Türkiye'de yaklaşık beş milyon kişinin kripto paraya yatırımı bulunuyor. Durum böyle olunca alacaklı durumda olan insanlarda paralarını alabilmek için her türlü yolu deniyorlar. Bunun ilk örneği de altmışbin liralık alacağı için bir adamın kripto paralarına haciz koydurdu. Peki bu sizce mümkün mü?
Sonuçta oda bir para konabilir
Türkiye'de bir yasal düzenlemesi yok, konulamaz
Diğer (Açıklayınız)
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Elle tutulamayan, gözle görülemeyen kripto paraya haciz konulabilir mi?
Kripto paralarla ilgili çokta fazla bir bilgim yok aslında, fakat teknik olarak günümüz şartlarında pek mümkün değil gibi bence. Yanlış hatırlamıyorsam, kripto para dijital cüzdanınızda bulunuyor ve buraya da sadece şahsi özel giriş yapabiliyorsunuz. Hatta sanki bi haber okumuştum, adamın birisi kendi cüzdanının şifresini unuttuğu için bilmem kaç milyon değerindeki bitcoin’larına ulaşamıyordu. Durum böyle olursa mafya teknikleri uygulamadan o paraya el koymaları da pek mümkün gözükmüyor. Ne olur? Adama yurtdışı çıkma yasağı koyarsınız, banka hesaplarına el koyarsınız, bitcoin’u paraya çevirip, çekebileceği zaman o paraya el koyabilirsiniz
Kripto paranın icad edilmesindeki en büyük gaye takibinin mümkün olmamasıdır. Arada aracı bir kurum olmadığı için isteyen istediği kadar hesap açabilir. Ve hesabın sahibini bulmak açık kaynak kodlu yazılım olduğu için imkansızdır. Bu nedenle böyle birşey söz konusu bile olamaz. Becerebilseler ilk önce vergi alacaklar da beceremiyorlar. O nedenle zaten bütün devletler kripto paraya karşı karalama kampanyasına giriştiler. Böylesine yüksek işlem hacmi olan ve bukadar büyük paraların döndüğü bir çarkta pastadan pay alamayan devletler bu tarz eylemlerle ve söylemlerle insanları manipüle etme peşindeler. Ancak hepsi pes edecek göreceksiniz.
Kazancı kesin olmayan her türlü yol insanı batırır. Bu nasıl olur açıklayayım : Bir insan diyelim ki bu kripto paradan uzun yıllar kazanç elde etti normalde çalışarak kazanacağından daha fazla... bir süre sonra kripto para düşecek e bu adam yatırım yapmayı bırakır mı? paranın suyu kesilecek diye oraya buraya her yere yatırım yapar olan parasından da olur... emeksiz yemek olmaz arkadaşlar
Kişinin kripto paradan geliri kazanç ve varlık olarak görülüyor. Hesabında nakit bulunduğu takdirde ne olduğu, nereden geldiğine bakılmaksızın borcu/hacizi tahsil edebilirler.
Türk borsalarında işlemler yapırsanız ve devlete de vergi borcunuz var ise devlet buna nazaran o Türk borsalarından bilgilerinizi alıp haciz koyabilir ama global borsalarda işlem yapıyorsanız devlet hiçbirşey yapamaz gönül rahatlığıyla devam edebilirsiniz korkusuz.
Ben kendim uğraşıyorum ve gerçekten bilen için ve sabreden için güzel paralar kazanılıyor. Yerel borsalarda haciz işlemi yapabilirler ama global borsalarda nasıl haciz işlemi yapacaklar bakalım. Aç global borsanı ne kadar coinin var diye mi bakacaklar. Türkiye borsalarında durmadıktan sonra haciz yapamazlar.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Para en büyük saçmalıktır kripo para dahada büyük sacmaliktir hatta daniskasıdır Para sömürü sisteminin en temel aracıdır ve bizler bu sömürü sisteminin modern çağdaş asil köleleriyiz Ve kripto para zamani gelince cok pis ortadan kaybolucak ve dünyada kaos hatta savaşlar bile cikacaktir Aklı? Olan kripto paraya yatirim yapmaz! Yatirim reeldir fizikidir parayla hava satin alabilirmisiniz ☺
İnsanlar para hırsıyla girdiler bu tür yatırımlara ancka mahalle bilgisiyle bu işlere yüklü paralar yatırmak çok büyük risk... Ben şahsen bu tür yatırım yerine garanti yatırım olan altın ı tercih ederim...
Elle tutulmayan diye birşey yok senın tc nın baglı oldugu kripto para borsasında senın krıpto paran gözüküyor o hesaba mahkeme kararıyla hacız koyabılıyorlar öyle elle tutulmayan gozle görulmeyen dıye birşey yok herşey kayıt altında.
Yasal düzenleme olup olmamasının bir önemi yok. Sonuçta bu bir haciz borçlunun adına kayıtlı herşeyi alabilirler. Tc kimlik numarasından tut banka bilgilerine kadar hepsi kayıt altında borçluya ait mal (kripto) varsa konulabilir. Mantıklıdır
Mümkün tabii. Adam bankadaki parasını devlete vergi ödeyen aracı firma vasıtasıyla, yine vergi ödeyen coin borsa aracısına nakil ediyor ve parasıyla yatırım yapıyor. Sonuçta parası var ve yatırımının tl olarak karşılığı da var.
Bir seçenek seçmedim ama aklıma bir fikir geldi yazdım, hesap sahibi sen olmazsan koyamazlar bence, mesela eşin çocuğun ya da güvenebileceğin birisi olursa hiç r şey yapamazlar
bizim insanımız yeni çıkan herşeye merak sarıyor çoğuda batıyor he çok ilgiliysen kafanda çalışıyorsa zarar etmezsin ama çoğu hüsran alacaklılarda ne yapsın bir umut işte:)
Kazanin dogurduguna inaniyorsun ama öldüğüne inanmıyorsun oyle mi? Demiş Nasreddin hoca 🙂, soyut para ile zengin olunuyor ama haciz olmaz mi şimdi 😅 Kaxsn öldü derler...
borcun varsa zaten banka hesabı kullanamazsın anında çekerler tl ye döndüğünde
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Ozaman bu ya. vş. aklar ödeme sistemi olarak kabul edecek gidip araba ev almama engel olmayacak. Alsın ama bunuda kabul etsin alıyosa daha bugün engel konuldu alışveriş de kullanılmasına. Qa
3.5 kurusa koyamazlar büyük miktarlara ayrıca şahıs hesabı dan başka kimse o paraya bloke koyamaz amaç su kimse zengin olmasın fakir kalsın yani muhtaç olsun
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Hayir nasil konuyorki ortada parada yok mugatap kiside hadi yabanci ulkedeki bitgoyine yatirdiysa
@serkaann1 neye dayanarak haciz, kafanin ustunde sac var o halde sen hirsizsin gibi bir sey bu. Kanunda yeri olmali, oyle haybeden vay efendim senin evde birikiminn var varlarla olmaz bu isler