Konum güzel ise alınabilir bence. Arsa payı yüksek değerli ise yatırım için uygun. İleri zamanlarda kentsel dönüşüm için iyi olur. Yaş olarak eski kentsel dönüşüm var sonuçta. Kiralık olarak versen kendini amorti etme şansı olur. Krediye uygun olmaz zaten.
01 Yorumla
Soran+1 yılKonumda sorun yok merkezi yerde ama dönüşüm şansı bence biraz zor çünkü işlek bir yer ve çok sık ev var. Peki deprem riski için ne diyorsunuz. Bir deprem durumunda dask zararı öder mi, ve bende zaten yatırım için kullanacağım hemen kiraya verecegim ama bir kaç yıl sonra satmak istediğimde ev 30 yaşında olursa kim nasıl alır, satış olur mu. Arsa payi normal çok büyük değil zaten ev 90 m2
En İyi Cevaplar
Arsa hisseliyse tehlikeli iş olur. Alacağın evin imarı olmalı yoksa iki gün sonra arsa sahibi ortaya çıkarsa arsasını senden alabilir evi yıktırabilir sen sadece yıkılan beton yığının parasını alırsın
326 Yorumla
Soran+1 yılApartman bu ve oturan herkes aynı durumda değil mi. O zaman yillardir nasıl oturuluyor ki imar yeni geldi bu bölgeye ve imarlı yerde çok pahalı. Ayrıca kendi oturduğum ev de imara başvuru ile toplu apt olarak daire tapusuna dönüşüyor evet bunlar da önemli ama ben binanın yaşına takıldım ve deprem riskini düşünüyorum. Ama daha iyi bir ev ya da sıfır ev için de limit yetersiz. Para eriyor ne yapayım. Bu içi komple yenilenmiş eve girmeli miyim sizce. Yarın yakından bakmaya gideceğim ama bu konular kafamı karıştırıyor
Soran+1 yılİmarlı eve gücüm yetmez bundan eminim çünkü artık üzerine de koyma şansım sıfır. Bir an evvel kira gelirine onursal ihtiyac var. Deprem konusunda aslında bende böyle düşündüm ama yarın bakmaya gideceğim eve ve birazdaha beklersem hiç alamayacagim gibi geliyor çünkü para eriyor ama mulkler uçuyor
Soran+1 yılE şimdi de al diyorsun. Çevre sorundeğil zaten oturmayacagim ve biraz da biliyorum çevreyi. Hani binanın yaşı ve deprem riski arsa tapulu olması sorundu şimdi niye al demeye başladın. Ayrıca ben yıllar sonra satmak istediğimde yaşı 30 olacak o zaman satılır mı dersin
- +1 yıl
Al dememin sebebi elindeki paran boşa gitmesin başka param yok dedin ve tükeniyor dedin hiç olmamasından iyidir diye düşündüm kiraya versen kendi parasını çıkaracak diye düşündüm. Hiç birşey ucuza gitmiyor sen 200 bin TL'ye alsan 10 sene sonra üstüne bir o kadar daha gelir. Deprem gibi affet olaylarda kimse garanti veremez sana yıkılıp yıkılmayacağını sıfır evler bile depremde yıkılabiliyor. Sen evin bakımlı olup olmadığına bak. Bakımsız bir ev ise masrafı çok olur paranı boşuna oraya yatırıp hibe etme
Soran+1 yılDetayda dikkat etmediniz sanırım, kopmle içi modern yenilenmus, hiç masrafı yok, sahibinin dediğine göre binanın bile masrafı yok ki bildiğim bina ve çevre. Ev sahibi de zaten hiç oturmamış benim gibi hep yatırım amaçlı kullanmış ve şu an borçları için satmak zorunda.
Soran+1 yılHayır ben değilim ben olsam soran yazar gizli olduğum için. Üyenin kim olduğu görünüyor ayrıca değil, yarın gidip yakından bakacagim ama gördüğüm l kadariyla o malzemeler benim evimde yok. Zaten mal sahibi oğlu oturacak diye ona göre yenilemiş ama satmak zorunda şu an
Soran+1 yılİşte kafamdaki soru işaretleri bunlar zaten, evin yaşı, deprem riski, ben yıllar sonra satmak istediğimde yaşı daha da büyüyecek bunlar sorun. Olasi bir depremde olur ya ev elden giderse zararı nasıl karşılarim, dask öder mi. Daha ne olsun
Soran+1 yılO zaman neden dask zorunlu ve yatırılıyor. Boşuna vergi rantı mi o zaman
Soran+1 yılOf iyice kafam karıştı, alayım mı almayayım mi evi😏çoğu kişi hayır dedi bensec ikilemdeyim
Soran+1 yılEvi alıyorum, yarın kapora vereceğim, çünkü deprem konusunda evi bina sahipleri başvuru yapıp yıkıp geri yaptırmak için başvuru yapmışlar ama dönüşüm için devlet uygun değil, tamamen sağlam raporu vermiş. Üzülsek mi sevinsek mi bilemedim diyor ev sahibi. Dask da evin m2 ye göre en az yarısını ödüyor, sigorta şirketi ile görüştüm. Güncelleme hakkım yokmuş o yüzden buradan yazdım
Soran+1 yılDaha dur hele, pişman olmam inşallah, hem istiyorum hem de acaba diyorum. Ayrıca zaten daha para eksik, bulmaya çalışıyorum
Soran+1 yılİnşallah, zaten ilk kiraya kadar biraz sıkıntıya gireceğim çünkü 20 bine yakın para bulmalıyım ve en güvendiğim bile dudak bukuyor
Soran+1 yılSordum belgeyi, isteyen gidip belediyeden sorabilir dedi
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
15Cevap
+1 yıl1 nekadar birikimin var (yatirim tavsiyesi için)
2 20 yaşındaki kat mulkiyetsiz ev yatırım için alınmaz... Yatırım için almak istiyorsan başlamamış lansman projelerden almalısın. Paranı tlde tutma altina yatırıp sağlıklı ve acele etmeden düşün...010 Yorumla
Soran+1 yılZaten gramda yıllardır ama şu an düşük de. Başlamamış lansman demek sıfır demek. Buna da gücüm yetmez krediye karşıyım
- +1 yıl
Başka türlü birikim yapamazsın şu an.. kooperatifler var kredisiz taksit ödemeli... Onları araştır o halde
Soran+1 yılÖdeme şansım da yok, gelir durdu
- +1 yıl
Mevcut birikimin ne?
Soran+1 yıl200
- +1 yıl
Daha iyi bir yer alabilirsin bence. Ev aradığın ilçe nereler ufak bir araştırma yapayım senin için..
Soran+1 yılİstanbul Pendik
Soran+1 yılMerkezi yerler ama e5 sahil tarafı, üst yerler değil
- +1 yıl
Tamamdır 👍
Soran+1 yılEvi alıyorum, yarın kapora vereceğim, çünkü deprem konusunda evi bina sahipleri başvuru yapıp yıkıp geri yaptırmak için başvuru yapmışlar ama dönüşüm için devlet uygun değil, tamamen sağlam raporu vermiş. Üzülsek mi sevinsek mi bilemedim diyor ev sahibi. Dask da evin m2 ye göre en az yarısını ödüyor, sigorta şirketi ile görüştüm. Güncelleme hakkım yokmuş bu yüzden buradan yazdım
Bence tokinin projelerini takip et.. kura ile gir.. çıkarsa belli bi peşinat ödüyorsun az bişi sonra taksit öduyorsun.. taksididie kiraya verdinmi kendi kendini öder hale gelio.. 20 yaşında bi bina para kazandırmaz bence
04 Yorumla
Soran+1 yılToki ler de sapa yerde oluyor ve çok kalabalık oluyor ki kura ile kim bilir ne zaman sıra gelir o iş de yaş
- +1 yıl
Olsun sen katil bence.. çevrende guvenebildigin insanlarıda yazdır.. çıkarsa 3 4 bin tl veririm felan de o şekil şansin artar... toki projeleri genelde sağlam olur yaşam alanı olarak güzel projeleri var ve çok talep görüyor.. Yani kiralar almış başını gidiyor..20 yaşındaki daire ile 0 daire arasindaki farkida hesap etmek lazim..
Soran+1 yılGüvendiğim ve tavsiye edeceğim kimse yok ayrıca dediğim gibi toki ye uzağım hem kalabalik hem bölgesel olarak. Auruca kimseye yedirecek 3 5 imde yok
+1 yılHayır, derdin yatırımsa topraktan gir. Tabi bunda da şöyle önemli bir ayrıntı var, bildiğin güvendiğim müteahhit olsun.
01 Yorumla
Soran+1 yılEskidendi o, artık muteahhitler buna ihtiyaç yok diyorlar ki sıfır ev için yetersiz limit.
Yatırım için en güzeli altın alıpkoymak. Evin derdi çok oluyor birde kiracıya verirsen pişman olursun
21 Yorumla
Soran+1 yılZaten bu para o şekilde oluştu vec şu an düşüşte. Ayrıca kira da sürekli gelir kaynağı
+1 yılKat mülkiyetli ve arsa payı yüksek olsun eski daire al onun haricinde alma
14 Yorumla
Soran+1 yılKat mülkiyetli olunca imarlı oluyor ve bu paraya vermezler. Henüz bu konuda başvuru yok binada ama istenirse toplu bina halinde olur o işler ama arsa payi ne olmalı sizce yüksek demek için
- +1 yıl
Bak kaç paran var bilmiyorum k. çekmece ve çevresinden cennet mh özellikle ne alırsan al
Soran+1 yılAnadolu yakası ve Pendik civarı işlek bir yerde bu ev ama arsa tapulu olması ve yaşı dolayısıyla deprem riski düşündürüyor beni
- +1 yıl
Sana bölgeyi söyledim bilmem gerisini
+1 yılBu işlerden anları Nerde alcan kesnlikle arsa hiseli alma sıkintilar cikar
00 YorumlaEv eger eski ama kentsel dönüşüme uygun ise olabilir
01 Yorumla
Soran+1 yılKentsel dönüşüm için uygun olacağını düşünmüyorum çünkü merkezi yerde ve her yer ev. Hangi müteahhit niye girsin böyle bir projeye
Gizli Üye(36-45)+1 yılAlınmaz kat tapusu yok ise o iş olmaz... Nerde bu ev
15 Yorumla
Soran+1 yılNeden kat mülkiyeti yok ama olsa zaten bu fiyat olmaz. Zaten kredili almayacağım için sorun yok
Cevap sahibi+1 yılKat mülkiyeti yarın öbür gün toplu konut vs gibi durumlarda sana avantaj sağlar arsa tapusu ise sadece sorun sadece arsaya bedel bicerler üzerine bicmezler
Soran+1 yılToplu konut hatta dönüşüm bile zor bence çünkü merkezi yerde ve bu işler için uygun ortam bu civarda zaten yok
Cevap sahibi+1 yılHiç bulaşma derim
Soran+1 yılİyi de para eriyor be üzerime artık koyma imkanım neredeyse sıfır. Fakat para karşısında mülklerin fiyatı net geçen dk artıyor
+1 yılYatırım için alınabilir ver kiraya gitsin kendi kendini ödüyor yani
00 YorumlaYaşadığın şehire göre yorumlanir
16 Yorumla
Soran+1 yılİstanbul Anadolu yakası
Soran+1 yılOlmaz, buradan başka yerle, buradan oraya öğlenden ilgilenemem kimseye de güvenemem
Soran+1 yılZaten arsa olmaz, ben yatırım yapıp hemen kira gelirine sahip olmalıyım
+1 yıl20 senelik ev alinir mi hiç. elinde patlar , satamazssin.
01 Yorumla
Soran+1 yılBub adam nasıl satiyor peki. Bak ben ve alıcıları var başka da. Tabi ben satana kadar da 30 yıllık olur
Gizli Üye(30-35)+1 yılMetrekaresi kaç? Fiyatı ne?
022 Yorumla
Soran+1 yılM2 90 ama bu değil mesele. Siz soruma cevap verir mısınız
Cevap sahibi+1 yılSoruna cevap vermem için sordum zaten. Belki daha iyi yatırımlara harcanabilecek bir para baglayacaksin oraya
Cevap sahibi+1 yılÇünkü ev eski+metrekaresi büyük sayılmaz+arsa hisseli. Bir de fiyat yüksekse mantıksız bir hamle olur
Soran+1 yılİşte daha iyisine limit yok, krediye karşıyım
Cevap sahibi+1 yılAmacın yatırımsa ona vereceğin para ile arsa al emin ol çok daha mantıklı. Kat mülkiyeti bile yok. Üstelik epey eski
Soran+1 yılArsa bana hemen kira getirisi saglamaz amacım bu
Soran+1 yılFiyat 230 diyor en son ama içi komple yenilenmiş, üst kat mastafsiz hemen kiraya verilecek durumda. Yarın bakmaya gideceğim ama bu konular kafamı karıştırıyor
Soran+1 yılMerkezi yerde
Cevap sahibi+1 yılSoruyu yine sor. Ama bu kez anket düzenle. Evin fiyatını yaşını metrekatesini kat mülkiyeti olmadığını da belirterek anket düzenle. Yüzdelik dilimler nasıl olacak daha iyi anlaşılır
Cevap sahibi+1 yılValla zor bir karar. 230 bin lira da az değil. Tamam kira getirisi olacak ama o evin prim yapması zor artık. Curuyecek 10 yıla. Kim 30 yaşındaki bir evi satın alacak?
Cevap sahibi+1 yılTapu olsa gözün kapalı gir derim. Ama o iş yaş iş
Soran+1 yılTapu olunca yaşı değişecek mi ki gözün kapalı gir diyorsun o zaman. Evet ben bir kaç yıl sonra satayım desem daha da yaşı büyüyecek bunu da düşünüp kararsız kalıyorum zaten ama yaşı küçük ve tapulu evde bu paraya yok
Cevap sahibi+1 yılTapu olmaması evin satılmasını zorlaştırır diye dedim. İlerde daha iyi bir yatırım bulursan elden çıkarmak çok kolay olmaz. Araziye bağlasan dâhi olur aslında. Dönümü 50 bin liradan 5 dönüm arazi alırsın. Uğraşacak kimse var mı? Kocan, oğlun vs.
Cevap sahibi+1 yılEğer aslen Anadolu sehirlerindensen arazi al memleketinden. Kirada aylık gelir olur az az gelir tarladaki üründen yılda gelir tek seferde temiz para gelir. O ev miadını doldurur zarar ettirebilir ama tarla üstüne katar ve eskimez
Soran+1 yılHem yok, hem de arazi işi kıra getirisi değil ama ben bu evi hemen kiraya vereceğim gelir devam edecek. Ayrıca tapu olayı imar zamanla olur, ben kemdim oturduğum evi de toplu olarak başvuru ile daire tapusuna yeni çevirdim bu zamanla olur. Ben bundan değil binanın yaşından ve derken deprem riskinden bahsediyorum bu konuda kafam karışık
Cevap sahibi+1 yılİyi düşün iyi karar ver. Aceleye gelmez böyle şeyler
Soran+1 yılMemleket ve arazin konusu imkansiz ki ben İstanbul dayım. Başka semtteki bir evi bile nasıl takip ederim diye uzağa gitmezken, başka şehir hiç uğraşamam
Cevap sahibi+1 yılUğraşacak biri olsa çok daha mantıklı olurdu. Ama sen tek ugrasamazsin. Tarla işi yaş öyleyse.
Soran+1 yılEvet tarla, ve başka şehir olmaz, kendi mahallemden bile dışarı çıkamıyorum çünkü her an ulaşılabilir olmalıyım. Uzağa gidemem. Olsa kendi sokağından bile düşünürüm ama piyasası da hep böyle buradaki evler. Yaşı 15 20 ustu ve imar da aynı. Sıfırlar ise zaten giremem. O zaman bekleyip paranın erimesini mukletin yükselmesini seyretmekten başka çare kalmıyor
Cevap sahibi+1 yılParayı bir yere bağlaman şart zaten. Ya altın ya döviz ya mülk. Aksi takdirde pul olacak
Soran+1 yılZaten gram duruyor ama şu an düştü bile kardan zarar ama yine yükselse bile, evler de yerinde durmuyor
Soran+1 yılEvi alıyorum, yarın kapora vereceğim, çünkü deprem konusunda evi bina sahipleri başvuru yapıp yıkıp geri yaptırmak için başvuru yapmışlar ama dönüşüm için devlet uygun değil, tamamen sağlam raporu vermiş. Üzülsek mi sevinsek mi bilemedim diyor ev sahibi. Dask da evin m2 ye göre en az yarısını ödüyor, sigorta şirketi ile görüştüm. Güncelleme hakkım yokmuş, o yüzden buradan yazdım
Gizli Üye(30-35)+1 yılAlma eski o parayı faize köy
10 Yorumla
+1 yılArazisine göre
01 Yorumla
Soran+1 yılArazi derken?
Aldım ben 90binde 180 şu an degeri
02 Yorumla
Soran+1 yılDeğeri her geçen gün artar onda sorun yok ama para eriyor mülk karşısında
Ben olsam daha aktif işler yaparım ev almak yerine
12 Yorumla
Soran+1 yılMe se la?
Gizli Üye(25-29)+1 yılDepreme dayanikli mi
22 Yorumla
Soran+1 yılOnu nasıl anlayacagiz bilmiyorum ama bu kadar yıllık bina. Ben ona da takıldım
Cevap sahibi+1 yılDepreme dayanikli olduguna dair belgeleri oluyor. Fizik mühendisi imzali
+1 yılEvin fiyatı ne kadar
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat