Gezip tozmam pek, kiradayım aylık 1500 lira veriyorum, birikim yapmam saçma mı olur sizce
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
1500 verdiğine göre muhtemelen büyük bir şehirde yaşıyorsun. 4.000 TL aldığını da hesap edersek büyük bir şehir olsa gerek.
Yalnız yaşama konusunda da senin tek başına yaşadığını anlayan kişiler olabilir ve yalnız bir kadını rahatsız edecek erkekler de olabilir. Eğer erkek kardeşin varsa veya ortak bir eve çıkacağın biri, bu daha iyi olabilir.
Gece uyandın ve gürültü çıktı, tek başına olmak seni biraz sıkıntıya sokabilir. Veya evde arıza olduğunda eve gelecek adamla tek kalmak sıkıntı doğurabilir senin için.12 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılYalnız yaşayan bir bayan için 4000 lira çok güzel bir para dikkatli tasarruflu kullanımlı olursa çok güzeldi aylık en az 1000 lira da para birikimi yapar fazla asortik sosyeteye kaçmadığı sürece zamanla iyi bir gelecekte hazırlar ama bunu yapabilmesi için şahsın öncelikle bir Kredi çekip araba alması gerekiyor ki bir yatırım olsun başka türlü para biriktir emez veya işi sürekli Garanti bir iş ise kredi çekip bir ev alarak aylık 1500 lira kira ödeyeceğini 2000 lira kredi ödeyerek çok rahat ve çok güzel bir yaşam sürebilir evin borcu bitti mi bana yazın ben eş olarak gelirim
03 Yorumla- +1 yıl
@black_ww bunda gulunecek bit durum yoktur dogru dusunmen yeterdir
- +1 yıl
Aynen valla
Hayatını idareli yaşayıp çok keyfi harcama yapmazsan yeter. Mesela fazla düşündüğün harcamalarda tasarrufa gidersen belki birikim yapabilirsin ama öyle tatminkar bir meblağ biriktiremezsin bu maaş ile. Yanlış anlama maaşı küçümsemiyorum. Hayat şartları malum. Eskiden kral olan para şimdi değersiz.
90 Yorumla
Birikim yap
Yatırım yapmasını öğrenmeni öneririm20 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
80
Cevap
134Cevap
Para & Ekonomi konusunda 1,1b cevap paylaştı. şehre göre değişir aslında ama fuzuli harcamaların yoksa tek başına bu para yeter
00 Yorumla
+1 yılBu zamanda 4 bin lira ile birikim yapamazsın. Ne iş yaparsın, elimden ne iş gelir bilmiyorum. Boş vakitlerini, boş olmayan vakitten de artırarak hayrlı bir iş için değerlendirebilirsin.
Sen uyurken dahi para kazanacak bir sisteme dahil olmadan para biriktirmeyi, daha iyi şartlarda yaşamayı unut.
bitcoin, borsa ve benzeri sapan saçma zengin olduğunu iddia eden insanların, reklamların önerdiği yollardan bahsetmiyorum.
Girişimci ruhun ile girişimci olmalısın. Ya tek başına ya da bir girişimcinin yanında yer alarak yıllar sonrası için iyi bir şeyler yapabilirsin10 Yorumla
+1 yılYaşayamazsın diyenleri çok merak ediyorum, hepsi Vehbi Koç torunu mu?
Ülkemizde insanlar o parayla aile geçindiriyor, başta benim abim olmak üzere.
Sanırsın padişah torunuyuz, dikkatli harcarsanız yeter, artar bile.
Hayatta her konuda idare şart, sizde geçinirsiniz, yeter ki inancınız olsun.31 Yorumla- +1 yıl
Tek kişiye fazlasıyla yeter bence 1000 tl kira 500 tl fatura desen geriye kalan 2500 TL yol yemek ve keyfi harcamalara yeter yani
+1 yıldişinin kovuğuna yetmez. 1500 kira 500 faturlar. kaldı 2000 tl 500 yemek yesen. 500 de kıyafet farfum ped med alsan. kaldı 1000 tl. araban varsa 500 de benzine cıksan. hangi parayla birikim yapacan hangi parayla gezecen hangi parayla mekanlara gidecen. bi arkadasına yemek ısmarlasan 50 100 tl. kredin varsa 400 500 de ona çık sen açsın xD
217 Yorumla- +1 yıl
Soruyu okusaydın keşke bide haklıymış gibi konuşuyosun
- +1 yıl
@thecerenkaya wat didin gülüm
- +1 yıl
Kız gezmiycem diyo çokta harcamam yok diyo 4000 yeterde artar bile
- +1 yıl
@thecerenkaya sen daha babanın koyduğu adla yaşıyon xd
- +1 yıl
Yoo benim adımı babam koymadı xd
- +1 yıl
@thecerenkaya anan mı koydu
- +1 yıl
Yoo sanane beyinsiz arkadaşım
- +1 yıl
@thecerenkaya sen bi çay en iyisi yoksa ben sana koyacam
- +1 yıl
Sorunlu musun?
- +1 yıl
@thecerenkaya sensin o
- +1 yıl
Soru sordum neden ergenler gibi cevap veriyosun
- +1 yıl
@thecerenkaya ne sordun
- +1 yıl
@thecerenkaya kız değişik hayatta misin
- +1 yıl
Değilim öldüm ben
- +1 yıl
@thecerenkaya hortladin mi
- +1 yıl
Evet
- +1 yıl
4000 maaş için 1500 lira kira çok değil mi biraz?
Yani yettirirsin rahatlıkla. Ancak birikim işi belli olmaz. En aşağı mutfağı, faturası derken zaten giden gider. Evin işe yakın değildir, yol parası eklenir en aşağı 200 TL kadar, iş yerinde kantin/yemekhane yoktur dışardan yersin günde kafadan 1 öğün, en ucuzu 15-20 liraya patlar sana, haftasonu tatil desen, e gitti 1000 TL daha yol ve yemeğe.
Birikim demek için detay lazım. Amaç birikim ise daha uygun bir ev bulmalısın bence.04 Yorumla
Soran+1 yılOturduğum ev eşyalı ve yeni bi apartman bakımlı
Soran+1 yılBen de hepsini yemek istiyorum ama acaba yapmalı mıyım diye düşündüm karasızım galiba, biraz yokluk çektiğim için en azından 1 2 yıl hep yicem sonra bişiler atarım kenara
Kendi halinde yaşayan birisiniz, sadece zorunlu ihtiyaçlarınızı karşılayarak 2000 tl’nizi kira ve faturalara verdiğinizi sayarsak,800 tl ye her ay bir çeyrek altın yapabilirsiniz eğer doğru bir birikim isterseniz, kalan 1200 lirada yiyecek ve ek masraflarınız olur.
10 Yorumla
+1 yılYok yetmez yaa.
1500 kira, en az 500 fatura, en az 1000 yiyecek falan, geriye kaldı 1000 TL.
Eee bu 1000 TL de borç veya aniden alması gereken bi ev eşyası falan olursa.
Veya taşıma aracı, yol parası falan filan...
Yok yokk, bu kadın evden çıkamaz, çıkarsa da hesabı arkadaşlarına hep ödetmeli 😂😂😂
Başka yolu yok. 🙈😌10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBende 4500 alıyorum. Kiram 1500. Yalnız yaşıyorum. Kirayı veriyorum 3000 kalıyor. Faturalarıma araç benzinine 1000 gidiyor. 2000 kalıyor geriye. Yaklaşık olarak 800-1000 aylık mutfak masrafım var. 1000 kalıyor. 500 de kendi zevkime falan harcıyorum. Ortalama her ay min 500 max 700 temiz kenara kalan param var.
10 Yorumlahayatini ne yonde kullanacaginiza bagli. yani evlenmek falan istemiyorsaniz, ya da ev araba gibi hayalleriniz yoksa, ki araba almak bir hayal oldu artik, o zaman biriktirmenizde tabiki bi mantik yok, ha biriktirebilirseniz bi 3bin lira, yillik 20gunluk falan tatilde yeter size. ama hayat pahali, hicbirsey yapmadigim halde haftada en az 500 yiyorum, gerisini siz dusunun.
00 YorumlaAsgari ucretle calisanlar olup zar zor da olsa yetirdiklerine gore 4bin iyi yani, tabi yasadigin sehire harcamalara, sosyal hayatina vs. de degisir ama iyi para ve birimim yapabiliyorsan yap tabi neden sacma olsun zor zamanlarda para lazim oldugunda birikim hayat kurtarir :)
00 Yorumla
+1 yılZor yeter ama borçlanmazsan idare edebilirsin. Birikim de yaparsın. Her ay 100-200 TL bile atsan kenara yıllar sonra iyi bir para biriktirmiş olursun. Bunun için bir altın hesabı açıp sürekli elinde kalan biriktireceğin para ile altın alırsan paran her zaman enflasyona karşı değerini korumuş olur.
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 561 cevap paylaştı.
+1 yılHerşey sana bağlı ama haftada 1 dışarıya çıkıp sosyalleşmen için para ayırıp
Birde Senelik İzinde 1 Haftada olsa tatile gidebilirsen
neden olmasın
2015 teki alım gücü olsa 4 bin lira iyi para ama günümüzde 4 bin lira püf etsen gider
Kısacası kötünün iyisi 1 hayatın olur00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılNiye saçma olsun ki bende 4 bini geçik alıyorum ama borç ödüyorum bir yandan birikim yapıyorum bir yandan arabamı aldım. Her ay altın at ne kadar atarsan kardır. Biraz tutumlu olursan biriktirirsin yeterde artar bile. Ben olsam o kadar kira bile vermem, uygun muhite taşınırım. Ben 925 tl kira veriyorum,2 senedir burdayım.
29 Yorumla
Cevap sahibi+1 yıl@BoksKing Teşekkür ederim.
- +1 yıl
925 kira nerede;)
Cevap sahibi+1 yıl@elegecewotte Geçen sene 800 veriyordum :)) Muhit çok araştırın var şehrine muhitine göre farklı. Ev sahibi ile de alakalı biraz.
- +1 yıl
Şehir neresi
Cevap sahibi+1 yıl@elegecewotte İstanbulun çıkışına yakınım. Avrupa yakası
- +1 yıl
Çorlu ;)
Cevap sahibi+1 yıl@elegecewotte Çorluyu biliyorum bizim buralar gibi sakin yazlık yerler ama aşırı sıcak biryer pek beğenmedim kuru gibi geldi. Kirada olunca mekanın pek önemi yok sakinlik dışında. Kalabalık olmaması önemli. allah herkesin gönlüne göre versin.
- +1 yıl
Teşekkürler sevgiler saygılar başarılar dilerim
Gizli Üye(25-29)+1 yılKiradan baska fatura var mutfak masrafi var. Bunlari da hesaba kattıktan sonra birikim mümkün değil 4000 liraya. Hic mi kuafore gitmiyosun hic mi kendine masrafin yok ne biliyim lazer epilasyon vs gibi
Kiyafet almaya kalksan 2 3 parca ancak. 4000 tl ye ancak baba evinde ekmek elden su gölden yaşarsan çok güzel birikim yaparsın. Her ay 2bin kenara atardin o zaman.10 Yorumla
+1 yıl4 bin tl bir kişi için iyi bir para, ben senin yerinde olsam ciddi şekilde birikim yapardım.
30 Yorumla
+1 yılHayır gayet normal birikim yapmanız. Hem yaşınızı doğru yazdıysanız; ne güzel genç yaşta birikim yapıyorsunuz. Bereketiniz artsın inşallah.
10 YorumlaBirikim yapman geleceğin mantıklı bence.. 1500 kira versen 500 fatura gezip tozmuyosan 1000 de harcama yapsan 1000 lira at köşeye birikim yapmak iyidir
20 Yorumla
+1 yılEv arkadaşı bulsana. 4 binle geçinebilirsin belki ama sıfıra sıfır elde var sıfır gibi olur birikim yapamazsin
30 Yorumla
+1 yılYeterli değil ama dişini sıkarsan birikim yapabilirsin. Ben ailemle yaşıyorum kira vermedigim halde para biriktiremiyorum.
35 Yorumla- +1 yıl
Kıra olmasa bırıkim olur
- +1 yıl
Kira vermiyorum ama fatura pazar masrafi vs geri kalan her sey bende ve birikim yapmak için ekstra işe gidiyorum.
- +1 yıl
Haklsn o zaman
- +1 yıl
Maaşın ağzı var dili yok
- +1 yıl
Aynen
O para bana yeter de artar mesela
Kira: 1.500
Su: 30
Elektrik: 40
Doğalgaz: 20
İnternet: 100
Ev alışverişi: 150
Kişisel ihtiyaç: 100 (giyim dışında)
4000 den 2700 harcamışım 1300 elime kalıyor ha otobüs parası ve normal harçlık hepsi 300 de aylık yine 1000 kalır elimde13 Yorumla
+1 yılİlk önce yalnız mı yaşıyorsun? Dört bin TL bir çanta parası değil neyine yetecek senin. Sana hemen zengin bir koca bulup evlenmeni öneriyorum kılıbık insanlar varsa etrafında bul kızlar soruyordan
10 YorumlaYetmesine yeter ama beklentilerin ve yaşam şekline bağlı. Çevremde asgari ücretle geçinen de var. 20b+ geçinemeyen de var. Sana ve yaşam şekline bağlı.
10 YorumlaKirayı da düşünce birikim yapmak için yeterli değil. Hayatta kalmak için yeterli. Harcamalarına bağlı.
20 Yorumlakaldığın şehre, evin kira olup olmamasına, harcamasına göre vs. bir süre etkene göre değişebilir ama bence şu devirde rahat geçinmek için min 4000-4500 tl gerekli diye düşünüyorum
00 Yorumla
+1 yılGayet yeter ben kirayı verdikten sonra elimde 2.600 gibi bşy kalıyor fazla fazla yeter
30 YorumlaKredi çek ev al kira vereceğine kredi fazini öder hiç değilse ev sahibi olmuş olursun en iyi birimkimin bu olur.
10 Yorumlabüyük şehirde yaşıyorsan eğer harcamaların mecburen fazla olur ama birikim yapmaya engel değil para paradır gayet seni idare edecek bir miktar bence.
10 Yorumla
+1 yılGezmedikten sonra rahat rahat yeter.. Birikim dersen ayda 700 falan atsan kenara gayet iyi ama faturalar sıkıntı elektrik çok fazla geliyor mesela
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılGoruslere baktim da genel olarak zor gecinirsin demisler. Tek kisi gayet gecinirsin o paraya. biz 1.500 liraya gecinmeye calisicaz malesef. Bir anne ve 3 ogrenci yasiyoruz. Ben o paraya tek basima krallar gibi yasardim.
10 Yorumlayeterli. ama barınma maliyetin kesinlikle daha artmamalı. 2500 tl ile normal bir hayat yaşayabilirsin çok aman aman olmasa da tek başına yeterli olur
10 Yorumla
+1 yılBende İstanbul da yaşıyorum asgari ücret alıyorum ayrı eve çıkmak istiyorum bşraz birikmişim var faiz de kira gelirini karşılasa çıkıp gidicem de kiralar uçmuş ülkenin bu hale gelmesinde emeği geçen herkesin Allah b elasını versin
00 Yorumla
+1 yılbaska kredi odemen yoks arahat yeter yanina guvenilir birde oda arkadasi al kirayi faturalari ortak odeyin
10 Yorumla2800 ev geçindirmeye çalışan adam var sen 4.000 tl bahsediyorsun hemde tek kişi sence yetmez mi?
20 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılÜlkemizde asgari ücret 2750 tl bu kişiler ev geçindiriyorsa sen lüKS hayat yaşıyosun demektir hemde çok lüKS ülke hırsızların elinde kalınca demekki nedemiş devletin başı halinize şükredin.
20 Yorumla
+1 yılBirikim yapmaya paran kalmaz çok gezip tozmazsan temel ihtiyaçlarını karşılarsın borçsuz geçinirsin
20 Yorumla
+1 yıl1500 TL kira doğalgaz falan var su internet faturası başka site oturuyorsan neyse aklıma gelmedi yani gene elinde bir şey kalmaz sanki
00 YorumlaYeter bence. Kira ve diğer giderler 4 bini bulur. Ama birikim zor. En azından kimseye muhtaç kalmazsın.
00 Yorumla
+1 yıl4000 lira fazla lüks ihtiyaçların yoksa yeter sana.
Birikim yapman saçma değil, çünkü yarının ne getireceği belli olmaz.00 YorumlaSigara alkol yoksa rahat yeter, ufak da birikim olabilir. 1500 kira 500 de faturalar, 1000 tl ev ihtiyaçları ulaşım desen, aylık 500 de kendi ihtiyaçlarına versen aylık 500 atabilirsin kenara
10 YorumlaAylık giderlerini oturup kalem kalem çıkartırsan daha sağlıklı bir tablo çıkar karşına. Yetebilirde yetmeye bilirde.
00 Yorumla
+1 yılMünzevi ve normal bir hayat yaşanabilir; kimseye muhtaç olmamak çok iyi bir şey.
Yani yaşanabilir tabiki00 Yorumla
+1 yılyaşadığı şehirede bağlı biraz metropol gibi bir yerde yaşıyorsa zor fakat varoş bir ilde yaşıyorsa yeterli görüyorum
00 YorumlaBu olay ne kadar luksten kisicagin ile ilgili alkol sigara yoksa 2500 Tl işini görür kenarada küçük bir miktar artırılır. Dışarda yemezsin mümkün mertebe evde yap yemeğini akşam öğününü meyve ile geçiştirsin olur biter 🙃🙃
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılElektriğiyle suyuyla marketiyle kıyafetiyle de 1000tl gitse kaldı sana 1500. Her ay iki çeyrek altın alabilirsin. Ama kışın 2 tane yaza 2 tane pek olmuyo😅
10 Yorumla
+1 yılYeterli sayılabilir ama yaşadığın şehre bağlı biraz da
10 Yorumla100 lira bile arttirabiliyorsan birikim yapmak neden saçma olsun?
10 Yorumla
+1 yılHayır saçma olmaz ama biraz az gibi pek para harcamıyorsan yeter ama sana.
10 YorumlaYeterli ben asgarile bile geçiniyoruz ama 4 bin daha çok rahatlatir sigaram filanda yok.
10 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 408 cevap paylaştı.
+1 yılBekarsan biraz pintilik yaparsan yetebilir
Birikim yapmayı dene ama çok zor olur yapamazsan da yapma sıkma kendini yaşarsın bence00 Yorumla - Para & Ekonomi konusunda 549 cevap paylaştı.
+1 yılkiran çokmuş evlen hemen 6-7 bin alan biriyle ev alın beraber
10 Yorumla Yoksulluk sınırı 9 bine dayanmışken 4 bin kıt kanaat geçinecek bir meblağ fikrimce.
11 Yorumla- +1 yıl
Knk sen zengin tayfadansın her halde
4 bin lira kadını geçtim yalnız yaşayan bir insan için yetersiz ki arkadaş ortamı da varsa
00 Yorumla
+1 yılBirikim yapman neden saçma olsun yap tabii, ama kiran fazla
00 Yorumla1.500 TL falan kenarda kalmış olur iyi kötü yeterlidir heralde
00 Yorumla
+1 yılAz en az 6 bin kira o şu bu yetmez ev arkadaşı olursa olabilir
00 Yorumla
+1 yılHer ay bir ceyre ya da 1gram altın 😉internet bankaciligindan en kolayi
00 Yorumla
+1 yılYeterli olabilir yaşam standartlarına göre bende yanlız yaşıyorum 2800 lira yetiyor şimdilik
00 Yorumla
+1 yılyaşadığın yere baglı anadolu sehirlerinde yeter para ama buyuk sehırde asla yetmez
00 YorumlaHayır gayet iyi para her ay en az 1000 TL köşeye atarsın rahat
00 Yorumla1.500 kira vereceğine neden kendine ev almıyorsun o parayı krediye ver
010 Yorumla- +1 yıl
30.5 yil yani 10 yil olsa iyi kskfkskdkfk 30 yil yuh ömrünu eve verdin kredi olunca bir de zorunluluk oluo mecbur odicen, isten falan cikarilsan yanarsin yani, kirada oturup kirami oderim birazda birikimimi yaparim zor durumda onu kullanirim hayatima bakarim kredi cekip strese mi girilir
- Devamını Gör (154)
Devamını Gör(199)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem