+1 yılÖncelikle işiniz hayırlı olsun Elbette günümüz şartlarında yeterli değil ama hiç yoktan iyidir. En azından çalışmayıp boş beleş oturup, ne yapayım iş mi var diyen insanlara özellikle de gençlere bir örnek olur umarım. Sana akıl veren insanların birçoğu da bu durumdaki insanlar muhtemelen. Bu nedenle her söylenene kulak asma bence.
Borsa, kripto para gibi konulara ise vâkıf olmadan körü körüne yatırım yapmak resmen ekonomik cahilliktir. Bu alanlarda yatırımın hiçbir garantisi olmadığı gibi bu yatırımcıların yüzde sekseni kısa ve orta vadede kaybetmeye mahkumdur. En mantıklı yatırım güvenli liman olarak tabir edilen gram altın, çeyrek, tam altın ya da döviz yatarımıdır.
Yatırımın küçüğü büyüğü olmaz. Kendi bütçene uygun şekilde, kişisel harcamalarından feragat ederek, tutumlu davranarak eline geçen paranın kendi belirleyeceğin bir tutarını yatırım'a dönüştürmende fayda var. Her ay 1 gram altın ya da eşdeğer döviz alıp biriktirmeye başlasan 1 yıl sonra 12 gram altının olur ve bugün itibariyle 6000 küsür TL para eder. Önemli olan yatırım yapma alışkanlığını kazanmak ve hayat felsefeni bu minhal üzerine oluşturmak.00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Bu para ile birikim yapmak çok zor. Sonuçta temel ihtiyaçların var. Altın alamasan da Döviz alıp küçük küçük köşeye koyabilirsin.
Parayı küçümseme bu sana azim verir. Bir yerden başlaman güzel. Sen yeter ki başla sonra başka işler de çıkar sakın bunu unutma. Bir kapı açılırsa muhakkak başka bir kapı da açılır.00 Yorumla
+1 yılAltın ve dolar çok yüksek ben olsam TL tutarım farklı bir bakış açısı sunuyorum mesela geçen sene bir scooter motor hoşuma gitmişti 5 bin TL fiyatı var di alamadım , geçen hafta idi sanırım aynı motoru tekrar sordum 12 bin dediler motor sürmek önemli değil ama yatırım için artık hoş geliyor bana ben öyle yapacağım
00 Yorumla
Aile ortamı müşterektir evine bir miktar destek olabilirsin mesela elektrik su faturalarına katkıda bulunursun 300 500 birşey tutar bu da ailene moral olur kalan parandan kendine biraz harçlık ayır heralde sana 700 ya da 800 gibi bir para kalır bunuda altın alır bankada biriktirirsin
01 Yorumla- +1 yıl
Ben zaten biriktirdiğim paranın çoğunu aileme vericem ama babam para konusunda o kadar saçma harcıyor ki genelde amcamlara felan hiç acimaz dışarıya harcar ama hiç para biriktirme dini bilmez kötü niyetli değil ama böyle işte o yüzden yatırım yapıp öyle vericem aileme yoksa çöp olur para babamın elinde
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
96Cevap
Benden tavsiye gir enpara şubeye internetten hesap için başvuru yap kapına kadar 2 hafta içinde kartınla beraber geliyolar ondan sonra mobil uygulamayı açtır yükle telefonuna her ay ne artırabiliosan hesabına at en para içinde birde altın hesap aç ayda 500 mü arttı 500 tl lik altın al 200 mü arttı 200 tl lik altın al diğer türlü her ay elden çeyrek vs alcam dersen çok zorlanırsın böle ne kadar artarsa değerlendirirsin birde benim gibi sigara falan kullanmıyosan özel ihtiyaçların harici para harcımıcağın için ayda yeri gelir 1000 tl likte altın hesaptan birikim yapabilirsin ama bu arada dürüst olayım şu an yaza girdik altın zirvede biraz daha yükselir kışın her zaman düşer yani yapcağın yatırımın meyvesini önümüzdeki yaz ancak alırsın
14 Yorumla- +1 yıl
Enpara ne yapıyor ki
- +1 yıl
En paranın diğer bankalardan farkı kredi kartı kullanırsan yıllık ücreti yok hesap kartında zaten hiçbi bankanın ücret yok ayrıca en parada birisine para göndermek istedin 7/24 eft ücreti yok hangi banka olursa olsun ayda 1 kez farklı bankamatikten ek ücret ödemeden para çekebiliosun bugün bunlara gerek yok gibi görebilirsin ama inanki zamanla ihtiyacın olucak baştan en parada ilerlersen senin için daha iyi olur ayrıca ilerde lazım olur kredi çekmek istersen en düşük faize sahip ilk 3 bankadan biri
- +1 yıl
Benim asıl sana anlatmak istediğim ay içinde yapman gereken extra bişeler evde bozulan birşey ek taksit vb durumlar olabilir o zaman her ay elden kuyumcuya gidip bi çeyrek alıcak paran kalmayabilir ama altın hesabın olursa gücün neyse o paraya yetiklik altın 1 gr sa onu satın alırsın 0.05 gramsa onu satın alırsın 2 gr alabiliosan onu alırsın kuyumcuya gidipte abi bana 250 tl lik altın ver diyemezsin ama en parada parana göre kaç gr denk geliyorsa alıp birikime başlayabilirsin
- +1 yıl
Hmm çok iyiymiş bunu düşüncem
+1 yılDiğer harcamalarına dikkat et. Ona bağlı. Birde altın almaya çalış. Dolar alma. Uzun vadede altın hem dolar hemde ons altından dolayı fiyatı yükseliyor
15 Yorumla- +1 yıl
Hayır altından çok kâr payı mi pluyo ne onu alıyor kuyumcular dolarda öyle değil
- +1 yıl
Altından gram başı kar alırlar. Bulabilirsen hurda altın al. Yani şöyle sen bileziği kullanırsın mesela götürür satarsın kuyumcuya. kuyumcu onu direkt tekrar geri dönüşüm için fabrikaya gönderir. Eğer tanıdığın kuyumcu varsa ondan alabilirsin. Daha az zararın olur. ya da çeyrek veya grammaltin al.
- +1 yıl
Burda annemin dayisk var kuyumcu ama burda tek kuyumcu o olduğu için kazık satıyor burdan almam alırsam çarşıdan alırım
- +1 yıl
Sen bilirsin. Kolay gelsin
- +1 yıl
Sağol :))
borsa morsa aman ha diyeyim. bilenin işleri onlar. en iyi yatırılacak miktar en önemsemediğin ve gözden çıkardığındır. mesela ihtiyaçlarını karşılarsın ve kenarda bi 200 kira kalır. o parayı altına çevirmezsen çar çur olacaktır. heh işte o parayı altına çevir gitsin. miktar senin aylık ihtiyaçlarına göre belli olur.
10 YorumlaBir bankaya gidin, hesap açtırın ziraat olabilir, kaç lira olursa olsun altın hesabını oluşturun ve her ay altın alın ancak unutun gitsin, adı üzerinde yatırım bu
Diğer her türlü yatırımdan devlet vergi alıyor.
Ayıp olacaksa olsun profil fotoğrafımdaki arabamı 3 yıl sonunda yatırım yaptığım altın hesabımın neması ile aldım hala aynı gram altınım duruyor, sizede öneriyorum10 YorumlaÇeyrek 800/1000 TL arası şu an kişisel harcamalarını göz önünde alarak gram ya da duruma göre çeyrek altın al en güzeli
13 Yorumla- +1 yıl
Hm altında son 2 yılda çok pahalılasiti ya tayibin Allah belasını..
+1 yılEn güzel yatırım altındır ama bence gram altın alın hiç bir zaman değer kaybetmez
12 Yorumla- +1 yıl
Kripto para çok riskli. Birikimin az veya çoğu olmaz altında bilezik alırsın işcilikten zarar edersin ceyrek altın alırsın yüksek fiyatı bu ay almayım önümüzdeki ay alayım dersin parayı harcarsın ama gram altını rahatlıkla ala bilir ve değerinde bozdura bilirsin yeni tarih eski tarih olayı olmaz en güvenli limandır bence
- +1 yıl
Hmm
Altın ve dolar takip et ne kadar harcayacagini bilirsin ve ins iyi geçer
12 Yorumla- +1 yıl
İnşallah:))
+1 yılHas altın olarak kenara at her ay 1000 TL lik alabilirsin
11 Yorumla- +1 yıl
Hmm
Ben sizin yerinizde olsam direk altın alırım. Kripto paralarda kaybetme riskiniz çok yüksek
Ama altın hiçbir zaman yaniltmaz. Uzun vade bir yatırım mi yoksa kısa vade bir yatırım mi yapmayı planliyorsunu. Yatırımlarımız yatırım şekline göre değişiklik gösterebilir. Ben şirketim ve tecrübenin bana verdiği bilgilerle size destek olmak isterim00 Yorumla
+1 yıl1500 alsan. Bir çeyrek koymayı hedef edin. Butceni sarsmazsa eğer. Her ay bir çeyrek koy. Bunu alışkanlık haline getir en ufak şeyde gözüm orda olmasın.
10 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 689 cevap paylaştı. Ne için birikim yapacaksan ona göre , diğer masraflarını kıs ve kenara at. 1 Yıldan fazla sürecekse altın hesabı aç. bankada
10 YorumlaYatırımın küçüğü büyüğü olmaz kenara ne kadar atabilisen o kadar iyi 5 lirada atsan yatırım 1000 lirada ne kadar atabilirsen kendin belirle belli bi limiti yok yani
13 Yorumla- +1 yıl
Hm bende öyle düşünüyorum
+1 yılyatırım işlerinden pek anlamıyorsanız mesela 1500 liranın 300-500 lirasını ayırmaya çalışabilirsiniz, olduğu kadar kenara atarsınız zamanla birikir. Döviz fiyatları yüksek yani şu an, kripto işi de riskli ve garanti değil
00 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 483 cevap paylaştı. Büyük kar düşünüyorsan 5-10 ayda pek bir kâr elde edemezsin. Çok uzun vadede düşünmen gerekir. Bu ülke de bu hükümet kaldığı sürece altından her zaman kâr edersin gerçi.
04 Yorumla- +1 yıl
Aynen haklısın altında da dolardan da
- +1 yıl
Birisi kriptodan uzak dur demiş
+1 yılBen pek anlamam, bu konuda cahilim baya. Altın al der geçerim 😂
10 Yorumla
+1 yılAlnından öpüyorum yiğidim dolar hesabı aç 5 dolar da alabilirsin ve paran erimez
10 Yorumla
+1 yılFark etmez eline geçen her parayı sakla. Belli bir sayıya ulaşınca dolar ya da altına çevir
10 YorumlaSürekli biriktir. Tl mevduat hesabı aç orada kalsın
10 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 473 cevap paylaştı.
+1 yılHemen bir altın veya döviz hesabı açın. 10 lira bile olsa biriktirin, ilk adımı atılmayan bir işin devamı gelmez. Az veya çok demeyin bence. Hayırlı olsun.
10 Yorumla dolara yatir parani 3/2sini yatirim yap. kalanlada ye ic.
10 YorumlaDolar veya euro bence ham altın, kripto gibi şeylerden hem daha kolay hem de yapılabilir bir birikim. Euro tekrar 2 lira olmayacak muhtemelen. O yüzden bu yolu da düşünebilirsiniz
00 Yorumla
+1 yılBi bankadan altın hesabı açıp oraya küçük miktarlarda koyabilirsin. 300TL olsa bile zamanla birikir büyük meblağlara ulaşırsın.
04 Yorumla- +1 yıl
Değil mi bankada iken para değer kaybetmiyor ayne öyle yapicam teşekkür ederim
- +1 yıl
Altın düşerse o da düşer ama kendini maddi olarak yormadan birikim yapabilirsin yine de ve düşse bile elbet yine yükselir
- +1 yıl
Aynen uzun vadede yükseliyor düşerse beklerim sorun olmaz
- +1 yıl
Kesinlikle altın yatırımıyla zarar eden olmaz
Gizli Üye(30-35)+1 yılDolar ile o kadar az miktarda ki para ile çok kazanç sağlayamazsın. Eğer el işi yapan çevren var ise biriktirdiğin para ile ürün analizi yapıp ona göre ürün ürettirip e-ticaret platformları üzerinden satış yapabilirsin
06 Yorumla- +1 yıl
Nasıl yani e ticaret platformlari tam olarak ne oluyor mesela bi uygulamanin ismini söyler misin
Cevap sahibi+1 yıln11, etsy, trendyol tarzı alışveriş siteleri. TR'de değil de Amerika'da falan satmak istersen de başka türleri var. Amazon gibi
- +1 yıl
Tamam da dediğin uygulamalar yani elinseki eşyalarını kıyafetlerini felan satiyorsun yatırımlık birşey yokki
Cevap sahibi+1 yılOlayı sen yanlış anladın. O kadar para ile iyi bir yatırım yapamazsın diyorum ben de sana. Onun yerine daha ucuza ürün ürettirip satabilirsin
- +1 yıl
Hm anladım ama o zaman bankaya yatırım parayı para birazdaha çoğalınca altın almaya başlarim
Cevap sahibi+1 yıl:D
Yavas yavas bi koseye koyarsin altinmi dolarmi euromu oba bakarak karar verirsin sen simdi yatirim cumlen gecdigi icin artik dijital paracilarin reklamlarina maruz kalican
02 Yorumla- +1 yıl
