Ben 10 yıl önce üniversiteden mezun oldum. Ancak sanırım farkındalık düzeyimiz yüksek olmadığından kenardaki az miktardaki paramız için bu tür yatırım olanakları üzerine pek kafa yormuyorduk. O anlamda senin bu geleceği düşünen yapın için sana öncelikle teşekkür ederim.
Soruna gelecek olursak; vadesiz altın hesabı: Herhangi bir nemalandırmaya tabi tutulmayan (faiz geliri elde edilmeyen), bankanın sadece ücretsiz kasa olarak kullanıldığı, istediğin an hesaptaki altını Türk Lirası'na dönüştürebildiğin bir hesap. Bankanın kazancı ise kasada duran sana ait olan altını hesabında durduğu sürece işleterek para kazanabiliyor olması.
Hangi bankadan ilgili hesabı açtıracağının bir önemi yok. Eğer Ziraat Bankası'nda hesabın var ise oradan da açtırabilirsin. Hesabın güzelliği altın hesabında, elinde ne kadar paran var ise o kadarlık altın alabiliyor oluşun. Yani gram altından daha küçük miktarlarda da altın alman mümkün.
Kritik 2 konu ise şu: 1- Vadesiz altın hesabını ihtiyacın doğrultusunda mesai saatleri dışında bozdurman durumunda ciddi bir spread farkı olur ve bu kesinti küçük çaplı tüm kazancını götürebilir.
2- Vadesiz altın hesabında tek kazancın altının fiyatı artarsa mümkün olur. Eğer 3 ay sonra altının TL fiyatı düşerse, senin altın hesabındaki paran da erir. O nedenle benim önerim vadesiz altın hesabı yerine vadeli altın hesabı açman olacaktır.34 Yorumla- +1 yıl
Faiz getirisi konusundan emin değilim. Ancak örneğin Ziraat Bankası’nda vade 30-400 gün arasında değişmektedir. Yani 180 gün altına var. Ancak orada da minimum 10 gram ile açılış yapılıyor.
- +1 yıl
Bu da bir alternatif tabi ki.
En İyi Cevaplar
Elinizdeki parayı altın kuru karşılığı banka gram altın olarak dönüştürüp size vadesiz altın hesabı açıyor. Altın değerine göre tıpkı döviz kuru gibi güncel olarak bankada x gr altın olarak birikiminiz oluyor.
Bir gün altın olarak almak isterseniz belirlenmiş şubeden randevu alıp fiziksel olarak altın da alabilirsiniz.
Eğer elinizde mevcut altınlarınız varsa onları da anlaşmalı banka şubesine götürüyorsunuz exper geliyor. Altınları bilezik, ziynet, takı her ne ise gram altın olarak karşılığını size söylüyor. İsterseniz onları da hesabınıza ekliyor.00 Yorumla
- +1 yıl
Alacağın gramı belirterek alıyorsun altını. Misal 20 gram altın aldın. Bu vadesiz altın hesabında durur. Şu hususu unutma ama misal akşam 5 ten sonra veya hafta sonu satmaya kalkarsan değerinden epey düşük oluyor 10 lira filan oynuyordu gram başına sanırım. Uzun vaadeli yatırım olarak iyi bir seçenek ancak bana arada para lazım olur bozdururum filan diyorsan pek kazandıracağını sanmam.
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
12Cevap
- +1 yıl
Mantıklı düşünüyorsun. Ben Enpara üzerinden vadesiz altın hesabımı oluşturdum. Fırsat buldukça 3-5 bir şey atıyorum oraya.
00 Yorumla - +1 yıl
evde saklayıp ihtiyacın olduğunda kuyumcuya bozdurma ile aynı şey
2 farkla
1 evde değil bankada saklıyorsun.. daha güvenli
2 banka kuru ile hesaplanır... ne kadar fark oluyor... bilmiyorum.. bunu araştır... bankaya ve kuyumcuya aynı anda sor00 Yorumla vadesiz hesap şudur.. banka sana altın satar.. kağıt üzerinde.. altın hesabı olarak yani altına endeksli olarak bankada durur o para.. banka sana ekstradan bir şey vermez.. ama senin yatırdığın parayı kendi işleri için bir güzel kullanır.. yani paranı bankaya kullandırmış olursun.. gram altın al sende dursun aynı şey.. hatta öyle yap çok daha iyi.. neden paranı banka kullansın? elinin altında olur hem..
10 Yorumlavadesiz altın hesabı normal para hesabı gibi faiz vermeyen altın altındığında bu hesapta dijital altın şeklinde tutulan bir hesap oluyor
00 Yorumla- +1 yıl
herkes altına yatırım yapıyor ama ilerde değersiz hale gelebilir
05 Yorumla- Soran+1 yıl
Altinin hic dustugunu gormedim
- +1 yıl
evet biz de buna yatırım yapıyoruz ve şimdilik kar ettiriyor fakat herkes bunu gördü ve her önüne gelen altına yatırım yapmaya başladı , ilerleyen zamanlarda altın değersiz hale gelebilir
- +1 yıl
Altın nasıl değersiz olacak 😁 En değerli metallerden birisi. Dünyanın heryerinde değerli. Kağıt para değil ki değersiz olsun. Mantıklı olalım biraz.
- +1 yıl
altın altın olmaktan çıkacak diyen olmadı ki zaten , sadece değerini kaybedebilir dendi
Altın alma. Getirisi az olur. Daha doğrusu bişey getirmez. Sadece enflasyona karşı paranın değeri düşmez.
00 Yorumla- +1 yıl
Onu alacagina ceyrek al. koseye at o. hesaplar vok komisyon kesiyo
07 Yorumla- +1 yıl
çeyrek alırken de satarken de çok değer kaybediyor yanlış bilgi
- +1 yıl
@görmüş_geçirmis o zaman dolar alsin
- +1 yıl
dövizden daha çok kazanıyor altın
hesabı gayet basit 3 yıl önce döviz alsan ne kadar ederdi şu an altın alsan ne kadar ederdi hesapla gör
- +1 yıl
ayrıca dolar alıp satarken de altın hesabında alım satım yaptığından daha fazla kaybediyorsun
- +1 yıl
@görmüş_geçirmis benzin dokup yaksin o zaman parayi
- +1 yıl
benzin litre fiyatı 7.75 oldu büyük zarar eder :)
- +1 yıl
@görmüş_geçirmis 1 litre yeter zaten sonucta kagit para benzine bile gereknyok aslinda kolonyayla yakar
Bence sarraftan gram altın al daha iyi çünkü bankalarda makas aralığı çok geniş (Alım satım farkı)
00 Yorumla- +1 yıl
Öğrencinin parasından ne olur altın alsan kuş kadar para
00 Yorumla - Gizli Üye(36-45)+1 yıl
altın hesabında alım satımda makas aralığı en düşük kuveyt turk
orayı tavsiye ederim vadeli altın ile vadesiz altın hesabı arasında bi fark yok pek yılda en fazla 30-40 tl farkeder kazancın01 Yorumla- Cevap sahibi+1 yıl
ayrıca 100 gr üzerindeyse alacağın miktar sana özel alım ve satım fiyatı sunuyorlar piyasaya göre çok daha avantajlı
Şöyle altın hesabı açtığın zaman mesela 500 liradan 10 gram aldın senden yüzde bir vergi alıylar sen altın 502 503 504... oldukça kara geçiyorsun. İstediğin zaman da bozdurabilirsin. Gayet mantıklı altın kaybettirmez nakit tutma paran ölür
00 Yorumla- +1 yıl
Kuyumcudan altın almak gibi. Evde saklamak yerine banka hesabında duruyor. Çalınma riski yok. İstediğin zaman bozdurabilirsin. İstediğin para kadar alabilirsin. Kuyumcular bazen bozdurmak istemiyor gittiğiniz de. O yüzden banka hesabı daha mantıklı.
00 Yorumla - +1 yıl
Vadesiz dediğin banka hesabı faizi yaptırımı olmuyor vadesiz altın hesabı da öyle muhtemelen
00 Yorumla - +1 yıl
İnternet bankacılığından açılıyor
00 Yorumla - +1 yıl
Her ay düzenli gram altın alıyorum
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Vadesiz altın hesabı, hesabınız olan bir bankadan altın hesabı açtırmanız gerekiyor.
Her bankada altın hesabı bulunmaktadır. Buradan gram bazında altın alabilirsiniz. Altın gram bazında değerlendiğinde sizin paranızda değerleniyor. Bankada da tutarınız vadesiz olarak gözükür. Miktarınız yükseldikçe, vadeli altın hesabıda açtırabiliyorsunuz bazı bankalarda. Ayrıca bazı bankalarda vadesiz altın hesabınızdan aldığınız gr altınları fiziki olarak alma imkanınızda bulunmaktadır.
Bankadan altın aldığınızda daha hızlı al sat yazabiliyorsunuz ve saklama riski de olmuyor. Ayrıca daha küçük tutarlar ile alma imkanı sağlıyor. Uzun vadeli bir yatırım aracıdır, alım satım arasındaki farkından dolayı.
Altın hesabını internet bankacılığından vadesiz hesap açılışlarının altından açabilmeniz mümkün. İnternet bankacılığı yoksa banka temsilcisiniz de size bu konuda yardımcı olabilir.
Ayrıca fiziki altınlarınızı bankaların fiziki altın günlerinde bankaya yatırma imkanınız var. O gün gelen altın eksperi altınızın gr bazında değerini belirliyor ve hesabınıza o tutar geçiyor. Fakat teslim ettiklerinizi aynı şekilde geri alamıyorsunuz. Çünkü o altınlar eritiliyor ve gr altın haline geliyor.