Komik bir durum değil.. Araştırmadan girilen her yatırım sonuç olarak böyle durumlar yaratıyor.. Şahsen TV de reklamı çıkan sitelerden çok, araştırıp sağlamlığına kanaat getirdiğim Binance ve BtcTürkden saşmıyorum. Thidex te kaybedenlere büyük geçmiş olsun diyorum.
Kripto piyasayı karalayan ve bu piyasada dolandırıcılık yapmak isteyen çok insan ve kuruluş olacak. Size tavsiyem Google amcaya bol bol soru sorun ve araştırın.
Not: Bu düşüşü fırsata çevirmek isteyen cok yatırımcı olacak ve çoğu zararda olduğu için bunu yapamayacak. Fakat piyasaya yeni girecek olanlar için çok büyük fırsatlar yatıyor. Bu bir yatırım tavsiyesi değildir. Alttan girecek param kalmadı 😐 Bari başkası da kazansın👍 Bol kazançlı ve iyi bir gece dilerim 💫
Gerçekten üzücü Belki on beş borsada var yatırım Ama bole firmalarda yok yatırımlar yabancı borsalarda yedekler Türk iki borsada Köprü zaten çok biseye yaramaz Umarım alırlar alacaklarını Hiç sanmıyorum Zor biraz Daha bunun arkası gelir Başka borsalarda hacklendik filan diye açıklama yapar bahamalardan resim atarlar Keşke devlet tüm dünyaya örnek olacak sistem kanun ve koruma altyapısı oluştursa
Kucoin hariç başıma hiçbir borsada sorun gelmedi BTCTürk diğer Türk borsalara göre daha güvenilir Thodex hesabım var ama kimlik bilgilerimi atmadım😀 Paribu'da hesabım var orası da güvenilir gibi duruyor da biraz mimlendi soruya da gelirsek borsa işlemini öğrenene kadar kumar gibi oynamaya devam edeceğim.
binance gibi global bir borsa varken neden böyle ne olduğu belli olmayan borsalar da işlem yaparsınız anlamıyorum ki işin diğer kötü yanı da sadece giden 2 milyar dolar değil bir sürü insanın kimlik bilgileri de gitti yakalanan varsa çok çok geçmiş olsun ne diyim.
@RRRaskoInikov kurumsal şirketler binance den almıyor ki, parça parça alıyorlar, çeşitli borsalardan alıyorlar ve ağırlıklı olarak madencilerden alıyorlar. Alan şirketlerin tamamı soğuk cizdanlarda tutuyor, hiçbiri borsada tutmuyor. Ne coine ne borsaya aşık olmak lazım, realist olup riski dağıtmak lazım.
Binance de ayni olay olsa adamin kacacak yeri mi var sence 😂 hangi ulkeye giderse gitsin bulurlar onu adam marsa gitmesi lazim onu basarirsa da benim param helal hoş olsun
Bir ulkede 2 milyar dolarlik bir islem alani var ve bu devlet tarafindan denetlenmiyor, kontrol altinda tutulmuyor ise, millete vebal yuklemek kendini begenmisligin, cahilligin, dusuncesizligin dik alasidir.
Bu ulke adina aci vericidir. Vatandasini korumaktan aciz, yem misali cakalin, kurdun onune atan devlet olmaz. Olamaz.
2 milyar dolardir bahsi gecen. 2 milyon degil. Turk Lirasi hic degil. Ulke capina ulasacak bir miktardir.
Bahcesindeki bocekleri zehirler insanlar, simdi ise bahcesine giren, girmekle kalamyip ureyen ve cogalan kaplani gormezden gelmistir. Ve hane halki kendini sorumlu gormeyip sucu bahcedeki domates fidanina atmistir.
Kripto paraların özelliği herhangi bir devletin tekelinde bulunmasını önlemek. Burada suç yatırımcıda. Güvenilir olmayan borsalara yüksek meblada yatırım yapılamaz.
Çok üzüldüm yani onca insanın emeği hakkı gitmiş. Demek ki neymiş kurucusu Türk olan hiçbir internet yatırım birimlerine para yatırmamak lazım. Dün çiftlikbank bugün bu yarın Başka bişey. Allahtan anlamıyorum coin işlerinden belki şimdi benim de param gitmişti
Ben bu borsayi gecen seneden beri takip ediyorum, us den lisans aldi hatta. Ondan sonra büyüdü ama yine de guvenmedim. Cunku ilk bu islere girdigimde turkiyedeki bir borsaya yatirim yaptim. İsmi btcturk. Kendisini dunyanin ilk kurulan 4. borsasi olarak tanitiyor ama bunlardan sonra kurulanlar dunya devi olurken kendileri ise daha ilk 50 ye tirmanamadi hacimde. Konuya giriyim guvenilmezler, sebebi ise şu şeffaf degiller. Grafikleri, size uye olmadan gostermiyor. Gidin farkli bir ulkenin borsasina bakin veriler her cihaza her konuma ayni gozukur fakat btcturk de ise kime nasil grafik gosteriliyor belli degil. Hangi tokene yatirsam ciktigimda yukseliyor, isin daha gerici kismi ise para yatirdigin token yukseldigini bildiginiz halde bu borsalar parayi yukseltmiyor üstüne birde dusuyor gibi algi olusturuyorlar. Sonuc? Kripto ya ilk girdigim surelerde sadece 2 hafta turk borsasinda para bulundurdum. Ondan sonra okex binance coinbase.
bizim millet akıllanmaz abi bunları soyacaksın dank edecek emeksiz yemek olmaz. kumardan borsadan coinden ufak yatırımcı asla kazanamaz bilmediğiniz işe zzengin olacam diye girmeyin çalışmaya bakın. ufak tefek paralarla kimse kazanamaz hele böyle coinden hiç kazanamaz üç kuruş paranız var gidin toprak felan alın hiçbişey olmazsa eker biçersiniz
Binance dışında 2 tane Türk borsasında işlem yapıyordum. Ancak özellikle bu vurgundan sonra ikisinden de paramı çekip kurtarmayı başardım. Bu işlere de güvenim kalmadı, yeteri kadar kazandım artık daha ufak oynayacağım. Binance devam..
Kripto para bitcoin ve benzeri yatırımlar güvenli değil aşırı güvensiz borsadan daha beter eh kartellerin yatırım aracından ne beklersin ki bitcoinlerin yasal yatırım aracı olması fuhuşun yasal olması ile ayni şey
Tepeden aşşagı dogru... Dogruluk, dürustluk, liyakat, eğitim, toplum dinamiği, ticari ahlak o derecede azalmışkı vah ülkem diyorum... Kimse ben demistim, yok bedava paracilar demesin arkadaslar param gitmedi bende bu kripto ile alakaliyim uzun zamandir. evini satan kredi cekenler var. kimsenin uzuntusune oh demeyin sevinmeyin. su an bankada parasi olanlar ozel bankalar batsa emin olun farkli bir durum olmayacak...
Klasik Türk şirketi. Benimde yatırımlarım var, globalde. Geçen hafta nakite geçtim çünkü düşüş bekliyordum. Şimdi o parayı bankaya çekecem çünkü düşüşün uzun sürmesini bekliyorum, farklı alanlarda değerlendirmek lazım
@RRRaskoInikov btcnin düzeltmeye ihtiyacı var, teknikte uyumsuzluklar var. Pozitif haber akışı gelmezse 70-80 k beklentim bu düzeltmeden sonra gelecek ama önce düşmesi lazım. Bu düşüncemi 63binden beri sürdürüyorum ve o fiyattan çıktım arkasından dump geldi. Hayal satmaya gerek yok, uyumsuzluklar giderilmeden güven vermez bana. Dip dediğin yer iki gün sonra tepe olur üzülürsün.
Türk borsalarında hayır gelmez 150 doge dağıtıyorlardı bende üye olmuştum doge tavan yaptı gündem oldu belliydi böyle bir şey olacağı 2 gün önce bedava verilen doge'leri sattım ve çektim binance en iyisi
Kendi paranı kendin değerlendir. Son zamanlarda çıkmış bi borsa kripto para diye gelen giden yatırım yapıyor bu durumu paribu btctürk tarzı sayfalar da gidecek yani
O zaman ben nasıl 40x yaptım para mı? Analiz yapabilmek için günde 6-7 saat hatta bazen 10 saat çalıştım. Öğrenmeden girerlerse böyle olur. Ucuz etin yahnisi yavan olur derler.
Aslanım be koçum be 😂😂😂😂 Zorla demedin gelin yatırın diye. Valla hayret ediyorum, hayali şeyler üzerine yuzbinlerce kiralarını yatiranlar, sanki babasının oğulları şirketleri de dolandirilmayacaklarina inanıyorlar. Gerçi baba oğul , evlat. anne baba birbirine kazık atan atana bu zamanda😂😂
Merhaba @35yas böyle bir yatırımım yok, yazılımla çok ilgilenen birisi olmama rağmen bu konular hiç ilgimi çekmiyor, eğer ortada gerçek bir mağduriyet varsa buradan tüm mağdurlara sabır diliyorum, zor bir şey yani sen para yatır biris gelsin alsın gitsin. Çok kötü.
Kripto para tamamen saçmalık. Millet parayla kafayı bozmuş. Herkes çalışmadan para kazanip birden zengin olma derdinde. Üretim lazım arkadaş üretim. Bu tür mecralara yatırılan her kuruş para ekonomiye vurulan pranga.
Kendinize niye böyle bir kötülük yaptınız ki? Baktınız yükseliyor akıntıya kapıldınız tabi... Yahu btt ve holo grafikleri 3 ay öncesinden paylaşılmaya başlandı o zamanlar girseydin şimdi 100.000 TL ile ayrılırdın bilmeden veya sağdan soldan duymayla giren herkesin parası eridi... Satma zaten satarsan zararda çıkarsın, elindeki tüm coin miktarlarını binans hesabı açıp oradaki cüzdana doğrudan aktar orada kalsın grafiğine göre bir süre daha bekler veya satarsın.. Bak şu an btt'den daha aşağı seviyelerinde bir coin var ve fiyatı 0.05 $ yani 14 kuruş falan mı ne yapıyor uzun vadeli grafiğine bakınca 4$ hedefi var elimde uzun vade bekletiyorum unutmalık ama elime para geçtikçe aylık maaşımdan 100 dolar olmak üzere her ay alım yapıyorum geri dönüşü muazzam olacak diye.
Sana tavsiyem şu paribu yüksek komisyon kesen borsa olduğu için elinde orada tutma global bir borsaya geç coinleri bozdurmadan oraya cüzdanına aktar orada kalsın vaktin oldukça grafik araştır sor sorgula olmadı akşam üzeri bende bakabilirim holo ve btt grafiğine unutmazsam tabi yazarım ona göre tutarsın elinde.
şu an için alım yapmıyorum bitcoin regülatör muhabbeti olduğu için alımlar riskli düşecek dahada, ama dediğim coine uzun vadeli olduğu için birikim yapıyorum. Son 1 hafta öncesine kadar kazançlarım çok iyidi hatta zaman zaman çok güzel şiddetli fırsatları da kaçırmadım değil tabi son alım yapmayı bıraktığım günler. Neden binance dersen coin çok fazla var kriter fazla e sağolsun bazı usta analistler de yardımcı oluyorlar ve yardımcı oldukları birimler de bu borsalarda olduğu için...
Onu yazdım kral yukarıda... Bu coinler 3 ay önce 4 ay önceden hedefleri verildi ozamanlar yatırım yapanlar kazandı. Şahsen portföyüm doluydu diye bu coinlere girme gereği duymadım ama hep gördüğüm şey şu yükselmiş olan birime yüksekten girdiler resmen tüm Türkiye ya :/
ben bu coinlere bir yatarmcı olarak gözüm kapalı giremiyorum. Klasik takılın gençler dolar, altın yani...
paralaranızı başkalarına meze yapmayın derim ben... özellikle 25 yaş altı mevzyu bazı eleklerden geçirmeden kulaktan dolma olaya giriyorlar. Yazık yani...
Binance merkezi maltada, herhangi bir denetime tabii değil. Bende binance kullanıyorum o da sadece marjin için. Spot yatırımı pek mantıklı bulmuyorum kripto alanında. Marjinde aynı kazancı kısa sürede alıp çıkıyorum.
Kripto paralar güvenilirdir ancak her borsa güvenilir değildir. Bu şahsın kurduğu borsa diğer borsalara göre daha ucuz satıyordu kripto paraları ve kimse sorgulamadı. Binance global, huobi gibi borsalar en güvenilirleridir.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
İnsanımız şu alavere dalavereye verdikleri zekalarını yararlı işlere kullansalardı ne bunlarndolandırıcı olurdu ne de bunlara para yatırılırdı. Anlayanda anlamayanda borsada hep yazık. Yüzüde nasıl temiz
Çünkü haram. Bu milli piyangodan daha haram, hic olmazsa milli piyangoda şansa ne cikarsa onu kazanir insanlar, sanal para oyununda ise şans diye birşey de yok, tamamen hileli...
Yatidiginiz paranin kime gittiğini nasıl degerlendigini biliyor musunuz?
Bu işi 8 senedir takip ederim, o zaman 15 TL civarindaydi ve yükseleceğini de biliyordum, çiftlik bankta da bircok kisiyi uyardim dinlemediler, borsa da yatırılan paranın hangi sirkete yatirildigi, sirketin ne ile uğraştığı cok önemli, o parayı ne ile degerlendigi önemli, çok bilindik firma da olsa , alip sattigi, parayı degerlendigi yerler helal dairedeyse sıkıntı yok, haramda sıkıntılıdir.
Ek iş yaparak daha fazlasini kazanabilirsiniz. Baktiniz olmuyor, esinizin calismasini istiyorsaniz, o da eve katki sağlar, gereksiz harcamalari kisarsiniz.
Neye göre haram manyak mısınız? Analiz yapmayı bilmiyorsan dolar altın da haram git parayı bırak takas usulü çalış. İşten anlamayana göre haram. He şansa kazanıyoz he.
@cryptotrader olmayan birseyin analizini yapiyorsunuz. Paranizi nereye yaptırdığınizi bile bilmiyorsunuz. Haram helal ver Allah'ım bu kulun yer Allah'ım dusuncesi ile hareket ediyorsunuz.
@cryptotrader haram diye kesin bir hükmü yok fakat gidişatı da helal olduğu söylenemez. Alın teri yok. Size ait olduğuna dair garantisi yok. Nerden geldiği belli değil. Nereye gittiği belli değil. Kazanırsanız eminim daha fazla yatırın diyedir. Kaybederseniz hem siz hem de çevrenizdekilere huzur haram olur. Ben bu gidişatta helallik bir durum göremedim.
@Diğerkâm1i ya nasıl alın teri yok anlamıyorum. Sabah uyanıyorum ve akşama kadar analiz yapıp para kazanıyorum. Mevcut durumda siz bir işte çalışıyorsunuz ve maaş alıyorsunuz. Bu para bankaya yatıyor ve çekebiliyorsunuz. Bende aynı şekilde bankaya yatırıp çekebiliyorum. Sadece kripto değil, diğer emtia ve dövizlerde borsada para kazanıyorum. Bunlarda Bi emek var, kumar oynar gibi almıyorum.
@cryptorader 😅 Sabah uyanın akşama kadar çalışın deseler çalışmazsınız. Paranın bana nerden geldiği belli, benim parayı ne yolla aldığım, ne için aldığım belli. Ya iyi misiniz? Ayrıca normal bir işte risk yoktur. Risk varsa zaten insan güvenmez. Dediğiniz borsa vs. Her neyse içinde faizlik bir durum varsa haramdır. Bunun kesin hükmü var diyebiliriz. Borsa haramdır demiyorum ilgilendiğiniz şeyde faizlik bir durum varsa haramdır.
@Diğerkâm1i faizlik bir durum yok. Analizini yapıyorum ve al sat yapıyorum. Aynı mantıkla araba alıp satan veya ev alıp satan, bir mal alıp satan kişinin yaptığı işte haram mı?
@cryptorader ya diyorum ya Kaynağı belli olmalı. Kazandığınızın size ait olduğuna dair bir garantisi olmalı. Bunun ne amaçla yapıldığı belli mi? Hep bir soru işareti? Böyle bir durumda ilgilenmek doğru değildir.
@Diğerkâm1i bakın ben traderım. Yani bir mal sahiplenmiyorum. En basitinden şöyle anlatıyım. Dolar TL baktım analize göre yükselecek gidip dolar alıyorum ve hedefe gelince satıyorum. Bakıyorum altın yükselecek altın alıyorum ve yükselince satıyorum. Bakıyorum bş kripto para yükselecek alıyorum ve yükselince satıyorum. Bakıyorum petrol yükselecek alıyorum ve yükselince satıyorum. Günün sonunda elimdeki para ya dolar ya TL oluyor. Herhangi bir mal olmuyor. İstediğim gibi bankadan da çekebiliyorum.
@cryptotrader sizin helal haram meselesinde biraz daha hassas olmaniz lazim. Mesela bankalar musterilerinden alamadiklari alacaklarini uygun fiyata satarlar, o alacagi alan kişi tahsil etmeye çalışır, peki bu helal mi?
Milli piyango, sayısal loto için bir sistem kurmak için milyonlarca , milyarlarca lira para harcarsiniz, zamaninizi harcarsiniz, emek verirsiniz, tutar tutmaz belli değil riske girersiniz, helal mi?
Size şunu söyleyeyim, önce nefsinizce karar vermekten arının, borsada günün 24 saati uyanik kalabilirsiniz, haram üzerine kurulmuş bir sistemde calisabilirsiniz, mesela bankalarda birakin memur olmayi, güvenlik olarak calismaniz bile HARAM, çünkü harama vesile oluyorsunuz, hisse aldığınız firmanin ne satip, ne aldigini kaç kişi biliyor? Mesela migros cok büyük ve bilindik firma, domuz eti, icki satiyor, siz böyle bir firmanin hissesini alirsaniz HARAMdir,
👉zafere giden her yol mübah değildir 👈
Coinlere yatırdığıniz paranın nereye gittigini biliyor musunuz? Nasil degerlendigini biliyor musunuz? El ile tutabiliyor musunuz? Kim basıyor belli mi? Sizin analiz dediğiniz, birkaç söylem ve günlük artış ve azalışi takip etmekten ibarettir.
Ya olum Bi yürü git, TL de aynı mantık. Ne kullanıyon sen günlük hayatta? Takas mı yapıyon? Bugün bildiğin tüm varlıklar bu mantıkla çalışıyor, neye yatırım yapıyorsun? Aldığın araba veya kullandığın otobüsü yapan firma parayı kötü bişeye harcıyor git deveye bin çöl bedevisi. Gelmiş önüne gelene haram diyor. Aldığın nefeste co2 salıyondoğaya zarar veriyon buna hakkın yok buda haram. Bi canlının hayatına son verip etini yiyon Bi canlının hayatına son vermeye ne hakkın var buda haram.
nicki bile KAYIPto😄 Amacınız para kazanmak olmasın. Amacınız helâl yolla para kazanmak olsun. Bunun da şartları apaçık belirtilmiştir. Bununla da bitmiyor. Helâl para kazandınız ama parayı nereye harcadığınız da önemlidir. Ve şu andan bahsediyorum BATcoinin amacı bile belli değil, bunun da farklı bir amacı muttlaka vardır. Adam ben organ mafyasıyım gelin ortak olun dese tabii ki de gitmeyiz. Türlü türlü yollarla normalleştirip halkı çekiyorlar. Bizimkiler de atlıyor.
@cryptotrader Helâl kazanç, dinimizin uygun gördüğü şekilde her iki dünyamızı da riske atmayarak kazandırdığı yoldur. Ticaret, sanat, zanaat, hizmet vs. Bunları örnek verecek olsam da harama sürükleyen ve haram yolla kazanmak isteyen her yolla yapar. Bu yüzden ticaret de olsa bu ne içindir, kazandığım para nerden geliyor, nereye gidiyor, beni ve çevremi huzursuz eder mi, içinde faiz var mı? Vs. Bunların dinin uygun gördüğü şekilde doğru cevabını alıyorsanız helaldir. Bunları araştırabilirseniz daha detaylı cevaplar alırsınız, ben yüzeysel bahsettim.
@Diğerkâm1i yani, tespiti günümüz şartlarında bile zor olan bir alan. Nereden geliyor? Mesela siz aldığınız maaşın nereden geldiğini biliyor musunuz tam anlamıyla? Ben ticaret yapıyorum, faiz vs yok. Al ve sat. Bu kadar. şu an devletten maaş alanlar için söylüyorum, aldığı gelir vergisinde büyük kısım bankaların faiz geliri. Bu personele maaş olarak dönüyor. Yatırımlar yapılıyor vs. Çalışılan şirketler bu şekilde çalışıyor. Günümüzde kalmadı öyleyse bahsettiğiniz alan, en temizi benimki kaldı :)
Ben diyeceğimi dedim güzel abim anlaşılan para gözünüzü iyi boyamış. Araştırın, nefsinizi terbiye edin, bu size bu dünyada kazandırıyorsa diğer dünyada kazandırmaz. Bu yolla para kazananla evleneceğime mendil satanla evlenirim daha iyi huzurum olur.😄
@cryptotrader kardeşim benim arkadaslarim bana yatırım yaparlar, yaptığım işten hisse veririm ,"helal dairede" ticaret yaparim, kazancima zararima ortak ederim, siz yerinizden kazancinizi , zararinizi kağıt kalemle yapar, tahminlerde bulundugunuzu zannedersiniz , hâlbuki bu tahmin etme yolu birilerinin elindedir, size attığı yemdir. Ticarette herşey açık net ve şeffaf olmali, coinde böyle bir durum yoktur, cogu sey muammadir.
Yahu bilmiyorsanız konuşmayın bari. Fiyat olan her şeye teknik analiz yapılır. Ben bir işleme gireceğim zaman giriş yerim ve zarar ve kar noktam bellidir. Çıkmam gereken yerde çıkarım. Ben fiyat olan her şeyi alıp satarım. Ürünün ne olduğu önemsiz. Kafama göre de kalkıp bu haram demem. Para alıp satıyorsun. Eğer bu haramsa dolar euro ve altın gibi şeyleri de alıp satmak haram. Dolar alıyorsun dolar güçleniyor ve abd daha fazla yatırım yapabiliyor. E abdye çalıştın o zaman. Her zaman git TL de kal. 1 gecede %20 erisin paran.
İlgilendirmez demiyorum, işinize gelene helal işinize gelmeyene haram diyorsunuz ona karşıyım. Bugün bir coin nerede üretilmiş kaç kere el değiştirmiş hepsi kayıt altında. Nereden gelip nereye gittiğini izleyebiliyorsun. Peki kullandığın paranın nereden gelip nereye gittiğini takip edebiliyor musun?
@cryptotrader işime gelip gelmemesi değil önce Allah in rizasina uygun mu ona bakarim, sirf bu yüzden aylik tahmin edemeyeceğin miktarda geliri olan işi reddettim
@Saw89 ki bu coin 15 TL iken arastiran ve o zamandan simdiye kadar takipte olan biriyim, o zaman 1000 tl yatirip simdi 50 milyon TL elde edebilirdim ama yapmadim, çünkü HARAM
Ee vermiyor? Benim kazanıp kaybetmemin ülkeye ya da başkasına ne zararı var? Burada Bi emek harcıyorum ve bişeyler alıp satıyorum. Buna kanada doların dan japon yenine kadar her şey dahil. Tüm işlemlerim kayıt altında vergimi veriyorum. Kime ne zararı var? Milletin alıp tuttuğu doların dan altınına kadar her şey terörü finanse etmekten tut aklına gelen her alanda kullanılıyor. E noldu ama alıyor herkes?
Lan olum Bi s git hala kafana göre fetva veriyon olayı anlamıyon. E senin bursa gezip karımkız yorumlarına salman da haram o sayılmıyor mu :) gelmiş dincilik oynuyor. Sizin gibi kendi çıkarları için dini kullananlardan nefret ediyorum.
@cryptotrader yatırdığıniz para amerikanin , natoya uye olan ülkelerdeki bankalarin para alışverişi yapmak zorunda oldugu 7 bankadan birine gider, yani para ulkemizden sebepsiz yere çıkmış olur, böylece dunyadaki nakit sermaya piyasadan toplanmis ve ulkelerin ekonomilerini ellerine almis olurlar.
Ben kendisini tanıyorum. Dediğiniz gibi biri değil. Kendimiz de uydurmuyoruz olanı söylüyoruz. Hadi biz uyduruyoruz hiçbir dini terimi kullanmadan konuşan uzman da mı uyduruyor? Siz ikide bir herkes diyorsunuz herkese göre hareket ediyorsanız bizim dediklerimiz zaten işlemez. Siz bilirsiniz biz üzerimize düşeni yaptık gerisi size kalmış; para sizin, haram sizin..
Haram bro burda olman da HARAM. Büyük yazınca daha çok haram oluyor o yüzden yazdım. Sen bu siteyi kullandığın için bu site reklam gelirleri elde ediyor ve büyüyor bu sitede de millet uygunsuz şeyler yapıyor. O yüzden HARAM.
Arkadaşım derdin nedir? Sen bu işin helal olduğuna dair bir kanıta sahip misin? Ben çalışıyorum didiniyorum sabahtan akşama kadar analiz yapıyorum demekten Başka bir argüman sunmuyorsun. Karşında dini olarak sizden belli ki daha bilgili iki insan var ve size tabiri caizse “eşeğe laf anlatır gibi” tane tane anlatıyorlar ikna olmuyorsunuz. Belli ki derdiniz ne haram ne helal. Savunduğunuz kripto paranın da şu an 320 bin insana zararı dokundu. Alimler bile helal diyemezken bunu vicdanınıza kabul ettirmeye çalışmanız sizi komik duruma düşürüyor. İkna olmayacaksanız bu iki insanı yormayın ve yazarken haddinizi bilin!
@Kartanesi53 alimler bile helal demiyor evet, peki haram diyor mu? Bu arkadaşın haram demesine taktım olayı. Caiz değil diyebilirsin. Kaldı ki tekntrade yaptığım şeyin kriptolar olmadığını ve diğer varlıklar olduğunu hepsinin aynı mantıkta olduğunuda söylüyorum. Bugün yatırım için elinize kolunuza taktığınız altınlar gümüşler de kriptoları ile aynı statüye sahip. Tek fark teknoloji. Bunu kabul etmeyebilirsiniz. Bursa çıkıp haram demek te helal demekte uygun değil. Fetva makamı değiliz. Ayrıca o 300bin bilmem kaç kişinin kendi ahmaklığı, akşama kadar uyarıda bulunuyoruz şunlardan uzak durun diye hırs yüzünden giriyorlar o borsalara.
@cryptotrader bir hoca haram helal meselesini bilir ama benim kadar ticari konuda bilgiye sahip degillerdir bu yüzden haram demeye cekinirler, zamanla net cevap verirler, kripto paralar cikali 10 yıldan fazla oluyor, hocaların caiz demeleri ise son birkac sene içinde olmaya basladi.
Kripto paranin bilimsel bir sekilde yaklasamiyorsun ki bilinc disi bir borsa. Ama 2 milyar dolar parayi yurt disina cikartabiliyorsa baska baska vurgunlar geliyor akla. Ne diyelim.
Bu millet valla akillanmaz. Daha hala aklimizdayken tosuncuk, siz hangi akilla uc kurusunuzu milyon yapma hayalindesiniz. Bu kadar mi safsiniz. Cok nazik konustum, kendime hayret ettim
Bizim milletimiz akıllanmaz kolay dan zengin olucam diye coinlere bastılar parayı elin adamı koyun gibi soydu gitti borç istesen yok derler
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(45 üstü)
+1 yıl
sasırdıkmı işte bu tarz ısletmelerı yasaklamaları gerek ınsanlar magdur olmasın dıye ama bızde faydalı seylerı yasaklarlar yasal seylerı mesala paypal boogınk ama gel glelım bır tosun cıkar bir site kurar vurgun ble bır keko cıkar sıte kurar vurgun sasırmıyorum
Turk borsalarindan cikin arkadaslar. Domino tasi gibi gidecek hepsi. Binance falan var oraya aktarin. Ya da en mantiklisi cekin paranizi kurtulun o kumarhaneden. Sonu yok o isin.