+1 yılZengin bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelen, ya da ailesinden bağımsız zengin olmuş olan her insan mutlu veya huzurlu değildir eminim. Kimi insanlar var ki keşke bir aile sıcaklığını hissetsemde beş parasız olsam diyorlar. Birde tersinden düşünün, ailenize yardım edecek imkanınız olmasaydı ne olacaktı? Muhtemelen aileniz için hayat daha zorlaşacaktı. Sırf bu yüzden bile iyiki yardım edebilecek bir durumdayım demelisiniz aslında.
Ha bu konuda istisnalar var tabii ki. Örnek vermek gerekirse içki / kumar gibi kötü alışkanlıkları olan sorumsuz ebeveynlere sahip olduğu için, onların sorumsuzluklarının bedelini ödeyen biriyseniz o zaman haklısınız derim. Ama böyle bir durumdan da bahsetmemişsiniz.
Aile şefkati paraya pula değişilmez bana göre. Belli zamana kadar onlar fedakarlık yaparak bizleri yetiştiriyor, bize de imkanımız oldukça yardımcı olmak düşer. Öte yandan çocuğunuz yok sanırım, eğer anne olsaydınız söylemek istediğim şeyleri daha iyi anlardınız inanın.
Elbette milyonlarca insanın hayalidir maddesel zenginliklerin tadına varmak. Ama inanın maneviyattan yoksun olan değerlerin anlamı olsaydı her zengin olan mutlu olurdu. Kusura bakmayın belki de çok klişe sözler söylediğimi düşünebilirsiniz ve bu sözlerin sizin için bir anlamı yoktur. Veya var bunu bilemem. Ama bence her halükarda ailenizin kıymetini bilin ve başınızda olmalarının, gölgelerini hissetmenin bile çok değerli olduğunu unutmayın. Allah ailenize ve size öncelikle sağlık sonra bol kazançlar versin.10 Yorumla
En İyi Cevaplar
- Para & Ekonomi konusunda 451 cevap paylaştı.
+1 yılBende de bu problem var ne kadar versem hep fazlasını isterler 1000 lira alsam 700 versem 750 versen daha iyi olur gibi bide yorum yapıyorlar gençliğim çürüdü aw 23 yaşına geldim kalan paralarla hiçbişey yapılmıyor yaşıtlarım isteyen içiyor arkadaşlarıyla sevgilisi olan biryerlere gidiyor ben daha harçlığımı zor alabiliyorum
Yapmasan aile de kötüsün00 Yorumla
+1 yılAslında çok zenginsin bi ailen varr
Bazıları vardır çok zengindir ama o kadar parasına rağmen bi aile bile satın alamazlar ee demek ki değeri paha biçilemez kimsenin yerine geçemez aile
Hayattarken kıymetini bil yarın bir gün pişmanlıkların geri getirmez aileni00 Yorumla
+1 yılALLAH celle cellalühü herkesin rızkını verir fakat zenginliği herkese vermez insanın kendi elinde kanaatkar olacak herşeye harcamayacak parasını biriktircek dua edecek ve baban emekli değil mi veya çalışmıyor mu neden paranı veriyosun bakman gerekiyorsa mecburen bisey diyemem ama sen çalışıp onlar ayaklarını uzatıyorsa olmaz öyle şey
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
87Cevap
Ayrı evde yaşarsan kendi bütçeni daha rahat ayarlayabilirsin ama ailenle yaşamak zorundaysan biraz mecbursun. Hepimizin ortak sorunu bu zaten sadece paramızın büyük bir kısmını almakla kalmayıp ne kadar yetişkin olursanız olun yaşam şeklinizi kendileri belirliyor, her davranışınızı denetleyip kendi kurallarını dikte ediyorlar oysa insan hata yaparak ilerler, başarısız olarak tecrübe kazanır.
Birey olma mücadelesinde takıldığım büyük bir engel diyebilirim ailem için.
Depresyonda olduğum ve canımın hiçbir şey yapmak istemediği dönemlerde bile ev işleriyle ilgilenmek zorunda kalıyorum. Nasıl bir işkence bilemezsiniz...22 Yorumla- +1 yıl
Gordugum en guzel yorumdu 👏
+1 yılBende benzer durumdayım.
Sen kız olarak annene konuyu açabilirsin. anne şu kadar versem olurmu, bana yetmiyor, şunu şunu yapmak istiyorum de... ya da diğer bir seçenek , onlardan para işte.. ben tüm paramı size verdim , bende para kalmadı, harcligim yetmedi , biraz destek verin de.
