Bazen insanlar gerçekten çok arsız olabiliyor. Yani sen isterken utanıyorsun ama onlar aynı utanmayı göstermiyor.

İsteyemem, ki buna da gerek kalmaz zaten, çevremdekiler çok yakın olduğu kişilerdir bu yüzden durumlarını, her şeylerini bilirim ve cidden zor bir dönemden geçiyorsa da istemem. Verse de ya almam ya da acele etmemesi gerektiğini söylerim.
Verdiysem istemem artık gözden çıkarmışımdır o tutarı, yüklü bir miktarsa zaten vereceği tarih belirlidir, vermezse isterim eşşek değil zaten ben söylemeden verir.
Cevap
19Cevap
Verdiğim meblaya bağlı
İlkokuldayken bir arkadaşım vardı sürekli gelip 1 TL isterdi verirdim ertesi gün vereceğim de hadi vermezdi 1_3_5_30 derken en sonunda param yok sen aldın hiçbir zaman vermiyorsun demeye başlamıştım bir insan zaten arkadaşlık ilişkisinde güvenip güvenemeyeceğini belli eder o yüzden güvenebileceğim ve değer verdiğim insana parayı veririm vermesini beklerim hatta epeyce bir süre beklerim sonrasındaysa telefonda durumuun olmadığını tam da ona borç verdiğim miktar kadar paraya ihtiyacım olduğunu söylerim bu şekilde mesajı alırsa alır almazsa da artık o para onda kalsın canı sağ olsun
Borcunu ödemeye niyeti olan zaten en başından isterken utanır. Utanmayan borç sahiplerinin pişkinliği, yüzsüzlüğü hatta Türk filmlerinde bile acayip doğurgan konular ve kara komediler içerirler. En iyisi borçlu şahsı es geçip olayı Allah'a havale etmek🐝
Ben genelde borç verdikten sonra birkaç gün geçince unutuyorum o yüzden geri isteme gibi bir şey söz konusu olmuyor. Zaten çok şükür borç verdiğim kişiler genellikle istememe lüzum bırakmıyorlar
Ben tek dayılarima borç veririm baska kimseye borç vermem kolay kolay ve benden borç istiyen birine vaktini doldurursa peşin peşin onu rezil ediceğimi derim borc almam borç vermem ve en son biri gelip 5 bin tl kadar borc istediğinde annem direk kizim git ona bagli 30 dakika yalvardı nerdeyse ve günü geciktiginde gelip özür diledi...
Detaya katılıyorum kesinlikle...
Genelde ben istemeden getirirler
Ben isteyemem biliyorlar bunu
Genelde ibana atarlarr ben gönderdiklerini fark etmiyorum bile..
Ne zaman müsait olursaalr o zaman ödesinler borç veriyorsam bunu göze alıyorumdur, geri isteyipte zor durumda bırakmam ne zaman uygun olursan gönderirsin diyorum..
Catir catir isterim, hemde hic utanmadan ezilip buzulmeden.. ver kardesim parayi derim bir yerden bukur getirir illaki getirdiginde sana bundan sonra borc morc yok , zamaninda getirmiyon derim.. (ki boyle bi durum yuzunden kavga ettik bildigin☺️)
Ben arkadaşıma borç veririm ve belirttiği tarihte iade etmezse isterim. Onun bana saygısı yoksa benden ona saygı göstermemi bekleyemez. Alınan borcu iade etmemek saygısızlıktır.
Bu arkadaş dost olanındansa kesinlikle istemem.
Ama ölesine sıradan biri ise ve borcuna sadık olmayıp bide pişkinlik içerisinde ise
Kesinlikle isterim. söke söke de alırım.
Birisine borç diye verdiğim para borç falan değildir. Sevmediğim birisine para vermem. Çok yakınlarımdan da ekstra bir ihtiyacım olmadığı sürece istemem.
Simdi arkadas var arkadas var. Kardesim canim dedigim kisiyse istemem, hatta unuturum o parayi. Ama biraz gozume batan sirf arkadas grubunda oldugu icin arkadasim olan bir tipse hatirlatirim.
Maalesef bugüne kadar Hiç verdiğimi bırak istemeyi Hala yine isteyecekler diye endişe duyuyorum zaten vermiyorlar hala istiyorlar işin garip tarafı çalışıyorlar bide
Kendi paramı bile isteyemem, bu durumu yaşamamak için borç işine hiç girmiyorum, ne alırım ne veririm...
Verdiğim borçlar geri dönmediği için vermiyorum artık. Borcuna sadık olmak bu kadar zor olmamalı. Geri vermeyeceksen niye borç diyorsun yani
İhtiyacımın olduğu bir ansa tabii ki istiyorum. Ama insanlar alırken ki saygı ve anlayışı verirken pek göstermiyorlar.
Ben para verdiysem arkasına düşmem. Düşeceksem de vermem. Geri vermiyorsa o onun ayıbı. İkinci kez borç vermem. Kimseye yüklü miktarda para vermem
İsteyemem ben utanırım. Mümkün olduğunca borcunu istemeden verecek kişilere vermeye çalışırım yoksa mağdur olan ben oluyorum.😄
Şimdiye kadar hep borcunu ödeyen arkadaşlara denk geldim istemek zorunda kalmadım kalsaydım ister miydim bilemiyorum
Evet hemde öyle güzel isterimki hiç çekinmem o konuda..
İhtiyacım varsa isterim o da ihtiyaç halinde bende istediği için yadırganacak bir durum yok.
Ufak tefekleri değil , yüksek meblağ ise yazılı bir anlaşma hazırlarım
Evet isterim tabiki bana borcu olduğunu yıllarca söylemez ise
Verirken ne zaman odeyecegini sorar, gunu gelince isterim.
Kaç param gitti benim ah be hatırladım da şimdi yarama tuz basmayın 😂 Keyifli akşamlar..
Hayatımdaki 2 kişiden başka asla birine borç vermem o kişiden gerş almam
evet.
paramı versene lan yaprağim hayır kurumumuyum ben dıye cumleye girerim.
İstemem ayıp olacağı için gittiği zaman da geri dönmeyeceğini bildiğim için hiç borç vermiyorum
O konuda hiç iyi değilim getirirse getirir getirmese 40 yıl kalsa yine isteyemiyorum
Yok isteyemem ben. O bakımdan çok da parasal mevzulara girmemeye çalışırım.
Arkadaştan borcu geçtim. Bimde çalışanlardan para üstümu istediğim zaman cemkiriyolar 🤷
Zamanında 2 kişiden borcu istediğim olmuştu, birisi borcunu ödemişti, diğeri ödememek için bahane uydurmuştu, ama söke söke aldım
Yok isteyemiyorum ben
Şey yapın.. Arkadaşımdan borcumu nasıl isterim yazın arkadaşınıza, sonra da pardon Google'ye yazacaktım deyin 🤠🤝
Geri isteyemem o yüzden borçta vermem borçta almam
İsterim vallaha kolay kazanmiyorum parayi.
Çok verdim ama asla istemem utanırım
Verdim 80 bin hibe ettim
Anca soğuk su isterim.
isteyemedim kaldi cani sagolsun azdi zaten
Istemem vermesin.. en azindan bir daha isteyemez 😁😁
Bende sana ait bir şey var der isterim. 😬
Verirsem çok sıkışmadıkca isteyemem.
Arkadaşıma borç vermem asla aram bozulur biliyorum
isteyemiyorum maalesef
Hayır isteyemem. Ondan beklerim.
İsteyemiyorum ya
Evet sıkıntı yaşamam