2021 yılı fitre miktarı belli oldu. Din İşleri Yüksek Kurulu, 2021 yılı Ramazan ayının başlangıcından 2022 yılı Ramazan ayının başlangıcına kadar olan süre için fitre miktarının 28 TL olarak belirlendiğini açıkladı.Diyanetten:"Fitre miktarının belirlenmesinde, İslam dininin temel kaynaklarında zikredilen deliller ve günümüz şartlarında bir kişinin günlük gıda ihtiyacının ortalaması esas alınmıştır. Belirtilen meblağ, nakdî olarak verilebileceği gibi gıda vb. maddelerden aynî olarak da verilebilir.Belirlenen bu miktar aynı zamanda, günlük fidye miktarıdır.Bununla birlikte her bir mükellef (fitre veren kişi) bir günlük kendi gıda harcamasına denk düşecek meblağı ya da daha fazlasını fitre/fidye olarak da verebilir.” açıklaması yapıldı (Mynet)
2021 yılı için fitre miktarı kişi başına 28 lira olarak açıklandı. 28 lira bir kişinin günlük gıda ihtiyacını karşılar mı?
Kebap bizim burda 25 lira. Tek öğün sanırım 28 lira. 4 kişilik aile için gıda fiyatı aylık 3360 lira. Peki 4 kişilik ailede 1 kişi asgari çalışıyorsa gıda miktarına göre asgari az olmuyor mu? Başka kalemler eklenince bu rakam artış da gösteriyor.
Oradaki 28 günlük olarak değil de bir öğün olarak zor yeter her şey pahalı sonuçta. Oradaki 28 lira temsili bence. Ortalama fitre fiyatı 60 lira olmalı ki günlük miktarı eh işte karşılasın.
Karşılarsa gitsinler bir gün idare etsinler kendi başlarına. Sıkıysa tabi. Geçen sene 27 liraydı, bu yıl 1 lira artmış. Masraflar 1 lira mı arttı sadece?
2020 yılında 27 lira olarak açıklanan fitre miktarı 2021’de 28 lira açıklanınca insan ister istemez acaba Türkiye’de enflasyon yok mu sorusunu soruyor. Tüik 2021 enflasyon oranını %14,97 olarak açıkladı. Bu orana göre fitrenin en az 31 tl olması lazım değil mi? Peki bir kişinin günlük asgari gıda ihtiyacı 28 tl ise 3 kişilik ailenin aylık asgari gıda ihtiyacı 2.520 tl ise 2021 için açıklanan net asgari ücret 2.825 tl olarak açıklaması düşündürücü değil mi? Ailenin barınma, ısınma, giyecek ihtiyacı yok mu? 🙄
Diyanetin açıkladığı rakamı değil kişinin kendi hayat standardını göz önüne alması gerekir. Bugün ben dışarıda yemek yemek zorunda kalsam bir günde karnımı kaç liraya doyururum? Atıyorum 150 TL. Benim için fitre referans rakamı bu olmalıdır. 28 liraya bir insan bir gün boyunca karnını nasıl doyurabilir? Mümkün mü bu?
Ekonomik durumu düşük bir ailenin evde kişi başına verebileceği en düşük fitre meblası 28Tl olarak hesaplanmış. Tabi ekonomik durumu yüksek olanlar daha fazla mebla da fitresini verebilir. Bir evde 4 kişi yaşıyor diyelim. 28×4=118 TL olarak toplu bir şekilde gelir düzeyi daha düşük dul kalmış bir kadına veya yetime verilebilir.. Zaten fitre meblasını çok yüksek tutmak filtreden çıkar zekâta girer
Onu bırakta 1 kişinin günlük sadece karnını doyur ası için 28 TL aylık 840 TL lazım. 4 kişilik bir çekirdek aile için 3360 TL eder bu miktar. Elektrik, su, telefon, doğalgaz hariç. Bunlarıda katarsan 4500 TL para gerekli. Asgari ücret ne kadar? 3025 TL. Buna göre halk açlık sınırının çok çok altında yaşıyor.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
herşeyi geçtim; din işleri ile devlet işleri iyi ki de ayrı olmalı denmiş. dünyada birçok ülkede ayrıdır ve ibadethanelerden tut görevlilerine kadar hepsi bir dernek şeklindedir. derneklere de sadece üyeleri destek olurlar, öyle idame ederler varlıklarını. inanç üzerine birşeylere karar veren resim kurumların olması çok mantıksız
Bu soruyu sormak icin siteye girdim, sen sormussun.😊28 lira asla yeterli degil kanaatindeyim bir, ikincisi artik daha modern daha ongorulur davranmamizin zamani geldigini dusunuyorum.
Tıka basa doymak başka şey gıda ihtiyacı başka bir şey. Hesaplama normal bir insanın günlük alması gereken asgari kalori miktarı ve bu miktara tekabül eden asgari gıda maliyetine göre hesaplanır
Karsilar abicim siz ne yiyonuz ben sporcu halimle doyarim o parayi ayliga vurunca 840lira yapiyor benum sporcu alisverisim aylik 1000 lira normal insandan fazla yiyorum
Yediğin yemeğe göre ve yediğin yere göre değişir. 28 lirayla giremeyeceğin mekanlar da var karnını doyurabileceğin mekanlar da var. Ancak bir günlük değil bir öğünlük karnını doyurursun.
@JediMaster-Plokoon ben bu tarz açıklamaları gereksiz buluyorum hiç etik değil ve insanı uzaklaştırıyorlar o kadar dini konular duruken böyle paylaşım böyle açıklama yapmaları ne kadar doğru bilemeyeceğim
Bir kilo tavuk 13 lira Bir kilo pirinç 8 lira geriye 7 lira kaldı. Nasıl yetmiyor anlamadım? buraya yazanlar hayatında alışveriş yapıp yemek pişirmedi heralde ilginç.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
SIz fazlasini verin ozaman sorun olmasin! Diyanet dedi diye okadar vermek zorunda degilsiniz, 1000 tl verin, ne var yani!
Ana Sayfa > Para & Ekonomi > Sorular > 2021 yılı için fitre miktarı kişi başına 28 lira olarak açıklandı. 28 lira bir kişinin günlük gıda ihtiyacını karşılar mı?