Elektrik faturası, su faturası gibi fatura ücretlerinin ortalama maaşa göre ne kadar olması gerekiyor sizce?Madem ki ülke geneline bu ücreti dayatıyorsunuz sopa gibi madem faturaları düşük tutun ki sözleriniz birbiriyle çelişmesin.
100 TL
100 TL ve üzeri
200 ile 400 TL
100 TL altı
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Nüfusun büyük çoğunluğunun asgari ücretli olduğu ülkede faturaların ortalama ne kadar olması gerekiyor sizce?
Geçen ay 100 lira su faturası geldi feleğim şaştı pandemiden önceki ay 43 lira gelen fatura bir senede %100 zamlanmış. Sabit čalısan Sadece beyaz esyalardan sadece buzdolabı var elektrik 210 lira gelmiş hadi ben ödeyebiliyorum ya asgari ücret alanlar. İnsanlar sefil bir hayat yaşıyor malesef
su faturası bile en az 52 tl gelio anlamış değilim, işsizim 103 tl gss ödüyorum ki nasıl onu hiç sorma. Asgari ücretin bu ülkede en az yoksulluk sınırının üzerinde olması lazım. Diyorlar ki asgari ücret iyi ekonomi iyi.. iyi de ev kirası bi asgari ücret zaten. Eskiden diyorlar ya, işte eskiden asgari ücretin %20'si ile kira ödenebiliyordu. Tutturmuşlar tüp kuyruğu. E o tüp ve diğer kuyrukları hükümet mi oluşturuyordu? Yooo, Ecevit'e Amerika Kıbrıs'a girme dediği halde girdiği için ambargo koydu, kaldı ki marketçiler stokluyordu. Asıl kuyruk şimdi var. Utanmadan "varlık" kuyruğu "diyorlar. Benim sorum şu:" Bu hükümet daha ne yapsın oy verilmemesi için? Yıllardır yanlış soruları soruyoruz. Hain gelse başa, Arap geçse yönetime nasıl politikalar uygular? Aha cevap şu anki hükümet 😂Uyusun da büyüsün niiinnii... 😂
Tek başına yaşayan kimseler için uygun fatura fiyatları değil bunlar... İnternet faturası sadece 100 TL yi geçiyor şahsıma ait faturalardan* yani faturaları 1 yıla dağıtırsak aylık 100 TL net geçen internet var. Doğalgaz 100 tl geçiyor ama yazın geçmiyor bilmem anlatabildim mi... bütün faturaların toplamı 100 tl falan derseniz bizim açımızdan iyi olur işletme açısından zarar yoksa desteklerim.
eğer bir ülke aklı başında insanlarca yönetiliyor ve ülkenin durumu hem coğrafi hem de ekonomik olarak gayet iyiyse ben olsam su, elektrik, doğalgaz, ulaşım gibi şeyleri tamamen ücretsiz yaparım. Ama Mozambik için işler değişir, 400 olur 600 olur 1000 dahi olur açık arttırma gibi.
hesap basit, kira ve faturalar maaşın yarısını geçmemeli. ama basit hesap yapalım 200 kwh kullanım 100 tl olmalı su parası normal 25 tl geliyor bize doğalgaz 20 tl geliyor.40 tl internet. normalde elektrik 170 geliyor işte o 100 tl olursa işte 4 fatura için 200 tl normal. ha ben kombi ile ısınırım diyen yaktığı kadar ödesin ona diyecek lafım yok.
Dogalgaz dahil hepsi 400 olsun hadi vergilerle diyelim. Ama bi su 75 elektrik 100-150 dogalgaz 500 gelince kotu oluyor. Soguk ulkede yasamanin bedelini cebimizden fazla fazla odenmesi çok saçma buluyorum. Yani barinmak icin para kazanmak adaletsizlik.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Hiç kullanilmadigi halde 100 lira geliyor kullandığımız zaman 170 i buluyor. Asgari ücretli için su elektrik internet derken çok fazla gider oluşuyor. 100 ün altında olmalıydı
Elektrik su doğal gaz haberleşme insani yaşam hakkıdır hiç ücret dahi alınmamalı lakin ithal ediyoruz kabul en azında gelişine yakın ücretlendirilse yine kabulüm lakin gelin görünki ülke batık başka gelir yok
100-150 civarına elektrik, su, doğalgaz, internet, telefon faturaları halledilebilmeli. Bizde satın alırken bütün fiyatlar avrupa ayarında ama maaş alırken bu ayar afrika ölçeğine çekiliyor.
250 gelen elektrik faturasını yuvarlayıp 280e kitliyorsunuz. Cep telefonu faturalarını zaten söylemiyorum bile. Yuvarlaması telsiz bilmem ne bedeli falan. Allah’ından bulsunlar şu millete şunu hak görenler.
gülmek istemedim ama ağlanacak halimize ayıp olurdu bu dediklerinin hepsi halkı daha çok soysunlar diye satıldı şimdi düşük fiyatlar diyip olmayac şeyler için kendimizi gülünç duruma düşürmüyelim
faturalardaki tüketimleri gectim:) o hakkidır alınsın ama faturalardaki 30 kalem sorma s... rim öde paraları nedir bunu anlamanın imkanı yok.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
100tl fatura kime geliyor çok merak ediyorum bize 300ün altında gelmiyor sadece doğalgaz ve sadece çok soğuk olunca açıyoruz öyle soğuk bir yerde de yaşamıyoruz.
Elektrik yazın çok yakıyor klimadan dolayı su çok değil bence normal
1
2 Yorumla
Cevap sahibi
+1 yıl
He olması gereken hepsinin toplam en fazla 150 falan olması ama nerdeee :((
Almanya’da yasiom yeni golf aldim 250 Euro taksit var elektrik faturam 220 Euro yani ayni neredeyse Muglada ki yazligimda 100 lira fatura geldi cennet Turkiye kiymet bilin