Geçen işe girdim işte 70-80 İranlı vardı 4. Gün biri şikayet etmiş sigortasız işçi çalıştırıyor dşyr ben is kurdan girdim ama başlamadı işlemler benş de çıkardı neyse 3. Gün aradı gitmedim neyse Olay Suriye afkan İran gibi mültecilerden kaynaklı Bakın bi fabrika 80 tane İranlı calıstırır Bu mültecilerin tamamına yollamasından sonda ülkede işsizlik bitmez Onlar gidince her yerde işçi aranacak is kur önleri fabrika sahipleri ile dolacak işçi arayacak herkes ama şimdi eline sallasa 5 tane Suriyeli koşup gelecek 1 TC vatandaşı. Adam diyecek tr bantwdwsınsşglrtw et 2800 ver mek yerine gidecek mülteciye 2 bin maaş verip çalıştıracak
Ondan Bu mültecilere bir an evvel yollamak gerek
Diye düşünüyorum geçen ay basıma gelen olay bu Adam şikayet ettş 80 İranlıyı işten çıkardı patron
O arastirilmadan yapılan, gelişi güzel söylenen bir rakamdan ibaret benim için. Gerçek işsizligi söyleyip kendini baltalar mı bunlar. Nerde yapıyorlarmış bu araştırmaları acaba halkın içine girip yapmadıkları kesin. Hangi veriler ülke bitik durumdayken her 10 gençten 8' i işsizken bu rakamın 250 bin olduguna inandirabilir ki bizleri.
Açıklanana da inanamaz hale geldik valla iki üniversite bitirdim. çağrı merkezlerine, kasiyerliklere aklınıza gelebilecek her yere iş başvurusu yaptım ama maalesef dönüş yok. Artık umudumda kalmadı maalesef.
@Sananekrdsm3400 Ne kadar Müslümanız ki en azından orada kafanın dışına değil içine bakıyorlar. Bizim ülkemizde aydın insanlar örtülülerden çıkamaz, içmeyenler aydın olamaz gibi bir algı var maalesef ve yıkmak çok zor
Ki bunlar sadece rakamsal aciklamalar. Gercek issizlik cok daha fazla. issizligin bircok sebebi var ve biri de kacak calisan Suriye , afgan, İrak vs kokenli insanlar. onlari istihdam etmekten kendi insanimiza is kalmiyor dogrusu. Nereye baksan multeci , nereye baksan kacak gocmen.
Doğru veriler olduğunu düşünmüyorum pek. Yeni mezun bir sürü gencin işsiz kalması, hayat şartları, enflasyon derken nereye kadar devam edecek merak ediyorum doğrusu. Yakında kaos olma ihtimali söz konusu acil önlem alınmalı lakin pek alınacak gibi gözükmüyor malesef:/
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
1-) TIP ve sağlık çalışanları. 2-) Motorlu kuryeler. 3-) Gıda imalatı ve satışı yapan yerler dışında çalışan bir sektör göremiyorum. Bankacılık ve Finans sektörü bile şu an gerilemekte. Önceden lise mezunu çalıştıran bankalar şimdi şube açmak yerine kapatıyor ve alım yapmıyorlar. Umarım daha iyi olur. İşsizlik tez zamanda çözülür. Pandemiden önce de işsizlik vardı ama şimdi daha çoğaldı galiba.
Tek eğlencemiz kahvede oyun oynamaktı. O da bitti. Devletin işi olmayan kişilere sağlığı ücretsiz yapmalı. Muayene olacaz sağlık sigortası yok. İşi olmayandan gss primi alınması çok saçma
İş imkanlarının önü kapatılıyor. Japonyadaki o kadar okumuş adam iş bulurken bizimkilerin iş bulamamasının nedeni bu. Herşey mükemmel gibi anlatılıyor TVde. Bu haberde de rakamlara güvenmeyin kesin daha fazlası vardır.
Allah yardım etsin işsiz olan herkese. Yabancı ülkelerde durumlar zorlaştıkça ürün fiyatlarını indirirler, bizim ülkede ne olursa olsun en kötü durumlarda bile hemen ürün fiyatlarını yükseltiyorlar.
Yapacak bir şey yok vatandaşın. İşsizliği düşürme gibi bir yetkimiz yok. Yapabileceğimiz sadece dua etmek. Çok daha fazla söylenecek şey var da, siyaset yapmaya girer. Bence gerek yok.
Tüik’e göre; iş aramak için son 4 hafta içinde iş arama kanallarından birini kullanmış kişiler işsiz sayılıyor. İşsizlik çok daha fazla ne yazık ki. İşsizler ne yapmalı sorunuzun cevabı yok 🥺
yükselir tabi pandemi derken iş ilanları yayınlamıyor artık iş verenler zaten seçiciydi iyi seçici oldular o yüzden bulamamak normal bu hastalıkta ne bekliyorsunuz ki
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Yalan. Reyizi kıskanıyor Avrupa. Her şey çok iyi. vatandas BK yerine para açıyor. Reyizi karaliyorlar😊😊
Kardeşim gidin dil öğrenin, o işsiz kalanların çoğu öğrencilik hayatında ingilizce bile ogrenmek istemiyo sonra da biz neden işsiz kaldık diye ağliyolar ya bi gidin ya en az 4 tane dil öğrenin