Evet ise neden evet, Hayır ise neden hayır lütfen dürüst olalım :) Özellikle hayır diyenler.
Evet
Hayır
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Hayır çünkü insanlar hep daha çok rahat yaşamaya, Lüks yaşamaya alıştıkları için kimse çalışmak istemiyor. Evimde oturayım yediğim önümde yemediğim arkamda olsun istiyor. Evlilik böyle birşey değil evlilik ne koşulda olursa olsun Sevmek, Yanında olmak, Çabalamak, Yan yana el ele dimdik durabilmektir.
Herşey para değil para bazı kapıları açsada sevgi parayla olmuyor.
Maşına bakacağınıza Adamlığına bakın her zorlukta yanınızda olabilecek çekip gitmeyen bahane üretmeyen gerçekten seven birini bulun. Pahalı hediyelermiş falan fiso geçici bunlar.
Huzur diyede birsey var diyor sun sonuna kadar da haklısın bence herkes bir şekilde geçiniyor bence önemli olan ne kadar lüks değil kimseye muhtaç olmadan ne kadar huzurlu yaşadığın
@AAaylakadamM Katılıyorum dediğine
Hayır diyorum ama eşlerin her ikisinin de çalışması gerektiği savunucusuyum!!!
Öncelikle daha çabuk yol alırlar (birikim ev otomobil yaş tatili vs vs vs)
Kadın özellikle çalışmalı ki her sabah kocası işe giderken onun avucuna bakmamalı ev harçlığı kişisel harçlık gibi. en önemlisi ise boşanma durumunda ki Allah kimseye vermesin ekonomik özgürlük çok önemli burada, evlilik kötü giderken kimse ne arar ne sorar ama kadın boşanınca herkes ahlak zabıtası olup ahkam keser gel gelelim kimse bir şeye ihtiyacın var mı kiranı ödedinmi iş arıyormusun gibi önemli soruları sormaz, dul kadınsın gibi ahlaksızca ahlak soruları sorarlar
Bir önemli konuda kadın evde ev işleri ile yıpranırsan bir yandan da senaryolar yazar! yazmaz demeyin yazarrrr. ama çalışırsa bütün bunlara fırsatı olmaz, çalışan kadınlarda ev işlerinde yardım etmeyen erkeğede göt oğlanı denir
Elbette bizzat yaşadım, eşim... eski eşim yani, mesleği diplomalı eğitimli işi vardı evlenince çalışmadı, sesim olur çalışma benim gelirim yeter bize!!! her sabah harçlığını fazlasıyla bıraktım ama baktım ki benim bıraktıklarım annesi ile kızkardeşine gidiyormuş boşandım!!! Tek tahammülsüzlüğüm Yalandır
@Boleynkzi hayatım boyunca susmadım haklarımı ve ezilen halkların hakları için verilen mücadele dolu bir hayat yaşadım, şiddet şiddettir psikolojik veya darp hepsi bana ters. düşünceleriniz için teşekkür ediyorum
Çok haklısınız. Bi benim ailem ileriden gidiyor heralde Babam ablamlara evlenirken ev vermisti daha neler neler yapmıştı tamam ama karşı tarafta hiç teşekkür bile duymayınca insan sinirleri bozuluyor ben evin küçüğü olduğum için hep olayları gözlemlemekle geçti ev hayatımda yani maddi olarak bu devirde kimseye maddi anlamda çok büyük şeylere girmiceksin ben ailemden bunu gördüm inşallah ablamların ki gibi bir evliliğim olmaz banada benim kıymetimi bilecek bana değer vericek sevecek birisi çıkar
Bütün iyi dileklerim ve temennim sizi hakedecek ve sizin halledeceğiniz birisi ile karşılaşmanız
@LeydiKatarina 🙏🙏🙏teşekkür ederim
@Boleynkzi ✌️✌️✌️🙏🙏🙏
☺️☺️☺️☺️ @Boleynkzi hakedecek olacaktı klavye hatası üzgünüm ☺️
Özellikle bi erkek herhangi bir sağlık sorunu olmadıkça zaten çalışmak zorundadır, bununla mükelleftir. Kazandığı para ailesinin geçimine mümkün mertebe yetiyorsa, gerekli ihtiyaçlarını almaya, gerektiğinde dozunda gezmeye tozmaya, kısacası kimseye muhtaç etmeyecek kadar kazanıyorsa ne mutlu.. fakat sürekli daha fazlasını isteyen, şu da olsun, bu da olsun, ondan da azıcık, bundan da olmalı diye düşünen bir eşi, değil sıradan bir kazanç, sabancı dahi sanmıyorum doyuramaz.. Velhasıl önemli olan kanaatkar olmak, ihtiyaçtan fazlasında gözü olmamak, hırsına, arzularına, isteklerine sınır koymaktır.. yoksa insanoğlunun gözü zaten doymaz, istekleri zaten bitmez..
Eger cok sevıyorsam ve devam eden bi ilişkimiz varsa maası az dıye ayrılmam ama yenı tanıdıgım bırıyse bastan dıkkat edebılırım. Cunku hayat zor, cok sıkıntı ceken bı ınsan olmadım, bunun altına dusmek ıstemem. Cok zengınlıkte gozum yok, sıkıntı cekmesek yeter, maddıyat kabul etsek de etmesek de cok etkılıyor ılıskılerı. Karnımızı doyuramıyorsak, bir evi gecindirecek durumda degilsek, evlilikten tat almamız cok zor karsılıklı.
Bu devirde çok zor değil mi ama. Ülkemizin gelenekleri gereği babası oğluna ev falan verirdi ve erkek borca girmez rahatça evlenir. Ama artık erkekler evi kendisi alacak bir erkek 8-10K maaş bile alsa 10 yıllık borca girecek
Ben gelenekçi biri değilim yıl artık 2021 oldu yani bizlerde çalışıyoruz ve en azından ev bizim olur ne onun babasının nede benim babamın olur. Ortak borca girilir ama güven ortamı varsa yani ülke durumu ortada kimseye güvenilmiyor. Erkekler gibi biz kızlarda kendimize ev alabilirz diyeceğim ama yarım trilyon yani.
İnsanlar evlilik yapmaya korkuyor. Düğün masrafları ayrı sorun ev fiyatları ayrı sorun. Bunların ana nedeni elbette ekonomi.
Cevap
57Cevap
eğer mantık evliliği yapacak olursam etkilerdi.
ama aşk olmadan evlenmem..
aşıkken de onu bunu hesaplamam evlenirim direkt djdjsk
aylak aylak gezmesin eli ekmek tutsun yeter en kötü asgari alır, bende çalışan biriyim zaten birlikte yaparız bişiler asdfjk
Eğitimli, akıllı ve dürüst bir kız bulayım onun parası olmasa da olur. Ben 18 yaşındayım fakat şuanda ailemden ayrılsam bile ayakta kalırım ve inanın kendi işimi de kurabilirim. Yani onun maaşı umrumda değil gelsin, sevsin, dürüst ve eğitimli en önemlisi eğitimli olsun yeter.
Hayır. Sadece belirli bir maddi güç gerekiyor ki hayatımızı kuralım. Emeği ile elinden geleni yapması, sorumsuz biri olmaması ve beraber bir evi geçindirebilecek maddi gücümüz olması yeterli bu anlamdaki durum kararımız için.
Şimdi doğuda uzman asker 8 bin tl alıyo o kadar riske rağmen alıyo ama ev yüzü de görmüyo geri kalan ondan daha düşük 5, 6 bin polis bekçi alıyo gerisi zaten ondan da düşük yani beklentileri ülkeye göre belirlemek daha mantıklı bunu kızlara yazdım erkeklerin zaten maaş konusunda kızlardan bir beklentileri yok
Şöyle ki eğer ben gerçekten iyi bir maaş alıyorsam ve evlendiğimizde çok rahat geçiniyorsak maaşının önemi olmaz ama ortalama bir maaşım varsa en azından benim kadar maaş alması gerekir. Bu zamanda evlenip evi geçindirmek kolay değil :)
Evet etken. Benden fazla maaş alırsa evlenmem. Beni ileride ezer, başıma kakar, laf eder. Ben yapmam. Kadının erkeği finansal yönden ezmesi kötü bir şey ben bunu kaldıramam. He maaşı yüksek kadınlar zaten maaşı düşük erkeklerle evlenmez. Çok nadir, kıyıda köşede kaldıysa anca.
Genelde kadınlar için bir soru bu. Geçmişte benden fazla kazandığını sonradan öğrendiğim ve ciddi düşündüğüm bakımsız kız , sen benden güzelsin ilerde sen beni aldatırsın deyip bırakmıştı beni. Tabi benim doğrucu olup hayır aldatmam deyipte birdaha dönmesin diye ikna bile etmeye çalışmamıştım. Yol vermiştim iyide yapmışım aynı muhitteyiz halen , boşanmış mahalleye dönmüş. kilo 100 e dayanmış ben halen fit. Arada bakıyor korkuyorum benide yiyecek diye.😱🙀
Ne kadar itici bir yanıt 🤷🏻♀️
@sorusalsorunlar ben hiçbir kadında ne kadar kazandığına bakmadımki. Hepsini okudun mu?
Ben kazanç ile ilgili yoruma değil iticiliği kadının 100 kg olmasiyla alay konunuza kizdim. Siz çok mu yakisiklisiniz? Ne bu kibir? Yol verdiysen verdin üstten bakis hic his degil -100
@sorusalsorunlar tanısan kibiri görürdün. Sorun 1 çirkin ve kibirliydi meğerse maaşı iyi diye. Sorun 2 daha tanışmamızın 2. ci ayı evde ailesiyle tanışma yemeğine çağırdı. Sorun3. Büyük adada birşey anlatırken dikkatle dinliyorum, neden öyle bakıyorsun düşündüğümü yapmayacaksın dimi dedi. sorun elimi tutmuş , sen benim elimi tutunca ya da dokununca şey oluyormu sana. Yani ereksiyon olup olmadığımı soruyor. Sorun 5 ailesi ile hemen zorla tanıştırdığı için ayrılmak istediğimi söyleyemedim. Sorun 6. Madem iyiydi neden evliliğinin 2 . Ci yılı dolmadan boşandı bilmediğiniz şey hakkında yorum yapmayın Bu anlattıklarım 3 aylık serüvende yarısı bile değil.
Ben sizinde onun da icini bilmem insanlari fiziki olarak yargılamaya karşıyım problem budur. Gerisi sizin meseleniz zaten kimse daha iyi bilemez
@sorusalsorunlar katılıyorum
@sorusalsorunlar evet söylerim beni sinir krizine sokmuştu. Buluşmamak için maddi olarak ödemelerim var. Bu haftasonu çıkmayalım demiştim. Bu haftada ben karşılayayım bile demedi. Benden fazla kazanıyormuş birde olsun yok mu bir 100 liran dedi birde. Derim hatta yolda gördüm götü tank gibiydi. Görmesin diye başka sokaktan gittim. Selam bile vermek istemiyorum. Koca Ümraniye'de karşıma çıkıyor. Birde utanmadan bana gözle selam veriyor ya.
Daha fazla bildiriminiz gelmesin davranışınız erkeklerin yüz karası.
@sorusalsorunlar buram buram feminizm kokuyorsunuz. Yıllar geçmiş ben bunları unutmamışım hiç haklı olduğum tarafı yazmadınız. bir insan şişmansa şişmandır fizik kurallarına karşımı gelelim
Bakin size anlatamadigim sey şu. İnsanlar guzel veya cirkin olabilir. Zayif yahut sisman. Ancak siz dalga geçiyorsunuz bu durumla. Kadinin davranış sekline okey vermiyorum ancak sizin davranislariniz da ondan altta kalir yani yok
Sorun şişman olması değil senin yazma tarzın. Ozaman bizde kalkıp sana aynı maymuna benziyorsun diyelim? Haksızmıyız? 200kg kadın bile fazla sana dersek hoş gelirmi kulağa? Biraz düşünelim.
@7_Kocali_Hürmüz +100
@7_Kocali_Hürmüz sanki siz hiç kızmadınız kimseye. Zaten burada herkes 4 . 4 lük sana yapılsaydı ne diycektin. Çok iyi bir insandı maaşında iyiymiş ama beni psikolojik olarak çok yordu. ?
Ben Allaha havale eder geçerim. İnsanların tipiyle alay etmem.
Dikkat ederseniz resim yaş her şey ortada hepsi benim. Çekincek bir durumum olsa sizin gibi avatar koyardım resim yerine. Burada espri ile karışık kötü bir anımı yazdım vay neden şişman demişim. Şişman kardeşim manken gibi mi diyeyim
@7_Kocali_Hürmüz senin benle bir sorunun oldumu? Beni tanıyor musun? Ben tanıdığım insan için yorum yapabilirim ama sen benim için yapamazsın bu hakkı ben sana vermedim.
avatar tamam 🤣🤣 Üstelikde cahilin tekisin. Artık daha fazla yorum yapmayacağım Bildirimi kapatıyorum. by.
@Şüphelii boşver feminizm bu işte. Alışmak lazım.
Siz erkekler savunma yapamayınca saldiracak yer arayan mahluklarsiniz. 6 degil 6 bin dislike hakediyorsunuz.
@sorusalsorunlar sen halen ordamısın. Takıntılı ve kavgacısın. yapma. daha çok kendine zarar veriyorsun. Sanal ortamda bu gibi olayları büyütüyorsan seni gercekte düşünemiyorum.., herkesle kavgalımısın
para kazanamayan erkek kendini geçindirse bile aileyi geçindirmeyi bilemez. Öyle biriyle sağlıklı aile kurulamaz. Helal rızkı olmayan biri paraya sıkışınca harama el atar sonu iyi olmaz gerek yok. Helalinden ailem olmayacaksa evlenmenin manası yok dünyada abuk subuk düzensiz aileler yeteri kadar var günaha günah katmayalım.
Hayır çünkü herşey para değil benim için. Asgati ücrette alsa, asgari ücretin altında da alsa bana farketmez. Bende eşime destek amaçlı bir işe girer para kazanırım. sonuçta birlikte bir yuva kuracağız
Paraya bakan biri değilim geçimimiz sağlansın ikimizin tarafından da yeterli
Daha yeni mezun olacağı için ilk etapta çok kazanamayabilir. Onun yanında olup destek çıkmalıyım ki güzel işlere imza atsın
Yarin bürgün işten ayrıldı diyelim, eee biz ortadamı kalalım, aklın yolu birdir bundan dolayı ben en azından bir maaşla geçinmek için çabalarım
Asgari alsın isterse umruma değil. Ben de çalışırım. Birlikte çaba göstererek de gül gibi geçiniriz. Yeter ki adam gibi olsun. Bu zamanda paralasını bulmak kolay ama adam gibisini bulmak zor.
Paralısını
Evet etken.. Bu devirde herşey Para , değil diyenleride sorularda görüyoruz cicim ayları bitince.
@Emirbey33 ben kendi Paramı kendim kazanıyorum. Başkasından gelecek Para için serçe parmağımı bile kıpırdatmam.
@Emirbey33 Evini geçindirebilecek, ihtiyaçları giderebilecek kadar
Hayır evlenmeye etken olmamalı hayat pahalı ama az maaş alıyoruz diye bir ömür bekar geçmez
Sevgilimin işi çalışma şekli maaşı benim önceki hayatımla en azından eş olmalı çocuğuma sağlayacağım imkanlar benim maaşım ve onun maaşıyla birleşip ailemizin bize sağladığı imkanların üzerinde olmalı. Bunlar olmazsa bu kadar emek çaba her şey boşa gitmiş sayılır benim için
Sadece aşk yeterli değil maalesef
Evet çünkü eğer dünyaya çocuk getirmeyi düşünüyorsak onun geleceğini düşünmek önemli
Kadınlar için tabi ki önemli. Benim için pek önem arz ermiyor
aynı koşullardan bahsediyorsak tabii ki evet, bence soru önemli bir etken mi olmalıydı, hiçbir şey değişmeden sadece gelir artacak olsa neden tercih edilmesin ki
Tek etken bu olmaz. Ama bu şartlarda maalesef maddi durum evlilik kararı için etken oluyor.
Önemli olan geliri veya görünüşü değil hoşuma giden bana huzur veren bir erkek olsun yeter ömrümü adarım
Maaş dediğin neki?
Her an elinden kayıp gidebilir bir araç.
Paranın hiç bir şey ifade etmediğini ne zaman öğrenecek insanlar?
.
Kim ne derse desin aşkta bir yere kadar. Maddi olarak sıkıntı çeken ya da istediği hayatı yaşayamayan kadın veya erkek kendini mutsuz hissederse ilişkiden soğur
Kiracin bi sarkisi var annemden kalan bir yuzuge raziysan gel beni dinle diyor. Ben kuru ekmege raziydim ama istemedi.
Hayır dedım ben parayla sevgılı dıyılım ya da parayla evlenmıcem benle 1 kuru ekmegı paylasmıcaksa zaten benı sevmıyodur
Eğri oturup doğru konuşmak gerekirse günümüzde maalesef bu önemli. Daha doğrusu işi olması çok önemli geçim derdi aşkın ve saygının önüne rahatlıkla geçebiliyor çünkü bu devirde.
Ooo burası paraya tapan kızlar ile dolmuş çoğu kişi para demiş paragözler sizler herşeyi para ile satın alabileceğinizi zanneden zavallı kisiliksizlersiniz ;)
Parayla mutlu olunmuyo malesef bana bakınca gözleri gülen bir erkekle mutlu oluyorum ben
Maaşı ile bir işim olmaz. Kendi emeği kendi kazancı. Hayırlı yoldan para kazansın yeterli. Maaşını da sormam zaten.
Etkiler tabi. Para önemsiz klişelerini geçelim. Bariz etkilemez diyen ya ultra zengindir ya da bir s*k etmeyen niteliksiz eleman. Reel olalım👀
Hersey evliliğe etkendir. Söz konusu geçinmek, birlikte yaşamak, onu hayatıma alacam olunca insan herseyi göz önünde bulundurmali.. ama abartmadan..
hehehe bu soruyu sorman hata, su hayatta ki en büyük etken maddiyat, adam evli bile olsa sevdim asık oldum diyenlere inanmamızı beklemiyorsun dimi😂
Kesinlikle hayır parayla hizur olmadığının yakinen şahidiyim
Önemsiz diyenleri bir de ileride göreyim, özellikle kadınları. Çocuk olsun cicim ayları bitsin hele o zaman bakayım az parayla ne kadar saadet oluyormuş :))
Napacam ben maaşını karakteri olsun yeter. ADAM olduktan sonra para bi şekil kazanılır
Evet etken. Sahsen benim 5 katim maas alan bir kadinla evlenmem ben. Cok ezik hissederim.
Değil. Çalışmasa daha bile iyi benim için isterse çalışır ne kadar alırsa alır.
Benim için miktarının önemi yok. Helalinden kazanması önemli.
Bu soru kizlara sorulmaliydi? Cunki ben sevgilimin ya da esimin calismasini asla istemezdim
Kendine finansal köle arayanlar için evet etkendir :D
kendi ayaklarınızın üzerinde durmaya bakın gençler :)
Herkesin standartları farklıdır ama bana göre evlilik rakamlarla olacak meziyet değil kalple olacak birşey diye düşünüyorum seviyorsam gerisinin önemi yok
Maaşı beni alakadar etmez fakat bir işi olmak zorunda.
Benim için etkisi olmaz. Buna göre evlilik planı yapmam ya da insan seçmem.
çalışmış olsa da olmasa da farketmez kendi bilir çalışmak istiyorsa çalışabilir istemiyorsa çalışmaz
Umrumda bile değil. Kişilikli, sadık, dürüst, Allah'ın rızasında olan buna dikkat eden biri olması yeterli benim için
Hayır çünkü 1000 lira 2000 lira fazla alması beni mutlu etmez , başka şeylerde mutluluğu ararım daha çok
Seviyorsam etmez❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
Bir yuva kuracağız sonuçta tabiki etken
Para ile sevgi çok farklı şeyler ama para olmadan saadet ve düzen olmaz orası da gerçek
Eveti hep kızlar demiş TC kızı şaşırtmadı. d
Para para para, herşey para
Ben çalışacağım için problem yok
Para her zaman kazanılır önemli olan anlayışlı olması
Regl olduğunda sana ped bile alamayınca görürüm seadetinizi
Sevgilim yok param var. 😅
Olursa?
Ne yalan söyliyim çok önemli bi etmen
Bu zamanda kuru kuruya aşk karın doyurmuyor maalesef ben çok kazanıyorsam eşimde çok kazanmalı ben çocuklarım haftada bir kıyafet alışverişi yapsın alacağı ürünün etiketine bakmasın istiyorum çok mu şey istiyorum
Miktarı önemli değil ama çalışması önemli
Hayır, anlaşabilmek önemli
Ne sevgilim var ne de evlilik gibi bir düşüncem
Aile kurmak önemli her konu
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?