Belli bir tutarda paraya sahip olabilirsiniz ama bu zengin olduğunuz anlamına gelmez. Örnek vermek gerekirse, bugün bir şans oyunu oynasanız ve varsayalımki tarihin en büyük ikramiyesini kazansanız. Bu da 25 milyon TL olsa. Hmmm ne büyük bir servet değil mi?
Ama birde şöyle düşünelim. Boğazda güzel bir villa 10 milyon TL. Kapısında enaz 3-4 tane lüks araç 3-5 milyon TL. E canım sıkıldığında yatıma atlayıp istediğim limana demirleyemeyeceksem ne anladım ben bu zenginlikten. O da 5 milyon TL. Yalıkavakta şöyle güzel bir yazlık olmazsa olmaz elbette ki o da 2-3 milyon TL. Yurtdışında bir mesken de olmalı. Çifte vatandaşlık almakta fayda var. 2-3 milyon TL. Aaa durun durun para çıkışmayacak galiba, şimdi hangisinden vazgeçsem bilemedim yaa. Daha bu lüks yaşamı sürdürebilmek için gerekli aylık 150-200 bin TL. gelirde cabası. (Şöförlerin, kaptanın, çalışanların maaşları. Araçların giderleri, aidatlar, sosyal giderler vs.) Bi kredi mi çeksem ne yapsam.
Espri gibi görünsede realite bu. Harcadığım paradan fazla gelire sahip değilsem zengin saymam kendimi. Hani derler ya parasının haddi hesabı yok, işte öyle değilsem üç gün sonra meteliğe kurşun atmak işten değil..
Benim değil de, başka birinin maddi zenginlik tanımı şöyle: Hayatının sonuna kadar hiç çalışmadan şimdiki yaşam standardını aynen sürdürmeni sağlayacak birikim (ve birikiminin geliri). Yani bugün aylık 50.000 lira ile yaşıyorsan hayatının sonuna kadar çalışmadan bunu korumak, bugün aylık 250.000 lira ile yaşıyorsan da hayatının sonuna kadar bunu korumak. Kişiye göre değişiyor yani.
Geniş bir tanım yapılırsa; zenginlik ne kadar çok şeye sahip olduğun değil, ne kadar az şeye ihtiyacın olduğudur. Ben dost biriktirmenin para biriktirmekten daha önemli olduğunu, sağlığın en büyük zenginlik olduğunu öğrendim zira sağlığın yoksa istediğin şeyleri yiyemezsin, gezemezsin gönlünce. Zenginlik neye sahip olduğundan ziyade nasıl hissettiğinle alakalıdır. Sorsan nice zenginler zengin olduklarını kabul etmezler. Son olarak şunu eklemeden geçemem; insanın sahip olduğu en ufak bir şeyin bile bir zenginlik olduğunun farkına varması zor çünkü o yok olmadan değeri anlaşılmıyor. Bu bence en büyük hayat tecrübesidir.
Kimseye muhtaç olmayacağım zamanla altıma orta bir araba veya iyi bir motor alabileceğim birikimi yapabileceğim bir maaş yeter bana. Dünya da diğerleri sizin olsun. Ben bunlarla beraber dünyanın en mutlu adamı olurum. 😎
Hiçbir şey yapmadan oturduğum yerden her ay düzenli bir param geliyorsa ve bu para ihtiyaçlarıma zevklerime ve yatırım yapmaya yetiyorsa ANCAK o zaman KENDİMİ zengin sayarım.
Hangi arabaya binecegini secemiyorsan Akşam yemeğine şehir dışı yurt dışı gidip geliyorsan Yazın tatil kışın kayak işini uzaktan takip ediyosan Zengosun demektir
Çalışmak zorunda değilsen bankadaki paran sana ömrünün sonuna kadar bakacak kadarsa güzel Bi evin lüKS Bi araban varsa ama tabi Bi tekne de şart oldu işte zenginsin adamım 😂😀😜
Onun hayallerini gerçekleştirmektir maddi tutarda manevi tutarda çünkü benim bütün hayallerim onun hayallerini gerçekleştirmek için yaşamak artık yanında benim için HAYAT o
Gelirinle giderini dengeleyip yasam kaliteni yuksek tutabiliyorsan zenginsindir. Hele birde giderlerinden kalanla da başka insanlara da yardim edebiliyorsan ne ala
Benim icin zenginlik, istedigin herşeyi alabiliyorsan zencinsindir.. yani kisinin istek arzusuda buna etki ediyor mesela ben iyi kazanmama rağmen gidip 20 milyon liralık arabaya binemem