+1 yılAslında ben fakir doğdum, büyüdüm, yetiştim. Fakirlik nedir bilirim. Ama bir adamın 3binlira maaşla geçinmeye kalkması çok büyük bir depresyon. Hele evi yoksa. O evi geçindiremediği, karısına bişey alamadığı, çocuğuna bakamadığını farkettiğinde içinde olan fırtınaları bir düşünün. Hep gezmek, tozmak, şımartılmak değil mesele. Ben hala huzurla samanlığın seyran olacağını bilenlerdenim. Ama suyunu kestiklerinde kadın ister razı gelsin, ister isyan etsin o evde olacak olan eziklik, başkalaşma duygusunu, yetememezlik sendromunu düşünmek bile beni yıpratıyor. İntihar edecek bireyler yapmak istiyorsak bu doğru bir yol. Ama ben intihara karşıyım
30 Yorumla
En İyi Cevaplar
Kimsenin 3 bin lirasına ihtiyacım yok ta.. bu zamanda askeri ücretle geçiniyor millet diycem ama nasıl geçiniyor? Geçiniyoruz diyerek.
Konu 3 bin alanla evlenir misin değil. Neden evlenilmesin. Herkes rahat yaşamak ister hele bu zamanda.
Çalışıp elinden gelen buysa başka alternatifi yoksa ne yapsınlar evlenmesinler mi?
O zaman herkes dengini bulacak beklenti içinde olanlar
Önce kabul edip sonra sefalet çekmek istemiyorum demeyecek gibi
Istiyorsan sen de taşın altına koyacaksın elini. Rahat yaşamak istiyorsan.20 Yorumla
- Para & Ekonomi konusunda 508 cevap paylaştı.
+1 yıl^^ 3 bin lira ile kira da ise asla geçinemez. aşk falan demeyin zaten öyle bir şey yok. zamanla sorunlarla baş edemez hale gelirsiniz. insanların durumu yoksa evlenmeleri doğru değil
14 Yorumla
Soran+1 yıl👏👏👏
Sonra ortaya mutsuz çocuklar çıkıyor- +1 yıl
sadece mutsuz çocuklar olsa iyi. bide eğitimsiz oluyorlar. sokaklara bırakılıyorlar.
Soran+1 yılTürkiye’nin şuanki bu kavgacı çatışmalı durumunun bi sebebi de bu
- +1 yıl
teşekkur ederim
Gizli Üye(30-35)+1 yılMaalesef bu devirde bırak 3 bini 5 bin de zor 6 bin de. Anca min 10 bin lazım o da minimum. İnşallah bu devir biter de
18 Yorumla
Soran+1 yılBenim iğrenç annem (şimdi tanımadığınız için iğrenç dememi yargılayabilirsiniz) 6 bin alıyor babam Almanya’da, annemin aldığı 6 bin 2 hafta içinde bitiyor iğrenç bir yaşam sürüyoruz. Babamın maaşı Almanya’da birikiyor o olsa iyiydi tabi
Soran+1 yılAnnem bana 6 aydır 100 lira bile vermedi asla üst baş almaz ev kira değil ona rağmen bitiyor
Cevap sahibi+1 yılTabi o gelen geliri en güzel en faydalanacak şekilde harcamak ta gerek. Faydasız giderler mutlaka azaltılmalı.
Cevap sahibi+1 yılBurada sorun annen de. Böyle biri değil 6 bi 60 bin olsada aynı davranır gibi...
Soran+1 yılAynen öyle boşuna ona iğrenç demedim çok cimri korkunç birisi. Kardeşigille 8 kişi kahvaltıya götürdü 3 kişilik sipariş etti. Daha arabada diyoki keşke 2 kişilik sipariş etseydik. Annem gibi insanla her şekilde rezil bir hayat
Cevap sahibi+1 yılbilirim :) öyle cimri bir komşum vardı :D psikolojik hastalık gibi resmen... :) Vallahi anlayamıyorum insan 5 dakikasını bile geri alamaz hayatta ama bunlar hayatı yaşamayı bilmez
Soran+1 yılBu insanlar sadece cimri olmuyor karakterleri de kötü oluyor
Cevap sahibi+1 yılEvet cimrilik demek sevgisizlik demek..
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
62Cevap
+1 yılŞahsen o 3 bin lira kazanıyorsa evlenirim niye evlenmeyeyim bende çalışırım al bende 3 bin alsam etti 6 bin bence 6 binle gayet rahat geçinenilirsin oldu senin çalışmanı istemiyorsa 3 binlerde geçinebilirsin kira 800 elektrik su 300 olsa 1100 yapar geriye kalan 1900 da mutfak vs vs neyine yetmiyor anlamadım
40 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 517 cevap paylaştı.
+1 yılMaalesef ülkede ekonomik olarak sürekli çalışanı bu şekilde tasarruflu yaşamaya zorlayan bir sistem var. Herkes yiyip içip eğlenceli vakit geçirmek gezmek tozmak ister ama para yoksa hepsi hikaye ;) en güzeli kendi hayatını kur çalış kendi paranı kazan ve harca :) kimse bir şey diyemez.
00 Yorumla
+1 yılBizim kizlarin su kendilerini cennet hurisi sanmalarina bayiliyorum 😂
Eski devirde gibi erkegin pesinden kosacaklarini falan saniyorlar hala eskisi gibi degil sen gidersin baskasi gelir yuzlerce alternatifi var artik bunu da kizlar kendi kendilerine yaptilar eskisi gibi kiz evi naz evi olayini birakmadiniz kendi ellerinizle simdi cekin ceremesini 😂00 YorumlaEvi varsa evlenilir. Kira ödemek zorunda olmamak avantajdır. Cebi en çok yakan gider kiradır çünkü. Bir tek ev içindeki giderlere yeter o para. Şöyle bi düşününce yine sıkışırsın sanki ama çok da zorlanmazsın. Netice kişisel harcamalarınıza da bakıyor bu gelir, gider mevzuları.
01 Yorumla
+1 yılAçıkçası sadece asgari ücretle yıllardır geçinen bir yakınım var. Ve açıkçası eşiyle mutlu bir şekilde yaşıyorlar. Bana göre zaten rahat yaşamış bir kız rahat yaşayacağı biriyle evlenmeli çok bir zorluk yoksa ortada. Ama direkt olarak şununla evlenmem cümlesini biraz büyüklenme olarak görüyorum ben. Ve hiç hoş değil bana göre. Öte yandan kader dediğimiz şey sadece bizim yazdığımız bir şey değil. Kimin ne hale düşeceğini kimse bilemez. Ve kişilerin düşüncelerinden bağımsız olarak fakir olsa ne olur zengin olsa ne olur. Allah rızasını bilmedikten sonra. Allah rızasını biliyorsa bir insan dengiyle evlenmeli tabii ona itirazım yok. Fakir erkekle de evlenmek isteyen evlenir. İstemeyen evlenmez. Sonuçta hepimizin varacağı yer toprak.
00 Yorumlaya cogu insan kendine veya eşine ayda 1 kıyafet almıyorki, bence bu biraz abartı olmuş,
sevdiysen evlenilir, ama geçineceginide düşünüyosan evlenilir tabi, ve bulundugun şehre göre degişir insanın kazancı geçimini saglayacakmı diye,
Sadece o bebe calişirsa 3000 tl ile zor geçinilir00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılPeki siz çalışıyor musunuz hanımefendi? Kusura bakmayın ama tek maaşla geçiniyorsanız, çalışmıyorsanız harcamalarınız da ona göre olacak.
Eşiniz dahi olsa sizin aylık 500 TL 'lik kuaför masrafınızı, her ay düzenli kıyafet kozmetik masraflarınızı karşılamak zorunda değil!!
Sinir oluyorum vallahi.30 YorumlaBen önce 3.000 almıyorum söyleyim de düzgün bir işim var maaşım önce yatar geç yatmaz eğitimli insan bul benim öğretmen arkadaşım var kocası kartını alıyor maaşını adama veriyor yani yazık bana sorucak olursan kendi ayakların üzerinde dur olur yürümez ayrılırsan elin güçlü olsun koca para vericek diye düşünemezsin gerisi senin biliceğin iş
00 Yorumla
+1 yılEvlenirim. Ben zaten ev hanımlığı yapmak isteyen biri değilim çocuk olmadığı sürece. Çocuk doğduktan birkaç yıl sonra zaten tekrar çalışırım. Ev işi yalnızca kadının görevi olmadığı gibi, evi geçindirmek de sadece erkeğin görevi değil.
40 Yorumla
+1 yılNiye erkeklerin bu kadar maaşına bakılıyor ki çok saçma onlar bankamatik değil sonuçta seviyorsan durumu her ne olursa olsun evlenirsin
70 Yorumla
+1 yılŞoyle ki ben aylık masrafimı hesapladim tek basima kendi ihtiyaclarim ve yemegim falan filan aylik en az 3000 tl tutuyor. Tabi ev araba ve elektrik falan filan şeyleri dahil degil 😊
20 Yorumla
+1 yılBu sekilde dusunuyorsan kocaya muhtac olmucan ozaman, calis ve kendi paranla kendi elbiseni kendin al.
Iyi maasi olan es ile evlensen, esin kaza gecirse calisamazsa veya isten atilsa veya isyeri iflas etse napcan? Bosayacanmi adami?30 Yorumla
+1 yılBen de çalışırım ztn 6-7 bin girer eve bence onunla da rahat geçinilir
Maaş takıntısı başlamış sanki bu aralar kızlarda sevdiğiniz adam 2000 alsa sevmekten mi vazgeçeceksiniz sanki en azından sevdiğinle evlen zorluklarıda kolaylaştırmak için çeşitli şeyler yapılır zaten paraya çok takılmayın bence41 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 2b cevap paylaştı.
+1 yıl
Görseli bilenler anladı beni. Sen ne iş yapacaksın peki?
10 Yorumla
+1 yılEşin sana kiyafet almak zorunda degil fikrine bir insan olarak saygi gosteririm fakat ben kendi ihtiyaclarimi kendim karsilamayi tercih ederim ayrica her ay kiyafet neyine lazim ihtiyac olan icin yetiyorsa ne gerek var baskasina
41 Yorumla
Soran+1 yılO senin tercihin bu benim tercihim Allah herkese gönlünce versin
Elin ayağın tutuyorsa sen de çalış. Sen de o küçümsediğin üç bini kazan. O zamn geçinirsiniz rahatlıkla
20 Yorumla
+1 yılşu an senin durumuna bağlı kendi ve ailenin durumu iyiyse gecinemezsin ama kendin vasıfsız biriysen fazla bile
20 Yorumla
+1 yılSüslenmek, şımartılmak, harcamak harcamak harcamak. İşte cehaletin yarattığı minimalizmden uzak saçma yaşam tarzı. Suç senin değil toplumun. Yinede bu kafa yapısından vazgeçmeni öneririm.
00 YorumlaBak kendin diyorsun 3 bin tl anca kendini geçindirir , o kendini geçindirir , sende çalısır kendini geçimdirirsin sorun hallolur kadın erkek eşit nasılsa.
00 Yorumla
+1 yılO da burada maaşsız kadınla evlenir misiniz diye sorsa? Sevgi varsa bunlar sonraki faktörler bana göre ama benden daha mantıklı insanlar da vardır para evliliği yapan
00 Yorumla
+1 yılGidip çalışıp kendine kıyafet alıp kadınlığını hissedebilirsin kimsenin maaşıma göz dikmen gereksiz senin kadın olman dışında bir getirin mi olacak evlilikte?
00 Yorumla
+1 yılkira yoksa olabilir
kira varsa cok zor helede sıgara ıcen varsa o karı kocadan bırınde cay sımıtle gecınırler artık butun 1 ayı02 Yorumla
Soran+1 yılKira yoksa bile 3 bin tl günlük 100 liraya çıkıyor. Yani her gün karnını zor doyurursun. Bi kere 100 liraya kıyafet alsana dam burnundan getirir
- +1 yıl
öylede evlenılcek adam bulamazsınız
3 bın yetmıyorsa ıstanbulda yasayan adam 2 bın kıra verse
5 bın lıra maaşı olan gene kurtarmıyor herkez doktor avukat degıl 8 10 kazansın
3 bın kıra yoksa bence ıdare eder ole gece hayatları olmaz belkı ya da bı bogazda yemek yıyım 400 500 verım hayatı olmaz belkı ama gunde 100 lıra yemege verılıcekse etınden balıgına fındık fıstıgına herseyı yıyebılır ben bu sekılde 3 4 bın lıra harcıyorum her ay kıra derdım yok herseyımı yıyorum kotu bı hayat gecırmezler yanı ama her ay 3 4 elbıse alım su gündüz kremıne 100 lıra verım ya da ıste para bırıktırıp tatıle cıkımmı bu dusuncelerde ınsanlara yetıcenı sanmıyorum ki bu zamanda herkez bole bı hayat beklıyor evlendı zaman sadece yıyıp ıcıceksem baba evındede dururdum ne elın ogluna gelın gıttım dıye dusunur
+1 yılSen daha fazlasını hak ettiğini düşünüyorsan holding sahiplerinden biriyle evlen cemiyet hayatına atıl ama kendini sorgula ben 3 bin maaşlı birini hak ediyormuşum diye zira artık aklı başında olan erkeklerin hiçbirinin kızların peşinde koşacağını düşünmüyorum çevrem itibarıyla.
00 YorumlaBende kazanırsam küçük bir şehir kendine ait bir ev gayet güzel olur evlenilir yani 😂
30 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılEvin kirası faturalar 3000 tutuyor zaten. Bunun yemesi var içmesi var. Kıyafeti ve s. Ben bile ayda o kadar parayla geçinemiyor iken evlilik saçma.
10 Yorumla
+1 yılZor. Beraber calışmanız gerek. Sen o zaman aşk aramıyorsun para arıyosun. Mantık adı altındaki evlılıkler monotonlaşmaya mahkum
10 YorumlaYıl 2021 artık kızlar da çalışmak zorunda ev hanimligi devri kalmadı artık
14 Yorumla
Soran+1 yılÇalışmayacağımı nerden biliyorsun ben Akdeniz Üniversitesinde öğrenciyim
Soran+1 yılNiye boşuna evleniyim ki o zaman tabi seviyorsam başka da Allah korusun ben kendimi biliyorum çok mutsuz olurum
Gizli Üye(18-24)+1 yılNisanlim 12bin tl maas aliyor yani sizin parayla. Dusun ekonomi super rusyada bu para bile fazlanin fazlasi ama yinede bende calisacagim. Kadinda calismali cunku.
13 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılSoran bayan neden eksiledin? Kadin calismali demememi? .
Soran+1 yılBen eksilemedim ki. Ben zaten okuyorum şu an üniversite 1. sınıftayım evet kadın da çalışmalı ama erkek her şekilde karısını korumalı inşallah
Cevap sahibi+1 yılHaklisin.
+1 yılÖnemli olan kafaların uyuşması evlenirim para gelip geçicidir çok şükür varlıkta yoklukta gördük
14 Yorumla
Soran+1 yılPara olmayınca kafa kalmıyor ne yazık ki çok kötü örnekler gördüm Türkiye’de ailelerde çoğu kavga sebebi para
- +1 yıl
Ailelerde çoğu kavga sebebi anlayişsizliktiktir biriyle parasi var diye mevkisi var diye evlenilmez üç günlük dünyada yarın kime ne olacağı belli olmaz para asla bir kriter olmamalıdır yine hayat sizin karar sizin tabi
Soran+1 yılPeki durumu iyi aileler neden daha huzurlu?🙂
- +1 yıl
Sen dışardan öyle görüyorsun içinde yaşamış biri olarak söylüyorum inan bana öyle değil huzurun maddiyatla pek alakası yok çoğu insan böyle dusunuyor ama yaşayınca anlıyorsun öyle olmadığını
Asgari ücretle çalışan ve o parayla geçinmek zorunda olan insanlar var zor bir durum ama ülkenin gerçeği
10 YorumlaKarşıdan beklemeden önce sen ne zaman kendin çalışıp kazanacaksın? Önce bunu sen düşün.
20 Yorumla
+1 yılEvlenirim tabiki ben de çalışırım gayet güzel geçiniriz
20 Yorumla
+1 yılSenin gecinilmez dedigin parayla (zamanın asgarî ücretiyle) üniversitede 2 cocuk okuttu üzerine ev aldı 😏😏
00 Yorumlamesele kıyafet degil... bu işin kirası elektrigi suyu telefonu var... mutfak zaten tam bir gider.. bir evde tek calısan bu devirde zor
00 Yorumlaşimdi sadece erkeğin maaşıyla geçinecekseniz sıkıntılı olabilir. ama senin maaşın ile birlikteyse orta derecede normal bir hayat sürebilirsiniz.
00 YorumlaBen de çalışıyorsam durumum iyiyse ve onu seviyorsam neden evlenmeyeyim ki?
02 Yorumla
Soran+1 yılDaha zenginler varsa neden evlenesin?
+1 yıl3 bin ile tek kisi (sen) gecinemiyorsun ol ozmn yasama
34 Yorumla- +1 yıl
Ozaman bende gömim kendimi 3000 tl birak 10.000 tl ver yemin ederim aclikdan belediye gitmem. gerekir
- +1 yıl
Wtff
- +1 yıl
Kiza. kizma düşüncesi yanliş kesinlikle ama her insan ayni değil bazilari yapamiyor bazilari yapabiliyor yorumunu çorba etmek istemedim sorry
- +1 yıl
Bruh okay
+1 yılÜlkede çalışanların minimum 3te 1i asgari ücretli. Evlenmesin öyleyse kimse. Kafaya bak ya
10 Yorumla3 bin lirayla tek başına gecinemiyorsan sen de çalış evde totonu büyüteceksin diye bir kural yok
10 Yorumla
+1 yıl3 bin lira maaşlı ve erkek olması dışında başka bir özelliği yok mu?
10 Yorumla
+1 yılBende çalışıyorsam evet yoksa elinden bir şey gelmez hiçbir şeye yetemez bı basina
10 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılKirada değilsen ve anlayışlı biri olursan geçinilir de evlenilir de...
10 Yorumla Bazen o paraya bir bok alınmıyor boya makyaz boş ver zaten kulanmiyorum
10 Yorumla
+1 yılMalesef geçinilecek bir para değil. Ama eğer ev kendinizin olursa ve sende çalışırsan rahat edersiniz.
10 Yorumlaİki katı maaş alacağım için gururuna yediremez bunu hiçbir erkek.
10 Yorumla
+1 yılBen 2000TL ile geçiniyorum eşim de 3000 alsa 5000 oluyor Allah bereket versin
00 YorumlaRabbim Üstüne kıyafet alınsın diye evlenen kadınlardan muhafaza etsin
00 Yorumla
+1 yılBabasının evinde görmediğini kocasında isterse tabi ki evlenmeyin
00 YorumlaGecinemezsen sende iş bulup çalışacaksın herşeyi erkekler den beklemeyin ya da evde kalin
00 Yorumla
+1 yılBen zaten ünlü ve zengin olacağım için kocamın maaşını hiç yadırgamam canım kocişim
00 YorumlaEvlenilir elbette beğenmiyorsa eğer kendi de çalışabilir.
00 Yorumla
+1 yılBen de çalışıyorsam olabilir. Ama ben çalışmıyorsam 3 yetmez
00 Yorumla
+1 yılSen sadece maaşa bakarak mı evleneceğin kişiyi seçiyorsun hey allahım
00 YorumlaOlur neden olmasın önemli olan bir birini anlamak. fazla parada iyi değildir
07 Yorumla- +1 yıl
Dur tepdir az 😂
- +1 yıl
Gordum chox gopa basirsan ureim dozmedide
- +1 yıl
Sen ac men ac oturaq baxaq birbirmize ac ac 😂😂😂
- +1 yıl
Chox yelleme ama😂rubabaaaa😂
Evliliği evcilik sanıyorsun sanırım. Seven insanlar birlikte bir hayat kurmaya karar verdiğinde taşın altına beraber ellerini koyar.
20 Yorumla
+1 yılevet iki kişi çalışırsa neden olmasın, ben evde oturmam zaten
01 Yorumla- +1 yıl
doğrusu ne sana göre?
+1 yılErkek sevdiği kadına her türlü fedakarlığı içinden gelerek yapar, fakat senin gibileri gördükçe insanın evlenesi gelmiyor. Şükür gelirim bahsettiğin miktardan gayet fazla ama senin zihniyetinde ki gibi insanlarla gelecek hayal etmek zor
10 Yorumla
+1 yılTamamen yetişme tarzı ve ev gecindirebilme yeteneği
10 Yorumlaçalış da kendi kıyafetini kendin al
diğer türlüsü parazitliğe girer00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılŞu an 500 tl gelirim var pandemiden dolayı ve para artıyor 3000 tl yetmez diyorsan sende bir sıkıntı var cidden
00 Yorumla- Devamını Gör (51)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat