Kast sisteminin kölesi olmak marka diye 2000 tl'den 800 tl'ye düşen montu indirim var sevinciyle almaktır. Benim bir monta taş çatlasın vereceğim en yüksek daha hayatımda hiç bu fiyata mont almadım ama 500 tl olur. Oda artık kaz tüyünden mi yapılır, soba görevimi görür bilmem bunlar varsa alırım yoksa bir monta 500 tl vermem. En fazla 350 tl'ye mont aldım.
Fakir demek hiçbirsey kazanmıyor demek değil. Mesela biz fakirlesen enflasyon ülkesiyiz ama hiç birşey yapmıyor değiliz. Yoksulluk sınırı açlık sınırı gibi sınırlar var. Asgari ücretli kişi çoğunlukta ve bu çoğunluk yoksulluk ya da açlık sınırının altında ise sen fakir ulkesindir bence. Ha hem fakir hem cahil isen de marka takintilarim yüzünden gider kredi çeker en iyi telefonu alacam bilmem kaç TL lik mont benim olsun diyebilirsin. O ayrı konu. Hesabını kitabını bilmeyen insanlar öyle yapabilir. ya da bakış açısı farklıdır. Nasılsa ne ev alabilirim ne başka bişey bari günümü gün edeyim der . Ayrica yorum yazan kişinin fakir olduğunu nereden çıkardın? Zengini de tam zengin bu ülkede. Hatta orta sınıf pandemi ile iyice eridi ya zenginsin ya da fakir.
Demek herkes 800₺'lik mont giyiyor. Madem öyle herkes giyemiyorsa veya halkın çoğunluğu maddi imkansızlıklardan dolayı giyemiyorsa herkes 800₺'lik mont giyiyor diyen yalancı şerefsizdir, namussuzdur.
Not: 100₺'lik montu (piyasadaki en ucuzu) zor aldım.
Ha bir de bu paylasımını gizli üye olarak değil de açıkça paylaş delikanlıysan.
Cevap
62Cevap
Yok yok bize her şey mustehak. Bu düşünce anlayışı olduğu sürece...
84 milyon var ve herkesin üstünde 850 liralık mont var haklısın. Zaten evinde kendini asarken 850 liralık montla asmisti bir baba.
15 binlik telefon elindeyken kardeşler kendini siyanürle zehirledi.
Ejder meyveleri yerken atanamayan öğretmen intihar etti cebinde de 5 lira vardı. Parasının hepsini Fransa da tatil yaparken harcamisti
Ülkemizde 350 bin civarı milyoner var. Milyoner olmasada durumu iyi olanlarla birlikte 1 milyon kişi olsa desek o kadar yorumu gayet normal karşılıyorum. Tabi bazı insanlar cebinde para olmasada marka olsun son model olsun kafasında olduğu için kredi çekerek alıyorlar sonrasında ödemeye gücün yetmesin, faiz binsin üstüne vs vs. Büyük oranda -düşünceme göre- firmalarda reklam pazarlama konusunda kurnazlık yapıyor. Özellikle e-ticaret sitelerinde büyük indirim günleri adında ürünün kendi fiyatından yüksek fiyata indirimmiş gibi gösteriyorlar.
Doğrusu insanı anlatmak için kelimeler yetmez.
O yüzden Kur-an'daki hitaba kulak veriyorum..
﴾32﴿ Gökleri ve yeri yaratan, gökten su indirip onunla size rızık olarak türlü türlü ürünler çıkaran Allah’tır; izni ile denizde yüzüp gitmeleri için gemileri emrinize veren, nehirleri sizin için faydalı olacak şekilde yaratan O’dur.
﴾33﴿ Düzenli seyreden güneşi ve ayı sizin için yararlı kılan, gece ile gündüzü faydalanacağınız biçimde yaratan O’dur.
﴾34﴿ O size istediğiniz her şeyi verdi. Allah’ın nimetlerini saymaya kalksanız başa çıkamazsınız. Şu bir gerçek ki insanoğlu çok zalim, çok nankördür!
İbrâhîm Suresi - 32-34 . Ayet
Öncü bir şahsiyetimiz her evde çamaşır makinesi varsa zenginleştiler de ondan demişti, yeni dünyada şundan şu kadar kişi satın almışla gelir düzeyi ölçülmüyor. Mühim olan 850 liralık mont veya 10 bin liralık telefon değil, mühim olan bir Yunanın 1 liraya aldığını, bizim 10 liraya almamızdır, anlayabilenler için problem tam da burada oluşmaya başlıyor.
AVM ye gidiyorum sürekli. Alışveriş yapanlar Arap , Almancı , yabancı. Ben kaliteli alıyorum çünkü dandik marka ne malına sahip çıkıyor nede diğer sezonu görüyor. Ayrıca o mont 800 TL ve 10 yıl giyilecek kalitede. Kıyafet ve telefon ile zenginlik olmaz. Sayılamaz.
Biriktirmek diye bir şey var çünkü. Bir gün peynir almamak, bir gün domates almamak. Bir şekilde dişinden tırnağından arttırıyorsun. O montu almazsan toplumdan dışlamıyorlar mı seni? Dışlıyorlar. Telefonun iyi görünmüyorsa bakışları değişiyor mu, değişiyor. Bir şekilde toplumda saygın olmanın yolu iyi giyinmekte işte. Ne olursa olsun.
Şimdi bizim ülkede böyle bir şey var.
Altlarına giymeye don yok yani ama herkesin elinde iphone, kulağında airpods ayağında marka ayakkabı
Ülkede marka takıntısı olan çok insan var ama saçma yani çok paran varsa al da havalı olacağım derken taksitle alıyorlar
Aşko kredi kartı diye bir sey var. Yeni model iphone'la statu gosterişi yapmak icin borca giriyor insanlar. 850 tllik montu da 1 günlük mesaiyle almadiklarina gore? Ulkenin yarisi asgari ücrete ve bikaç yüz tl fazlasına tâbi sence hulk gercek olabilir mi?
Ha vurayum o kafaya bi odun!
Senin hesapla fakir yoksa bu kim peki, 850 tl lik montunun düğmesi çöpe düşen ve onu arayn bir vatandaş mı?

bu yalan zaten
@serbestişçi Yok fotoşok yaptım, yoksa bende biliyorum ülkede fakir olmadığını ve bütün dünyanın bizi kıskandığını
86 milyon insandan kaç tanesi alabiliyor acaba?
Empati yapmayı mı yoksa insanlığı mı unuttunuz?
Biraz yardım kuruluşlarıyla içli dışlı olsanız bu soruyu sormaya utanırdınız.
Orta düzeyler bile kredi çekip alıyor valla elinde eminim 5 den az telefon yoktur
Bu sığlıkta bir insanla diyaloğa giremeyeceğim kusura bakmayın.
Gelir dağılımı nedir ona bir bak, 84 milyon insanın içinde 124 kişilik örneklem seçip onları da zengin atfedersen ben de sana binlerce işsiz üzerinden koçu bile fakir olarak gösterebilirim. Aklın yok fikrin var, yazık.
Herkes değil belli bir kısım fakir.
Belli bir kısım zengin.
Belli bir kısım marka hastası
Belli bir kısmın gözü aç
Belli bir kısım yeni sevdalası.
Ulan ben bi tişörte 60 tl yi çok görüyorum
Fakir konusnaz
Gerek duymaz çünkü
Fakirlik edebiyatı yapan
Açım yeaeaeaa diyen it...
Parasinin hesabini bilmeyendir.
Dediklerine katiliyorum...
Türkiye’de 54 kişiden çok daha fazla insan vardır iPhone alabilecek. Herkes demen yanlış olur bu durumda
Yinede fazla aşırı marka düşkünü bi toplumuz
Ben de iPhone 12 pro max kullanıyorum ama 7den geçiş yaptım ve 7’i de ilk çıktığı zamanlar almıştım. hala taş gibi duruyor çalışıyor.
Bi tane de 1 buçuk yıl önce huaweii telefon almıştım 1.5 yıl içinde pert oldu.
Bence iPhone almak marka düşkünlüğü değil tutumluluk çünkü telefonlara birşey olmuyor
Nasıl aldın o teli ailen mi aldı o kadar para nasıl verebiliyorsunuz şaşırıyorum 15 k yani
Evet ailemin parasıyla aldım. Durumları gayet iyi. Diğerini işim için almıştım ama çabuk bozuldu. Bir defa alıp 5-6 yıl kullanmak mantıklı geliyor bana
Valla ben gerçekten anlamıyorum. Herkesin elinde en kötü 3-4 bin TL telefon. Çoğunun altında araba. Ama sorsan fakirler...
850 tlye mont alıyorlar bilmem 1 milyara saat alıyorlar yani mantıken ne gerek var? Sonuçta 50 100 tl ye muazzam saatler de var onun yerine ihtiyaç sahibi ailelere bağış yapılsa daha iyi olmaz mı? Yine zengin kazanıyor yine sistem çok berbat
Bagis yapilmadigini soyleyen kim?
Ben genel olarak söyledim 1000 tl ye birisi saat alacağına bağış yapsa daha iyi olur. Teni herkes istediğini yapar biz sadece doğrusunu söylüyoruz fakiri fukarayı çok düşünen de var hiç düşünmeyen de
Ben çok gördüm fakir olan lüx giyinen, lüx düşkünü insanları özentilik işte
Aptallar gerçekten kredi çeken varmış ya şaka gibi
Herkes ac ama disarida arac parkedecek bir kose bile kalmadi. Milletin gozu ac gozu
Yani bir seyi anlamak neden bu kadar zor olur... herkes fakir diyen yok ulkenin bir kismi zenginlesirken bir kismi fakirlesiyor diyen var
Herkes alamıyo genelleme yanlış ama şöyle bir düşününce 850 TL çok bir para değil yani zenginlikle alakası iPhone a gelirsek ise bizim millet fazla gösteriş meraklısı onları maruz gör ablası akıllanırlar merak etme
Ben de hep bunu sorguluyorum ya.
Sorsan ülke aç kuru ekmek yiyorlar sonra iphone falan kullanip , marka giyiniyorlar..
Bütün saçmalıklarınız bitti, akıllı telefonu falan geçtik şimdi de monta göre mi ekonomik tespit yapıyorsunuz?
Herkes fakir değil ama fakir çok? Nasıl sorular bunlar gerçekten hahah alın bakın oy pusulasının kullanımındaki zeka seviyesine de bir cigara yakın.
Pahalı mont giyiyoruz çünkü ucuza mont kalmadı. Yediğimizden içtiğimizden kısıp mont alıyoruz çünkü çıplak gezemeyiz. Hem hasta oluruz
hmm garip ya montum max 200 250tl zaten alışveriş yapılacağı zaman genellikle k. kartı kullanıyorum telefonum2, el ve kaçak 300tl ye aldım
Durumuna göre haraket eden de var marka değilde kaliteli olan şeyleri alan da var
Ya bırak 1 milyar mont mu olur
Ya ayağını yorgana göre uzatmak daha mantıklı gelir atıyorum 1 olan kendi durumuna göre alışveriş yapar 4 olan kendi durumuna göre alışveriş yapan mesleği olan adam hem birikim yapar hemde istediği gibi alışverişi yapar şu sıralar pek zor ama bence olabilir benim aldığım maaş 6200 den aşağı değildi mesela virüsden dolayı fabrika durdu ama benim gibi maaş alamayan insanlar asgari ücretle çalışan insanlar ayağını yorgana göre uzatabilir kimse kimseye zorla bir şey aldırmıyor sonuçda genel olarak...
aynı elinde iphone var hala fakiriz diyosun diyen dayılar gibisin
Zmsmdmdmdmdmdmdld
hepsi palavra zaten sadece devleti kötülemek amaçları başka birşey değil
Ben sezon sonlarıni kovalarim. Sezon sonu fiyatlar yarıya düşüyor
Ben diyorum ülkede söylendiği kadar fakirlik yok abartıyorlar diye ama linç yiyorum
3 beş yorumla ülke zenginse gel ben sana akşam pazarı göstereyim
Ben insanların marka düşkünü olduğuna değinmek istemiştim
o onların problemi herkesin zaafları olabilir...
Telefon konusunda gereksiz bir ozentilik var ama kiyafet konusu biraz daha farkli ben gercekten begenirsem bir montu kabanı 1500 2000 bile verebilirim belki daha fazla 15 binlik telefondan daha uzun kullanacağım kesin
Marka düşkünü olma sen o zaman. Bu kadar beyinsizle bir arada yaşamaktan iğreniyorum.
Valla bende bunu anlamıyorum asgari ücrete çalışan arkadaşım 9 bin küsere telefon aldı
Patron iki kasa alt modelini kullanıyor şu an 2000 TL etmez telefonu kırık vs ama çalışanı 9 bin küsüre aldı herkes zengin gibi yaşıyor sokakta eve evde kendi aralarında fakir edebiyatından başka bir şey yok
Her bütçeye göre Güzel ürünler markalar var herkes bence bütçesine göre hareket etmeli borçlanarak ya da kredi kartına taksit ile değil
Bir toplumun ekonomik durumu alınan mont ya da telefon ile ölçülemez. Ölçülmemeli.
Kaç kişi acaba o montu alan? Durumu olan almıştır. Gerisi?
Benim telefon tedahulden kalkicak artık hala kullaniyorum
kaç kişi alıyor? 85 milyon insan var. 10 bin kişi alıyor hadi 100000 kişi diyelim, kalan insanlar?
Sorun da burda zaten o mont neden 850 TL
O telefon neden 15000 TL
O araba neden 400000 TL
İste bunu sorgulamaya başladığımız zaman belki düzelmeye başlarız.
Ucuz mal alacak kadar zengin değiller çünkü 🧜🏼♂️
Cahil ülke 85 milyon burda gördüğün 3 5 yorum ike insanların zengin olduğuna i kanaat getirdin
Soru bana Türkiye'de fakirlik kalmadi diye aciklama yapan antipatik bakanimizi animsatti.
Ben 1500 TL ayakkabı giyiyorum ama zengin değilim?
Ortalama bir fiyata Max 3000 TL telefon alabiliyorsa bir insan, 1500 TL ayakkabı da alabilir kendi için?
5000 TL ayakkabı da giyer gerekirse bu zenginlik değildir.
Herkes fakirim diyor her evde bi araba var bi ben gerçekten fakirim galiba
Montu giyebilir nasıl aldığını sen biliyormusun? Yani fakirlik neye göre kime göre
Kredi kartı diye birşey var alıyorlar alıyorlar alıyorlar ama ödemeye gelince sıkıştık oluyor
Çok saçma paran yoksa alma kardeşim özellikle yeni nesil aşırı marka düşkünü
Artık önüne gelen alıyor ha bakkaldan sakız aldın ha bankadan kredi kartı
varoş mahallelerde bunu alan kaç kişi çıkar veya iPhone 12'yi geneli Fakir ülkenin
Çünkü toplumuun büyük bir kesimi gösterişi seviyor, taksitler kredi kartları sağolsun alıyorlar.
Düzgün bir mont almaya kalksam minimum 400-500 lira zaten? Bence düşünce yapınızı değiştirmelisiniz.
Telefon a fazla para veriyorum evet ama bir monta o kadar para vermem zengin değilsem 😄
Çevrende kaç kişide bu mont var? Herkes değil o olay. Telefon bir gerekliliktir (buna alışın artık).
Kusura bakma da ekmeği yok yemeye sağlığına vermez elinde 9bin tl telefon ne alaka
@umutsuzçiçekkk Hayatta bazı şeyler mecburi gereklidir. Ne gereklidir ne gerekli değildir
Üşümemek için mont almak gereklidir. Fahiş fiyata mont almak gerekli değildir.
Araba gereklidir. 360Km/h kullanamaycağın bir araba gereklidir.
Telefon gereklidir. Ama fahiş fiyata aldığın telefon gerekli değildir.
Anlatabildim mi?
Senin kendi bakış açına bakarsak şu an bunları bile yazmıyor olman lazımdı.
Telefon gerekliliktir ama iPhone değil. iPhone lüks. Samsung galaxy note serisi bike lüks. Telefonda sunum düzeltmeyip çizim yapmıyorsan o telefonu almak lüks
Bu ülkede insanlarda acayip bir bakış açısı var. Tok açın halinden anlamaz deriz ya. Birebir şu an bu şekilde.
İnsanlar lüks yaşıyor abi. Herkeste telefon var diyenlerin hiçbiri gidip ormanda yaşamıyor.
Lüks dediğimiz olay şudur.
Birşeye para harcarken gerekliliği veya uygunluğuna bakmadan markasına ödüyorsan bu lükstür.
Çünkü 200 değerinde birşeye 850 lira para veriyorsun.
hiç kimse gerçekten fakir değildir, dilencilere bile zengin :D
Doğru söylüyorsunuz ben hâlâ tuşlu telefon kullanıyorum herkesin elinde Iphone telefon maaşı düşük olanlarin bile elinde en kral telefon var marka ayakkabılar
fakir biri 850 tl' ye nasil mont giyebilir anlamakta zorlaniyorum
Herkes fakir değil tabiki fakirlik arttı zengin yine zengin
Orta yok. Zengin ve fakir var
Valla ben 3-4 senedie ayni montu giyorum onu da kuzenim vermisti ben haric herkes zengim buni fark ettim
Biraz ters bakmak lazım
Herkes fakir çünkü iphone alıyor marka giyiyor
Gösterişi çok seven bi toplum haline geldik
Hep öyleydik
İphone için 54 yorum var. Bu herkes mi
Yeterince fazla 15000 telefon
Marka takıntısı. Arkadaşlarına çevresine hava atmayı seven milletiz
O fiyata giyen olmaz, zenginler giyer.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?