Her yerden reklam veriyorlar ya bı kelime edemiyoruz
Kardeşim, bir altın hesabı aç, her ay fazlaca yatır. Kendine yetecek kadar para bırak, artanını da hesaba yatır
00 Yorumla
+1 yılBitcoin al emin ol 5 sene sonra paran 5 katlar yani altından %25 daha karlı. Yani uzun vadede kaybetmez belkide 5 katı bırak 10'a oynarsın.👍
00 YorumlaKripto para ya koy , ana para kazancına ulaştığında çek dolar al. Sonrada borsadan para kazandıkça çek. Hayat sana gzl olur
00 YorumlaYaptığın işe göre 1500 tl az gibi sanki. Para biriktirmek için artık TL yatırmanın fazla bir getirisi kalmadı. Dolar ya da altını tavsiye ederim
00 Yorumlaihtiyaçlardan artan parayı kenara at ama parayı tasarruflu kullan çokı kenara at vede benim görüşümce altına yatırım yap ama yinede sen bilirsin
00 Yorumla
+1 yılGetir bende yardım edeyimm😄😄 şaka bir yana gümüş veya altın al
02 Yorumla- +1 yıl
Gümüş mu gümüşle yatırım mi oluyor
- +1 yıl
Aynı altın gibi alabiliyorsun onu da
Para & Ekonomi konusunda 526 cevap paylaştı. 1000 liraların hiç bir değeri kalmadı ablam işin zor altın da dolarda şu aralar çok yüksek nakit biriktir bi fırsat filan denk gelir bir şey alırsın
01 Yorumla- +1 yıl
Hm bankaya yatirayim o zaman birikince altın ya da dolar yaparim
+1 yılAltın ve dolar çok yükseldi bu seviyelerden girilir mi diye soruyorsan emin değilim
06 Yorumla- +1 yıl
Doların daha da yükseleceği söyleniyor çünkü Tayyip başta oldugu için ekonomi gittikçe batıyor ve daha da batcakmis
- +1 yıl
1-2 yıllık süreçte kripto para daha kazançlı iş sağlıyor yine de senin kararın
- +1 yıl
Yukarıda biri kriptoya girme kripto onetenlere de kulağını kapat demiş kripto ne oluyor ki
- +1 yıl
Kripto bir sanal para dolar ve altının aksine elle tutulur bir yani yok , 1 yıldır kripto para tutuyorum elimde global borsaları kullandığın zaman hiçbir sorun çıkmıyor. Eğer öyle bir düşüncen varsa Türk borsalarını kullanma
- +1 yıl
Kripto ile ilgili hicbi bilgim yok o yüzden bulamam muhtemelen
- +1 yıl
Benim ki öneriydi sadece değerlendirmek istersen googleden bilgi edinebilirsin kuzum , iyi günler
Altın al. Çeyrek 1 seneye kalmaz 1000 lira olacak. Sene sonunda görüşürüz.
07 Yorumla- +1 yıl
Hmm dolar kaç lira
- +1 yıl
Yani 10 lira olduğunu biliyorum ama 10 lira alinmiyo galiba en az ne kadar alabiliyorum
- +1 yıl
10 lira değil miydi
- +1 yıl
Kripto ne onu bilmiyorum daha zaten 😂
- Para & Ekonomi konusunda 900 cevap paylaştı.
+1 yılKendine belli bir miktar para ayır ve gerisine gram altın al
10 Yorumla Dolandırıcı olabilirler. Evde paketleme iş yapma işi sıkıntı.
03 Yorumla- +1 yıl
Yok ya annemin arkdasi da ordan iş alıyor güvenilir yani
- +1 yıl
Hmm
+1 yılİsminle yaptığın iş harika oldu 😅 İş yapacağın kişi tanıdık mı?
03 Yorumla- +1 yıl
Yo tanıdık değil
- +1 yıl
Yani annemin arkadaşı tanıyor
- +1 yıl
Bir bağlantı olsun şeker bebek. Sonra işi yaptırıp kaçmasınlar 🤔
Boncuk altin dışında bir şey alma
Bilmediğin işlere girme
Kripto vb..
Gerek yok bunlara..00 Yorumlaöğrencisin her ay çeyrek al kazancın her ay değişmeyecek eriyecek
00 Yorumlaİlk aylar kafana göre harca paranı. Sonra birikim yapmayı düşünürsün.
00 Yorumla
+1 yılKazancının en az % 10 unu kenara ayır hiç bişey bilmiyorsan her ay altın al
00 Yorumla
+1 yılmutlaka euro ya yatır aylık 300-400 en az bi köşeye at onları da euro ya çevir
00 Yorumlaİlk önce başlangıç yap daha sonra giderine göre birikim yapmaya çalış
00 Yorumla
+1 yılVaktim olursa yazacağım sabah sabah hayvan gibi liq etmişler bizi, bari başkarına faydamız olsun.
00 Yorumlaaltin icin gram altkn alacaksin oda bir yatrim son zamankarda.
00 Yorumla
+1 yılHer ay alabiliyorsan 10 dolarda da olsa al kenara koy
00 Yorumla
+1 yılPara kazanmak güzeldir iş hayatına bir yere başlamak lazım demek ki seninde zamın gelmiş ama sanki işin kolay değil zaman alacak bir iş eğer eve yardım etmeyeceksen maddi olarak döviz al bir köşede kalsın bende uzun zamandır ticaretle uğraşırım
02 Yorumla- +1 yıl
Döviz ne
- +1 yıl
Euro veya dolar alabilirsin
+1 yılYasadgn şehre göre mi bu iş
11 Yorumla- +1 yıl
Evet
+1 yılYavaş yavaş yapabilirsi
12 Yorumla- +1 yıl
Bencede ama ne kadar ne kadar atayım kenara para
- +1 yıl
Belli sayı yapma ne kadar varsa
+1 yılyüzde belirleyebilirsiniz örneğin %25ini kenara ayıracağım birikim için gibi
10 YorumlaKripto mripto saçmaliklarini birak. Tuzak onlar. Sen altin hesabi ac bankada. Direk altin al.
10 Yorumla
+1 yılKendi ihtiyaçlarını görmeye bak, artarsa gram altın hesabına yatırabilirsin şeker kız 🍬🙂
10 Yorumla
+1 yıl1 gram altın 525 lira. Ve giderek yükseliyor. Başka iş bulmanı tavsiye ederim
00 Yorumla
+1 yılSadece altına yatırım yapmalısın. Gerisi boş gelip geçici. Altın üzmez ☝🏻
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 783 cevap paylaştı.
+1 yılKripto borsa vs bunlar bir iki bin lira ile olcak şeyler değil. Ne kadar kenara koyman gerektiğini sen belirlersin
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılTakip ettiğim uzmanlar yatırım miktarının, gelirin %40 ını geçmeli diyorlar genelde.
00 Yorumla
+1 yılYatırımın ölçeğine göre kazancın değişir. Ona kendin karar vermelisin ayrıca yatırım dediğin olay 1 ay sonra çekmek olmamalı yılları göze alman da gerekir
00 Yorumla
+1 yılEvde yapabileceğimiz işleri nerden bulabiliriz bende evden çalışıp para kazanmak istiyorum bana yardıcı olasilirmisiniz
04 Yorumla- +1 yıl
Aynen ya bende çok arıyordum bulamıyordum ama çevre önemli bir işte çalışan bütün çevrene aradığını şöyle bulsunlar sana benim annem zaten şal fabrikasında çalışıyor ordaki arkadaşı evde de yapıyormuş ordan buldu bana istersen yakınındaki sal fabrikalarına sorabilirsin dicemama çok zor ysni bana annem ogretcek ve hızlı olmak gerekiyor ama sigara sarabilirsin mesela benim arkadaşım sigara sarıyordu onun için sarma makinesi aliyirsun sonra sariyorsun
- +1 yıl
Bunlar içinde birilerini tanımak gerekiyor benim yaşadığım yer merkeze uzak o yüzden böyle şeyleri bulabilirmiyim bilmiyorum
- +1 yıl
Cebren varsa illa bulursun yeterli ara bence çok istiyordum inşallah sende bulursun istediğin gibi bı iş
- +1 yıl
Neden merkeze uzak bir yerde yaşıyorsun ki orda iş bulamazsin zaten
Dolandırılma dikkat et ev hanımlarına bu işleri yaptırıp hakkını vermeden kayboluyorlar, haberlerde izlemiştim Bi araştır
02 Yorumla- +1 yıl
Vay şerefsizler
- +1 yıl
Ama parayı almadan sallaari vermem
+1 yılEkonomiyi takip et 1 dolar kaç TL araştır matematiğin varsa (gerçi sende beyin de yoktur o ayrı mesele) hesapla ona göre kaç TL lazım ona göre ayarla
00 Yorumla
+1 yılBence gram altın alabilirsin yani çeyrek altın falan fazla zorlar seni ama gram altın iyi olur
00 Yorumla- Devamını Gör (42)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat