yani bu işin bir yüzdeliği var mı part time bir yerde başlıyorum primle brüt 2550 lira ediyor nette elime kaç kalır
Net maaş brüt maaştan ne kadar az oluyor?

Cevap
10Cevap
burdan yaparsam çoğu insan anlamaya bilir. lakin smmm olarak. türmob sitesinden hesaplamalarını tavsıye ederim..
https://www.turmob.org.tr/hesaplamalar/ucrethesabi
Brüt maaş 1.5 bin falan farklı oluyor ama is yerine göre sanirim
Sigortan ne kadar yatıyor sa onu maaştan düş kalan bürüt oluyor işte
parta sigorta nasıl yatıyor onu bilmiyorum 2 bin alırsın minimum dedi müdür ama hesaplayınca 1.600lerde kalıyor
asgari brüt 3557 açıklanmış net 2850 ye geliyor ya orda orantı kursam 2 bin 40 lira ediyor benim netim doğru bi mantık mı :D
internette vardır bence
1500 falan olur herhalde
brütten nete maaş hesaplama araçlarını kullan
eline en fazla 1900 kalır
3/2 geçer
müdür kadın 2 bini geçer dedi kesintilerle 1600 çok düşük olmuyor mu ya
Brutten nete sitelerine bak bence
Sigorta primi kadar
Bilemiyorum
Bilmiyorum ki
2825 değil mi
Brüt maaştan net maaşa çevirme amaçlı yapılan hesaplama yöntemleri genelde düzenli işler için geçerli olduğundan dolayı tam rakamı elde etmen oldukça zor olacaktır.
Bunun bir diğer nedeni de part time çalışarak 2021 yılı için geçerli olan aylık asgari brüt ücretin (3 bin 577 TL) altında bir gelir elde etmendir.
Yine de denklemde yerine koyarak hesaplamana kısmen yardımcı olmak adına aşağıya brütten nete çevirme formülü bırakıyor ve senin için kısaca hesaplıyorum:
"Brüt Maaş = Net Maaş + SGK primi + İşsizlik Primi + Gelir Vergisi + Damga Vergisi"
Buna göre kısmen bir hesaplama yapacak olursak;
Tahminen 1900 TL dolaylarında bir net gelirin olacaktır.
yanlış hesaplamışsınız
@eşkışkınlıromeo haklı olabilirsin. Doğrusu nasıl acaba?