Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2021 yılı Ağustos ayı İş Gücü İstatistikleri’ni açıkladı. Buna göre, Türkiye genelinde 15 ve daha yukarı yaştaki kişilerde işsiz sayısı 2021 yılı Ağustos ayında bir önceki aya göre 11 bin kişi artarak 3 milyon 965 bin kişi oldu. İşsizlik oranı ise değişim göstermeyerek yüzde 12,1 seviyesinde gerçekleşti.https://www.cumhuriyet.com.tr/amp/ekonomi/son-dakika-issizlik-rakamlari-aciklandi-1875793
İşsizlik rakamları açıklandı, bir önceki aya göre 11 bin kişi arttı! Sen de işsizler kervanında mısın?
biz çalıştıracak adam bulamıyoruz millet işsiz geziyo. İşsizlik arttı cidden ama insanlar dan bazıları
1. iş begenmiyor 2. sigortasız çalışmak isteyenler 3 masa başı iş arayanlar 4 işi öğrenmeden usta maaşı almayı hayal edenler 5 kendine ait iş yeri olup kendisini işsiz gösterenler 6 sosyal yardımlardan faydalanmak için işsiz görünenler
bunları çıksak aslında işsizlik biraz daha az olacak. İşsizlikten korkmuyor insanlar ben anlamıyorum çalışmamak çok kötü bir şey ama insanlar çalışmamaktan korkmuyor
Gerçekten iş arayıp bulamayan kişi sayısı ne kadar bilemiyorum. ama özellikle ara eleman ihtiyacı cok fazla ve insanlar ara eleman olmak istemiyor oysa sanayi devi dediğimiz almanya da insanların yarısından fazlası ara eleman
İşsizlik türkiyenin hemen her ilinde vatandaşın kanayan yarasıdır.. Devletimiz bazen iş fırsatları çıkarıyor lakin onlarda yetmiyor çünki yaş şartı koyuyor, okul şartı koyuyor, meslek şart koşuyor.. Türkiyede bu şartları taşıyamayan bir çok kesim var çoğu kesim ilköğretim özellikle yaş kriteri yüksek olanlar orta yaş kriterinde olanlar var bu kesim iş bulmakta zorlanıyor.. Ben şimdilikçok şükür çalışıyorum.. Allah işsiz kalanların yardımcısı olsun.. Devletimizin bu konuda bir çözüm bulması şart
Türkiye’deki problem sadece işsizlik sorunu değil ki. Çalışanların büyük bir bölümü asgari ücretle çalışıyor. Asgari ücret, adı üzerinde çalışanlara ödenmesi gereken en düşük yasal ücret. Ama bizim ülkemizde bu adeta genel ücret politikası haline gelmiş durumda. Hatta bir kısmı da sigortasız ve asgari ücretin de altında ücretle çalışıyor. İşverenlerimize sorarsanız bu ücretler fazla bile. Muhtemelen bir çoğu namazında niyazında olan işverenlerimiz yalan söyleyecek değiller ya.
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Bunların hepsi yalan haber veya abartılı ! Çünkü birebir çalışma yaşamının içinde olup olayı bizzat gören uygulamasını yapan biri olmasam inanıcam ! Arkadaş işsizlik değil iş beğenmemezlik var , millet iş beğenmiyor iş beğense maaş beğenmiyor. Firmalara iş ilanı veriyoruz başvuran yok başvuran da maaş skalasını beğenmiyor eleman bulunamıyor. İster vasıflı olsun ister vasıfsız olsun durum aynı emin ol aynı. Herkes iktidarı suçluyor ama insanlar iş beğenmedikten sonra çalışmayı sevmedikten sonra iktidar napsın zorla mı çalıştırsın? Millet bikaç ay yatmak için sudan sebepler uydurup tazminat alarak işten ayrılmak için bile uğraşıyor ve sayısı hiç de az değil emin olun. İşsizlik YALAN...
Evet iş beğenmem benim alanım muhasebe/finans ve o alanda iş buldum. Tutup da bana amelelelik işi teklif edeni yığarım. Evet maaş beğenmiyor insanlar. Açlık sınırının altında bir maaşla hiç kimse ay sonu değil ay ortasını bile getiremez. Ayrıca yüzde 12 düşük bir işsizlik değil. Bugün her şeye rağmen üretim ve istihdam devam ediyorsa bir şeyler bugün iyi olduğu için değil Kemal Derviş, Ali Babacan ve Mehmet Şimşek döneminin sermayesini, mirasını yediğimiz içindir. O da suyunu çekmek üzere. Asıl iktisadi çöküş 2022'de başlayacak. Şu trollüğünüze bir doyamadınız dimi. Aramızda para toplalayalım da ne kadar maaş alıyorsan misliyle hatta fazlasıyla verelim de şurdan bir toz olup gidin artık ya.
@SERT_MATKAP zaten belli bir alanı kastetmedim genel itibariyle personel alımı ilanlarına talep yok kimse muhasebe finans alanında çalışana amelelik yaptırmaz merak etmeyin , hıı her mesleğin içinde sizin amelelik diye tabir ettiğiniz aslında adı amelelik değil de angarya olarak görülen işler vardır ki o angaryaları da birileri yapmak zorunda ve muhasebe finans yardımcı elemanı tecrübesi olmayan kaç kişi 4 500 TL ücreti beğenmedi de birini geçen hafta zor bulduk , yine muhasebe alanında insanlar 6 000 TL maaş birçok kişi beğenmedi 4 ayda zor birini bulduk o yüzden bana hikaye okumayın! Herhalde millet oturup kebap yiyip üstüne çay içicek yan gelip yatıcak ayda da 10-15 bin maaşlı iş arıyo gibi galiba? Öyle bir iş bulan bana da söylesin, ister kabul edin ister etmeyin işin bizzat uygulayıcısı olarak diyorum ki işsizlik abartı , işsizlik değil iş ve maaş beğenmemezlik var bu kadar net ! Tazminat alıp birkaç ay yatmak için haklı sebeple fesih yapabilmek için sudan sebepler uyduran veya uydurmaya çalışan hatta bunun için sağdan soldan akıl almaya çalışan o kadar çok insanlar gördüm ki ! Kimse işsizlik var demesin ! İşsizlik sıfır diye bir iddiam yok ama işsizlik diye bağıranların %90 iş ve maaş beğenmeyenler , bir kısmı da sigortasız çalışıp işsiz görünenler !!! Madem muhasebecisin sigortasız çalışanların varlığını da "aaaa var mıymış hiç duymadım!" demeyin.
Tabi tabi kimse iş beğenmiyor. Onun için İŞKUR'un önü kuyruktan geçilmiyor. Hem yüzde 90'ı iş beğenmiyoru nerden çıkardın. Saha çalışması mı yaptın hayırdır? Adam bize de iş başvurusu yapıyor. Tuvalet temizliğine bile razı. Nerde yüzde 90 iş beğenmiyor. O kadar bu işin içindeysen bana kahve önünde oturan emekli AKP'li dayıların çapsız laflarını getirme.
İşten çıkmak isteyenler için mesele maaş ya da iş beğenmemek değil. Çalışma şartlarının ağır olması, çalışma sürelerinin kanunda belirtilen sürenin üstünde tutulması, kanuna aykırı olacak şekilde haftalık ve yıllık ölçekte fazla mesailer, artı bu fazla mesailerin gönüllü olmaktan çıkarılıp de facto olarak zorunlu hale getirilmesidir.
@SERT_MATKAP hayatımda kahveye gitmedim o yüzden bilmem , ayrıca söylediklerime saha araştırması da denilebilir! Çünkü işi sahada bizzat uygulayan ilan veren değerlendiren işe alım süreçlerini yürüten ve bu alanda danışmanlık hizmetleri veren üstelik senin mesleğinde ruhsat sahibi olan biriyim !
Bana martaval okuma. Keyfinden iş bırakan görmedik bekar ergenler dışında. Onlar da önce başka yerde iş bulup sonra buradaki işi bırakıyor. Adama en az 14 gün ihbar süresi veriyoruz. Bizim burada bırakın iş bırakmayı adam haftada 6 gün gönüllü mesaiye kalıyor. Çağırsak pazar günü de gelecek. Adam ev geçindiriyor ya ne tazminat alıp da yan gelip yatması. Adamın hesabına bu ay 3452 TL net ücret yattı. Adam diyor yine yetmiyor. Yani yaptığın trollügün elle tutulur yanı yok. Kredi kartı olmadan millet ay sonu değil ay ortasını getiremiyor. Bekar işçilerin çoğu da baba evinde değil bekar evinde yaşıyor. Yan gelip yatma lüksü yok yani. Sana bir şey söyleyeyim mi? Senin gibi maaşlı troller 3-4 yıl sonra yargılanacaklar. Tüyü bitmemiş yetimin hakkı senin gibilerin cebine maaş olarak giriyor. Ahmet Kaya boşuna dememiş; ş. refsizlerin olduğu ülkede arabasını ve yolunu kaybetmiş garibanların ülkesidir burası.
@SERT_MATKAP açıktan yazınca hemen saldırıyorlar farklı amaçla fotoğraf gönderiyorlar o yüzden gizleniyorum sanırım yeterli bir sebep? Ayrıca martaval dediğin şeyi okuyan sensin , danışmanlık verdiğimiz fabrikaya vasıfsız işçi bile bulamıyoruz sen neden bahsediyorsun? Yine söylüyorum işsizlik sıfır değil ama abartıldığı gibi de değil , iş ve maaş beğenmeyenler azımsanmayacak kadar çok fazla ve kaldı ki sigortasız çalışıp da işverenden "sigortaya yatırcağın paranın yarısını bana elden ver" diyip de sigortasız çalışanlar da var ama böyle çalışanlar da resmiyette "işsiz" olarak gözüküyor muhasebeciysen bunu da biliyor olmalısın! Çalıştığın yerde bu durum olmasa bile bunu meslek hayatında duymamış olman mümkün değil !
İş beğenmeyenler var çünkü adam üç kişilik iş yapıp bir kişilik maaş alıyorsa işi de beğenmez, maaşı da beğenmez normal de bunlar o kadar tuzu kuru bir azınlık ki genel işsizliğin yanında o. uruktur yani. Ben da reel sektörün içindeyim bana anlatma. Ayrıca bana işimi anlatmana gerek yok. Ben hangi sektörde kimlerin sigortalı ya da sigortasız çalıştığını biliyorum. Hem sigortasız çalışmak da gizli işsizliktir, mevsimlik çalışanlar gizli işsizdir. Diyorsun ki işsizlik yüzde 0 demiyorum ama... E ben de tutup da işsizlik yüzde 50 falan demiyorum ki niye karşı tarafı böyle bir argüman ile ikna etmeye çalışıyorsun. 15 yaş üstü işsizlik yaklaşık 4 milyon kişi olarak yüzde 12,1 belirlenmiş. Eksiktir fazladır tartışılır ama TÜİK'in sayı olarak verdiği işsizlerin içinde iş arayıp da bulamayan işgücü var. Yoksa çalışmak istemeyenleri işsiz olarak kaydetmiyor zaten TÜİK. Yani iradi işsizliği kaydetmiyor TÜİK. UNDERSTAND. Bir danışman olarak bunları bilmen lazım. TÜİK'in verdiği gayrı-iradi işsizlik yüzde 12,1 olarak ölçülmüş. Yüzde 14 enflasyon varken işsizlik yüzde 13 idi. Yüzde 19,58 enflasyonun olduğu bir dönemde hala yüzde 12,1 işsizlik çok yüksek bir rakam çok. Üretme maliyetleri çok yüksek çünkü döviz kurundan dolayı. Enflasyonun artmış olması üretimin de arttığını gösterir genelde stagflasyon durumu hariç. Lakin artan üretim, yükselen enerji ve hammadde maliyetlerinden dolayı aynı ölçekte istihdam oluşturmuyor.
@SERT_MATKAP Tüik verilerini baz alıyorsan Tüik resmi beyannameleri baz alarak veri hazırlar , gizli işsizlik veya sahte işsizlik adına ne dersen de bunlar resmi verileri kapsamaz kaldı ki resmi beyannameler dışında da Tüik anketlerinin meslek mensuplarınca ne kadar güvenli bilgiyle düzenlendiği de bence tartışılır (hiç Tüik formu doldurdun mu bilemem ama doldurduysan daha iyi anlarsın) , sigortasız çalışan da öyle 3- 5 kişi değil, ayrıca işe girmeden 3 kişilik işi tek başına yapıp yapmayacağını nerden biliyorsun ki bu kanıya varıp iş görüşmesine gelmiyorsun? Daha iş görüşmesine bile gelmeyenler var. Ayrıca işe girdikten sonra bazı işyerlerinde dediğiniz gibi 1 kişiye 3 kişilik iş verildiği de olabiliyor ama buna da yapacak bir şey yok herkesin hayatında da gönlünden geçtiği gibi olmaz her şey ne yani heryer böyle olsa hiç çalışmayacak mısın? Yıllardır bu hizmeti veriyorum , vasıfsız işe de eleman bulma sıkıntısı var , vasıf gerektiren işlere de eleman bulma sıkıntısı var ve muhasebe alanındasınız madem meslekten örnek veriyim, çok fazla tecrübesi olmayan eleman pozisyonundakiler 5 bin TL maaşı beğenmediler ve dönüp de "işsizlik var" diye yaygara koparıyorlar , işsizlik oranı reelde %3-4 ancadır , çalışana iş var ! Tekstil atölyesi bile iş bilmese dahi iş öğreticem illa bilen aramıyorum diyor ama eleman bulamıyor , pazarlama alanında eleman aranıyor 9 bin tl aşağı olmaz deniliyor bunları uydurmuyorum yıllardır bu sorunlarla karşılaşıyorum halen bile !
Reel olarak yüzde 3-4 işsizlik öyle mi? Buna yuh diyorum! Başka da bir şey demiyorum. O kadar düşük işsizlik ancak G-7 ülkelerinde olur. Bizim gibi gelişmekte olan hiçbir ülkede yüzde 3-4 kadar düşük işsizlik olmaz. Enflasyonu düşük düşük gösteren TÜİK ( Bağımsız kurum Enagın araştırmaları yüzde 30-35 aralığında yıllık enflasyon tespit ediyor.) işsizliği yüksek vermiş bak sen! Ne yani yıllık enflasyonu, ucuz market formülleri ve enflasyon sepetindeki ağırlıkları oynayarak bu kadar düşük gösteren ve yüzde 19,58 olarak servis eden TÜİK, işsizliği yüksek gösterip yüzde 12,1 veriyor öyle mi? O kadar profesyonel bir yalancısın ki söylediğin yalana ilk başta kendini inandırıyorsun. Danışman değil ne olursan ol. Bu ülkede Merkez Bankası Başkanına güven yok. Maliye Bakanlarına güven yok. Danışmansın diye her söylediğine inanayım mı? Kaldı ki senin o göreve hangi ehliyet ve liyakatten yoksun ve kimlerin referansıyla geldiğini de çok iyi biliyorum.
@SERT_MATKAP İster inan ister inanma, ben danışmanlık hizmeti verdiğim firmalar için işe alım süreçlerini yürütürken iş ilanı vermekten işe alım sürecine kadar ki yaşamış olduğum durumu anlattım ve piyasa şartlarında işe göre belirlenen ücretlerinde gayet iyi olduğu halde insanların maaşı çok az bulmalarından , aşırı yüksek maaş beklentileri olduğundan ve hatta birçoğunun iş görüşmesine dahi gelmediğinden ve dahi çalışanların da sırf tazminat almak için sudan sebepler uydurarak haklı nedenle fesih hakkını kullanmaya çalışmalarından bahsettim. Benim anlattıklarım iş hayatının gerçekleri, sizin gibi kulaktan dolma bilgi veya inanmak istediğim düşünceler değil. Ayrıca danışmanın ne olduğunu dahi bilmiyorsun bu kesin !!! Beni kim nereye ve hangi makama getirmiş acaba? 😂😂😂😂 Kimse bana maaş vermiyor ben devletten de maaş almıyorum , bir makamım da yok memur da değilim , Mali Müşavirlik ve Danışmanlık hizmeti veriyorum kendi firmamda ama danışmanı müsteşar gibi algıladın heralde 😂😂😂😂😂 gerekli yasal şartları sağlayıp ruhsat aldıysan yeterli yetkinliğe sahip olduğunu düşünüyorsan sen de kendi firmanı kurar bağımsız olarak ihtiyaç duyan firmalara bu hizmeti verebilirsin ama gerçekten bilgisizliğine çok güldüm şu an 😂😂😂😂😂 ayrıca 1 kişiye 3 kişilik işler verdiğimi de söylemedim sadece size kısmen hak verdiğimi ve piyasada bazı işyerlerinde 1 kişiye 3 kişilik iş verilebildiğinin farkında olduğumu ama piyasa şartlarında heryer böyle olsa çalışılmayacak mı sanki? diye sesli düşündüm ! 1 kişiye 3 kişilik iş verdiğimin kanısına nereden vardığınızı veya nasıl bunu çıkardığını çok merak ettim 😂😂😂 reel durumu değil de ancak ya kulaktan dolma ya da gazetelerde her gördüğüne inanan ya da inanmak isteyen ve danışmanın dahi ne olduğunu bilmeyen biri de sorgulayan aklı olan kimseyi ikna edemez 😂😂
@SERT_MATKAP bu arada herhangi bir partiyle de ilgilenmiyorum , nereden bağladıysanız artık 😂😂😂 gerçi sizin yorumlarınız reel değil de belli bir siyasi görüşün yansıması ise ki öyle görünüyor ben de sizin söylediklerinizin aksini söylediğim için belki bağlantıyı da öyle kurmuş olmalısınız 😂😂😂😂 komedi ya 😂😂😂
Herhangi bir partiden olmayabilirsin bu önemli değil ama senin bu söylediklerin o malum partinin ve Beştepe Sarayının içinde üretilmiş söylemler. Evet ben İyi Partiliyim. Millet İttifakındanım ama şunu da belirteyim. Ben eski AKP'liyim. 2002'den 2013'e kadar AKP'liydim. Çünkü o zaman müspet bir siyaseti vardı, doğru ve akıllıca işler yapıyordu. Hem kendimizle, hem de dünya ile barışık bir ülkeydik. Bu bize ekonomik anlamda refah getiriyordu aynı zamanda. 2013'den sonra milli gelir düştü. Ülkemiz giderek fakirleşmeye başladı. Türkiye; 13 Ağustos 2018'de patlak veren, 12 Mart 2020'de ülkemize pandeminin girmesiyle büyüyen ve 22 Mart 2021 devalüesyonuyla beraber kronik hale gelen bir ekonomik kriz ile karşı karşıyadır. Bu krizin en doğal sonucu da önü alınamayan enflasyon ve büyüyen işsizliktir. Yani bunu inkar edenler, yok sayanlar, "iş çok ama iş beğenen yok, maaşı az buluyorlar." gibi aptalca tüme varımlarla var olan bir ekonomik krizi hafife alanlar ya da bu durumu hepten dıj güçlere bağlayanlar... Ya arkadaşım gerçekçi olun biraz ya. Harikalar Diyarında yaşamayı bırakın da hayata dönün biraz. Şakirlik yapmayın. Şakir ne demek. Şakir, Arapça bir kelimedir. Şükreden anlamına gelir ama Türkçe'deki popüler karşılığı şudur. Eğitimi, mesleği ve kariyeri ne olursa olsun. Hayatın gerçekliğinden uzak, bilimin ışığından mahrum, kafa feneriyle yol almaya çalışan, dar fikirli, sürekli hamaset ve popülizm üreten, pembe bulutlar üzerinde gezen, aptal, canım, boş beleş insan demektir.
Türkiye; 13 Ağustos 2018'de patlak veren, 12 Mart 2020'de ülkemize pandeminin girmesiyle büyüyen ve 22 Mart 2021 devalüesyonuyla beraber kronik hale gelen bir ekonomik kriz ile karşı karşıyadır. Bu krizin en doğal sonucu da önü alınamayan enflasyon ve büyüyen işsizliktir. Yani bunu inkar edenler, yok sayanlar, "iş çok ama iş beğenen yok, maaşı az buluyorlar." gibi aptalca tüme varımlarla var olan bir ekonomik krizi hafife alanlar ya da bu durumu hepten dıj güçlere bağlayanlar, ancak kendilerine gece yaparlar.
@SERT_MATKAP kendi yazdıklarıma değil de danışmanlık hizneti veren danışmanı müsteşar sanıp birileri tarafından referans ile makama getirildiğini sanana ancak gülünür 😂😂😂 ve bilgisizce konuşan birine ben aptal demek istemiyorum yine de ama yorumu tarafsız olanlar yapsınlar ya da böyle birine ne denilirse siz kendinize aynaya bakıp onu söyleyin 😂😂
@SERT_MATKAP farkındaysan dünyada küresel bir pandemi var o da krizi etkilemiş olabilir mi acaba onun da etkisi olabilir mi acaba biraz düşünsen? Kaldı ki konuyu krizlere kadar getirip kriz yarattın ayrıca halen anlamamakta ısrar ediyorsun kendi hayal dünyanda birşeyler kurgulayıp sözde gerçekmiş gibi kulaktan dolma bilgileri anlatıyorsun , bir daha söylüyorum , ben bunları bu işin danışmanlık hizmetini verdiğim için hizmet verdiğim firmalarla ilgili işe alım süreçlerinde bizzat yaşamış olduğum durumu anlatıyorum ilan veriyoruz muhasebe elemanı 5 500 TL maaşı beğenmeyip az buldu , vasıfsız eleman iş de öğretileceği halde 3 500 TL maaşı beğenmedi diyorum yaşanan gerçek olayları anlatıyorum halen çıkmış o parti bu parti diyorsun umarım anlamışsındır ama hiç sanmıyorum da neyse 😏
Danışmanlığın ne olduğunu biliyorum konuyu dağıtma. Özel sektörde kendi işini yapıyor olsan bile birileri sana ön ayak olması gerekiyor. Artık özelde de her şey böyle yürüyor. Herkes eğitimli ama kendi ofisini açamıyor. Reel sektörün ne kadar kurtlar sofrası olduğunu en az senin kadar biliyorum. Bana bozuk kaset gibi aynı şeyleri geveleme durmadan. Millet maaş beğenmiyormuş. He tamam inandık. Senin önyargına göre aptalız ya. Neyse gidiyorum. Sen saygı çerçevesinden çıktın. Çirkefliğe başladın. Bir mal mal kendi yorumuna gülüp durma da git ya Allah aşkına! Ayrıca şunu söyleyeyim. Pandeminin krizi büyüttüğü doğrudur onu yorumumda belirttim. Lakin kriz, pandemi ile beraber ortaya çıkmadı. 3 yıldır kriz var. Krizin sebebi pandemi değil dıj güçler de değil. Saçma sapan maliye ve para politikaları.
@SERT_MATKAP benimle aynı konuda aynı şeyleri düşünmeyebilirsin bu çok doğal ama "mal" derken kim saygı çerçevesinden çıkıp çirkefleşmiş oluyor acaba? Bir de benim yorumlarımda hakaret içeren saygısızca hangi kelime var senin bana söylediğini kibarca iade etmek dışında? Bir söyler misin? Ayrıca bozuk kaset benzetmen çok komik oldu çünkü farkındayım bozuk kaset gibi sana aynı gerçekliği tekrarladım ama sen anlatılanı anlamayıp siyaset dünyasına hayallere daldığın için aynı gerçekleri defalarca anlatmak durumunda kalmış olabilirim bence 🤔😊
@SERT_MATKAP ayrıca evet özel sektör kurtlar sofrası olduğu doğru ama kendi emeğimle piyasaya kendimi ispatladım , birileri dediklerin her kimlerse kimsenin kimseye faydası yok kaldı ki olsa bile sen bilgisizsen başkalarının faydası olsa bile biryere kadardır çevrenden sana iş gelse bile bilgisizsen elinde tutamazsın !
5500 TL maaşı beğenmeyecek bir personel tanımıyorum. O maaşa bırak işi reddetmeyi metres bile olacak çok insan var ülkede. Hangi muhasebeciye bu ülkede 5500 TL maaş verilir ya neyin kafasını yaşıyorsun. Pudra şekerini fazla kaçırmışsın. Uydur uydur nasıl olana inanacak sazan çok.
9.000 TL maaşı pazarlamacıya rüyasında mı verecekler. Doktor maaşı 9.000 TL değil uydur uydur ama hiç uymuyor. Haahhaaaahaaaa hhaahahaaaakikikikikikikiki
E sende yaşının insanı ol. Ben de hakaretvari konuşmayayım. Ergen gibi gülücük emojisi kullanıyon falan gerek yok yani kendi yazdığın. Bana bir şeyi 10 kere anlatmak zorunda değilsin doğru anladım. Danışmanlığın ne olduğunu biliyorum. Referanstan kastım da bellidir. Ister kamu, ister özel sektör olsun birileri senin önünü açması gerekiyor. Sendeki kapasite eğitim görmüş herkeste var ama herkes kendi işini kuramıyor aklımızı kiraya verip "Bu ülkede iş çok ama çalışan yok" dediğimiz kimse bize yol açmadığı için ancak maaşlı personel olduk bu ülkede.
Aklımızı kiraya verip da "Bu ülkede iş çok ama çalışan yok" demediğimiz için kimse bize yol açmadığı ve ancak maaşlı personel olduk bu ülkede. Biz her dönemin insanı değil her dönemin muhalifiyiz.
@SERT_MATKAP dediğim gibi ister inan ister inanma , kimseyi inandırma gibi bir çabam ya da zorunluluğum yok , kimseden hiçbir çıkarım olmadan yaşanan gerçek olanları söyledim sadece ama siz reel durum yerine belli bir siyasi görüşün yansıması olan kalıp yorumları ifade ediyorsunuz. Ayrıca hakaretvari konuşmanızı da kabul etmekle aslında siz kendinizin çirkefleştiğinizi de kabul etmiş oluyorsunuz farkındasınız umarım (bana çirkefleştiğimi söylemenize atıfta bulunuyorum) 😊 "kişi kendinden bilirmiş işi" diye bilinen bir atasözümüz aklıma geliyor da neyse size çalışma hayatınızda başarılar dileyerek konuyu kapatıyorum.
Tamam işte. Sen böyle hanım hanımcık konuşuran ben de sana beyefendi gibi cevap verir sözümü geri alırım. Hem yaşam tecrübelerime hem de politik görüşüme uygun olarak konuşuyorum. Herkes öyle zaten. Sen de öylesin, ben de öyleyim başkası da öyle. Hepimizin hayata dair çözümlemeleri illa ki bir politik görüşün uzantısıdır. Sen sırf kendi düşünce ve deneyimlerini anlattığını mı düşünüyorsun. Partide, Sarayda ve iktidarın propaganda bakanlığı olan İletişim Başkanlığında üretiliyor senin savunduğun fikirler. Elbette tembel insanlar olabilir bunlar eskiden da vardı. Maaşı düşük bulanlar eskiden de vardı ki maaşlar reel olarak ülkemizde her hükümet döneminde düşüktü. 2002-2013 dönemi hariç. Ama buradan yola çıkıp da iş var ama çalışan yok demek çok zorlama bir genelleme gibi geliyor bana. Her neyse ben de size danışmanlık ve troliçelik kariyerinizde başarılar diliyorum.
Dahada artar hiç Merak etmeyin Suriyeli Afğanlar Bedavaya çalışınca hal daha vahim olacak oluyor. Yabancı Düşmanlığına karşıyım her İnsanın Yaşamaya hakkı var. Allah İşsiz Parasız olanların yolunu Açık etsin hayırlı Helal Rısklar nasip eylesin.
ne mutlu ki bir işim var ama işsizlik daha da artacak. Çünkü 20 yıldır hükümet politikası sadece kar/zarar odaklı ve ülke şirket gibi yönetilmeye çalışılıyor. Oysa ki bir ülkeyi ülke yapan içinde yaşayan milletidir. Özel sektör yapamıyorsa da sen fabrika açmak ve bu insanlara iş sağlamak zorundasın. Hadi yeni açmalarını geçtim, var olanları da satıp özelleştirdiler veya kapattılar. Bu mantıkla daha da artacak işsizlik. Ama müstehak bize, seçme o zaman seni işsiz bırakanı !
Selam, 4 Milyon insan gerçekten işsiz ve o rakama aldanmamak lazım kayıtsız o kadar işsiz var ki... 🙄 Yani demem o ki işim var ama adamlardan istediğiniz zammı alamıyorsunuz hakkını vereyim çık git der gibi moddalar... Ben olmazsam sırada bekleyenler var... Çalışsak işimiz olsa ne olacak? Bedavadan biraz pahalı çalışıyoruz 😏
İşsizlik falan yok geçin o işi. İş bulamayan suriyeye gidip savaşsın. Ordaki kardeşlerimizi korumak için, hem sevap olur. Ben pubg oynayıp kendimi geliştiriyorum her gün. Yakında tabancamı alıp gidecem.
Ben işsizim ve gençliğimde hep işsiz geçti ama bunun sorumlusu iktidar değil tek başına işverenler de suçlu devletten beklerler ama bizim beklentimize kulak vermezler.
Nere işsizlik artı benim bizim komşuya 3 elaman lazım gelen giden yok usta basimizin oğlunun fabrikasina bir depocu bir vasıfsız elaman lazım yok her kez işçi arıyor milletin çalışmaya kıçı yok sende tutmuş işsizlik artı diyorsun
Çok şükür işim var ama çok yakınlarımda tanıdığım eş dost arkadaş ortamında çok işsiz var maalesef. Koskoca Honda bile fabrikasını kapattıysa gerisini siz düşünün.
İşsizlik gerçekten çok zor. Bu psikolojiyi yaşayan bilir. İşsiz arkadaşlara allahtan sabır diliyorum. Umarım istedikleri işi en kısa zamanda bulabilir.
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Isim varda issizdsn beterin çok ağır şartlarda üç kuruşa calaiyorum