ABD Hazinesinin birkaç finans kurumunu kripto para aklama ile suçlamasıyla ilgili doğrulanmamış bir haber, kripto para piyasasında hasara yol açtı. Kripto para piyasasının lideri Bitcoin (BTC) erken saatlerde 51.000 dolar seviyesine kadar geriledi ve en iyi altcoin‘ler daha da sert kayıplar gördü.
Aslında mantıklı düşünürsek bu bir kara para aklama sistemi. Bu sisteme ortak olduk ve sistem çok da güzel ilerliyor. Aslında silinen toplamda 1 katrilyon $ ve piyasadan tek tweet ile çekilen tutar. Kripto borsa genelde Dünya'nın en güçlü zenginlerinin paralarını yasal hale getirmesini sağlar. Sizin kazandığınız bilmem kaç milyon dolar para onlar için bir sidik parası. Onlar parayı aklarken size de 3 5 bir şey veriyor lakin iyi takip edin. Paraları ak hale gelince bir anda düşürüp sizin elinizde olan paraları da alıyorlar.
Spotta olan için endişe verici bir durum görmüyorum ama nice longlar patladı muazzam paralar likit oldu ona da zaten üzüleceği miktarla girende kafa yoktur. Piyasada şimdilik kendi adıma sorun görmüyorum her ath den sonra gelen klasik düzeltme pazartesi olmaması benim için ayrı sevindirici toparlanma devam ederse ekleme yapmak için fırsat denilebilir ama acele etmeye gerek yok. Bu durumlar için her zaman şarjör dolu olmalı diye söylüyorum soranlara ortalama düşürmek için nakit bulundurmak gerekiyor minimum%25 oranında buna göre hareket eden her düşüşü fırsata çevirip kazanır
Bende yazarken birilerine faydası olur diye düşünüp yazıyorum ama yüzüne söylediğim insanlar bile full mala tepeden girdim diye her düşüşte sızlanıyor o yüzden sadece burada yazdıklarımdan faydalanacak birkaç kişi çıkar diye yazıyorum genelin ne yapacağını adım kadar iyi biliyorum 😂 Sebebi de bu piyasa yükselirken hipnoz etkisiyle yükseliyor insanlara hayaller kurduruyor ve gerçeğe acı şekilde uyanıyorlar. Dediğin gibi umarım faydası olur birkaç kişiye
Bu kadar oynak olması çok iyi bir şey değil. Bu yüzden çok riskli. Amacı güvenilir bir araç olması iken paradan para kasma olayına döndü. İğrenç bir hal aldı. Bireylerin böyle şeylere karşı mutlaka bilgilendirilmesi gerekiyor. Borsaya girmek için bir sertifika falan istenmeli. Yoksa batan bir çok aile var. :D
FxHedge ile alakası yoktu aslında. Marjin işlem yapanları patlattılar. Haberi hızlı çıkartalım diye o twit baz alınmış ama redditte çoktan sebebi ortaya dökülmüştü.
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
26
Cevap
63
Cevap
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
şu an 4,5 milyon liram var. Bu halkı, zenginlere ulaştırmak için devlete yapılan devrimci bir yatırım. kumar diyenler traderlerin gece gündüz emeklerle neler yaptığını uykusuz kaldığını bilmiyor heralde. Altın veya dolar almakta kumar o zaman neden aldın? Yok terör örgütlerine para yatırmak için diyenler her bku teröre bağlamayın. Cshilliğinizi millete bulaştırmaktansa o lanət çenenizi kapatın ve insanların işlerine burnunuzu sokmayın. Edison ampulü bulurken 10. Denemede vaz geçmeliydi size kalırsa o zaman orda olsaydınız Edison'a kaçık deli derdiniz.
Ben burda sordum ve evet kumar dediler bana. Helal paranın reklamı dönmez her sitede. Bu ülkede haramı helal i anlamak için zaten çok zeki olmaya gerek yok. Reklamı varsa kumardır. Altın alın diye bir Reklam gördün mü hiç mesela 😎
Kripto olayı borsa gibi. Eğer işin pîri değilsen yerler seni. Pîri isen de zaten başkalarını Yemen gerek. Ben her türlü karşıyım sonuç olarak. Ne balık olurum ne yem. Deniz olarak kalayım 😂😂😂
Altın alırken nasıl alıyorsun? Gidip madenden almıyorsun değil mi onu da birisinden alıyorsun? Sen alınca o elindekini kaybetmiş oluyor? Yani balık oluyorsun.
Yahu nette haber sitelerinden bahs ediyorum reklam olarak. Ona bakarsan ekmeğiinde reklamı var. Bu arada sen haklıysan eyvallah ama ben haklıysam ve inancın buna dikkat eden yönde ise diye bilen birine sormanı temenni ederim. Ama yok illa benim dediğim her zaman doğrudur dersen başım üstüne der selamet dilerim 😊 İyi akşamlar
İstersen internetten de reklam bulurum. Neden özellikle haber sitesi anlamadım ama...
Sen bildiğini yazdın, ben bildiğimi yazdım. İkisini karşılaştır karar ver.
Doğru tektir. Senin dediğine veya benim dediğime göre değişmez. Neyse o...
Ben bilen birisine sorarım yazmak yerine, bunu bana önermen ve aslında bu şekilde bunu sen yapmışken, benim dediğim her zaman doğrudur diyecekmişim gibi yazman da hiç hoş değil. Yazarsam o zaman söylersin. Nasıl ki ben şimdi sana söylüyorsam...
ben eskiden daha teknoloji pek yaygin degilken.. hacker olmaya karar vermistim.. arastirmalar yaparken bitcoin hackerlar aralarinda para transfer icin kullaniyordu eskiden degerini bilip 2 tane alsaydim keske.. yani para aklama bahane ya.. panik yaptirip parayi cektirdiler zenginlere yani tiyatro cambazlik keriz sirkeleme
zaten tarihten beri karapara aklaniyor ki artik bilgisayara tövbe etmistim sükur
Günlerdir tüm çevreme ve bu sitede elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyorum, herkese dedim ki çok ağır bir düşüş olacak, hepinizin gözünü boyuyorlar sosyal medyadan. Sizi teşvik etmek için sürekli paylaşımlar dönüyor. Bir pazarda herkesin kâr elde etmesi imkansız. Sonuç ortada.
Kripto para Bitcoinin yasa dışı suç örgütlerinin finansman kartellerinin yatırım aracından ziyade Bu örgütlerin para birimi, uyuşturucu, kadın ticareti, silah ve benzeri İllegal ticari faliyetlerin de kordinisazyonunu sağlıyor ne yazık ki terör örgütlerinin de finans aracı işin ilginç yanı Terörle ve Suç örgütleri ile mücadele eden devletler bu aracı yasal hale getiriyorlar, Yani pardon mücadele ediyormuş taklidi yapan dünya devlerleri diyelin daha doğru olur :)
Ayrıca yorumuma ekleyemedim kayı paralar suç örgütlerine bilerek aktarılıyor, yani insanlara dünya hükümetleri buna yatırım yapmaları için kolaylık yasallık sağlarken bile bile devletler ise dünyadaki kartellere para kazandırıyor ondan sonra dünyadaki terör eylemleri ise dünya hükümetlerinin desteği ile artıyor. yani bile bile birileri bu örgütlere destek oluyor terörün ve suç örgütlerinin kaynağı paradır bu musluğu kesersen hepsini yok edersin
Ne alaka o zaman altın alma dolar alma? Para birimi bu. Devletlerin gereksiz zenginlerine karşı bir devrim. Halkın zengin olması için bir yatırım. Cshilliğinizi bu kadar belli etmeyin
@magnum_blck ben depp webden biliyorum kripto para suç örgütleri ve terör örgütlerinin para birimi deppe girersen kadın ve uyuştucu ticaretinde kripto para kullanılır. ne alaka deme işte senin uyuyarak izlediğin dünya devletleri asırlardır neden terörü yok edemediğini burdan anlayabilirsin ya da şöylemi diyeyim terörle mücadele ediyormuş gibi görünen dünya :)
@magnum_blck sadece artık bir algı haberlerle bile bu acımasız dünyada terör örgütlerine milyar dolar aktarılıyor.. bitcoinin bir gece de devasa düşüşü onların işine yarıyor ondan sonra da boş boş kayırma teröristler neden dünyanın bazı şehirlerinde çocukları masumları öldürüyor deme işte bu paralarla silah satın alıp insanları öldürüyorlar buna da dünya devletleri artık bilerek mi bilmeyerek mi yardım ediyor orasını bilemem ama şu bir gerçek dünya terörle mücade etmiyor ediyormuş gibi görünüyor işte bu kripto para ve benzeri şeyleri yok etmessen bu cani örgütler de kıyamete kadar dünyadan eksilmez
Bu tür durumlarda %40 nakitte beklemek en mantıklısı. İhtiyacın olan parayı değil birikim yatırım için ayırdığın parayı kullanmalısın. Yani sene sonuna kadar yükselmemesinin bana bi zararı olmaz. Çünkü o praya daha ihtiyacım yok. %40 nakite beklerim düştükçe adet eklemesi yapar maliyet düşürürüm.
Her kimse bir sabah 100 bin dolarlardan 100 dolarları görebileceği ihtimalini ve gerçeğini göz önünde bulundurarak girmeli BTC piyasasının içine, tarih bazen tekerrür etme kudretini kendinde bulabiliyor.
Trumpın bir tweetiyle krizlere girdik girdik çıktık. Elon musk dogecoinle ilgili bir tweet atıyor coin çıldırıyor. O tweeti atanın kim olduğu çok önemli.
Kardesim daha guvenilir bir sey yok bak artık odemeler bile kripto paralardan yapılıyor batmak da neymis işi gücü bıraktım gel sende lenn diyen sabah aksam basimin etini yiyenler size de gecmis olsun
Hayır mesela sen dolar aldın diyelim tamam mı 5 liradan sonra bir haber geliyor dolar düşcek diye senin gibi 10 bin kişi parasını tl ye dönüştürüyoe dolar lap düşüyor bundan kaynaklı
Sınırları yok, baz aldığı tek bir durum yok, tahmin etmesi zor, grafiği öngörülemiyor. Belirsizlikler sinsilesi, beni ürkütüyor, girmedim, girmeyi de düşünmüyorum.
Bu işler sakat iş zaten. Tuttu diye herkes kendini bu piyasaya attı. Yarın bir gün çoğu kişi zarar ederse şaşırmam. 10-20 liralarla zaten kâr gelmez. Yüksek oynayan da patlar.
Hayallerimiz yok olmuş dolarlarımız silinse ne olur 😄 Altı üstü bir gecede 200 dolar kaybettik, ileri zamanlarda toparlar kendisini dün 451 lira olan altın bugün 460 lira olmuş. :)
Yavaş yavaş gemiyi terk ediyorlar diyorsun yani, olabilir :) Fakat eğer öyleyse, zaman zaman biraz, yükselmeye devam edecek izlenimi, umudu pompalamaları lazım. O yüzden bile biraz geri dönebilir. Yine de önemli olan dediğin gibi asıl yapılan :D
Dobarlan bıragma gendini kgkfk Acemi olabilirsin ama bak çok fazla yatıtmamışsın. Bu tarz şeylerden tecrübe edinerek ilerleyebilirsin. Bir de bu konularda okumaktan vazgeçme :)
Tesekkur ederim zaten parayi gozden cikarip girdim o yuzden kasmiyorum buyuk miktar girsem delirirdim dkdkd kârimi cikarip sonra kâr uzerinden devam etmeyi planliyorum olmazsa da yapicak bisey yok😂
Ya bi kazanayim da mantigimi kaybetmezsem ilerlerjm cok kisiden sabir tavsiyesi aldim 2 hafta bir ortam gozledim ona gore giris yaptim. Herkes gibi direkt btt holoya saldirmadim dkekek
Ana Sayfa > Para & Ekonomi > Sorular > Tek bir tweet, kripto para piyasasından yaklaşık 300 milyar doları sildi. Kripto para yatırımınız var mı, ne durumdasınız?