+1 yılBu Akp fiskobirliği zorla batırmadan önce doların 1.4 olduğu zamanlarda fındığın fiyatı 7.5 lira falandı en azından Düzce'de.
Aradan geçen onca yıl içinde bu kadar düşük kalması tamamen devlet politikalarının sonucu. Ferrero nasılsa ucuza alıp, üstüne karı koyup bize pahalıya satacak Nutella olarak02 Yorumla
Soran+1 yılsende torku ye :)))) annelerin sözü
- +1 yıl
Bazı anneler çok salak
En İyi Cevaplar
+1 yılEmeksiz yemek yok ki. Tarlada fiyatı 1 se markete gelene dek 50 oluyor. El insaf diyorum. Bunun kazananı da belli kaybedeni de. Çiftci de mutsuz halk da. Her adım başı komisyon eklemeyin insaf edin felaket dönemindeyiz zaten memleket angaryada.
03 Yorumla
Soran+1 yılgeçen sene kabuklu 23ken kuruyemişçilerde sene başı 30 sene sonu 40 liraydı bu sene de 5 er lira ekle 35 45
- +1 yıl
Hep zam ama üretene zam yok. Sonra koylüler neden çok cocuk yapar? Kim çalışacak tarlada. Irgatın yevmiyesi kaç lira? Ektin büyüdü kendiliğinden nasılsa oyle bakıyorlar.
Soran+1 yılşimdi genelde büyükşehilerden gelip topluyorlar gurbetçiler kışın geri şehire şehirde çok çocuk zor eeskidendş o
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
44Cevap
- Para & Ekonomi konusunda 401 cevap paylaştı.
+1 yılDünya üretimin eskiden yüzde 80 niydi İtalya VS pastadan artık daha çok pay alıyor.. Çünkü çok düzgün ve planlı bir üretim sistemleri var.. 4 yılda adamlar katlayarak gidiyor.. 2. Sıraya geldi ve payı artıyor bizim pay yüzde 62 şere düştü.. Buda fiyat artışlarını etkiliyor... Tümden tarım politikamızı revize etmemiz lazım... Bu kadar tarıma müsait olup bu kadar kötü yönetilen bir yer yoktur... Bencede 35 TL bandında olmalıydı:)
12 Yorumla- +1 yıl
Bir örnek vereyim incir üretiminde dünya birinciyiz.. Satışta ilk 10 da yokuz :) komik ama gerçek
Soran+1 yılfındıklıklar teker teker çaylığa, kivi arazisine dönüyor sonra selde fışş hayılrısı olsun
+1 yılBence herşeyi devlete yüklemek yanlış. Biraz da siz kendiniz yeni fikirler üretin, ürettiğiniz fındıklardan yeni ürünler üretin. Üretici kendi fındığını işlemiyor bile. Yani işi büyütmek biraz da size kalan bir durum.
Düşünsene, domates üretiyorum. Kendi salçamı yapıp satsam, kendi domatesimi kendim satsam, ya da bulunduğum ilin diğer üreticileriyle kooperatif kurup, kendi market zincirimizi açsak. Yani bir sürü fikir üretilir. Ama bunu yapan adam yok.11 Yorumla
Soran+1 yılhaklısın haklısın da fındık için kooperatif lazım tek başına yapamazsın burda da kimse birleşmez
+1 yıl1.5 tondan yukarı fındıgı olan fındık çiftçisi valla her zaman yaşıyor. Bizim yıllık ortalama 1.5 ton oluyor 40 bine yakın 1500 lirada mazot masrafı çık 38 bin 500 onuda başak farkıyla kapatırsın ama şöyle 3-4 ton fındığımız olsa çalışmama bile gerek yok
17 Yorumla
Soran+1 yılkaç dönüm arazi yevmiyeci girmiyormu
- +1 yıl
Hayır girmiyor aşağı yukarı sırafan bir bahçe
Soran+1 yılbizim Trabzon engebeli masraf arazi çok ürün az
- +1 yıl
Bizim buraların trabzondan farkı yok 2 tondan aşağı fındık mahsülü çıkaran bahçeye amele girmesede olur 4 kişi 20-25 günde kurtarır 2 tonluk bahçeyi mesela
Soran+1 yılkurtarır da 20-25 günde adamın haşadı çıkar
- +1 yıl
Yok bişi olmaz
Soran+1 yılben 25 gün fındık toplamam araziyi yakarım daha iyi :D
+1 yılValla ne yalan söyleyeyim hiçbir şey düşünemiyorum artık. Buraya giriyorum kötü haberler, haber izliyorum kötü haberler, şöyle bir gündeme bakayım diyorum yine kötü haberler. Artık bıktım vallahi eski halimize dönelim diyorum, o da artık imkansız gibi.
10 YorumlaKooperatifler önemliydi, köylü yüksek kâr elde ediyordu, şimdi toptancılar kârı elde ediyor.
Benim için bir şey farketmez, Nutella pahalanacak o kadar13 Yorumla
Soran+1 yılnutella pahalanmaz %13'ü fındık 1 kiloda 130 gram yapar 0.4 kuruş oynar maliyet 50 kuruş zam gelebilir
Soran+1 yılaynen
ya bir ülke toprağında yetişen bir şeyi tüketmek bu kadar lüks olmamalı size katılmıyorum. ben yurt dışında yaşıyorum ve birim para üzerinden baktığımız zaman burada çok uygun kuruyemiş satın almak. istediğimiz fiyat falan demişsiniz fakat bilemiyorum çok garip bir ülke. neden bir insan pahalı olmasını ister aklım almıyor
12 Yorumla
Soran+1 yılfındık tarlasında bir gün çalış topladığın senin olsun sonra fındık kaç para olmalı yorumlara gel beni anlayacaksın
- +1 yıl
@soran kardeşim aslında sevgilimin demek istediği keşke yurt dışında çiftçilere tanınan imkanlar bizim çiftçilere de tanınsa ve uygun hasat yapılabilse. Bakıyorsunuz, Türkiye dünyanın en pahalı yakıtını kullanmakta, yeteri kadar gübre, ilaç vb destek verilmemektedir. Bunun yanı sıra çiftçiden alınan ürün en az 3 - 4 aracının elinden geçe geçe 27 TL lik fındık al 50 TL... Bunların önüne geçilse ve de iyileştirme yapılırsa çiftçi hem uyguna üretim yapar hemde uyguna satar örneğin 5 liraya maal ettiğiniz fındığı 10 tl ye satabilirsiniz.
+1 yılBiz de fındık üretiyoruz s*çma neyin maliyeti 21 küsür lira?
Sen bahçene gidip çalıştığın günleri yevmiye mi sayıyorsun, neyin kafasindasın sen14 Yorumla
Soran+1 yıltek başına nasıl toplayacaksın kaç kilo fındığın var
- +1 yıl
Tek başıma toplamıyorum, amele ile topluyoruz ama bu maliyet yalandan başka birşey değil
10 tonluk bir bahçenin ya da bahçelerin gübresinden tut işçisine maliyeti 70.000 tl, bütün sene.
Desteği falan katmıyorum ya da çıkartmıyorum.
Sen sadece aç gözlüsün ve yapılan işlerin maliyetini YALAN söylerek çarpıtıyorsun.
Soran+1 yıldestek almıyorum 1 ton fındığım var bizim köye 1 tondan fazla fındığı olan 3 bilemedin 4 kişi varıdr belkide yoktur
- +1 yıl
1 Ton fındık toplasan 300 Ocak fındıklıktan çıkar.
Neyin maliyeti 21 TL tutuyor söyler misin?
300 Ocak fındıklık tek yevmiyede tırpan edilir, Mayıs ve Temmuzda 400-400 800tl eder.
Filizini kendin alırsın ve 500 kilo gübre alsan 2.000 tl
İşçi toplasa fındığı 10 kişi 1 günde toplar orayı kişi başı 120 TL ödesen ortalama 1.200 TL
Etti 4.000, desem ki getirmesi, patosa vurması 1.000 TL
5.000 TL tuttu.
21.000 TL tam olarak nerede harcadın?
27 ₺ bile pahalı alt tarafı fındık abi max 10 ₺ olmalı yoksa ne alacam alternatif şeylere bakarım geçim zor dünya para veremem ona
13 Yorumla
Soran+1 yılüretici de borçlansın halka zararına satıp kendi fındık yaprağının başını yesin
Soran+1 yıliyimiş
Gındık tarlalarını yok edip üzerine bina dikmeye devam edersek biz onu 70 e de yeriz çünkü ithal etmeye başlayacağız.
18 Yorumla
Soran+1 yılfındıklığa bına olmaz iki ev olacak yere de en fazla 12 kaful fındık sığar hadi 20 olsun iki ev yapsın 100 kilo fındık yapar tonlardan bahsederken hiçbirşey değil
Soran+1 yılnerde fındıklık
Soran+1 yılhangi şehir hangi ilçe köy
Soran+1 yıldüzcede bildiğim kadarıyla zaten fındık tarımı o kadar eski değil demek ki orda tutmadı
+1 yılhepinizin kafasını fındık fırlatıcam merak etmeyin:d
21 Yorumla
Soran+1 yılfırlat lütfen
Yetersiz fiyat bncede. Ama marketten al bakalm bu fiyata mi biz fındık üreticilerin suçu nedir
24 Yorumla
Soran+1 yılaynen öyle
Gizli Üye(25-29)+1 yılFındık toplamaktan kaçıyorum, zor çok zorr. Toplandığım fındık altın değerinde benim gözümde 😃27tl az.
31 Yorumla
Soran+1 yılbenimde sizin fınfdıklık nerde :)
+1 yılAcımıyorum valla. Erdoğana yuzde 80 oy vermeye devam etsinler. Zerre umrumda değil.
13 Yorumla
Soran+1 yılbizim köyden %96 alıyor
- +1 yıl
Sizin köydekiler don atlet kalsa hala erdoğana verir demekki kusura bakma
Soran+1 yılverirlerde don atlet kalmazlar
- Para & Ekonomi konusunda 614 cevap paylaştı.
+1 yılAz bile. Ne zorluklarla topluyoruz onu.
Edilen zahmete değse bari.14 Yorumla
Soran+1 yılTrabzonun neresi hemşehrim
- +1 yıl
Vakfıkebir
- +1 yıl
Sen neresinden
Soran+1 yıluzakmışız ben doğu kısmından
+1 yılBi kaç yıl sonra nefes almamıza da limit koyup para alacaklar
11 Yorumla
Soran+1 yılbilmrm
+1 yılÇok fazla fiyatı düşmeli bence çok pahalı herkes aga nigi naga nigi yemeli
13 Yorumla
Soran+1 yılüreticide fındık yaprağının başını yesin ozaman :DDD
- +1 yıl
Ahahah
Soran+1 yıl:)))))
+1 yılBizim ürettiğimiz şeyi yurtdışında insanların bizden daha ucuza ulaşıp tüketmesi.😂😂
13 Yorumla
Soran+1 yılburda sorun o değil
- +1 yıl
He sorry ben sadece başlığı görüp görüş attım. Sorun o kadar çok var ki duyan yok. En iyisi boş yere yorma kafanı bunlarla.
Soran+1 yılmecbur tüccarlan pazarlık olmayur
+1 yılEl birliği ile siz devlete yüklemin, devlet size.
Beraber batiracaz ya.
Sen ordan zam istersin ben buradan ne kadar pahalı derim.
Bir başkası kendi mahsulune zam İster, sen ordan ne kadar pahalı dersin.
Az kaldı
El biligiy ile tümden batiracagiz bu ulkeyi10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBen olsam 20 ye düşürdüm nasıl olsa oranın halkı ne olursa olsun oy veriyor neden masraf yapayım ki
25 Yorumla
Soran+1 yılOy verirken fındığa mı bakarak vermeli? ülkenin durumuna mı?
Cevap sahibi+1 yılÜlkeninim durumuna bakarsa hiç vermesi lazım lazım ekonomi alim gücü asgari ücret yerlerde mülteciler ayrı ülkeye baksa zatwn hiç vermez ayrıca fındık onun kendi ekonomisidir benim tencerem kaynamıyorsa banane genel politikalardan
Soran+1 yılsiyaset göreceli bir kavram verene de vermeyene de saygı duyarım ama fındıl çook eskilerden beri böyle
Cevap sahibi+1 yılUcuz diyip oy veriyorlarsa şikayet etmesinler
Soran+1 yılbilemem o kadarını
+1 yılYetersiz. Üreten yine bedavaya toplatmış olacak ve satacak. İmkan olsa elde tutulsa oyle ya da böyle istedikleri fiyata verilebilir.
10 Yorumla
+1 yılYa bugün 20 küsür liradan satılan fındık bize ulaşana kadar en az 2.5 kat artıyor. Ilk elden alanlar kuruş artınca yaygara koparıp misli misli zam yapıyor.
11 Yorumla
Soran+1 yıl27 liradan lınan fındık sana sene başı 30-40 sene sonu 40-50 liradan geliyor sen hesap et aracıların karı
Şikayet ediyonuz da fındık karadenizde toplanıyor ve Karadeniz halkının nereye oy verdiği belli. Şikayet etmeyin o zaman
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılYa bi susar mısın zaten yiyemiyoruz bi de hala fiyat yükselsin diyosun
11 Yorumla
Soran+1 yılkavurlmamış ye sende Allah allah sen bi o fındık tarlasına gir yemeğe kıyamazsın
Gizli Üye(25-29)+1 yılBence de vermeyin, fındık fiyatları tavan yapınca satarsınız.
19 Yorumla
Soran+1 yılöyle olmuyor yevmiyeciye parayı sayıyorsun
Cevap sahibi+1 yılYani kenarda paranız yoksa ve gelecek paraya bakıyorsanız işiniz yaş. Onca zaman fındığa bel bağlamak zor, arkadaşın ailesi Fındıkçı ama normal zamanlarda da çalışıyorlar.
Soran+1 yılöyle de fındığı evde bekletmek iyi değil büyükşehire gidince eve hırsız girebilir
Cevap sahibi+1 yılAnladım. İşi yapan sizsiniz, bir yolunu bulup pahalı satmayı deneyin 😄
Soran+1 yılhayırlısı bakalım
Cevap sahibi+1 yılYa o kadar değerli bir şeyi o fiyattan niye veriyorsunuz ki, kendiniz marka kurun, kendiniz satın yurtdışına. Biraz uğraştırır ama basit işleri siz yaparsınız yine, sonra paket paket kutulayıp kilosu 50 60 TL'den satarsınız ne güzel. Böyle yollara bakıyor musunuz hiç
Soran+1 yılburda adam komşusuna inat edip yodaki arazisine sırık dikiyor iki kardeşin evi anlaşamadıkları için dış cepheleri farklı merdiveleri farklı komşu komşuya yol vermiyor araba yolu olmayan evler var... sen marka kurun diyoesun aahh kardeşim ah keşke
Cevap sahibi+1 yılBiliyorum ya, neler neler duydum. Benim arkadaşın aileside bir ton çekişmeli, bir ton borca girdiler bir ara. Umarım düzgün bir yol bulursunuz.
Soran+1 yılamiin inat başa bela
Valla saglıklı beslenmek cok pahalı en iyisi aç kalarak zayıflamak
41 Yorumla
Soran+1 yılgaliba öyle :)
Para & Ekonomi konusunda 2b cevap paylaştı. üretici oy verirken düşünecek o işleri bizim umrumuzda değil
20 Yorumlakaradenizliler yatsın kalksın dua etsin, en azından artış var. diğer üreticiler ne yapacak bu rezil ekonomide?
23 Yorumla
Soran+1 yılDua ettikleri için zaten o oyu alıyorlar orda :)
+1 yılBize burdaki 50 60 kakalıyorlar satan varsa 3 4 kilo alıcam
11 Yorumla
Soran+1 yılhangi şehirdesin
+1 yılÖlelim yani. Her şeye üç kat zam. Çiftçiye %20 zam. Ne şahane dünya.
15 Yorumla
Soran+1 yıl%17 :)
- +1 yıl
Aşağı yukarı dedim, hesaplamadım. Kaldı ki zaten en az iki katına çıkması gerekiyordu.
Soran+1 yılozaman da millet fındıklı baklava bile yiyemezdi
- +1 yıl
Şimdi yiyebiliyor mu sanki?
Soran+1 yıltadına bakıyor ya kafi
+1 yıl35 olmalıydı bence de... Zaten normalde de hep ucuz fındık, enflasyon yüzünden daha karsız oldu
10 Yorumla
+1 yılarkadaş fındık tüketmiyoruz ki ekmeği indirsin 2 tl ekmek mi olur
10 YorumlaMemleketimizin ürününü ilaç fiyatı gibi edinebilmek çok acı
10 Yorumla
+1 yılLa 90-100 arası normalde kilosu? Piyasa fiyatı 35-50 lira olan fındık nerede var ak gören yeşillendirsin
03 Yorumla
Soran+1 yılkavrulmuş kabuksuz fındık senin dediğin ben kabuklu fındıktan bahsediyorum
- +1 yıl
O da çok pahalı...
Soran+1 yılyani şöyle hesap et en az %50 kabuğu 35-50 oluyor 70-100 kavurmasıda var bunun
Kim bana fındık toplamaya gelir yevmiyesini akşamdan vercem
11 Yorumla
Soran+1 yılkaç paradur yevmiyen yemek senden mi yer nere :DDD
Gizli Üye(36-45)+1 yılEğer fındık Türkiye de değil de herhangi bir avrupa ülkrsinde yetişiyor olsaydı. Fındığı tüm dünyaya fahiş fiyatla pazarlarlardı.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılFındık fıstık işleri bitti artık yakarım yine satmam
15 Yorumla
Soran+1 yılhangi şehir hocam
Cevap sahibi+1 yılOrdu
Soran+1 yılsizin fındık randımanlı mı kabala mı
Cevap sahibi+1 yılRandımanlı
Soran+1 yılbizimkiler randımansız gene sizinkiler kurtarır
+1 yılSel gelmeden toplayın da sonra 27 si de kalmaz. Tabii ki 30 lira olabilirdi.
01 Yorumla
Soran+1 yılinşAllah
Rabbimin nimetidir laf düşmez de.
Ona bu parayı vereceğime baharatlı mısır alırım daha iyi dlglgl02 Yorumla
Soran+1 yılsen bilirsin
Gizli Üye(25-29)+1 yılArtık herşey o kadar pahalı ki ne desem bilemiyorum ekonomiyi bu duruma getirenler utansın.
11 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılSende haklısın emeginin karşılığını ariyorsun ama zam yapmak yerine alım gücümüzü bu kadar düşürenlere laf etmelisiniz fakir halk sen zannediyor musun ki fındık yiyor bazen gramla alabiliyorum 🙁
Yemeyi düşünmüyorum fındık bu yıl 🤔
210 Yorumla
Soran+1 yıldışarıdan kavrulmuş fındık almıyorum pahalı diye eldekileri yiyoruz kavurmadan
Soran+1 yılsende kabuklu al :.) evde kavur
Soran+1 yılben mi kavurup getireyim sana :))
Soran+1 yılkışın Ankaradayım burda olsam verurdum
Soran+1 yılheryerde olabilirim
+1 yılbiz köyde beleşe yiyioz
27 Yorumla
Soran+1 yılköy neresi bizim köyde de beleş te toplama masrafı var hiç girmedin mi fındık bahçesine
- +1 yıl
sinopluyum ben. bahçede baya var finduk ağacı. topluyosun kırıyosun yaş finduk daha hoşuma gidiyor.
- +1 yıl
Soran+1 yılbizim trabzon pek yakın değil
- +1 yıl
sevmemm incir
+1 yılO bizim kapıya gelene kadar 12₺ olur emin ol 😆
21 Yorumla
Soran+1 yıl35-45 arası seyreder kabuklu fındık
+1 yılÇaydan sonra kafamıza bir de fındık atılsa keşke
24 Yorumla
Soran+1 yılacıtır yaa
- +1 yıl
Olsun fındık yemeyeli uzun zaman oldu
Soran+1 yılhangi şehirdesin
- +1 yıl
İstt
Fındık hep pahalı zaten
11 Yorumla
Soran+1 yılaynen
Fındık üreticiliğine başlıyorum l
16 Yorumla
Soran+1 yılbaşla bizim fındıklığa yarlığına gir
Soran+1 yılbak altlarida kesilmiş eyi düşün
Soran+1 yılEyi kar etersun olardan
Soran+1 yılne iş yapıyorsun hastanede
+1 yılŞaşırdıq mı yooo cnmm
11 Yorumla
Soran+1 yılen az 30 bekliyorduk ama hayırlısı
+1 yılNeye göre hesap yaptın da 35 TL fiyat verdin?
16 Yorumla
Soran+1 yılmilli gazetenin haberini oku görürsün ama sana kısa hesap yapayım 1 ton fındığın olsa 4000 liraya altlarını kessen 10.000 lira da yevmiyeciye versen bakımı falan 5.000 desen 19.000 yapar 2 bin lira da randıman tutmadı fındığa yaş dedi desen 21.000 27.000 den çıkar fındık sene de bir kez oluyor 6.000 kalır değer mi
- +1 yıl
O halde masraflar yüksek demektir... Ben halen bizim insanlarımızı anlamış değilim... "Acaba bu sene fındık kaç lira olacak?" diye sorguluyorlar... Saçmalık... Fındık fiyatı son 15 yıldır hiç değişmedi.. Hep 3,1 USD (+/- 0,1 USD) olarak sabit. Öncesinde 0,80 USD ye kadar düşük zamanları olmuş kilo fiyatının. Sadece çok nadiren verimin düşük ve ya yüksek oluşuna göre 2,8-3,5 USD olduğu olmuş..
- +1 yıl
Şu aşağıdaki cevaplara baktım da... İnsanlarımızın bilmediği konularda nasıl işkembeden salladığını fark ettim... Tüketici kesim "çok pahalı fiyatı düşsün" demiş... Fındığın, yıllık 3 Milyar Dolar ile ülkemizin tek kalemdeki en büyük döviz girdisi sağlayan tarım ihracat ürünü olduğunu unutmuş, yılda yiyeceği bir avuç fındık için konuşuyor... Fiyatı düşük olursa ne kaybedeceğinin farkında bile değil.. Yani fındık iç tüketime değil, %99 ile doğrudan ihracata yönelik bir tarım ürünüdür.
Soran+1 yılaynen öyle tüm çikolatalarda bizim fındıklar var
Soran+1 yılbi senesii 12 den 7 ye düşmüştü zararına satmıştı millet
- +1 yıl
İşte o sene dönüm noktası idi... 12 TL olduğu zaman 2,8 Dolar karşılığı vardı. 7 TL ye düştüğü zaman 1,7 Dolar'a karşılık geliyordu. Hükumet bilerek bu oyunu oynadı. Halk bunu yanlış anladı. Kendilerine zarar verildiğini düşündü. Ancak amaç farklı idi... Fındık, dolar bazında yükseliyor ve neredeyse tek üretici Türkiye idi. Fiyat kontrolü Almanya'dan Türkiye'ye geçiyordu. Almanya, üretim için Gürcistan, Azerbaycan, İtalya ve İspanya'yı desteklemeye başladı... Başka bir deyişle, Türkiye'yi "Fiyatı yükseltmeye başladığın için, senden fındık almayacağım" diye tehdit ediyor ve diğer ülkeleri destekleyerek aba altından sopa gösteriyordu. Hükumet karşı hamle yaptı. 12 TL den, 7 TL ye düşürerek, "ben de fındığı çok ucuza veririm, o desteklediğin ülkelerin fındık yatırımı batar" cevabını vermiş oldu. Öyle de oldu... O ülke çiftçileri, kar edemeyeceklerini düşünerek fındık dikiminden vazgeçtiler.. Destekler fayda etmedi. Sonrasında fındık 3.1 Dolar bandında sabitlendi. Daha öncesinde yazdığım gibi.. Geçmişte hep daha düşük oldu fiyat.. Internette bu yazdığım bilgilerin hepsi var.. Yıl bazında fındığın kaç dolar olduğu son 30 yıl için.
+1 yıl30 TL demişlerdi şerefsizler gene mi dustu
12 Yorumla- +1 yıl
60 TL
Soran+1 yıl27
+1 yılAllah üreticinin yardımcısı olsun
11 Yorumla
Soran+1 yılamin
+1 yıl4 tl zamlandıgını düşünüyom 400 kuruş yani
11 Yorumla
Soran+1 yılaynen yani %17 artış gösterdi yeterli değil
+1 yılben olsam 5 lira veridim çok bile bu millete bir paket makarnaya ülke sattılar adama
00 YorumlaBiz hiç birşey yemeyelim kardeşim dün incir alayım dedim 30 TL kilosu ölelim biz ozaman
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılYok 50 bu ne ya millet nasıl yiyecek
114 Yorumla
Soran+1 yılbiz nasıl emeğimizi kazanıcaz
Cevap sahibi+1 yılBir tek fındık mı üretiliyor bu ülkede hiç durmadan aglaniyorsunuz bence
Soran+1 yılBizim yöremizin geçim kaynağı fındık
Soran+1 yılkışın grubette yazın gelir fındık toplar memlekete
Cevap sahibi+1 yılHiç gariban görmedim karadenizli
Soran+1 yılÇALIŞTIK TA KAZANDIK SENDE ÇALIŞ SENDE KAZAN
Cevap sahibi+1 yılYetiyor demek ki açgözlü olmayın biz çalışmıyoruz sadece siz çalışıyorsunuz sanki
Soran+1 yılBu zararına iş yapacağımız anlamına gelmez. senin dedelerin nenelerin düz ovaları biçerken bizim dedelerimiz nenelerimiz karadeniz dağlarından odun taşıyarak geçimini sağladılar açlıkla boğuştular türkiyede en zor işin açık ara farkla karadeniz olduğu bellidir gurbet ellerde taşın suyunu sıkarak buralara geldik zenginsek havadan yağmıyor işleyen demir ışıldar
Cevap sahibi+1 yılne kadar k. denizli gördüysem hep kendini aşırı övüyor alçaktan uçun biraz
Soran+1 yılBizim evler hep yüksekte aşağidan pakamayiruk
Cevap sahibi+1 yılFiyatı yüksek isteyeceğinize ağaç adedini yükseltin satılıyor yerler azalıyor sürekli az ağaçlada kazanç az oluyor bizde kiraz var hiç duydunmu şikayet ettiğimizi
Soran+1 yılnereye ne ekeceksin ekilmiş ekilecek kadar
Cevap sahibi+1 yılYinede olsunda inşallah kazanın. yatıp para yok diyenler çok ortalıkta. uğraşan kazansın tabi
Soran+1 yılfındık zor iş bana kalsa yerleri hep sökerim
+1 yılKabuksuz halka satılan fındık fiyatı 100 TL
11 Yorumla
Soran+1 yılhesap et işte 27 den üreticiden alıyor kuruyemişçiye gelene kadar 40 lirayı bulur 80 lira yapar kabuğu çıkarınca bide kavuracak 90-100 hatta 110 u bulur
Yurtdışına kaçtan satıyolar?
12 Yorumla
Soran+1 yılbilmem
+1 yılBiz gene 100 TL’den aşağı yiyemeyiz
11 Yorumla
Soran+1 yılkavrulmuş evet
Sizde fındık üretiminde ilk siralardayiz. ama fiyatların ucukluguna bak.
01 Yorumla
Soran+1 yılneresi uçuk gel bir gün fındık topla da göreyim seni zarar zarar
- Para & Ekonomi konusunda 2,6b cevap paylaştı.
+1 yılAlamanya bizi kıskanıyeah.
10 Yorumla
+1 yılDedem zengin oldu o zaman
11 Yorumla
Soran+1 yılyok be deden evin yolu bozulmuş fındık parası kurtarmıyor diye aval aval düşünüyor
+1 yılPahalı
13 Yorumla
Soran+1 yılfındık tarlasında 1 gün ççalış topladığın senin olsun. anlarsın beni
- +1 yıl
Haklısın tabi ama genel olarak hayat pahalı zaten özel olarak fındıkla ilgili kasetmek istemedim
Soran+1 yılha orda haklısın
- Devamını Gör (23)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne