olur ama bilinçsiz girme piyasaya.. ben 800 tl ile girmiştim öğrenmek için şu an 100000 lira yaptım... sana önerim gafik okuma dersi al videolara izle... indikatörlerin ne işe yaradığını öğren kardeşim ;)
Kripto paralar ani yükselişleriyle herkesin dikkatini çekti. Çoğu insan buraya yatırım yapmayarak treni kaçırdığını düşünüyor. Bazı insanlarsa hala temkinli yaklaşıyor ki en doğrusu da budur. Bilgi sahibi olmadan hiçbir yatırım aracına birikimler yatırılmamalı. Peki hangi coinler alınmalı?
Hangi Altcoin'e Yatırım Yapılır? Hangi Coin Alınır?
kripto paralar
İşte can alıcı nokta da burası. :) Ben, bilgim dahilinde az parayla hangi coin alınır birkaç öneride bulunayım.
1) Bitcoin (BTC)
2008'de icat edilmiş bir kripto paradır, 2009 yılında piyasaya sürülmüş. Tüm kripto paraların babasıdır. Diğer coinler, Bitcoin'in alt coinidir. 2022 yılı başında 38 bin dolar seviyelerinden işlem görmekte.
2) Ethereum (ETH)
Hangi altcoine yatırım yapılmalı sorusu soranlara ilk tavsiye edilen kripto paradır. 2015'te piyasaya sunulan Ethereum, bir alt coin statüsünde görülse de blockchain teknolojisinin gelişmesini ve daha çok kullanılmasını amaçlayan yenilikçi bir sistemdir. 2022 yılı başında 2600 dolar seviyelerinden işlem görmekte.
3) Tether (USDT)
Tether Limited şirketi tarafından piyasaya 2015 yılında sürülen kripto para, 1 USDT = 1 $ olarak sabit işlem görmekte. 2022 yılı başında vadettikleri gibi 1 dolar seviyesinden işlem görmekte.
4) Binance Coin (BNB)
2017'de piyasaya sürülen Binance coin, Binance kripto para değişim borsasının çıkardığı bir kripto para birimidir. Hacmi ile dünyanın en büyük borsalarından olan Binance'in çıkardığı bu kripto paranın da hacmi yüksektir. 2022 yılı başında 380 dolar seviyesinde işlem görmekte.
5) Cardano (ADA)
2017'de ortaya çıkan Cardano, kripto para göndermek ve almak için kullanılabilecek ADA kripto sistemine sahip bir platform. 2022 yılı başında Cardano, 1 dolar seviyelerinden işlem görmekte.
Hangi coinler alınır soruna en çok işlem gören 5 kripto para önerdim. Bunlardan biri mutlaka bütçene göre. Bu arada yatırım tavsiyesi değildir. :)
Dogecoin i 0.04₺’yken keşfettim 700₺ yatırım yapacaktım internet sorunu yüzünden yapamadım o günden sonra unuttum gitti. Geçen gün bi anda yükselince bir bakayım dedim ve o gün yatırım yapsaydım 70 bin ₺ gibi bir tutar kazanacağımı gördüm. Gerçekten gözüme uyku girmiyo kaç gündür.
Evet ben de başladığımda chiliz 0.3 idi yanlış hatırlamıyorsam. 5000 lira ile girdim. 7 liraları gördü. Öyle çok denk geliyorsun üzülme. Önemli olan işte onları o yükselişten önce yakalayabilmek. Chilizi 1.89-1.97 arası 7-8bin lıralık alıp 6,8 de sattım. Şimdi kârımla devam ediyorum. O yüzden kafam rahat.
Ülkemizde yatırım tavsiyesi vermek yasaktır. Sana tavsiyem biraz finansal okuryazarlığını geliştirmen ve bakıyorumda coinlerde herkes kısa yoldan zengin olma peşinde unutma çok kazananlar varsa çokda kaybeden olacaktır.
kanka buradan tavsiye alacaksan hiç girme bu işe , önce bi temel ve teknik analiz eğitimi al ondan sonra yatırım yap kulaktan doğma bilgiyle girersen %80 batarsın
Doge yi 0.04₺’yken keşfettim 700₺ yatıracaktım internet sorunundan dolayı yatıramadım. O günden sonra unuttum gitti. Geçen gün aniden yükselince bi hesapladım, o gün 700 yatırmış olsam şu an 70 bin lira gibi bir para kazanacakmışım...