+1 yılAcelenin nedenini anlayamadım umarım evlenmeden ufaklık geliyor diye değildir inşallah:) Yani geçinilir ama eşya ev kurma demişsin onları da hesaba katarsak bence sende iş bul ondan sonra evlenin. En doğrusu bu. Damat kaçmıyor ya? Nasılsa iş bulmanı bekleyebilir sanırım :)
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
1. Nerede yaşayacaksınız? Bir İstanbul'da o maaş ile 2. hafta başlar sıkıntınız, ay sonuna kim öyle kim kala, ama mütevazi bir anadolu şehrinde birikim dahi yapılabilir.
2. Aslında çevreniz geniş ise, evlenmeniz birçok konuda maddi sıkıntıların önüne geçmenizi sağlayabilir. Minimal bir düğün ile gelecek takılar, yardımlar ile düğün masrafları ile birlikte ihtiyaçlarınızın çoğunu karşılayabilirsiniz.
3. Bu kadar soru işareti olan bir konunun, hele ki konu evlilik ise, bir süre daha beklemesini öneririm. Soru işareti hayra alamet bir noktalama işareti değildir.101 Yorumla- +1 yıl
👏👏👏👏👏
Evlen, tabiki evlen.. Sorun ortak olsun, borç ortak olsun, kuru ekmek, bir kap dondurma hepsi ortak olsun... Bu müştereklik sizi birbirinize bağlayacaktır.. Borç ödenir, iş bulunur, para bulunur.. Paylaşımlar kalır geride.. Şansınız varsa hemen evlenin
10 Yorumla
+1 yılYav be kardeşim kaçıyor mu evlilik? Düğün dernek zaten asla yapmayın çöpe giden para da, biraz bekleseniz hani para biriktirseniz ikiniz de? Ona göre eşyalarınızı alsanız yavaş yavaş. Sonra evlenince en azından eşyalarınız hazır olur kirayı faturaları anca denkleştirirseniz. Tabii sen de çalışıp biriktiricen öyle.
20 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
49Cevap
Gizli Üye(30-35)+1 yılCanım geçinilir merak etme burdakiler yüksekten uçuyor , biri demiş eşim 9 bin alıyor eksi 2 bindeyiz , başka biri demiş açlık sınırı 3 bin yoksulluk sınırı 8 bin falan aşırı uçmuşlar sırf konuşmak için konuşup da abartmanın alemi yok geçinme konusu göreceli ne kadar kazanırsan ona göre yaşarsın sorsan 50 bin kazanan birinin de geliri yetmiyodur ona göre de yoksulluk sınırı 80 bin falandır 😂 ben de evliyim gözü doymaz biri değilim en asgari parayı kazanıyormuş gibi savurmadan israf etmeden yaşıyoruz eşim 8 500 TL kazanıyor ve çok şükür gayet de lüKS yaşıyoruz hiçbir eksiğimiz gediğimiz yok ve gayet de iyiyiz 2 tane de çocuk var , üstelik her ay birikim bile yapıyoruz , o yüzden burda biri hatta yoksulluk sınırı 13 bin tl demiş bakma böyle abartanlara , ne kazanıyorsan ona göre yaşıyorsun yeterki harcamasını bil başka bişeye gerek yok 3 550 TL de harcamasını bilirsen o da yeter canım seviyosanız sadece buna takılmayın aşk varsa sevgi saygı varsa sadece bunun için ertelemeyin ama görücü usulü bir evlilikse hiç değmez onu da söyliyim
10 Yorumla
+1 yılYani elbette geçinilebilir fakat hayatta hep bir şeylerden kısarak yaşayabilecek misiniz? Mesela gitmek zorunda olduğunuz bir düğünde çok istediğiniz elbise olmasa da olur mu? Veya çocuğunuz olduğunda bir ayakkabı almak yerine çocuğunuzun okul ihtiyacını gidermek zorunuza gider mi? Sonuçta bunlar Türkiye Cumhuriyeti ekonomisinin bize dayattığı zorundalıklar.
32 Yorumla
Soran+1 yılKendi lüksüm olmasa da olur ama çocuğum için tüm imkanları sağlamak isterim
- +1 yıl
👏👏👏👏👏👏
Gizli Üye(36-45)+1 yılİmkansız neredeyse. En dandik 2 li kanepe 1500 TV 1500 verdim. Çamaşır Mak 1500 verdim. Bulaşık 2. El 750 verdim. Ocak 500 verdim. Buz dolabim vardı. TV sehasi hali masa sabdelye vs vs vs sen hespala artık. Şimdi bunları alman için kredi çekmen lazım. Sonra uzun bir süre kredi oducen. Hele bı de ev kira ise tam sictin. Yarın bebek olunca cort. Bu arada ben bekarım. Ev değiştim ondan eşyaları yeniledim. Eski evim eşyalı idi. Hala zaman zaman ihtiyaçların oluyor. Kıyafet cart cırt. Tatile matile gidemen yani. Piknik mimnik unut bunları.
10 YorumlaDüğün dernek olmasa da ev tutmak, eşyayı dizmek falan fişman derken baya bir para gidecek. Birikmişiniz yoksa, size kimse yardım etmeyecekse ve ceyiziniz hazır değilse 3.550 lira ile çok zorlanırsınız. Her şey çok pahalı.
11 Yorumla
Soran+1 yılBir sene çalışayım dedim iş bulamadım ceyizim yok ama annem babam onu halledecek eşyaları aileler alacak
+1 yılEvlenene yuva kurmak isteyene Allah yardım eder derler çok doğru bu söz ama tedbir almanız da lazım evliliğin ilk adimlarinda yipranirsaniz o evliliğin duvarlarını çatlatmis olursunuz. Bence sizde askari ücrette olsa bir işe girin ve harcamalarınıza özen gösterin
10 YorumlaKirayla ömür boyu geçinilmez. Ev almak gerekecek, 8-15 sene ev kredisi ödenir, maaşın yarısı krediye gider. Sen iş bulursan iyi olur, ama bulamazsan her şeyi en kısıkta yaşarsın.
11 Yorumla
Soran+1 yılİş bir türlü bulamadım bulduklarını ise aylık 1000 TL sigorta yok kölelik resmen
Gizli Üye(30-35)+1 yılBenim eşimin ailesiye sorunlarım oldu anlaşamadık ayrıldık şimdi hiç bir esyam yok beyaz eşya koltuk vs. Ev apart çocuğum var aylık eve 1500 kira mutfak elektrik su vs. Gidiyor. Eşimin aldığı asgarî ucret çocuğum çok küçük kimseye veremiyorum bende çalışayım ister istemez isteklerimin çoğunu erteliyorum çok şükür binada aç değiliz açıkta değiliz. Yeter ki huzur olsun bı sekilde yol bulunur. Gecinemk zor cidden Allah olmayanlara yardım etsin
10 Yorumla
+1 yılKutu gibi ev, her ay oturup ayağı kırık masada mum ışığı eşliğinde gelen faturaları mı hesaplayacaksınız aklında ne var?
Nasıl bir sevgidir bu, bu devirde adamı 3550 TL'ye muhtaç bırakan? Kalitesiz, görmeye değmeyen, samimi olmayan bir ev hayali, ardından belki de doğma ihtimali olan çocuklar.11 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 846 cevap paylaştı. 1500 kira desek, sosyal yaşantınız olacağını sanmıyorum kalan 2000TL ise fatura ve yemek harcamalarına gider diye düşünüyorum.
11 Yorumla
Soran+1 yılBüyük ihtimalle olmaz malum Türkiye kafede oturmak bile lüks
Kira elektrik doğalgaz su telefon mutfak gelir giderleri gerçekten zor geçinilmez bence bide birikim olmaz iki kişi çalışırsa olabilir
40 Yorumla
+1 yılHevesini kırmak istemem fakat iki kişi çalıssanız dahi geçim zor çok tutumlu olmanız gerekir kira olmasa neysede kira olunca sıkıntı oluyor en kotu ev 1.600 tl den baslıyor bulındugm semtte
11 Yorumla- +1 yıl
Bence sen bir ise gir cocukla esyalarınızı alın ortak beyaz eşyaların tabiki en iyisi olsun ama mobilyaları uygun yerlerden bakın. Sonrada evlenin 1- 1.5 yıl bekleyin
Geçinilir ev kiralık değilse faturaları minimumda tutarsanız ama parasızlık mutsuzluk ve kavga getirir
20 YorumlaHayatımda düğün kadar saçma bir şey görmedim. Saçma olmasının nedeni o kadar paranın harcanması, yoksa insanların eğlenmesi vs.. gayet güzel. Fakat o harcanan paraya evlenecek olan kişilerin kaç aylık maaşları çıkıyor be
20 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 717 cevap paylaştı.
+1 yılNeden peki böyle istiyorsun gelinin hakkıdır yeni lüx eşyalar 15 bilezik falan
Ama ben de tam senim gibi kiz arıyorum 😂
Bulabilirsem düğünsüz eşya lüx alırım ama düğün etmeyecem zamanla alırım bilezik ona08 Yorumla- +1 yıl
Bileziksiz olmaz be ele güne karşı kolunda iki sallamasin mi
- +1 yıl
Sallasın ya alırız evlenince zamanla baştan istemesin ne haldeyiz baksana ülkeye ya iş yok geçinmek inanılmaz zor
- +1 yıl
Köydeki yaşantısı nasıl köy mi ilçe mi evleneceksin pişman olursun köye gittiğine
Soran+1 yılMahalle olarak geçiyor ama normal köy bilmiyorum şu an hiç pişman olmam gibi geliyor
- +1 yıl
İyi düşün şehirde yaşamak işe köyde yaşamaya düşün köyde şster istemez tarla işi olur inek kotun işi olur falan
Sehirde canım sıkılırsa evde girersin bir işe eve se katkın olur en basit tezgahtarlık kasiyerlik işi yapabilirsen. Ama köyde terle işleri yaparsın - +1 yıl
Enişte ne iş yapıyor du
Soran+1 yılFabrikada çalışıyor
- +1 yıl
Asgari ücret alıyordur
İki gönül bir olursa gecinilir l. Allah bir evin rızkını karı kocanın muhabbetine verir. NET
30 Yorumla
+1 yıl3500₺ problem yaratabilir. Sende hayat müşterektir Çalışayım dersen yeterli olur. sevdiğin birisiyse evlen yani ilişkiniz karşılıklıysa ve sigara alkol vb. Madde alışkanlıklarınız yoksa olur tabii neden olmasın.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılGeçinilir neden geçinilmesin. Benim eşim 2500 maaş alıyo. Birde bebeğimiz var. Eşya kadar masrafı var bi bebeğin. Kirada oturuyoruz. Eşim arada ek işe gidiyo. Çok şükür geçiniyoruz. Siz yeterki geçinmek isteyin, inşallah huzurlu mutlu bir yuvanız olur
61 Yorumla- +1 yıl
Allah kolaylık versin abla
+1 yılGeçinmek baya zor, evin kira olunca iyice zor. Sen de çalışırsan çok daha iyi olur emin ol inşallah bulursun iş.
10 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılEn az 700-1000 arası kira su-elektrik-doğalgaz-internet 500 geri kalanı ister tava yap, ister ızgara
10 Yorumla İş bul ondan sonra evlenin bence. 3500 lira para değil bu zamanda
10 YorumlaYani zor olur ama evlenilir tabi ailelerin destek çıkması da lazım bu süreçte
10 Yorumla
+1 yıl3550le geçinemezsiniz seninde en az 3000tl maaşlı bir işe girmen şart
10 Yorumla
+1 yılEvet evlen mutluluğunuzu maddi sıkıntılar engellemesin
11 Yorumla- +1 yıl
30 bin TL yeter evlilik için aslında pek bir şey istemezseniz mesela takı falan bunlara öyle girmeyin cidden 30 bin yeter. Sadece mutluluğunuzu düşünün maddiyata onemserseniz eğer takı bilmem ne altından kalkamazsınız belki. 2+1 kira yeterli olur ev içinde işe girin birazda biriktirebilirsiniz bence evlenin evet zor olabilir ama bir taraftada mutluluk var hangi şehirde yaşıyorsunuz?
Geçinilmez. en az 10.000 TL olması lazım, insan gibi yaşamak için.
10 Yorumla
+1 yılTabii ki geçinilmez bu devirde öyle kolay mı her şey pahalı benim eşim 5.600tl maaş alıyor kendi evimiz var, arabamız var vs ama ucu ucuna geçiniyoruz.
01 Yorumla- +1 yıl
Swn calismiyor musun
+1 yılgeçinilmez çok zor çöp toplasan bu kadar kazanırsın zaten daha evin eşyaları, yemek harcaması, elektrik, su, doğalgaz derken ohooo uçtu gitti para hele bi de kirada oturursan o zaman gör
01 Yorumla- +1 yıl
köy yerleri çok kötü olur zorlanırsın
+1 yılGeçinilmez diye bişey yok geçinirsiniz ama yaşam standartlarınızı düşürmek gerek. Zaten açlık sınırının altında kazanıyo ve yaşam mücadelesi veriyoz bide standartları düşür düşür nereye kadar
00 YorumlaBiz de okuduk senin kadar ama bu ülkede senin belirttiğin rakamı genel müdürler bile ancak alabiliyor ya da alamıyor sen farkında mısın? Biraz ufaktan üç bence. Çok fazla film izliyorsun 😂
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılEşim 9 bin lira maaş aliyo. Sana yemin ediyorum eksi 2 bin deyiz.. ama gezmem tozmam evime fındık fıstık almam dersen geçinirsin
10 YorumlaTürkiye 'de çoğu insan bu civarlarda maaş alıyor zaten. Evleniyorlar yaşıyorlar ama sadece yaşıyorlar.
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılİkiniz çalışıp büyükşehirlerden uzak dursanız kafa kafaya yetecek maaşınız
20 Yorumla
+1 yılİnkansız. Kira 1.200 faturalar ile 2 bin 1550 TL kaldı. 1000 lira mutfak. 550 lira neyinize yetecek? Kıyafet, bayram, tatil, gezme - tozma?
00 Yorumla
+1 yıl@snanekrds34 Para avcısı demiş bu size göre yeterince büyük bir hakaret değil mi?
02 Yorumla
Soran+1 yılPara avcısı denecek bir şey görmüyorum kendimde para avcısı olsam düğün isterim her şeyim lüks olsun isterim ama istemiyorum
- +1 yıl
Ben de sizde öyle bir şey görmüyorum terbiyesizler işte yüz bulamadıkları için kadın düşmanlığı yapıyorlar.
Geçinilir neden geçinilmesin çok lüks şehirde yaşamayın olur gider. Gerçi kimi kızın makyaj parası o yorumlar da kendini belli etmişler🙃
00 Yorumla
+1 yılPardon da bir kere evlencen yaptırdın yaptırdın yaptirmadin bir daha rüyamda gorursun
01 Yorumla
Soran+1 yılDüğün sevmiyorum ben o ortamda mutlu bile olmayacağım neden boş yere masrafa gireyim ki
+1 yılDüğün dernek olmazsa zaten Bi 60 bin en az kar edersiniz eşyalarda ucuz olursa geçinirsiniz
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılArtık kadın erkek çalışmadan ev felan geçindirilmesi mümkün değil. açlık sınırı 9000tl oldu 2 çocuklu bir aile için. yoksulluk sınırı 13000tl oldu.
20 Yorumla
+1 yılHelal lan, helal be.
Şu dünyada mutluluk senin hakkın işte. o kaşarların değil..02 Yorumla- +1 yıl
+1 yılNerede yaşadığınıza ve kiracı olup olmadığınıza göre değişir.
00 YorumlaSende iş bulsan 2 bizde çalışsanız ancak ama 3500 e ev mev geçindiremez imkansız
00 Yorumla
+1 yılYaşadığın şehre bağlı. Hele ev de kira değilse geçinirsiniz.
00 Yorumla
+1 yılGecinirsiniz ama su anlik. Tatil falan yapamazsiniz tahminimce. Cocuk olursa cok cok zor olur. 🤷♀️
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBabamın maaşı o kadar yok emekli maaşı. 5 kişilik bir aileyiz. En küçüğümüz 25 yaşında. Ev kendi evimiz. Geçinebiliyoruz ama mesela giyime mesela para harcayamıyoruz. Sadece boğazımızı bakabiliyoruz.
00 Yorumla
+1 yılLüks yaşamayacaksanız hayli hayli yeter zaten düğünde yok
00 Yorumla15 binden fazla para girer evime aylık ama hayat pahalı..10 bini rahat gidiyor...
00 Yorumla
+1 yılzor ya ne bilim ben daha fazla alıyorum bilemedim gerçi
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılAylık 3.500 ile çok zor. Haftalık olsa neyse de aylık ile geçinmek çok zor. Yemeyi içmeyi kesmeniz gerekiyor
124 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılAylık 30 bin kazanıyorum bazen 40'ı da görebiliyor.
Cevap sahibi+1 yılHaftalık 3500 derken aylıktan daha iyidir demek istedim. Aylık ile hiç geçinilmez.
Cevap sahibi+1 yılNe illegali ya 16 sene okudum boşuna mı okudum ve yaşımın neyi var pardon da
- +1 yıl
alakası yok veterinerler, zoologlar, psikologlar, doktorlar o kadar alıyor
Cevap sahibi+1 yılEğer benim gibi başka ülkelerde master yapsaydınız inanın bana daha fazlasını bile alırdınız. Mesela okumak için Amerika'ya gidip ayrı yeten eğitim almak için hollandaya gittiniz mi? Hiç sanmıyorum ve ayrıca yaptığım iş ile ilgili en ufak bir bilginiz yok? Nasıl bu kadar emin konuşuyorsunuz
- +1 yıl
Keşke başka ülkede okumakla o kadar para kazanılsaydı. Amerika neyse de Hollanda eğitimde ne kadar kabul edilebilir bir ülke tabi o da tartışılır. Neyse ben o kadar para kazansam 10 yıl sonra çalışmayı bırakır biriktirdiklerimle yaşardım herhalde artık ondan sonra. Gezer tozardım.
Cevap sahibi+1 yılHollandanın eğitimi gayet iyi. Amerikada 3 gün çalışsanız porsche bile alabilirsiniz. Gitmemiş görmemişsiniz bu kadar emin konuşmayın. Çalışmayı bırakmayacağım geleceğim için ileride kendim maaş alan birisi ile evlenince lüks bir hayatım olsun, çocuğum rahat etsin diye emekli olana kadar çalışacağım
- +1 yıl
zoologlar en az 30.000 alıyor profesyonel olursan 50.000 aldığıda oluyor ayrıca yarış atlarına bakan veterinlerler baya para kazanıyor biliyorum çünkü annemin öğrencisinin at çiftliği var yarış atlarına baktırtıyor
Cevap sahibi+1 yılYaşayacağımı zannetmiyorum, yaşıyorum : )
Cevap sahibi+1 yılDaha fazla münakaşaya girmek istemiyorum. Mesleğimi söyleyeyim siz araştırın. ÖZEL PİLOTUM. Evet goggle'a özel pilot maaşları yazarsanız bulabilirsiniz
Cevap sahibi+1 yılGoogle*
- +1 yıl
ne boş yaptı ha
- +1 yıl
@sosyopsikopat Ya ufaklık sen bi okulu oku sonra gel 40-50 bin kazan ayda ondan sonra boş yaptı dersin bana. Daha hayatın gerçeklerine karışmadan başkasının lafıyla sidik yarıştırma benle. Burası Türkiye. Dediğiniz paraları 100binde bir insan ya kazanıyor ya kazanmıyor bu ülkede. Ayık olun
- +1 yıl
onlardan olmak için okul okuyorum zaten yoksa ne işime yarasın ki veteriner ya da zoolog olucam kazanana kadar denerim
- +1 yıl
Sen okumussun ben yeri geliyor günlük 3000 alıyorum babamdan 😂
- +1 yıl
@ÇevikYiğit tamam zenginsin
Tamam baba parası Yemek hawli - +1 yıl
Amacım anarşitlik ciddiye almayin
Evlen ama aşırı derecede tasarruf yapman gerekecek.
10 YorumlaOlm senin aldigin asgari ücreti ben almanyada icsizlik parasini aliyorum bir senedir hahahahaahahahhahhahahahhahahha
01 Yorumla
Soran+1 yılOrası Almanya burası Türkiye maalesef
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılbir maaşla zor :(
bizim eve 8 bin giriyor. ay sonu zor geliyor.30 Yorumla
+1 yılGecinilir herhalde dikkat edince
10 Yorumla
+1 yılZor ama imkansız degil
10 Yorumla
+1 yılŞu an ki Türkiye şartlarında zor değil imkansız
10 Yorumlabence kanaat edersen gecinilir
10 YorumlaZorda olsa geçinirsiniz.
10 Yorumla
+1 yılZor valla gecim. cok zor
10 Yorumla
+1 yılMerhaba ✨
Yaşadığınız şehre göre değişir10 Yorumla
+1 yılEv olsa da araba, tatil gibi şeyler hayal bu durumda. Geçinilir ama zorlanmaları lazım.
00 YorumlaSen nerde yasiyon, aç gozluyuz galiba, para avcısı sana aylık 10 bin de olsa yetmez, az şukret çok şükür de. Birde ya, galiba o adamın parasi, ev kızı olup kocasının parasını sorgulayan dan nefret ederim?
129 Yorumla- +1 yıl
Kocasının parası sorgulamamış ki.. okuduğunu anlamakta zorlanıyor musun sen?
- +1 yıl
Ki Kocası bile değil henüz..
- +1 yıl
Tebrikler harika görüş.
- +1 yıl
Kız iş arıyormuş bulmadan evlensek sıkıntıya girer miyiz diye soruyor. Neyi nasıl anlıyorsunuz gerçekten hayret ediyorum. Paragöz olsa iş aramaz daha yüksek maaşlı birini arar, bu kız eşi sıkıntıya girmesin diye düğün bile istememiş.
- +1 yıl
Neyine şükür edecek ya bi anlatsana bana. Ev kirasi mi versin, fatura mi ödesin, yesin içsin mi.. he de bana sen bi bakayım. Kız iş arıyor zaten aklına takılmış sormuş. Benim takıldığım o da değil de şükür et lafına ayar oldum. Bu şartlarda git bakalım 1000 liraya ev dediğinin kapisindan giremiyorsun. Hastalansan ölürsün yatağında ölürsün. Sistem elestirmemek için boş yapma burada. Ülkenin ebesi bile kocaya kaçtı. Evlenmek için bu sartlarda iki kişinin de çalışması lazım işi erkeğe bırakmak düz cahillik zaten de o ayrı konu. Şükür edilecek bir durum yok ortada herkes kıt kanaat geçiniyor. Kendini en kötüsü ile değil en tepedeki ile kıyasla.
- +1 yıl
Türk kadını = Para
- +1 yıl
Bunlar evlerinde oturacak koca parası yiyip göbek yapacaklar. Klasik Türk kadınları iste yapacak birsey yok.
- +1 yıl
Şaka mısınız siz ya iş arayan kadına para yiyici diyorsunuz.
- +1 yıl
Biz is arayan kadın icin söylemiyoruz bunu yalniz
- +1 yıl
Soran kadın iş aradığını söylemiş bu arkadaş da kadına demediğini bırakmamış. Siz de destek oluyorsunuz.
- +1 yıl
Ne demiş küfür mü etmiş, hakaret mi etmiş?
- +1 yıl
Öncelikle tenezzül etmem deyip yazman da bir çaba ve yazmışsın da :) orada birbirinin parasını yiyen eşlerden bahsetmedim bile o ayrı konu diye belirttim bunu da iyice oku. Evde oturup eşinin getirdiği paraya yetmiyor diye cazlayan hanımlardan söz etmiyorum bile. Yanlış olduğunu yazmaya gerek yok çünkü. Takıldıgım konunun şükür etme kısmı olduğunu tekrar belirterek Türk Kızı =para diyen arkadaşa selamlarımı yollar ona yabancı uyruklu hanımlarla mutluluklar dilerim. Sizin ailenizdeki hanımların yabancı olduğunu düşünüyorum. Yine de belirteyim asgari ücretle geçinmek çok zor bir ailede. Iki kişinin de çalışması lazım. Para yetmiyor diye sızlanan eş her şekilde haksızdır onun da destek olması lazim. Okumadan görüş yapıp özellikle Türk kadını diye aşağılayan beylere de kafam girsin. Bu ment de burada bitsin🖕🏿
- +1 yıl
Bu ülkede kimse asgari ücret almıyor. Asgari ücret alacağın sadece bir sınır ücret, bunun mesaileriyle birlikte 3500-3600’ e geliyor. Evet benim nişanlım yabanci zaten. Bu arada üslubunu düzeltmelisin biraz dışarıdan örnekler alabilirsin yazık size.
- +1 yıl
@snanekrds34 Yoruma yazacağıma yanlışlıkla görüş atmışım niye celalendiniz? Terbiyesizleşmeyin!
- +1 yıl
Kaldır o görüşü hemen !
- +1 yıl
Üslubunu düzelt deyip de pslk yazman sana ayna hediye edilmesi gerektiğini gösterir. Ayrıca emir vererek kaldır o görüşü de diyemezsin. Ben türk kadınını aşağılayan beylere dedim zaten o lafı. Aşağılayan insan alınır üzerine. Sizin aşağılayıcı şekilde bilerek yazdığımnızı düşünmedim bile :)
- +1 yıl
Kaldırır misin şunu?
- +1 yıl
Sitenin görüş kaldırma özelliği yok. Hoş olsaydı da şu üslupta söylediğiniz için kaldırmazdım.
- +1 yıl
Allah seni khrtsn tamam mi !
- +1 yıl
Tamam 😂
- +1 yıl
Dfl şimdi !
- +1 yıl
Sizin üslubunuzun yanında benim konuşmalarım gayet yerinde. Siz önce saygı nedir, insanlarla nasıl konuşulur onu öğrenin. Dedigim gibi dışarıdaki kızlardan örnek alın.
- +1 yıl
Gerçekten bu konuda akıl vermeye kalkıyorsunuz ya pes doğrusu. Hani desem kendi kibar neyse de sen acaba kendine dönüp bir baksan mı? Ne dersin? Saygılı konuşsan saygılı olurum. Yazdıklarını oku sonra akıl vermeye kalk. Türk kızları = para yazarken senin saygin nereye kayboldu. Konuşulması mümkün olmayan ve anlamayacak insansın boşuna uzatıyorsun. Yazdığına bak kimseye durup dururken sataşmadım. Bu topraklarda doğduk, yaşıyoruz, ölücez. Begenmiyorsan çek git. Hangi ülkeli olduğun önemli değil insan olman önemli. Kalkıp da koca ülkenin kızlarına bu şekilde yafta yapıştıramazsin sen. Önce kendine bak sonra bana laf söyle
Soran+1 yılEğer para göz olsam düğün isterim dernek isterim erkek arkadaşım yaparız demesine rağmen reddettim istemedim düğün sade bir nikah istiyorum. Daha 20 yaşındayım buradaki büyük insanlardan tavsiye alıyorum eğer gecinemezsin derlerse iş bulup evleneceğim
+1 yılEvlenme bence yasin kac
11 Yorumla
Soran+1 yıl20 yaşındayım
- Devamını Gör (31)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım