kazancınızın belli bir bölümünü ayırıyor musunuz? yatırım yapıyor musunuz? gelen kazancınızı hemen lüKS nesnelere veriyor musunuz?
Cevabın nedir?
En İyi Cevaplar
- Gizli Üye(25-29)+1 yıl
Çalışan birisi olduğum iÇin mutlaka ayda 1 kere kendime bir şey alırım belki bi ruj belki bi kazak. Ve ayda 1 kere mutlaka dışarıda belki arkadaşlarla buluşup bi kahve pasta vs şeyler ısmarlarım kendime
Gerisini birikim yapıyorum gereksiz şeylere para harcamayı sevmiyorum siyah çanta varken gidip siyah çanta alan bi tip değilim yani00 Yorumla
- +1 yıl
Ne kadar gelirim varsa o kadar giderin olur genelde bu durumu kontrol altına alabilme için borç içine girmeli aylık giderler not edilmeli vs benim para yönetiminden anladığım bu
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
4
Cevap
14Cevap
Para & Ekonomi konusunda 879 cevap paylaştı. Tüm kazancımı senelerdir Kripto Para Borsasına yatırıyorum. Oradan ettiğim Kâr'ın bir kısmı ile geçimimi sağlıyorum. Bahsettiğim bir kısım kâr = 3 - 4 maaş kadar.
05 Yorumla- Soran+1 yıl
peki kayıpların yok mu hep kazandın mı
- Soran+1 yıl
çok iyi kripto dışında yatırımın yok mu peki
- Soran+1 yıl
"al, sat" hepsi kazandırır
- +1 yıl
Plastik hammadde satıyorum
Aylık kazancın yarısi birikim kalan yarısi lüks yaşantıma gidiyor02 Yorumla- Soran+1 yıl
harikasın
- Soran+1 yıl
hayır
Kazancımın yarısını, gelir getiren şeylere ayırıyor gerisini harcıyorum
00 YorumlaBölüm boluk yönetim yapılır. Paylanarak yatırım iyidir.
00 Yorumla- +1 yıl
Benim para yönetimini sevgilim yapıyor yani bu konuda cok iyi
10 Yorumla - +1 yıl
Karttan gitmio sanıp ay bitmeden gidiyo vallahi değeri sıfır kendimize yetmiyoki yatrm yapalm
10 Yorumla - +1 yıl
Gereken yatırımı yapıyorum
10 Yorumla Önce rahat geçinelimde sonra düşünelim onu
10 YorumlaGelen geldiği gibi gidiyor.. nereye gidiyor diye sorsan ben bile bilmiyorum,😂
00 Yorumlalüks sarfiyatım hiç yoktur genelde çok tutumluyumndur.
00 Yorumla- +1 yıl
Borsada yapılr yapıyorum
00 Yorumla - +1 yıl
Asgari ücretle borçlanmaya yatırım yapıyorum
00 Yorumla - Gizli Üye(30-35)+1 yıl
Pata yokki yatırım yapalım
01 Yorumla- Soran+1 yıl
Ok
- +1 yıl
Yatırım yapıyorum.
10 Yorumla Genellikle paramı yatırım yapıyorum
00 Yorumla- +1 yıl
tabi ki
04 Yorumla- Soran+1 yıl
mesela?
- +1 yıl
aylik 15 40 arasi geliyor sukur
- Soran+1 yıl
harika
- +1 yıl
artik uzay cagindayiz
- +1 yıl
BN veriyorum
00 Yorumla - +1 yıl
Bilirim
00 Yorumla
Devamını Gör(13)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Para yönetimi, bütçe yönetimidir.
Bütçe ise gelir ve gider dengesinin sağlanmasıdır. Bunun için öncelikle bir ay düzenli olarak giderlerinizi not ederek, ne kadar gideriniz oldugunu tespit etmeniz gerekir.
İkinci aşama olarak gelirinizin bunu karşılayıp karşılamadığını tespit edip, karşılamıyorsa bu dengeyi sağlayacak ek gelir kazançlarını ve tasarruf kalemlerini belirlemeniz gerekir.
Üçüncü aşama, eğer giderleriniz karşılandıktan sonra tasarruf edebiliyorsanız, bu rakamın nasıl değerlendireceğinize gelelim.
Küçük rakamlar ile başlayacaksınız, aylık otomatik birim sağlayan BES’e giriş yapabilirsiniz. Doğru bir fon sepeti ile iyi bir getiri elde edebilirsiniz.
Maaş aldığınız bankadan her ay düzenli olarak vadeli, fon veya altın alımı talimatı vererek yatırımada başlayabilirsiniz.
Yatırımlarınız zamanla damlaya damlaya büyüyecektir. Portföyünüzde her zaman risk dağılımı yapın. Aynı yatırım araçlarına tüm paranızı yatırmayın. Riskli yatırım araçları çok kazandırabilir ama kayıplarıda büyük olur unutmayın.