2022 ve 2023 memur ve memur emeklisi maaş zam oranı görüşmeleri sonuçlandı. Memur ve memur emeklileri zam oranı için hükümet ve sendikalılar anlaşmaya vardı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, yapılacak artışın 2022'de yüzde 12, 2023'de ise yüzde 14 olarak belirlendiğini duyurdu. Bakan Bilgin, 3 bin 600 ek göstergenin çalışma yapılması sonrasında sözleşme kapsamında olacağını belirtti.Memur-Sen ve Türkiye Kamu-Sen 600 lira seyyanen zam, 2022'de yüzde 21, 2023'te yüzde 17 artış talep etmişti.
2022 ve 2023 yılı için memur ve memur emeklisi maaş zam oranı belli oldu! Bu zam oranı sizce yeterli mi?
Kabul edersiniz ki memurların durumu emeklilerden ve işçi olarak olarak çalışan kesimden çok daha iyi. Gözlemleyebildiğim kadarıyla zabıta bir kuzenim var. Evi de var arabasıda. Her yıl covidden önce 5 yıldızlı bir otelde tatil yapma imkanıda buluyordu. Tabi ki sürekli şikayetçi, yetmiyor artmıyor o bu isyanlarda. Ancak hiçbirseyden de geri kalmıyor. Anlıyorum insanların çoğu Rabbena hep bana diyor da biraz etraflarına baksalar durumlarının standartların çok üstünde olacağını farkedeceklerdir. O yüzden maaş zamlarını makul görüyorum.
Yetersiz kalacağı aşikar, geçtiğimiz 3 senedir alım gücü yavaştan düşüyordu bu senenin 2. çeyreğinden sonra çoğunluk alım gücündeki düşüşün farkına vardı. Maaşlar artışlar kadar (artışlardan fazla diyemiyorum bile ) artmadığı sürece yeterli olmayacak.
Bir memur olarak beklentim düzeylerinde bu zam. Bir iki puan daha fazla olabilirdi bence normal yani bana yeter Ama ben bunprtamda sendikalara kızıyorum la zaten biz 7 9 aralığında fit iz beklentimiz bu ne diye acaip acaip yok 20 olacak yok şu hak gelecek yok 3600 falan insana umut verip sonra gene bizim dediğimize geliyonuz lanet gelsin böyle sendikacılığa
En düşük memur maaşının 4200 lira olduğunu düşünürsek yaklaşık 500 lira gibi bir artış söz konusu oluyor gadası. Asgari ücrete çalışmak şartlarına göre iyi görünüyor. En azından özel sektör gibi değil ki. Bende isterdim yüzde 15-16-17 gibi zamların yapılmasını ama malesef ki bu ülkede devlet ne derse o oluyor.
Bizde bu kiskanilasi ekonomi ve enflasyon vs oldukça hiç bir zam yeterli gelmez Gönül ister ki maaşlara on yıllarca zam yapılmasın Ama insanlar o maaşla gül gibi gecinebilsin Ama işte dünya lideri kiskanilasi ekonomiye sahip olmak böyle bisey Nalet olsun 😉😅😂
Maaşlara gelen zam oranı temel gıda ihtiyaçları kira elektrik vs vs olgularının her zaman altında kaldığı için yeterli olmayacaktır tabi ki. 2023'den sonra başımızdaki hükümet değişir ise belki o zaman bir şeyler değişir.
Bu düzen değişmeli alım gücü olsun maaş düşük olsun önemli değil, yeter bizi ziktikleri bir zümre zengin olacak diye bizi feda edemezler. Üretim olmadıkça daha da kötü olacaz. Sokaklara çıkmamız lazım artık yürümüyor olmuyor.
Memur Sen de hep zam talep eder istediği hiç olmaz. Tamam enflasyon var ama özel sektörde millet %10 zam alamıyor bunlar 600 lira alalım üzerine de %21 yapın diyorlar. Dönelim bi de sürtün tatlı niyetine.
Valla akp nin iktidarda kalacağını düşünmüyorum. Kendilerine kepçeyle alıp millete kaşıkla veren , onuda vergi diye alıp kendi cebine koyan bir parti oldukça kaybedecek... zerre beyin varsa ki bunlara oy vererek olmadığını kanıtladılar, biraz gözlerini açıp biseylerin farkına varırlar umarım
İsterlerse asgari ücreti 5000 TL yapsınlar. Hiçbir önemi yok. Vatandaşın cebini delip vergiyle bol bol alıyorlar tekrardan. Bunun farkında olmayanlar bir zamanlar 1000 TL idi diye seviniyor ancak durum ne yazık ki öyle değil.