Ekonomimiz bu paraya bunu yapabilecek kadar muhtaç mı?

Diğer Görüşler İçin Aşağı Kaydır
Senin Görüşün Nedir? Hemen Üye Ol! Turist gelip buraya para bırakıp gidiyor.
Yabancı ticari gemi gelip buradan parayı toplayıp gidiyor...
Ne alaka hocam bu şekilde ülkeye para giriş çıkışı oluyor. Yabancı yatırımcılar , şirketler ülkemizde iş kurmak isteyebilir. Yani düşün mesela şirketsin ve mallarını deniz yoluyla götürebileceğin bir ülkede yatırım yapmak iş kurmak istiyorsun. Sen gemini sokamayacağın ülkeyi ister misin? Yani çevresi denizlerle kaplı bir ülkeyiz bir zahmet ticari olarakta kullanalım. Ayrıca üretici bir ülke olmadığımız için çok normal senin dediğin. Ama yapıcak bir şey yok malesef. Etrafına baktığında gördüğün her şey neredeyse ithal ürün ve ithal malzemelerden oluşuyor. Oyuzden o gemilere de muhtacız. Gemi olmaz , karadan gelir alırlar paranı zaten. Bir fark yok. En azından gemiden giriş ücreti alırız.
Hepsine cevap yazacaktım da şunu okuyunca vazgeçtim.
"Yabancı yatırımcılar , şirketler ülkemizde iş kurmak isteyebilir."
Bence de yazma çünkü ucuz işçi olayından zerre bilgin yok onu anlamış oldum. Ekonomi de şöyle bir düzen var. Kapitalist ve adaletsiz bir ülkede zengin daha da zengin olur. Fakirse daha da fakir. Oyuzden yabancı yatırımcı burada daha çok para kazanır. En basitinden yurt dışında ucuza aldığı malzemelerle ürettiği şeyleri bizim ülkede kaç kat fazla fiyata satılıyor sen biliyorsun. Ayrıca adam yurt dışında ki ülkelerde 2500 dolara çalıştıracağı adamı burada 300 dolara çalıştırmış olacak asgari ücret ve tl degersizliginden dolayı. Ki zaten telefon firmaları Türkiyede fabrikalar kurmayı düşünüyor yakın zamanda. Yani bizi tercih etmeleri bizim durumumuzun kötü olduğunu simge etse de bizim de işimize geliyor sorun yok. Telefon fiyatları devlet bir şey planlamıyorsa bu sayede düşecek mesela.
Kanal İstanbul'dan geçecek yabanci gemilerden alınacak para en az yıllık 1 milyar dolar! 85X1=85 Milyar Türkiyenin kaziklandigi Lozan sadece bogazdaki bize zarari 85 Milyar dolar. O bogazlarda gecen düsmanin savas gemilerini seyrediyoruz halen, karisamiyorsun.
Kanal Istanbula karsi olanlar Türk'mü gercekten merak ediyorum, yoksa Denize döktük zanettigimiz icimizdeki yunanlilarmi?
tamam işte burda da yazıyor olay limanlarla alakalı ticaret gemileri ile değil
Aslında bakış açısı doğru ama kişisel olarak isteyen satabilir, hatta ben de satabilirim 😂
Fakat, bu toplumun tamamını ilgilendiriyor :)
insanlar böyleyken bu senin dert ettiğin ayrıntı gibi biraz daha bilmediğimiz neleeer neleeer var kim bilir
Bu da doğru ama ya sadece bir başlangıçsa...
Ha dertlenmek de değil baktım sorulmamış sorayım dedim.
Tek veya birkaç kişinin dertlenmesi ile bir şeyler değişmeyeceğini biliyorum :)
😂
Oraya da gidecek olan yine biziz :)
Ha dersen ki taşı toprağı insanlığı daha iyi yapar, olur :D
Biraz tarih ögren, Atatürk yasasaydi, kesin bu IKTIDARI desteklerdi. Lozan antlasmasina göre dünyanin en önemli ticari askeri bogazi ülkemizde ama gecen gemiler beles geciyor, teröriste silah tasisa kontrol edemiyorsun. Kanal istanbulun kendisine ne faydasi olacak? biraz düsünün öyle yazin ya. Kanal istanbulun yillik getirisi Türkiye ekonomisine 1,5 Milyara yakin olacak, bumu halkini düsünmüyor.
Okulda ders yerine baska seylere akliniz calisirsa, tilkileri amcaniz zanedersiniz
@Berkan26 Atatürk olsaydı emin ol desteklemezdi adam illeri gorusluydu cep düşünen değil
@Berkan26 "geçen gemiler beleş geçiyor" diyen birisi mi baska birisine tarih öğren yazıyor...
Diğerleri hakkında yazmıyorum bile...
Ticarete zaten açık.
Yabancı gemilerle ilgili bu.
Zararı için Kabotaj Kanunu'nun çıkarılma sebebini okuyabilirsin.
😂
Alan olmaz :D
Hatta son duruma göre Avrupa daha fazla para önerecek galiba göçmenleri biz alalım diye...
Nüfusa düz 80 milyon desek ve herkes 1 tl verse 400 geminin girişini karşılayabiliyorduk :)
@XSirenHeaDX @Paradiesisch @hakbey100 @Elisatmr arkadaşlar görüşü neden bu kadar beğendiniz cidden merak ettim. 😊
ama... ama.. ben... 😅düşündüm gerçekten de baktım ki açıklayacak kadar Türkçe'm yok, bu şekilde kaçayım dedim, lakin yemedi😂
Bi’Bot Seçimi
Çok Süper Görüş