Ben öyle yapıyorum 😊 3 bin kazaniyorsam, 2 bini eve veriyorum, bin TL bir ay yetmediği zaman , onlardan para istiyorum ya da eksi hesaba geçiyorum. maaş kartımdan, esnek hesapdan.. ama sana tavsiye etmem, kredi karti , maAş kartı , esnek hesap kullanma çünkü çok har vurup, harman savurabiliyorsunuz.10 Yorumla
+1 yılErkeklerin yorumuna baktim da çoğu seni 2. sinif vatandas yapmis senin para vermeni görevin gibi söylemişler tabii ki sen o parayi ailene verdiğinde yardimci oluyorsun bu çok güzel ancak bir borcunuz varsa bunu bitirdikten sonra o para senin hakkındır gelecegin icin ayarlamalisin yoksa yarin bir gün kimse sana 5 kuruş vermez acimaz da.
50 Yorumla
+1 yılKader bu. Ailene paranı vermen güzel bir şey onlara duyguduğun sevgiyi sana gösterilen emeğin karşılığını almaları da güzel hissettiriyordur. Bir çoğu böyle zaten Türkiye'de bende çalıştığım zaman eve harcarım gidip çar çur edemem parayı güzel bir şey yapıyorsun ama içinden gelmiyor gibi bu artık.
10 Yorumla
+1 yıl1 ay önce işe girdim. İş görüşmesi daha netleşmeden ailem şu kadarını eve verirsin demeye başlamıştı. 1. haftada kapanmaya gidince yollarımızı ayırdık. 1 haftalık emeğimi verdiler o da bende :D Bu işte kazanan ben oldum galiba emin olamıyorum :D Ek olarak senelerce çalıştım, aldığım her parayı aileme verdim. Bu durumdan kurtulmanın tek yolu ayrı bir hayata atılmak.
10 Yorumla
+1 yılAile demek iyi zamanlarda birlikte olmak kadar kötü zamanda da birlikte olmaktır. Bunu kavrayamadıysan ne diyeyim.
Zengin bir koca bul ve onun parasını ye. Hatta evlen 2 ay sonra boşan, hem tazminat al hem nafaka al, ömür boyu çalışmadan para ye. En kolayı bu00 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 889 cevap paylaştı. Aile evinde yaşıyorsan evin masraflarına ortak olmak zorundasın bunu kabul etmiyorsan kendi evine çık
40 YorumlaZamanında ben de maaşımı aldığım gibi veriyordum, hem de dolar olarak.
Şimdi düşünüyorum da:
"Ne salakmışım!"30 YorumlaBu tarz soruların vitrine koyulması bile saçma geliyor. Açıkçası ortada cevaplanmaya değecek bir soru göremiyorum. İnsan bunu neden buraya sorar ki "Neden zengin bir ailem yok?" Neden bu soruyu ailene sormuyorsun, burada bizden beklediğin tam olarak ne?
Böyle böyle gerçekten yanıt bekleyen sorular görmezden geliniyor ya ona yanıyorum.10 YorumlaSana kalan kısmıyla tutarlı davrandım kalan cüzi miktarlar ilede ufak çaplı yatırımlarla bile kendi geleceğini kaderini belirleyebilirsin diye düşünüyorum.
11 YorumlaEğer aileni seviyorsan ve ailende de bir değerin varsa, en büyük zenginlik senin demektir.
Ama ekonomi işin içine girince paranın yüzü sıcak oluyor ve krizler çıkabiliyor.10 Yorumla
+1 yılSeni büyütmek ve okutmak için fedakarlık yapan bi aileyse Kesinlikle değer. Paranın tek başına mutlu olmak için yeterli olmayacağını elbet bir gün anlayacaksın.
10 Yorumla
+1 yılAnasını satıyım bende fabrikaları yatı katı olan bir ailem olsun isterdim knk ama napcan secemiyoruz aileyi ve ayrıca param olsada zırnık vermem xd
20 Yorumla
+1 yılNeden zengin bi ailem yok soru güzel cevabı çok çok çok uzun o yüzden sen zengin ol evlendiğinde çocuklarında bu soruyu sormasın 😊
20 YorumlaAilenin durumunun iyi olmaması çok normal yaşam şartları aldığımız maaşlar ortada yani kimseye yük olmadan yasayabiliyorsan ne güzel ki onlar ailen tabiki eve destek vermelisin sonuçta sende yaşıyorsun ama neden zengin bir ailem yok diye bi soru sormak yerine nelerden kısarak kendime daha fazla para ayirabilirim ailemle nasıl bu konuyu konusmaliyim diye sormalıydın bu soru benim bile kalbimi kırdıysa kim bilir ailen ne kadar üzülür
00 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 1b cevap paylaştı. Sermaye emek ve akılla birikir.. Demek ki büyüklerinde o yeterlilik yokmuş ve sana da bir maddi sermaye sağlayamamışlar.
10 YorumlaŞöyle birşey yap, artık birikim yapacağını söyle kendine altın al her ay ve ihtiyacın kadar para almaya devam et. Şimdiden kendi birikimini oluştur.
13 Yorumla- +1 yıl
Akli basinda birisi yorum yapmis yorumlara bak 😄
- +1 yıl
Kesinlikle
Ailenin ihtiyacı varsa elbette vereceksin ama tabi ki bütün maaşınıda verme, ben çok şükür çok şanslıyım, asla benden 5 kuruş para istemezler.
131 Yorumla
+1 yılAilene verdiğin paradan biraz daha kısman gerek. Kendin içinde bir şeyler yapmalısın. Yarın bir gün evlensen ailen belli ki sana destek olamayacak.
10 Yorumla
+1 yılben olsam vermezdim daha kendine bakamadan çocuk yapıyorlar
20 YorumlaBence verme sende olmadiysa ayrı eve çık herkesin ailesi zengin değilki para biriktirip yatırım yapcan
10 YorumlaAile evdir ev ortak yaşam alanı ve dayanışmadır
Ailen muhtaçken lokma boğazından geçmez
Belki ufak birikimler yapabilirsin00 Yorumla
+1 yılSanırım evde tek sen çalışıyorsun. Aileden bir kişiye daha çevrende iş imkanı çıkarsa daha iyi olur, nefes alırsın.
00 YorumlaZenginlik azınlıkta olan bir kesimde var. Milyarlarca insan yaşıyor dünyada onlardan biri olman için çok aşırı şanslı olman gerekirdi sanırım yad neden onlardan biri sen olasın? Yapacak birşey yok. Herkes bazı şeyleri çekmek zorunda kalıyor.
00 Yorumla
+1 yılHayat adil değil o yüzden. Başka nedeni yok, şanssız doğdun.
10 Yorumla
+1 yılAilende sana bakmadı mı zamanında sende onlara bakmak zorundasın
10 YorumlaBir ailen olduğuna şükür edeceğine neden zengin değiller diyorsun. Yazık gerçekten
10 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 308 cevap paylaştı.
+1 yılBu soruyu soracak zihniyette yaşamaya devam ettikçe asla zengin olamayacaksın da...
20 Yorumla
+1 yılYapacak bisey yok ben de 4 yıl boyunca babamın borçlarını ödemiştim
00 Yorumla
+1 yılFakirlik bir imtihandır zenginlik ise daha büyük bir intikamdır
00 Yorumla
+1 yılAilen zenginde olsa en fazla ihtiyacin karşilanacak bisey degismeyecek
00 Yorumla
+1 yılahahaha aynı kaderi yaşıyoruz. Bence neredeyse her Türk genci, insanı bu durumu yaşıyordur. 😃😃
00 Yorumla
+1 yıl@asabiokuz usta s. a sana bisi sorcam mesaj atarmisin bana
00 Yorumla
+1 yılZengin koca bul
Sen ne iş yapıyorsun ki Para yetmiyo022 Yorumla
Soran+1 yılZengin kocada ister beni
- +1 yıl
Çirkinmisin ki?
Soran+1 yılÇirkin değilim de yanı oturdum yer belli zengin biri nerde görücek
- +1 yıl
Niye nerde oturuyosun ki? Sen bu kadar umutsuz konuşursan normalinide bulamazsın
Soran+1 yılIstediğim gibi çıkmıyo ki zaten
- +1 yıl
Yok yok hem çirkin hem umutsuzsun sen😃
Güzel olsaydın kocayıda bulurdun Bu yaşa gelmişsin kimse gelmediyse vardır bi sebep
Soran+1 yılÇirkin değilim istediğim gibi biri çıkmadı yoksa bir sürü gelen oldu
- +1 yıl
Ee niye evlenmedin peki?
Sen ne istiyosun ki?
Soran+1 yılEski sevgilimi o da evleniyo
- +1 yıl
Hee kalp kırığına tamir yapamıyoruz Üzgünüm
Soran+1 yıl😔
- +1 yıl
Önüne bak hayat kısa kuşşlar uçuyor
Kendini üzme çirkin ördek 😜
Güzelsen özelden instanı yaz merak ettim😆
Soran+1 yılIns vermiyorum kimseye
- +1 yıl
İyi peki olsun Zengin adamdım oysa
Kaybettin 😎
Soran+1 yılÜzüldüm kaç yasindasin
- +1 yıl
36 yasındayım ama kaybettin üzgünüm😎
Soran+1 yılBüyüksün zaten
- +1 yıl
Niye sen kaç yaşındasın ki?
Soran+1 yılBenim yaşım küçük
- +1 yıl
Burda 30/35 diyo 18 falan mı?
Soran+1 yıl23
- +1 yıl
Ok Çıtırsın bana göre 😃
- Para & Ekonomi konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılAileni secemeyecegine göre sızlanmanin mantığı ne...
00 Yorumla
+1 yılUmarım bir gün maddi durumunuz artar.
11 Yorumla
Soran+1 yılInşallah
Gizli Üye(36-45)+1 yılBen de maaşı aldığım gibi onlara veriyorum yinede yaranamiyorum hiçbir şekilde
20 Yorumla
+1 yılZenginlik parayla olculebilir ama bence en buyuk zenginlik kanaat getirmek benn su alacak para bulamazken bugun 8.000 tl minimum maas ile calisiyorum (kendi isyerim var) calisman cabalaman ve. Gayret etmen gerek bosa para harcamayida birakman gereli
00 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 340 cevap paylaştı. Ben bu yaşıma kadar parasız yaşadım hâlâ parasız yaşıyorum
00 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 1,7b cevap paylaştı. Omrunun sonuna kadar ailen sana bakamaz hayatta cogu sey karsılıklı
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılZengin bir arkadaşın olsun ister misin sana destek olabilecek
05 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılGay değilim 😬
Gizli Üye(18-24)+1 yılZengin olmak bir seçenek değil, vermeyebilirsin veripte söylemektense.
00 YorumlaDaha fazla kazanıp ailene vermedigin için olabililr mi 😅😅
00 YorumlaZengin ailen yoksa sen zengin ol çocuklarının zengin ailesi olsun :) Olmuşlara üzülmenin bir anlamı yok. Geçmiş değişmez ama geleceğe yön verilir.
10 Yorumla
+1 yılKnk güzel bir şey yapıyorsunda sende sana yeteceği kadarını al. Şimdi evinizde ekmek yokkende sen dışarıdan yemek yiyemezsin
10 Yorumla
+1 yılBaban zengin degilse zengin kayinleder bul mantik bu
03 Yorumla
Soran+1 yılNasıl bulucam
- +1 yıl
Sabir ve dogrulukla biryerlerde vardir birkac nasibin ama gerisi senin tercihine kalir
- +1 yıl
Simdi burdan taktik vermeyeyim ayip olut
Doğduğun ev kaderindir :)
33 Yorumla
Soran+1 yılAynen
- +1 yıl
Final yaptı kdndjd
+1 yılAilene vermek zorunda değilsin. Sen çalışıp kazanıyorsun. Para kazanmak kolay değil.
10 Yorumla
+1 yılNe kadarını verıyorsun bende verıyorum bazen aglıyorum
00 Yorumla
+1 yılAilenin neden zengin bir kızı yok düşünce yapın sıfır
00 Yorumla
+1 yılDoğduğun yer kaderdir ama fakir biri olmak senin secimin
00 YorumlaNeden haline sukretmiyosun ailesi olmayan insanlarda var bence haline şükret elindekiyle yetin
00 Yorumla
+1 yılPara konusunda kadın erkek farketmez aileye bağımlı olunmamalı kafa kullanılıp kazanılmalı
00 YorumlaSen doğrusunu yapıyorsun birazda kendine ayır sıkıntıları geçene kadar destek olmalısın
00 YorumlaAsıl soru neden ailen senden para alıyor?
11 Yorumla
Soran+1 yılIhtoyavlari var
+1 yılVerme onlar da çalışsın o zaman
11 Yorumla
Soran+1 yılÇalışıyolar ama yetiremiyo
Para & Ekonomi konusunda 755 cevap paylaştı. Yani kimin var ki
31 Yorumla- +1 yıl
Koç, Sabancı ve daha birçok aile var. Olmayanları sorgulamak lazım. Neden çocuklarından para alacak durumdalar, buna sebep olanlar kim veya kimler demek lazım.
Ailemizi biz seçmiyoruz
20 YorumlaTürkiye'nin kaderi bu.
20 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 437 cevap paylaştı. herkes şanslı doğmuyor..
20 Yorumla- Devamını Gör (70)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat