Arkadaşlar bitcoin’e yatırım yapmayı düşünüyorum, sizce mantıklı mı? Ve nasıl yatırım yapılıyor ki? Sanal para, tam anlayamadım. Mesela TL’yi Bitcoine yatırırsam ve kâr elde edersem, tekrar daha fazla TL mi alıyorum? bitcoine yatirim yapmak nasıl oluyor lütfen bilen birileri beni aydınlatsın 🤷🏻♀️Bitcoine nasıl yatırım yapılır?
Cevabın nedir?
Kripto paralar son dönemin popüler yatırım aracı. Bitcoine para yatırmak bilenin de bilmeyenin de yaptığı bir şey olmaya başladı. Böyle gözü kapalı yatırım yapmak da pek doğru değil. Peki bitcoine nasıl yatırım yapılır, en az ne kadar bitcoin alınırmış bakalım.
Nerden Bitcoin Alınır ve Nasıl yatırım yapılır?
Bitcoin aslında yeni bir yatırım aracı değil. 2008'de icat edilmiş, 2009 yılında piyasaya sürülmüştür. İlk çıktığı zamanlar gayet komik rakamlardan bahsedilirken 2020'lere gelindiğinde 70 bin dolar seviyelerini zorlamıştır. Böylesine yüksek rakamlar olunca yatırım yaparken de kırk defa düşünmek gerek. Peki bu Bitcoin nasıl alınır, Bitcoin nereden alınır?
Bitcoin alırken mutlaka güvenilir yerden almak gerek. Bu yatırım aracı bu kadar popüler olunca maalesef art niyetli insanlar da insanların birikimlerini ele geçirmek için türlü yollara başvuruyorlar. En güvenilir 12 Bitcoin sitesi:- Binance
- TR Binance
- Bitlo. com
- Gate. io
- Bitpanda
- Coinbase Pro
- Bitfinex
- Bitstamp
- Kraken
- Kucoin
- CEX. IO
- Paribu
- BTCTurk
- Icrypex
Bitcoin yatırımı yaparken merkezi bulunan, uzun süredir piyasada kullanıcılarına işlem yaptıran, herkes tarafından kabul gören siteleri tercih etmek gerek. Ayrıca bir hacmi olan bir site olması da önemli. Son olarak da coin çeşitliliğine sahip bir site, yatırım yapmak istediğiniz kripto parayı kolayca bulmanızı sağlar.
Peki en az ne kadar bitcoin alınır? Dilediğin miktarda bitcoin alabilirsin. Bitcoin çok pahalı olduğu için genelde insanların yatırımları 0,0010 gibi rakamlar olabiliyor. Bunun için bir alt limit yok.
Bitcoin hakkında bildiklerimi aktarmaya çalıştım. Umarım faydalı olmuştur. Yatırım yaparken mutlaka iyice araştırıp bu alanda yetkin insanların görüşlerini takip etmek önemli. Sağdan soldan duyumlarla yatırım yapmak elinizdeki birikimin de uçup gitmesine neden olabilir. Dikkatli olmakta fayda var. :)10 Yorumla
En İyi Cevaplar
- +1 yıl
Mantık kısmı sana kalmış bir şey. Çünkü istediğin zaman al veya sat yapabiliyorsun. Temel, teknik analiz başta olmak üzere belli başlı arkaplanı var.
Yatırım yapabilmen için, al sat yapabileceğin bir kripto para borsası belirlemen gerek. Şu an en hacimli ve en çok kullanılan borsa: Binance. Türk kripto paralarına örnek ise BTCTürk ve Paribu.
BTC'ye 100 TL yatırdın. BTC %10 değer kazandı, haliyle senin yatırdığın para 100 TL'den %10 değer kazanarak 110 TL oluyor. En sade haliyle böyle.04 Yorumla- Soran+1 yıl
Tamam çok teşekkür ederim çok güzel açıklamışsınız :) peki istediğim zaman hemen geri satabiliyor muyum bitcoini?
- +1 yıl
Önemli değil evet, satabilirsin.
- +1 yıl
Cümlemi eksik yazmışım yukarıda. Türk kripto para borsalarına örnek olarak BTCTürk ve Paribu olacaktı. Başlıca Türk kripto borsaları bunlar.
- Soran+1 yıl
Tamam çok teşekkür ederim çok sağ olun tekrardan
İlk önce paribuyu indiriyorsun ya da Farklı uygulamalarda var daha sonra hesabından para aktarıyorsun istediğin kağıdı alıyorsun sonra yükselir alçalır sıkı takiple al sat ya da bekletiyorsun bütün olay bu. Yalnız grafikler tehlikeli olabildiğince iyi araştırman lazım. Bir anda %30-40 kar elde edebilir aynı oradan da para kaybede bilirsin
01 Yorumla- Soran+1 yıl
Evet riski de varmış, çok teşekkür ederim bilgilendirme için çok sağ olun :)
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
1
Cevap
7Cevap
Mantıklı ya da mantıksızlığını kendin bilirsin, kimse o topa girmez girmemeli. Bitcoin alabileceğin bir borsada hesap açman gerekiyor. BtcTurk, Paribu, Binance vsvsvs. mesela diyelim ki (sayıları sallıyorum) 10 bin doların var, bitcoin 45 bin dolarken bitcoin satın aldın. 0,2222 bitcoinin oldu. Sonra bitcoin 50 bin dolar oldu. Sonra sen de gidip bitcoinini dolara çevirdin. O zaman senin 11111 dolar gibi bi paran olur. Bildiğimiz altın alıp satmak gibi düşün yani. Tek fark alıp sattığın şey bir kripto para.
03 Yorumla- Soran+1 yıl
Çok teşekkür ederim bilgilendirme için, anladım, çok sağ olun :)
- Soran+1 yıl
Baya yaradı çok teşekkürler:) size de iyi akşamlar dilerim.
Selam, btc türk üzerinden satın alabilirsin yalnız bitcoin şu an düşüşte. Uzmanlar daha da düşücek diyor.
03 Yorumla- Soran+1 yıl
Daha da mı düşücekmiş:( peki nasıl yatırıyorlar ki tam olarak
- Soran+1 yıl
Anladım çok teşekkür ederim çok sağ olun :)
- +1 yıl
Bence yatırma bu saatten sonra ben yatırdım pişmanım
013 Yorumla- Soran+1 yıl
Hadi ya, geçmiş olsun bekle belki tekrar yükselir. peki nasıl yatırıyorsun tam olarak? Geri TL mi alıyorsun? Çok merak ediyorum
- +1 yıl
Btc türkü kullanıyorum ben
- +1 yıl
Uygulamayı indir kaydol kendi hesabından oraya para aktar basit iş zor değil merak etme
- Soran+1 yıl
Tamam çok teşekkür ederim çok sağ olun :)
- +1 yıl
Rica ederim
- +1 yıl
Alt coinlere yatırım yapın bence
- +1 yıl
YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR sjdjjdjdjsjdnjdjdjdje
- Soran+1 yıl
😂😂😂😂çok kararsızım ama belki kâr elde edebilirim düşüncesi beni rahat bırakmıyor hsjssjjsjs
- +1 yıl
Umarım yapabilirsin sürekli takip etmen gerekiyor ve düşük bütçeyle gir varını yoğunu sermaye yapma
- Soran+1 yıl
Doğru diyorsunuz, düşükten gireyim bir bakayım kâr elde edebilecek miyim. Siz çok mu kaybettiniz peki?
- +1 yıl
Hayır bende öğrenciyim az bir miktarla girdim
- Soran+1 yıl
Anladım çok teşekkür ederim
- +1 yıl
Ne demek
- +1 yıl
BTC sterlin hisse senedi Euro gümüş paladyum bunlara yatırım yapmam
00 Yorumla Binance ya da btc Türk gibi yerlerden alabilirsin
00 Yorumla- +1 yıl
Sakin yatrma sonu husran yakinda gumler hepsi
10 Yorumla - Gizli Üye(25-29)+1 yıl