150 bin banka geri İsityor + aylık ödeme 4 bin TL askeri ücretli 2.825 alıyor banka aylık 4 bin küsür taksit istiyor 100 bin TL için adam ev alamıyor faizlerden ülke kalkınamaz bu şekilde ve geçinemez batıyor millet
Aynen bak anladım yoksulluk sınırı 9 bin biz 8 bin alıyoruz ondan yetmiyor ula diyorum ben 8 bin niye yetmiyor 😂 ah Erdoğan ne hale geldik
Yani tabi ben almanyada üni öğrencisiyim ve daha hayata tam giriş yapmadım diyeyim….
Tabikide gelecek için kaygılarım var…ama kaygılarım “ay sonunu getirebilirmiyim…iş bulabilirmiyim vs.” değil…. kaygılarım bunların karşısında biraz daha “lüks” diyeyim
Türkiyede yaşayanların allah ve ondanda önce “devlet” yardımcısı olsun
Benim gelirim iyi olduğu için geçinebiliyorum fakat bu geçinemeyenleri göz ardı edeceğim ve onları savunmayacağım anlamına da gelmiyor yanlış anlaşılmasın
Evet. Fakat standarttın çok üstünde bir gelire sahip olduğum için geçinebiliyorum. Ülke şartlarında mevcut maaşlarla geçinmek çok zor.
@pamuk_1 rica ederim. Acı gerçek bu millet bu kadar dertten ve sıkıntıdan ders almıyor ise ne söylersek söyleyelim değişmezler.
Cevap
12Cevap
Yav egonomi çoh eyi 2800 TL yetiyo hem bak Avrupa aç alamanya bizi kıskanıyor hep amariganın oyunu bunlar dış minnaklar yüzünden bu haldeyiz CHP demek rar demek zip demek PNG demek jpg demek metal akeşener pekka ile anlaşmadı mı hain olmayın yeğenim şükür edin telefonuna bak (!)
Kıt kanaat.
Amariganın oyunu bunlar, Alamanya bizi gısganiy... diyenelerin yüzünden bu haldeyiz.
😂😂😂
Telefon bir zenginlik göstergesi değildir.
Cebimdeki telefon Avrupada 200 birim burada 4000 birim.
Daha geçen burada kaç maaş alıyorsunuz sorusuna en 6 bindi maaşlar nasıl gecinemiyorsunuz şu yalan dolan algıyı bırakın cidden
15 bin aliyorum ve zorlaniyorum sen nerde yasiosun? Yalan algiymis bi git bi aydinlan kafani cikar o topraktan artik
Ben öğrenciyim merak etme 15 bin maaşın var geçinemiyorsun helal olsun ne o iPhone 13 mü alamıyorsun? Yazık kafana asgari ücretle geçinmeye çalışanlar var senin haline bak zavallı açgözlü
İste bu fakir tesellisi, daha iyisini degilde daha kotusunu ornek gosterip sukredin la halinize koyun surusunun bir uyesi daha. Sen okuma bosuna zaman kaybi … ailene yazik. Buyuyunce ailen olunca sorumluluk sahibi olabilirsen eger anlarsin ne demek istedigimi
Kes bana koyun diyene bak senin açgözlüler yüzünden gerçekten aç çocuğuna bakamayan kişiler ortaya çıkmıyor niye hep senin paraya para demeyen herifler çıkıyor haberlere gündem oluyor iki restoranı 2 suvu olan adam açım diyor sebebi senin zihniyetin yine gerçekten aç insanlara olan oluyor birde gelmiş koyun diyorsun git işine koyun seni yobaz cahil ağlayacağına gerçekten aç olan insanlara fırsat ver belki o zaman bir şeyler değişir ama doymuyor senin zihniyeti olan asgari ücretle çocuk bakmaya çalışana oluyor
Sebebi ben degilim koyun kardesim, ülke yonetimi… sen ve senin gibiler yuzunden bu halde o insanlar acim diye aglayanlar kapi calamayanlar bilmeden etmeden konusuyosun, sen benim
Kac kisiye baktigimi kac kisiye imkan sundugumu ne biliyosun? Bos bos konusup gercekleri gormezden gelerek bu ulkeyi iki adim
İleri goturemezsiniz..
Ağlayan sensin burada koyun hep senin gibi açgözlü koyunlar çıkıyor işte ağlıyor sonra gerçekler çıkınca inanmayanlarda artıyor asgari ücretle geçinen biri çıkamıyor hiç sonra olan o insanlara oluyor zihniyetin batsın yazık zaten ancak senin kirli zihniyetin gelince parti etiketi yapıştırabilir zavallı
Neyse 4 ekimin kutlu olsun, biraz okumani oneririm, rusya uzaya yolladigi uydunun hesapladigi yorungeden bilmem kac cm hatayla donusunu konusurken, isvicrede insanlar haftada 40 saat calismanin yasal olmadigini tartisip devlete kafa tutarken sen burada beni elestirmeye, sabah kadin programlarini izleyip aksam survivor izlemeye devam et bacim… hicbir karsi gorusun gosterilmedigi herseyin cennet bahcesi gibi gosterildigi seneryolara inanmaya arkani donmeye devam et ☺️ Bu siyaset degil hicte sevmem kendisini bu yasam hakki savunuculugu sadece
@Tommy___tommy Tommy bey geçinemiyorum derken Türkiye’deki hayat pahalılığına ve şartlarına dem vurmuş. Çünkü yoksulluk sınırı 9 bin 533 TL açlık sınırı ise 3577 TL asgari ücret net 2870 brüt ise 3572 TL. Tommy beye kızmak yerine bence bunu sorgulamalıyız. Sonuçta ülkenin çoğu asgari ücretle geçiniyor ve asgari ücret açlık sınırının çoğunlukla altında kalabiliyor. Tommy bey bu konuda insanlara fırsat vermek zorunda değil çünkü ülkeyi o yönetmiyor. Oy verdiğimiz ve ülkenin başında olan kişi ya da kişiler yani hükümet bu konuda harekete geçmeli. Halk devlete değil devlet halkına bakabilmeli ve güvence sağlayabilmeli. Beyefendi etrafındaki insanlara yardım ettiği için şunu düşünüyor keşke geçinecek fırsatları olsa ne güzel olurdu diyor çünkü yardım eden de yardım edilen de bunu ister. Birilerinin eline bakmak hiç kolay bir şey değil. Allah kimseyi o duruma sokmasın. Son olarak şuna bakmamız gerekiyor insanlar hakkettiği maaşı alabiliyor mu? Ay sonunu getirmeye çalışmak ve kıt kanaat getirebilince “Çok şükür geçiniyoruz” olmamalı sorgulamalı. Düşünüyorsunuz ki sorgularsak Allah’a karşı gelmiş oluruz. Hayır olmayız eğer öyle olsaydı Allah biz insanlara aklını kullanabilme yetisini vermezdi.
Tommy beyin zihniyetine sahip kanallar ha bire aç diye zengin kişileri çıkarıyor onlar açsa ben neyim? Bu yüzden hep kaybettiler başarısızlar ve ders çıkarmıyorlar onu demeye çalışıyorum madem öyle hayat pahaliligi da diyebilir ama ne kadar pahalı olsa bile 15 bin ile gayette geçinir biz 4 kişi aileyiz 6000 bin maaşla geçiniyoruz biz ne oluyoruz asgari ücret ile karısına 3 çocuğuna bakmaya çalışan adam gördüm bu adam ne o zaman? Bu adamı çıkarsınlar bu adam konuşsun böyle restoran sahibi bilmem ne falan çıkıp açım derse kusura bakmasın hiç
Ben susayim artik hayirli gunler diliyorum herkese, bir atasozuyle veda edeyim. “anlayana sivrisinek saz anlamayana sazi soksan az.”
Aynısını bende sana diyorum
Evet rahat geçinebiliyorum. Çok yüklü maaşım yok ama güzel yatırımlarım var. Bi sıkıntım yok.
Anne ve baba parası yiyorum, işsiz bir ünv mezunu olarak
Anne baban var şükür evlenir koca parası yersin
Anne baba başka, kocaya güvenmem
Neden bakan değer veren sponsor biri olsa istemez misin
Sürekli borçlan-öde, borçlan-öde, borçlan-öde
Böyle geçiyor
Evim kendime ait 9000 tl maaşım var sanırım geçinemiyorum dersem küfredersiniz
Evet
Çok şükür. Yalnızım kira derdi yok giderim yok sadece faturalar maaşımda iyi bana artıyor bile
2 sene sonra geçinmeye başlayacağım 😂
Zor geçiriyorum bu ülke battı artık kabul edin
Telefonunu çıkart 😂😂😂😂
Çalışıyorum ama ailecek geçinebiliyoruz.
Evet diyenlerde baba parası yiyenlerde kesinn
Valla haftada bir cağımı yiyirem çoğ şükür
Gız bilmisen eruzum cağ kebabıni sene yazığlar olsun
Neydeğ senede artığ alt yazi geçeriğ
Memnun değilim. Geçinemiyorum
yoq la nasıl geçinek
Hayır
Hayir hayır hayır
Telefonunu göster.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?