Bu ilan gündemde. Açıklamada pencere olmadığı bu yüzdende yemek yapmanın yasak olduğu belirtilmiş ve 2.000 TL fiyat istiyorlar. Bu sadece bir örnek. Peki ülkemiz genelinde ev fiyatları neden bu kadar pahalı?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 
Aslında bence pahalı değil.. Eskiden ucuzdu. Zira çok fazla konut üretimi olduğu için kiracılar için güzel fırsatlar vardı. Ama artık kimse ev kiraya verip alıp gelir elde etmek istemiyor. Zira kiranın , ev maliyetini amorti etmesi hem çok uzun sürüyor hem de evde kiracının eve verdiği zararın maliyeti buna değmiyor.
Zaten kiralar gerçekten yüksek olsaydı mütahitler kira geliri elde etmek için konutlar inşa eder ve kiraya verirlerdi.
Mesela kanada da 500 bin usd lik bir evin kira getirisi yaklaşık 5 bin usd. Yani 44 bin tl. Benzer fiyattaki bir evin Türkiye deki kira getirisi ise taş çatlasa 15-20 bin tl.
Ben 100 bin dolarlık evime 2100 lira kira alıyorum. Şu an ev boş ve mutfak, banyo.. vs yeni olsa asla bu rakamlara kiraya vermez, boş tutardım. Zira eve verilen zararın kiracıdan tazmini hiç te kolay olmuyor.
Buna ok de ev sahiplerinin bunda suçu ne? Bugün yasalar kiracilardan yana. Mesela benim kiradaki konutun kira bedeli yüzde elliden fazla arttı ama benim yapabileceğim zam yasalara göre sınırlı. Ve evimden de çıkaramıyorum. Gerçek enflasyon ise yasal kira arttırım bedelinin 2 katından fazla. Bu durumda mağdur kim?
Gerçek kira bedeli diye bişey olmaz. Piyasa koşulları bunu belirler. Bu bazen Kanada gibi ülkelerde olduğu gibi ev değerinin 100 de biridir. Bazen de 300 de biri. Kira getirileri düşük olursa buna yatırım yapan insan olmaz... Doyurucu olursa insanlar mülk alıp kiraya verirler ve bir zaman sonra yeterli ev arz olunca kiralar doğal olarak düşer..
Piyasa koşulları içinde kimse araştıran insanları kolay kolay dolandıramaz.
Aynı özellikteki ev bir semtte bin lira iken diğer bir semtte on bin olabilir. İmkanı olan insanlar Etiler varken Bağcılarda yaşamak istemez.
Yine de tavan fiyat uygulanması gerektiğini düşünmekteyim. Her semtte fiyatlar bellidir. ortalaması alınır tavan belirlenir. Yoksa olan her zaman halka oluryor. 2825 Tl asgari ücretle kirada oturmak çok zor bu devirde. 3 sene önce asgari ücret daha düşüktü lakin kiralar makuldu.
Cevap
8Cevap
2 sebeb var
1-mülteciler
2-Devlet kalkıpta yumrugunu masaya vumuyor
Erdoğan rejimi ülkenin içine etti bu açık ve net. Bunun acısını 15 yıl çekcek halk.
Balkondan tek oda daire yapıp kiralamaya çalışan dangalak bile gördüm. Memleketteki ahlakın geldiği nokta bu işte. Sarı site de demiyor ki böyle ilan mı olur diye?
Hukuksal sistemin çöktüğü, sistemsizliğin olduğu bir ülkede bunlar gayet normal.
Ev sahiplerinin arttırması onlar artırıyor bende artriteyim mantığı bi ebe bu fiyatı veren canım
babam hiçbir dairesinin fiyatını artırmadı
olur mu ya avrupa bizi kıskanıyor.
hahahah :) ona bir ana avrat söver misin?
Çünkü savaştayız
Yeteri kadar ev olmadığı için
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?