Geri vites atacaklar, düzen değişiyor artık. Kontrollerinin olmadığı her şeyi yasaklıyorlar ama sonsuza dek yasaklayamazlar. Kendi menfaatlerine uyacak bir durum olduğu an havasını bile atacaklar kripto parayı şöyle etkin kullanıyoruz, böyle bu işin öncüsü olduk diye
Doğru bir karar. Uzun vadede tüm dünya ülkelerinin alacağını düşündüğüm bir karar. Kripto paralar ile yatırım yapıp kazananlar zannediyor ki değirmen hep dönecek. Kripto para kaydı olmayan izi sürülemeyen her türlü illegal işlerde kullanılabilen ve kaynağı belirsiz bir paradır. Ayrıca sistemin/yazılımın direksiyonunu tutan kimdir nedir bilinmeyen fişinin her an çekilip yatırımcıların tüm varlıklarının buhar olabileceği bir sistem. Kimleri diyor ki koskoca zenginler bile yatırım yapıyor da bilmem ne hayır yapmıyorlar. Onlar sadece vur kaç yaparak sizin bir kaç bin liranizin üstünden milyar dolarlar kazanıyorlar. Misal Elon Musk. Muhtemelen milyonlarca dolarlık bitcoin alıp bir paylaşım ile tüm dünyayı bitcoine yöneltip parasını 2 ye katlayıp çekmiştir.
Tahminden ziyade kaçınılmaz son bence. Belki 10 sene sonra belki 10 gün sonra biri bu sistemi kapatacak ve sistemdeki bütün para buhar olacak. İnsanlar buna borsa gözüyle bakıyor hayır öyle değil ya da döviz alım satımı gözüyle bakıyor hayır öyle de değil. Borsa da şirketlerin yatırımları vs arttırır azaltır yani somut bir şey vardır ortada atıyorum Tüpraş hissesi alırsın Tüpraş büyük bir yatırım yapar hisselerin katlanır. Bir sahtekarlık durumunda devlet olaya el koyabilir. Belli bir güvencen vardır. Döviz ya da ABD dolarının arkasında ABD devleti vardır. Türk lirası arkasında Türkiye Cumhuriyeti. Her halükarda somut birileri ya da bir şeyler vardır. Bitcoin öyle değil bana komik gelen şey kendini bitcoinin uzmanı sananlar bitcoinin yıllardır olduğunun farkında bile olmayan tipler. Bitcoinin çıkış amacı bile illegal alışverişlerde yetkililerin gözünden kaçabilmek. Kuruluş amacı bile illegal sebeplerden oluşan bir "para" birimine uzun vadede bel bağlamak çok saçma. Mesela Teodex mi ne borsa hissesi olmuş olsaydı o adam o paralarla kaçamazdı. O kadar parayı elini kolunu sallayarak çıkaramazdi. Ama adam insanların 2 milyar doların cebine bile değil çakmak cebine koyabildiği bir USB ile aldı götürdü. Ve bu paranın sahipleri su içmekten başka hiç bir şey yapamaz.
Niyeyse şaşırmadım, her şeyden geri kalalım. PayPal yasak o yasak bu yasak sonra ülke niye geride. Oysaki PayPal sayesinde ülkeye dolar girebiliyordu. Frelance ödemelerin çoğu PayPal üzerinden dönüyor.
Kendikerinin bile Kripto parası var. 4'6 milyon doları bana kripto verdi. Annem babamın vermediğini verdi bana blockchain'i engelleyemezler. Vergi alamadıklarını yasaklıyor saray fareleri
Kriptoyma mriptoyla neyle işim olmadı olmasın da şükür milletin ne çok parası varmış
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Umarım batmaktan beter olurlar. Miningciler yüzündne piyasda ekran kartı kalmadı mq. Umarım BTC işinde olnların hepsi batar. 3070 in fiytı olmuş 20-30 K arası piyasada kart yok. kıçı kırık 1660 ın fiyatı 4500 tl. umarım donlarına kadar herşeylerini kaybederler.
0
1 Yorumla
Cevap sahibi
+1 yıl
ahhaha yok mu la daha eksileyecek. Tekrar diyorum umarım batmaktan daha da beteri olursunuz. tüm malınızı mülkünüzü mal varlığınızı herşeyinizi kaybedersiniz de elinizde 0,05 kr bile kalmaz.
Baştan bir şekilde buna engel olunacağını hissediyordum önünü keserler bunun.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
Ana daha iki gün önce almayı düşünüyordum. Neyse bence devlet eliyle yeni bir kripto para yaparlar tek o yasal olur
2
1 Yorumla
Cevap sahibi
+1 yıl
Bence henüz dünya böyle bir şeye hazır değil ama elli yıl sonra gerçek para diye bir şey olmayacak şu an bile online alışverişlerle alışıyoruz böyle şeylere. Olmaması daha iyi zaten az da olsa ham maddeden tasarruf ve para basan fabrikaların harcadığı enerjiden de kurtuluruz
Kripto paraların turkiyedeki hacmi vaya buyuk kucukte olsa ulkemizdeki gelismeler etkileyecektir ama sonucta buyuk paralarin döndüğü bir yer sadece türkiyede kullanan cok fazla kisi var ve hevesli bircok yatirimci var
Kredi kartı ile yaptığın alışverişler dijital. Kredi kartında ki para değil. Kredi kartında 10 bin tl var ise sen bunu nakit olarak çekebilirsin. Bitcoin somut bir şey değil. Varlığı tamameb dijital. Ayrıca bankanın ve o bankanın kurulmasına izin veren devletin müşterilere sunduğu garantiler var atıyorum Akbank battı ise yatırım yapanların anaparaları devlet güvencesi altındadır. Yani devlet bunu sana er ya da geç öder. Kimin ne hakki Kimin ne parası var kaydı kuydu ortadadır. Kripto para öyle değil. Ayrıca para dediğin şeyin değeri o parayı basan ülkenin ekonomik durumuna göre artar ya da azalır. Kripto para ise en ufak bir söylentide çok ciddi değişimler gösterir. Somut bir olaya dayanmadan
Ben alacağımın fazlasını aldım zaten bitcoin den şu an btc yi deniyorum 3600 tl artı kar payım var oda giderse de gitsin umrumda değil haberlere çıkarsam da pideci diye bağırırım 😂😂 @Diğerkâm1i