Bu limit bişey ifade etmiyor aslında. Tek fark üstü olursa şifre giriyorsun o kadar. Yoksa bjr depo benzin olmuş 500 TL. Mecburi şifre giriyorum. Yapacak bişey yok. Telefonumun NFC özelliğini açtım ve kart bile kullanmadan telefon ile temassiz ödeme yapıyorum.
Valla ben 2 farklı telefonda da kullandım. Çok hoş bir özellik. Kullanan az olsa gerek, bazen kasiyerler bile şaşırıyor. Tiktok videosu için şaka yapıyorum sanan bile oldu 😂
Temassız kartları çok güvenli bulmuyorum ama kolay olduğu için kullanıyorum. Bence yeterli bir limit. Daha fazlası kötüye kullanım için bu şartlarda olası bir durumda insanları üzebilir. Zaten insanlarda para yok yeter 350 😂
Kendi kartım temassız. Şifreliye o kadar alışmışım ki geçen gün babam temassız kartını verdiğinde “tamam, şifre ne?” diyip adama şifre düşündürttüm. Bi de hatırlayamayıp korktu. Sonra aydınlandık 😂😂😂
Temassız kullanmıyorum. İşim gereği zaten parayla temas halindeyim, kendi alışverişimde paraya dokunmamak bişey ifade etmiyor. Hem de kartımı kaybedebilirim aklım bi karış havada 😅
Ben nakit taşımadığım ve kartıma herkesin dokunmasını istemediğim için temassız ödemeyi tercih ediyorum. Bu yüzden de 200 lira yetmiyor. 350 de yeterli olmayabilir.
Ama onu sirketlerde belirliyebiliyor. Misal benim calistigim yer 100 tl ustu temassız işle olsa bile yinede şifre istiyor. Bazı pos cihazlarıda 10.000 çekmiyor mesela
Bu kartlar proximity dalgalarıyla çalışıyor. Birinin kartına pos yaklaştırarak hırsızlık yapması oldukça zor. Kimse kartını açıkta taşımıyor, cebinde cüzdanındaki bir kartı koca bir makineyle bu şekilde kullanması aşırı zor, günlük hayatında hiçbir yerde put gibi durmuyorsun. Bir zahmet götünüze koca makineyi dayayan birini de farkedin mk.