Nedense yatırım denince herkesin aklına altın, gümüş, döviz ya da kripto para geliyor. Ama bence en güzel yatırım girişimci olmaktır.
Çünkü;
Sabah 9 - akşam 6 çalışma saatleri yıllar geçtikçe sıkıcı bir hal alıyor ve monotonluk insanı yıpratıyor. Bir ömür boyunca, yılda bir kere yapılan tatil için çalışmak istemezsiniz değil mi?
Sürekli yeni şeyler keşfetmek, yeni şeyler öğrenmek sizi mutlu kılar. Mutluluk paha biçilmezdir.
Kendi kaderinizi kendiniz belirlersiniz.
İşler yolunda giderse orta vadede milyoner olabilirsiniz.
Hiçbir şey yolunda gitmese bile pişmanlığınız olmaz. Geriye dönüp baktığınızda inanılmaz bir tecrübe birikiminiz olur. En önemlisi de; kaybettiğiniz para olsun. Para zaten yerine konur.
En büyük yatırım, insanın kendisine yaptığı yatırımdır. Bu nedenle altını, dövizi, kripto piyasalarını boş verin. Kendinize yatırım yapın ve girişimci olun. İnsanlık için istihdam yaratın.
Benim aklıma insanın kendine yaptığı yatırım geliyor öncelikle. Örneğin kişisel eğitim gibi. Daha sonra ekonomik açıdan düşünüyorum tabi. Vadeli mevduat hesabı, döviz, altın, ev ve hatta artık araba almak. Yatırım deyince benim aklıma gelenler bunlar.
Son zamanlarda da herkes bir yatırımcı oldu. 😅 Benim aklıma çok şey geliyor ama bu konuda annemin ve babamın üstüne tanımam. Yıllardır hep en iyi yatırım insanın çocuğuna eğitim anlamında yaptığı yatırım derlerdi. Cidden de öyle oldu benim için.
Bu aralar yatırım deyince çoğu kişinin aklına dolar ve bitcoin geliyor sanırım. Benim aklıma ise bütün yatırım araçları geliyor. Bir veya iki yatırım kalemine takılmak çoğu zaman paranın enflasyona yenilmesine neden oluyor.
Borsa : Genelde iyi analiz ve uzun vadeli yatırımcı olabilirseniz çok iyi paralar kazanabilirsiniz. 5 tane uzun vadeli 5 tane kısa vadeli hisselerim var. sürekli temettü alıyorum. kısa vadede mesel en son bjk de vurgun yapmıstım. 30 bin tl yatırmıstım ve 12 yi gördüğün de 140 bin tl kar ile çıkmıstım. Madenler : gümüş , altın , petrol , alıyorum. BTC : Bunlara fazla güvenmiyorum sadece 10 bin tl ile 10 ayrı altcoin ve btc aldım 1000 er tl lik. Çok iyi karlar elde ettim. 10 bin tl kazandım ve onu direk çektim. şimdi uzun vadeli bıraktım.
Parayı, gelir getirmesi umulan bir mala yatırmak. Yani basit şekilde sen bir çakmağın değerleneceğini düşünüyorsan, ondan daha fazla alırsın ya da elindeki çakmağı satmazsın. Arkadaşlar bilgi, kendin falan yazmış. Bunlara yatırım yapılmaz. İnsan kendine yatırım yapamaz, kendisi için yapar:))
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Yorumlari görmeye geldim. Gold desem düşüyor çıkıyor belirsizlik ki nereden nasıl girilecek, euro dolar desek karışık bende öğrenmeye geldim
İyi yaptın :) Yalnız zaten belirli yatırım araçları hariç hiçbir şey sabit değildir. Duruma, zamana, olaylara göre değeri değişir. Yani bahsettiğin şeyler hep böyleydi olmaya da devam edecek kısa vadede.
Hazine bonosu, devlet tahvili, değişmediği sürece faiz vs. bunlar sabittir. Sabit olduğu için getirisi de görece azdır çünkü risk azdır. Risk arttıkça olası getiri ve kayıp da artar.
Orta ve uzun vadenin ise tahmini zor şu zamanda pandemi, dünya ve ülke gündemi vs.
Fakat istikrarlı olarak değer kaybeden bir şey var herkesin malumu olan...
Finansal yatırım, bizi soyanların bizden aldıklarının bir kısmını kıt kanaat onlardan uzağa saklamak.
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Arsa almak olabilir. 80'li yıllarda Ümraniye'de günümüzün 500.000 tl'sine aldığı üstünde hiçbir şey olmayan 15 dönüm arsada bugün 15 bina var. Bu yatırımdır işte.
6 yıl önce İzmir Menemen'de 50 dönüm tarla almıştık dönümü 150.000 tl idi. Bugün dönümü 600.000 tl oldu. Fakat imar gelene kadar satmayacağım. (20-30 sene)
Arsa yatırımı uzun vadeli bir yatırımdır ama genelde gayet iyi kazandırır.
yatırım denince aklıma bitcoin geliyor çünkü belli bir para yatırıyorsun ve bi kaç dk sonra artış oldugun da o parayı çekiyorsun ve kazanıyorsun öyle öyle yap yap iyi para kazanırsın
Nedense yatırım denince herkesin aklına altın, gümüş, döviz ya da kripto para geliyor. Ama bence en güzel yatırım girişimci olmaktır.
Çünkü;
Hiçbir şey yolunda gitmese bile pişmanlığınız olmaz. Geriye dönüp baktığınızda inanılmaz bir tecrübe birikiminiz olur. En önemlisi de; kaybettiğiniz para olsun. Para zaten yerine konur.
En büyük yatırım, insanın kendisine yaptığı yatırımdır. Bu nedenle altını, dövizi, kripto piyasalarını boş verin. Kendinize yatırım yapın ve girişimci olun. İnsanlık için istihdam yaratın.