Maalesef annemle yaşıyorum kardeşim annem ve ben annem öğretmen maaşı 5000 TL ve inanın yetmiyor kredi borcu , ev kirası, faturalar ihtiyaçlar derken yetmiyor
22 Yorumla
Soran+1 yılMümkün değil, bize sunulan alım gücüyle insanca yaşamak...
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)+1 yılÖğrenciyim. Dedem aylık 5.000 TL harçlık veriyor. Tam olarak yetmiyor, arada babam da harçlık yolluyor öyle geçiniyorum. Eskiden restoranda part-time garson olarak çalışıyordum. Ordan da ortalama 4.500 TL kazanıyordum ama şu an çalışmiyorum. Ama iş arasam iyi olur diye düşünüyorum.
111 Yorumla
Soran+1 yılYurt dışında mı okuyorsun?
- +1 yıl
Nasıl yetmiyor bende anlamadım. Nelere harcama yapıyorsunuz?
Cevap sahibi+1 yılEvet yurt dışında okuyorum. Şöyle şimdi benim yurt kira masrafim 2.020 TL (Isınma, su, elektrik, internet vs dahil). Aylık mutfak masrafim ortalama 1.500 - 2.000 TL arası değişiyor. 100 TL telefon faturası de. 400 TL' de aylık saç boyası, şampuan, saç kremi, duş jeli, peeling, el kremi, dudak kremi, oje vs de. Zaten buraya kadar toplasan 4.500 TL yaptı. Ki bunlar temel ihtiyaç. Tamam ben biraz pahalı ürünler alıyorum mesela kullandığım saç boyasının bir tüpü 150 TL falan, ya da şampuanim sülfatsiz ve paraben, silikon vs içermiyor diye rahat bi 80 TL veriyorum. Evet daha ucuz ürünler var mı var yani. 15 TL'ye de şampuan bulursun, 30 TL'ye saç boyasi falan var ama ben biraz kaliteli ürün kullanmak istiyorum. Bana elime bi 500 TL kalıyor. O da eğlenceye gidiyor işte alkol vs. Ama benim bir de aylık 2.500 TL okul masrafim oluyor. Ona da bir ssüredir babam yardım ediyor. Şimdi bu biz hiç gezip tozmayalim mi? Yani 500 TL ile evet eğlenceye gidiyor da, yine de tatil falan zor bu paraya. Gidersin de böyle 3 ay falan para biriktirip öyle gidersin. Aslında garsonluk yaparken çok rahattım. Ordan da ortalama 4.500 TL kazanıyordum aylık o zaman babamdan para almiyordum ve daha rahat gezip tozuyordum.
Soran+1 yılBenim kız kardeşim de sen gibi bir yıl yurt dışında okudu. Çok zor biliyorum. Ben senin harcamalarını fuzuli görmüyorum. Gayet yerinde harcamalar bunlar. Sonuçta insanız ve kendi hayatımızı en iyi hale getirmeliyiz öyle değil mi? Sen bunları çoğu insana anlatsan hata sende derler. Neden yurt dışında okuyorsun Türkiye'de okul mu yok? Neden A şampuanını alıyorsun başka şampuan mı yok diyip seni suçlarlar. Hadi gittin okumaya, sen gezmeye mi gittin derler. Hayat sadece geleceğe yatırım yapmak değildir ki. Hayat aynı zamanda bugünü yaşamaktır. Öğrenciyken de bugünü elinden geldiğince yaşacaksın. Yurt dışında okuyup hiç gezmeyecek misin? Yerel yiyeceklerini ve içeceklerini denemeyecek misin? İşte bizim milletimiz bunlara iyi gözle bakmaz. Geri kafalıyız maalesef. Nedense şu aman daha kötüsü olabilirdi şükredelim anlayışı milletin beynine kazınmış. Biz neden diğer milletlerden aşağı olalım? Ben dünyaya Atatürk gibi bakmaya çalışıyorum. Şükredenlerden değilim, muasır medeniyet istiyorum.
Cevap sahibi+1 yılAslında harcamakta sorun yok ben harcarim da şey yönünden kizsalar çok haklılar. Elin ayağın tutuyor neden çalışmıyorsun deseler sonuna kadar haklılar. Burda benim başka öğrenci arkadaşlarım da bana laf ettiler. Ben okulun 2. senesindeyim ve şuana kadar hiç staj falan yapmadım. Hatta staj aramadım bile. Sadece işte hazirlik okurken (4 ay hazırlık okudum) haftada 2 gün, günde 4-5 saatten part-time garsonluk yapmıştım. Onda da aylık 4.500 TL aldım. Neyse ben geçenlerde dedim birine şuana kadar iş tecrübem yok falan dedim bana uzaylı görmüş muamelesi yaptı. Dedi nasıl hiç iş tecrüben yok işte 2. sinifsin alakasız bir yerde de olsa gir asistan mühendis adayı unvanı ile çalış falan dedi. Sen mezun olunca iş bulamazsın, başvuru yaptığında iş verenler sana tembel gözüyle bakar falan dedi. Hatta bana asistan mühendis adayı iş ilanlarını falan gösterdi dedi şuna mail at falan onun yanında bi 5-6 ay çalış dedi. İşte haftada yine 2 gün günde 5 saat iş tecrüben olsun dediler. Ki asistan mühendis adayı olarak part-time 2 gün çalışmak 5.000 TL falan kazanıyorsun. Ben hala o dedikleri insanlara iş başvurusunda bulunmadım. Bir arkadaşim bana 4 ay önce demişti. O çalıştığı yerden istifa etmek istiyordu. İstifa etmeden önce de yerine birini bulması gerekiyormuş. Bana iş teklifi etmisti. Bizim şehre yeni metro hattı kurulacak. Onun sinyalizasyon sisteminin yapılması gerekiyormuş. İşte orda mühendislik öğrencisi olarak çalışacak birini arıyordu. Aylık da 6.000 TL maaş vardı. Bana dedi işte basit bir iş yaparsın falan dedi. Ben çok alakasız bir bölüm okuyorum hiç anlamam falan dedim. O kız aslında bayağı da ısrar etti, öyle çok bir şey bilmene gerek yok basit hesapları kontrol edeceksin hata falan var mı diye falan anlattı ama geri çevirdim falan. Cidden tembellik yapıyorum o net. Ailem de bir şey demiyor. Belki de onlardan da yüz buluyor olabilirim. Ama çalışmam lazım yani.
Cevap sahibi+1 yılYani çalışam aslında asistan mühendis adayı sıfatıyla çalışınca haftada 2 gün falan part-time çalışıyorsun ve aylık maaşın 5.000 - 6.000 TL arasında değişiyor. Stajer mühendis olarak çalışınca o zaman hafta içi her gün günde 8 saat çalışman gerekiyor ve onun da maaşı 16.000 TL civarı. Ama dediğim gibi ben tembellik yapıyorum. Stajer olarak çalışmam yani o cidden ağır bir iş. Her gün 8 saat çalışmak ağır ama haftada 2'ser gün, günde 4-5 saat çalışılır ve 6.000 TL de iyi para ama tembellik :(
Soran+1 yılAilen sana destek oluyor. Onlara söylemişsin zaten onlardan yüz buluyorum sanırım demişsin. Ailenin senin arkanda olması çok güzel bir şey. Yani biliyorsun Türkiye şartlarında bu paralar çok mühim miktarlar. Ama yine de kendine vicdanen çok yüklenme bu konuda. Zaten sen bazı şeylerin farkındasın. Kafanda bunları tartmışsın, ne yapıyorum, ne yapacağım sorularına cevap bulmuşsun. Her deneyim insana bir şey öğretiyor. Mühendis olacaksın ve evet dedikleri gibi bu meslekler çalışarak öğreniliyor. Tecrübe ağırlıklı meslekler bunlar. Hata yapa yapa, deneye deneye, en küçük işlerden başlayarak belli bir noktaya geleceksin. Bu yüzden ben yapamam bu işi hiçbir zaman deme. Her zaman yapmaya çalış. Yani sonuca pek odaklanma öğrenciyken. İşe gir ve akışına bırak. Olmazsa başka bir işe girersin. Olumsuzlukları düşünme. Sadece ben burada ne öğrenebilirim, kendime ne kazandırabilirimi düşün.
Soran+1 yılTembellik konısunda bir şey diyemeyeceğim. Ben de bir miktar tembelim çünkü🤫😀
Cevap sahibi+1 yılEvet Türkiye şartlarında bu paralar mühim paralar. Ama ailem bana bu paraları verebilir. Dedem emekli. Ama zamanında yurt dışında çalışmış ve yurt dışından emekli olduğu için emekli maaşını euro olarak alıyor. şu an Türkiye'de yaşıyor ve euro kurundan dolayı onun emekli maaşı aylık 23.000 TL'yi buluyordur. Kendi evi falan var kira vs ödemiyor. Evine zamanında (bundan 10-12 yıl önce falan) güneş enerjisi sistemi kurduğu için sanırım isinma parası vs ödemiyor. Yaşlı olduğu için öyle internet, televizyon, Netflix vs anlamaz. Evinde zaten internet bağlantısı bile yok ve bunlara para ödemiyor. Telefonu da akıllı telefon falan değil muhtemelen öyle internet paketli telefon parası da ödemiyor. Evinin kocaman bahçesi var. Bahçesinde bir sürü meyve ağacı var, işte erik, kiraz, elma, kayısı, ceviz, vişne vs vs. ağacı falan var. Bu yüzden dışardan meyve falan da aldığını sanmıyorum. Ayrıca kümesinde 10-12 tane falan tavuk da vardı. Günlük yumurta veriyorlardı yani bunları da satın almıyor. Ve şu an pandemiden dolayı sürekli yasak gelen yaş grubunda olduğu için (65 yaş üstü) dışarıya falan da çıktığını sanmıyorum. Tek gideri muhtemelen su ve elektrik faturası ile market alisverisi bide evine temizlikçi kadın falan geliyormuş o kadar. Marketten de zaten yumurta ve meyve falan almiyor onlar bahçesinde var.
Cevap sahibi+1 yılÜni okuyan tek torunu olduğum için bana aylık 5.000 TL harçlık yollayabiliyor. Aslında Türkiye'de yardım ettiği 3-4 üni öğrencisi daha varmış. Yani akraba değil de durumu iyi olmayan öğrencilere burs niteliğinde harçlık veriyormuş ama onlar Türkiye'de olduklarından o kadar yüksek mebla da harçlık verdiğini sanmıyorum. Bana Euro üzerinden harçlık veriyor. O yüzden vicdani olarak rahatsız hissetmiyorum. Çünkü dedem verebilecek durumda. Bana vermeseydi de muhtemelen başka bir yere falan bağışlardi. Diğer yardım ettiği uni öğrencileri de öyle ODTÜ, İTÜ vs gibi ülkenin parlak ögrencilerinin gittiği okullarda okuyan öğrenciler değilmiş. Taşra üniversite okuyan maddi durumu iyi olmayan öğrenciler ama öyle başarılı öğrenciler de değil. Ben en azından dünya çapında tanınan ünlü bir okuldan kabul aldım. Başarı bursu gibi de düşünülebilir. Ama etik olarak tabi ailemden para almam doğru değil. Çünkü hem 18 yaşını geçtim yani bana bakma yükümlülükleri yok, hem de elim ayağım tutuyor ve gayet de çalışabilecek durumdayım, istesem iş de bulabilirim ama buna rağmen ailemden para almayı seçiyorum.
Soran+1 yılBenim de aynı dedene benzer akrabalarım var. Dediğin gibi kurdan dolayı emekli maaşları ciddi oranda fazla. Ayrıca zaten yaşlılar yani pek para harcamıyorlar genelde. Dedenin kendi kurulu düzeni var, doğal besleniyor. Kurulu düzeni olduğu için de fazlasıyla yeterli parası var görünüyor. Bence deden sana yardım ederek mutlu hissediyordur. Zaten akrabalık bağı olmayan insanlara da yardım ediyormuş. Yardım için maddi durumu kötü olan öğrencileri seçmesi dedenin aslında zamanında fakirliği görmüş, bunu tecrübe etmiş olduğu için olabilir. Öyle olmasa bile bence çok ince bir davranış, Tabii ki senin gibi başarılı bir öğrencinin de desteğe ihtiyacı var. Zaten sana gerekli desteği gösteriyorlar. Sen torunu olarak deden için bir fırsat oldun bence. O yüzden çok şanslısın. On sekiz yaşımı geçtim etik olarak para yardımı almam doğru değil demişsin. Ben buna katılmıyorum. Evet yani iş hayatına atılman gerekir belki senin iyiliğin için bu daha iyidir. Ama sonuçta öğrencisin. Ben de ailemden yardım aldım uzun süre. İlk gittiğim üniversite bölümünü yarım bıraktım. Seveceğim işi aradım falan. Yani yaşayacağım hayatla ilgili arayıştaydım o sıralar. Çalışmadım mı evet çok lazım olduğunda çalıştım. Ama o sıralar kendimle ilgili çok şey öğrenmem gerekiyordu. Deneyerek veya düşünürek olsun. Bu yüzden kendime vakit ayırabileceğim şekilde çalıştım. Bana ve kardeşime dedemler destek oldu. Onlar Türkiye'den maaş alıyorlar ama işte eski birikimleri falan var. Maddi durumları iyi diyebilirim. Yani demem o ki senin ailenden yardım alman çok normal. Sadece konfor alanından biraz çıkmayı denemen lazım. Yavaş yavaş kendini alıştırmaya çalış. Yani bunu ailemden para almak istemiyorum diye değil de geleceğin için bir yatırım olarak görmelisin. Böyle bakarsan belki daha fazla motive olabilirsin.
Gizli Üye(36-45)+1 yılKira ödemiyormuşsun nasıl yetmiyor anlayamadım... millet yarısıyla aile bakıyor. Gereksiz harcamaların var ama farkında değilsin. Yoksa bu miktara iki kişi bile rahat geçinir.
Günde 5 saat çalışıyorum 2300 alıyorum.13 Yorumla
Soran+1 yılGereksiz harcamalarım yok. Size yetiyor mu maaşınız? Memnun musunuz?
Cevap sahibi+1 yılBen ailemleyim, tümü kendi harcamalarıma gittiği için gayet rahat yetiyor. Evet belki az ama çalışma saatim de az ve en önemlisi hiç yorulmuyorum, oldukça rahatım. Benim için önemli olan bu.
Soran+1 yılGüzel bir düşünce. Ne iş yapıyorsunuz
Öğrenciyim aylarrr önce part time garsonluk yapıyordum aylık 1600 lira falan birde haftada iki gün canlı müzik yapıyordum başka bı kafede ordanda gecelik 450 lira falan kazaniyordum
18 Yorumla
Soran+1 yılBaşınızın çaresine bakmışsınız
Soran+1 yılBen de garson olarak çalışmıştım. Ama resmen kölelik. Verilen para döktüğümüz tere değmiyordu.
Soran+1 yılBana vermemişti 😄
Soran+1 yılBir de kız öğrencilere çok yavşaklık yapıyordu şefler. Çok gıcık oluyordum.
Soran+1 yılDurumlar böyle. Neyse en azından sesin güzel ordan belki bir refah yakalarsın 👍
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
19Cevap
- Para & Ekonomi konusunda 395 cevap paylaştı.
+1 yılMakina teknikeri ve iç mekan tasarımcısı olmama ragmen çift meslek genede yetmiyor özel sektör sonuçta
12 Yorumla
Soran+1 yılÇünkü özel sektör deyince vergi ödeyen patronlardan başka bir şey aklına gelmiyor günümüz iktidarın.
- +1 yıl
Aynen
Gizli Üye(25-29)+1 yılBizim eve giren para 7 bine yakın bak kira 425₺ cidden yetmiyor engelliyim ben elektirk 120₺ bedava 135 geldi ben 15₺ elektirk ödedim neyse bu halde gerçekten yetmiyor kira ucuz olduğu halde
Büyük şehirde 15 bin TL gelirin olmalı yetmesi icin11 Yorumla
Soran+1 yılAynen öyle kardeşim. Ben büyükşehirde değilim. Orada yaşayanlara helal olsun.
- Para & Ekonomi konusunda 806 cevap paylaştı.
+1 yılNasıl yetmiyor daha ne kadar kazanmak gerek ki doyasın?
11 Yorumla
Soran+1 yılSize yetiyor mu? Ne kadar kazanıyorsunuz?
+1 yıl9000 küsür artı ek gelirler yetmiyor. Paramızın değeri yok ki.
12 Yorumla
Soran+1 yılEvet yok. Her şeyin adisini yedirtmeye çalışıyorlar. Adisini yediğimiz halde zorlanıyoruz.
- +1 yıl
Bakalım azdan az çoktan gider kaidesini de göz önünde bulundurursak idare etmeye çalışıyoruz diyelim:)
Hocam evli misin? Ve kredi ya da başka bir şey için borç ödüyor musun?
15 Yorumla
Soran+1 yılBekarım. Borcum yok, kira ödemiyorum şu anlık.
Soran+1 yılDaha bir sürü eksiğim var alınması gereken. Ama borca girmek istemediğim için erteliyorum. Harcamalarım normal bir insanın yaptığı harcamalar. Ekstrem bir şey yok. İnsanca beslenmeye ve giyinmeye çalışıyorum. Araba almak mı? Unut gitsin.
Soran+1 yılHayır ama ailemin evindeyim
Gizli Üye(25-29)+1 yılAmaç bu zaten. Milleti karın tokluğuna çalıştırmak. Geçim derdinden başka birşey düsünmesin.
42 Yorumla
Soran+1 yılMoslow'un piramidinde en alt basamaklardayız Türkiye olarak. İhtiyaçları düşünmekten felsefe yapamaz hale geldik.
Cevap sahibi+1 yılEvet. Aynı fikirdeyim.
+1 yılMimarlık öğrencisiyim ve Bilgisayar Programcılığı mezunuyum kpss özel sektör ne kadar denesemde atanamadım iş bulamadım. Evdeyim aylık giderlerimi borsa ve kriptodan kazanarak sağlıyorum.
10 Yorumladilenciyim 12 bin tl maaşım var memnun değilim corona bizi etkiledi
40 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 300 cevap paylaştı. şu sıralar tarlada bağda bahçede karın tokluguna çalışıyorum
21 Yorumla
Soran+1 yılKarın tokluğu. İşte her şeyi özetleten cümle.
Gizli Üye(25-29)+1 yılSatış görevlisiyim aşağı yukarı maaşım 6500€ fazla fazla yetiyor
13 Yorumla
Soran+1 yılTürkiyede misiniz
Cevap sahibi+1 yılHayır
Soran+1 yılYurt dışında bu miktar gayet yeterli diye düşünüyorum ben de
Gizli Üye(18-24)+1 yılVay be bekarsın tek başınasın o para yetmiyor 🙄pes yani karı kızla mı yiyon paraları. Benim babam inşaatta 5 bin tl falan abimde var 2 tl falanda o alıyo biz 5 kişiyken yetiremiyoruz birikim yapamıyoruz ama sen tek başınasın ne diyimki
26 Yorumla
Soran+1 yılİleride ben de aile olacağım. Bekarkan yetmiyor. Gelecekte ne olacak bilmiyorum. Ekonomi kitapları okuyorum. Bakalım köşeyi dönersem ailemi geçindiririm.
Soran+1 yılHayatımda karı kıza 5 tl yedirmedim
Cevap sahibi+1 yılE sen ne yapıyorsunki o para az değil valla ya da bana göremi çok bilmiyom bence iyi yani hemde tek kişisin herşeyin en lüksünümü yiyip içiyon
Soran+1 yılBen yetiremez demiyorum. Ona bakarsan sabah akşam ekmek yiyip su içip sokaklarda çingeneler gibi yaşayabiliriz. Para harcamadan. Benim dediğim insan gibi yaşamak. En azından Avrupalılar kadar.
Soran+1 yılAdamların 40 bin euroya aldığı bmwyi biz 700 bin tlye alıyoruz kdv ile birlikte mesela ordan anla
Soran+1 yılTeknolojik aletleri düşün ne kadar fark var. Alım gücümüz afrika gibi. Et, süt, tereyağı, peynir ne kadar pahalı bizde? Bir de onlara bak kilosu 10 euro etin. Temel gıdalar ne kadar pahalı bizde araştır biraz.
+1 yılŞahsen bana aylık 2000 - 3000 TL yeter başımı sokacak bir yerim varsa.
27 Yorumla- +1 yıl
Ya biri bana aylık 10bin TL maaş öducek zincir bile vurabilir sıkıntı yok 😆
- +1 yıl
Ya şöyle beni para mutlu ediyor aslında çünkü sevdiğim şeyleri alıyorum yiyorum yapıyorum yoksa gözü dönmüş değilim beni mutlu eden şey olduğu için diyorum ve hani parası olup hava atan tiplerden de değilim ya zaten
- +1 yıl
doğru diyorsun bill gates aşırı zenginliğinden dolayı karısını bile görmedi
+1 yılHava Kuvvetlerinde askerim , 25 bin civarı alıyorum evet yetiyor
10 Yorumla
+1 yıl1 yila memurum 4 binle naslayacam lise mezunu olarak
10 YorumlaÖğrenciyim devlet bursu alıyordum artı yurtta kalıyordum
10 Yorumlayedek subayım maaş 7.3 geçici bir dönem için çok iyi maaş
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılyabanci bir stk da pazarlama sefi olaraj calisiyorum 3000 dolar 🤐🤐🤐
34 Yorumla
Soran+1 yılTabi dolar olunca maaşın miktarı da önemli olmuyor 😀🤷🏻♂️
Cevap sahibi+1 yıluzuluyorum gercekten bu kur farkina dolar 1 tl olsun ben yine 3000 dolar alayim fark etmez
Soran+1 yılTeşekkür ederim böyle düşündüğün için :) Umarım ki çoğu gurbetçi de sen gibi düşünüyordur,
Cevap sahibi+1 yılkesinlikle
+1 yılÖğrenciyim. Annem ve babam ilgileniyor.
22 Yorumla
Soran+1 yılAnnene babana kolaylıklar dilerim :)
- +1 yıl
Teşekkürler
+1 yıl15.000$ gelirim var kripto işini yapıyorum..
21 Yorumla
Soran+1 yılBen de küçük çapta uğraşıyorum.
+1 yılGrafikerim 3 buçuk maaş alıyorum
23 Yorumla
Soran+1 yılYetiyor mu size
- +1 yıl
Çoğu zaman yetmiyor
Soran+1 yılNolacak bizim halimiz. Özel sektör batmış. Devlet de batmak üzere zaten. 2. Sınıf gıda yemeye devam 😀🤫
Gizli Üye(25-29)+1 yılBen de sağlık çalışanı olmak istiyorum. Hemşire olmak istiyorum ama atanamama korkusu da var 😨
11 Yorumla
Soran+1 yılHemşireler kolay atanıyor şu anda. Ama tabi ileride ne olur bilemem.
Gizli Üye(30-35)+1 yılSağlık memurluğu yani sağlık çalışanı hemşire vs misiniz
11 Yorumla
Soran+1 yılAnestezi teknikeriyim
Gizli Üye(25-29)+1 yılFinans sektöründeyim 7000.
23 Yorumla
Soran+1 yılYetiyor mu?
Cevap sahibi+1 yılTabi ki yetmiyor tl kazanıp dolar harcıyoruz resmen.
Soran+1 yılAynen öyle tl kazanıp dolar harcıyoruz tam da bu 👍
+1 yılMühendis 4500artı setcard artı şirket arabası
22 Yorumla- +1 yıl
Ne kadar gelirse o kadar gider her zaman şükretmeyi bilmek gerek
Soran+1 yılEvet ama böyle de olmaz ki alım gücümüz hep azalıyor.
Gizli Üye(25-29)+1 yılMesleğimi söylemem. Günlük 300 - 500 falan
12 Yorumla
Soran+1 yılYetiyor mu size?
Cevap sahibi+1 yılYinede zor yetiyor. Ona göre harcamalarım artıyor
Gizli Üye(30-35)+1 yılAsgari ücret alanalr napıyor acaba
12 Yorumla
Soran+1 yılHer şeyin gdolusunu yiyeceğiz, 2. Sınıf gıdalar tüketeceğiz. Sağlıksız besleneceğiz, proteinle değil tavuk gibi buğday ekmekle karın doyuracağız. Yaşadığımız yerler 2. Sınıf olacak. Çocuklarımıza iyi eğitim veremeyeceğiz. Geçim sıkıntımızı çocuklarımız iliklerine kadar hissedecek. Bu beni çok korkutuyor. Evlenmeye bile korkuyorum artık. Gelecekteki Çocuğuma üzülüyorum.
Gizli Üye(30-35)+1 yılnasil yetmiyor bekarmisin
11 Yorumla
Soran+1 yılBekarım
Öğrenciyim maaş falan yok.
10 Yorumla
+1 yılLimon satıyorum aylik gelirim 500 TL
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılElektrik teknikeriyim 7bin lira maaş alıyorum ve yetiyor şükür
10 Yorumla
+1 yılKadının yaşı erkeğin maaşı sorulmaz
10 Yorumla
+1 yılÖğrenciyim çalışmıyorum.
10 YorumlaÖğrenci baba parası gömüyom karşimm
26 Yorumla
Soran+1 yılAfiyet olsun
Soran+1 yılKafan rahatken gez eğlen ye iç :)
Soran+1 yılHarika 😀
+1 yılMaaşsız öğrenciyim kendimi bildim bileli
10 Yorumla
+1 yılyazılımcıyım 5 sıfırlı oluyor genelde gelirim
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılsen neden öğretmenlerden daha fazla maaş alıyosun
119 Yorumla
Cevap sahibi+1 yıl@dtbrs sen onun avukatı mısın
Cevap sahibi+1 yıl@dtbrs sanki torpülle geldiğinizi bilmiyoruz
- +1 yıl
Öğretmenler yattığı yerden 5 bin alıyor ek ders filan 6’yı buluyor pandemi sürecinden 2 senedir evde yatıyorlar hala memnun değiller nankör olma
- +1 yıl
@BayanDeğilKadınnnn aynen sorma
Soran+1 yılÖnemli olan kimin kimden çok aldığı değil, tabii ki her meslek grubu şu anki verilen ücretlerden daha fazlasını hak ediyor. Alım gücümüzün artması gerekiyor.
Soran+1 yılAyrıca torpille gelmek nedir ya? Kpss diye bir şey var.
Cevap sahibi+1 yılkpss de kimlerin soruları çaldığını ve mülakatta 1. leri elediklerini bilmiyoruz sanki
Cevap sahibi+1 yıl@dtbrs her emmur kpss ye giriyo
Soran+1 yılNe demek istiyorsun ben soru mu çaldım? Ayrıca mülakat da yapılmıyor bizim sektörde.
Soran+1 yılKendinize gelin biraz. Çocukça söylemler bunlar.
Cevap sahibi+1 yılyaw ne çocukça söylemler fetöcü müsünüz siz fetöcü polislerin, öğretmenlerin ve devlet memurlarının soruları çaldığı ortaya çıktı her yıl çalmışlar
Soran+1 yılTamam o zaman bütün memurlar fetöcü size göre. Harika bir düşünce yapısı 👍
Cevap sahibi+1 yıl%70 i akpli ve fetöcü
Soran+1 yılNe akpliyim ne de fetöcüyüm. Bu şekilde yaklaşmanız çok çirkindi. Umarım bundan sonra daha duyarlı olursunuz.
+1 yılOkuyorum henüz
10 Yorumla101 de çalışıyorum 4600 yetiyor cok bile 😝
10 Yorumla
+1 yıl11bin civarı
11 Yorumla
Soran+1 yılMeslek? Yetiyor mu?
Para & Ekonomi konusunda 2,2b cevap paylaştı. Eskortum seans 200 yetiyor
01 Yorumla- +1 yıl
Nasıl oluyor o iş ben de girsem
Gizli Üye(25-29)+1 yılBekarsan yeter
18 Yorumla
Soran+1 yılYok yetmiyor
Cevap sahibi+1 yılAilenle birlikte yaşarsan yeter. Ayrı yaşıyorsan yine yeter. Tabi har vurup harman savuran biriyseniz yetmez.
Soran+1 yılTek yaşıyorum. Savuracak kadar para kazanmıyorum. Dahası orta gelirde sıkıştım kaldım. Hiçbir şey de yapamıyorum. Yatırım yapacak para da birikmiyor.
Cevap sahibi+1 yılAnladım. Yaşadığınız yere de bağlıdır onun için bana göre yeter.
Soran+1 yılEgedeyim öyle extrem bir şehir değil. Yani kişiden kişiye değişir sadece ben muasır medeniyet seviyesinde olmayı isterdim. Ama malesef 2. Sınıf bir ülkeyiz.
Cevap sahibi+1 yıl2. Sınıf bir ülke de olsak yine de şükretmeliyiz. Allah'a şükür savaşta değiliz. En azından dağılmadık.
Soran+1 yılBen şükretmeyeceğim arkadaşım
Soran+1 yılBen en iyisini hak ediyorum.
Gizli Üye(25-29)+1 yıl1200 tl gelirim var
12 Yorumla- +1 yıl
Nettin koz günlük 40₺ neye yeter o iş yerine değiştir iş kurdan işe gir asgari ücret vermeliler ya 40₺ vok az
Soran+1 yılÇalışıyor musun
Öğrenciyim
20 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yıl10.000 tl baba parası ama yetmiyo
10 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası