İri bir bütün tavuk aldım 40 TL ödedim. Çok pahalanmış. Bir tavuğa ilk kez bu kadar çok para ödedim.Mmmm tavuğa bayılırım. 🔥😃Kurban Bayramı'na kısa bir süre kaldı ama tavuk fiyatları sabit durmuyor. Yaz sezonu geldi. Mangal sezonu açıldı.Mangal gibisi var mı?Talep yükseldikçe fiyatlar daha da yükseldi. 3-4 ay önce 15 TL olan tavuğun kilosu şu anda 23 TL'den başlayıp, 28 TL'ye kadar çıktı.Firmalar etiket basmayı bıraktı.Sürekli artan fiyatlar karşısında firmalar uzun zamandır etiketlere fiyat yazmayı bıraktı.
Memleketim olan Adana’ya dün geldim, etin kilosu 60 TL dana ya da koyun fark etmiyor hepsi 60 TL kebaplar leziz ve ucuz. Kocaelinde 90 lira kilosu. Esnafın yaptığı düpedüz soygun.
Çünkü ucuz olduğu için halk tavuğa yöneliyor, haliyle de talep artıyor. Bizde de serbest piyasa yerine tuttuğunu şey edeceksin piyasası olduğu için, tavuk eti fiyatları da nasibini aldı.
Türkiye' de hem her şeyin fiyatı yüksek hem maaşlar düşük maalesef. Bir de yazın mangal yapılması bu konuda etkili. Mangal dolayısıyla da üstüne %15 fiyat koymuşlardır.