Bitcoinler, bilmemneler artık klasik döviz ve altın dışında gençler kripto para yatırımı yapıyor, dünyada en çok kripto yatırım yapan ilk 5 ülke arasındayız. Bir anda herkes yatırımcı, borsacı oldu :D
Siz değişik ne biriktiriyorsunuz ve kar edebildiniz mi?
Herkes coin alıyor, ülke toptan yatırımcı oldu, siz ne biriktiriyorsunuz?
3. dünya ülkelerinin tarzı işte... Geçersiz ve başkalarının oyuncağı olmuş piyasalara girip parayı pul etme çabası. yatırım dediğin şu dur: Bir firma vardır bu firma gittikçe global de yaygınlaşır ve değer kazanır. Sonrasında zaten kripto parayla dolarla altınla değil. Makine, teknoloji ve otomasyonla yatırımları coşar bu firmadan gelen paralar.Öleee kolay yoldan dolar aldım kripto para al-sat ile ancak abd-çin-rusya gibi ülkelerde bu paralarla oynayanlar zenginleşir. Zaten kriptonun sahibi ülkeler olmasa da bir çok bu para değerini oluşturanlar bu 3 ülkede bulunuyor. Kısacası 3. dünya ülkeleri soygunu. Dolar-altın kripto para bunlar belirsiz ve büyük oyuncuların oyuncağıdır ve sonuçta küçük ve orta oyuncular kurtlar sofrasında yenir Asıl para = insansız hizmet, teknoloji, otomasyondan geçer.
Coine girmek istedim bir zamanlar ama volvalitesi hem çok oynak Hemde yatırımcı tipinin büyük kısmını balinalar oluşturduğu için vazgeçtim..
Yarın gündeme bir haber düşse Ya da keko elon alkolü fazla aldığından sosyal medyaya bir cümle yazsa değerini tekrar 25 bin dolar altında görürsünüz. Diğer yandan merkezi değil. Güvencemiz yok
Ekonomilerin can simidi işlevini görüyor Şuanda ileride ne olur bilinmez. Ama insanları diğer madenlerden bir süre uzak tutup paçayı kurtaracakları belli
herkesin borsa ile ilgilenmesi ozellikle eteryum coin gibi yatırımların artması oldukca keyif verici bir durum. çünkü bu tarz yatırımlar küresel sermaye sahiplerine her zaman bir ders vermek olarak adlandırılır ve doların dünya ekonomisi üzerindeki etkisini yıpratır bu da olumlu olarak yansır ekonomiye. Bana gelince borsa yerine demir almayı tercih ediyorum
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Coine yatırım yapmam. Yatırımı has altın üzerine yapıyorum. Coin patlama noktasına ulaşmak üzere yakın bir zamanda düşüşe geçecek ve geçtiğinde de birçok kişi zarar edecek, bilmeden bu işe giren. İşi bilen karını sağlayacak bilmeyen ise sağlam bir zararla çıkacak.
İnsanlarımız artık, paranın hayatta istediğin her şeyi yapabilmek için değil, istemediğin şeylerden kaçabilmek için lazım olduğunu anladılar. Bu yüzden hak etmedikleri yaşam şartlarından kurtulmak için bir çıkış kapısı arıyorlar. Allah milletimizin yardımcısı olsun durum gerçekten hiç iç açıcı değil... Uzun süredir sanal para yatırımlarım bunun yanında reel olarak altın ve gümüş yatırımlarım var, eski bankacıyım zaten analizi, grafiği, tekniği iyi biliyorum elimden geldiğince kendime ek gelir sağlamaya çalışıyorum.
@bye7e Moralini bozmak istemem ama şu an bankada çalışmıyorum başka bir kamu kurumunda sevdiğim işi yapıyorum. Bankacılığı da seviyordum sırf bankada yükselmek için üç fakülte bitirdim ama nasip olmadı. Şimdilerde ise bankacılık sektörünün geleceği olduğunu düşünmüyorum. Sana tek tavsiyem kesinlikle kendini geliştir ve sadece bir konuya ya da branşa odaklanma...
Geniş bir yatırım portföyüm var. Kripto yatırımında genellikle altcoinleri tercih ediyorum. Seçtiğim 4 tane coin ve token var şu an walletımda. Yükseliş ve düşüş durumlarına göre al-sat yapıyorum.
Onun dışında gümüş ve döviz yatırımım var. Satış hedeflerim gelene kadar bekleteceğim. Panik satışı yapmadan ilerlemeye çalışıyorum. :D
Cardano. Yatirim tavsiyesi olarak algılanmasın. Bu coin bütün coinleri parmak ucuyla ezer. Beni üzmeyen tek coin. Hem saglam temelli hemde gelişmiş teknolojili. Geç kalmadınız. Hala alabilirsiniz. Bir yıl sonra acayip mutlu olabilirsiniz. Kendi adıma fikirlerim bunlar. Siz yinede Google amcaya sorun. Aksini düşünürseniz, yorumunuzu ve mesajlarınızı bekliyorum.
Türkler bir yere hücum ediyorsa bir gün ters döner ora bak gör. Sokakta donercinin iş yaptığını gören olsun yanina karşıda döner dükkanı açan bir milletiz düşün. Bi keresinde kunefeci dükkanımız vardı adamın biri iş arıyordu konuştuk bana da öğretir mısınız dedi olur dedik sonra ağzından buralarda kunefeci açacağını kaçırdı. Yani dünya da her zaman kendini akıllı sanan millet varsa o da biziz emin ol. Yakından bitcoin olayı da patlar zaten şu an çoğu kişi zararda hatta bu işe yeni giren transfer yapmayı bilmeyen parasını yanlış yere yatıran 50 bin kişi olduğu söyleniyor düşün
Bu arada gecen sene girdim bu ise5parami 10 katından fazlasını kazandım fakat o zamanlar ayı sezonu dediğimiz borsanın en düşük olduğu zamandı. Alıp köşe koydum izlemedim bi baktım haberler cıkmış yükseliyor diye öyle haberim oldu. Şu an para olsa girmezdim çünkü boğa sezonu aniden biterse paranın yarısından fazlasını kaybedersin
Coin'de bir yere kadar gidecektir. Sonra düşüş.. Bu zamana kadar hiçbir birim sabit kalamadı. Hepsi çakıldı. Coin'de bir gün gelecek çakılacak ve o çok zengin olanlar fasfakir olarak ortada kalacak. Çok uzak değil o günler..
evet türk insanı öyle. meraklı. ama şikayetlerde coktur kanımca. riskli iş. e cüzdan vs dıs ülke menseli iş. bilmiyorum sanal yani neticede. güvenemedim. ufak paralarla alınabilir sanal bi para bitcoin vs. amac piyasayı görmek
Coin ilk çıktığı zamanlarda veya 2 3 sene öncesine kadar kazandırıyordu şu an herkes tarafından biliniyor ben umudumu kaybettim kazandıracagını sanmıyorum yani bende 3 4 tane küçük coinlere alttim 3 5 birsey sildim uygulamayı olursa birsey olur
Hiç sorma ya neredeyse tüm arkadaşlar bitcoin, altcoin, üstcoin alıyor. Yüksek para koyarsan yüksek kazanıyorsun. Arkadaşımın biri 5000 lira koydu 8500 lira oldu. Bir arkadaşım da 100 lira koydu bir 50 kuruş, bir 20 kuruş kâr ediyor. :)
altindan baskasi mantikli gelmiyo riski yuksek cunku bi anda batadabilirsin cikadabilirsin ama altinda gir bak dusse bile cok uzmez yakin zamanda fazlasiyla yukselir
İnsan biriktiriyorum elimden geldiğince yardıma ihtiyacı olanlara gerek kendimden gerek ise aracı olarak İNCİTMEDEN yardımcı olmak bana huzur veriyor. Varlık çoğaldıkça telaş artıyor endişe var oldukça güven azalıyor güven azaldıkça yalnızlık artıyor yani çoğaldıkça azalmaktan ise azaldıkça çoğalmak beni rahatlatıyor borsadan daha hareketli ama daha verimli Bundan sebep tavsiye ediyorum para biriktirmeyin insan biriktirin dünya daha güzel bir yer olabilir.!
Dogecoin biriktiriyorum ilk başta 5000 TL'lik aldım ama onu baya yüksekten aldım şimdi geçenlerde gene aldım 500lük 2 günde 650 tlye çevirdim al satlar ile ama 5000likte zarardayım yükselmesi lazım
Coin alan her birey ülkenin temeline bir hançer sapliyor demektir. Ulkede ekonominin çöp olmasinin nedeni , sanal para adi altinda ulkedeki parayi yurtdisina cikarmaktir. Bu yanlisin geri dönüşü yok. Neye göre kime göre değer kazanip kaybettigi belli olmayan bu dolandiricilik yöntemi HARAMDİR.
bir tarafın kazanıp bir tarafın kaybettiği (şans) faktörlü oyunlar HARAMDIR. bu işin şansla alakası yok. arz-talep'e göre değerlenip değer kaybediyor. izlenim elde edip şirketleri takip edeceksin. sabır da faktör.
@KırSakallıWill ne güzel yazdiniz, bir tarafın kazanıp bir tarafın kaybettiği (şans) faktörlü oyunlar HARAMDIR. bu oyunla onlarca ülkenin ekonomisi ele gecirildi, milyonlarca insan kaybetti de haberiniz yok.
@KırSakallıWill şirketlerin amaci paralari istedikleri gibi ulkeler arasinda transfer sağlamak, bu da kanunen suç. zaten ülkeye de bu yüzden zarar veriyor, şu an yatirdiginiz paraların tamami natoya üye olan ülkelerin borclanmak zorunda olduğu amerikanin 7bankasina gidiyor, yani ulkenin ekonomisini oturduklari yerden yönetiyorlar.
@dogruluktanyana "Herhangi bir resmi ya da özel kuruluş tarafından ihraç edilmeyen ve karşılığı için güvence verilmeyen bir sanal para birimi olarak bilinen Bitcoin ve benzeri kripto paralar ile ülkemizde doğrudan ilgili herhangi bir yasal düzenleme bulunmamaktadır." yani suç olmuyor. zaten yerli bir btctürk şirketi bile var kripto paralar için. biraz daha bilgi sahibi olmanızı tavsiye ederim. Bu arada paramın hangi bankada kalması beni bağlamıyor. Tamamen yerli ve milli yatırımlar olsun istiyorsanız Ülkemin üretimde söz sahibi olması gerekir. Dışa Bağımlı Olması DEĞİL.
@KırSakallıWill tamamen kendi menfaatinj düşünen, yalnizca belgelerle yürüyen yasalar gibi yasayan biriyseniz zaten size söyleyebileceğim birsey olmaz. Evet btc veya diğer sanal para üçkağıtçıliklarinin şu an da hali hazırda bir duzenlemesi yok, çünkü kimler kimler parayi oraya yatirip istedikleri gibi hareket ediyor Allah bilir , menfaatleri bittigi zaman veya sıkıntıya düştükleri zaman buna da bir yasa getirirler.
Ben samimi insanlari severim, onlar için konusurum. Bu paranin neye göre artıp, neye göre azaldigini biliyor musunuz? bu paranin sahibinin daha kim oldugunu bile bilmiyorsunuz ya da gormekten geliyorsunuz.
Yasal olarak ta paranin başka ülkelere transfer merkezleri resmi bankalardir bunun dışında yasaktır.
şu an ekonominin çökmesinin, milyonlarca insanin işsiz kalmasinin en büyük nedeni sanal para üçkağıtçıligina yatirilan paralardir, bu şekilde ulkemizden kendi sermayesinden kat kat fazla nakit para yurtdışına , özelikle amerikaya cikmaktadir
@dogruluktanyana hıhı aynen. milyonlarca insanın işsiz kalmasının tek sorumlusu kripto paralar hıhı. başka hiç bir sebebi yok zaten. işi bilmeyen insanların para kazanma hırsıyla gözü dönerek para yatırıp kendi elleriyle kaybetmelerinin hiçç suçu yok zaten. kendi uydurduğunuz yalanlara kendiniz de inanmaya başlamışsınız. daha fazla söze gerek duymuyorum , fikri sabit insanlara hiç bir şey anlatamazsınız.
Yahu 30.000 TL gibi bir rakam koydum dünden önceki gün. 1200 lira kadar arttıktan sonra bozmadım daha çıkar diye şu an 29,200 TL civarlarında hafta sonunu bekliyorum. Yükselecektir.
Sabret ben iki ay once 95 bin koydum su an 135 bin bi kac yil kazandiraxak bitcoin sakin zarar ettim diye cikma bekle artacak illaki daha buyuk yatirimcilar alacak onlar alinda firlayacak deniyor.
Bu yatırım peşinde koşan insalarla aynı masada değilim. Onlar paranın peşinde bense dağıtmanın. İllaki bir yatırım yapıcaksa insalar önce 5 10 liraya bir kitap alıp okusunlar. Acaba biz mi fakiriz yoksa fakirliğimizle harcadığımız paralar mı zengin gördüklerimizi fakirlikten çıkarıyor
Varını yoğunu koyanlar fena patlayacaklar. Ben iki yıl kadar önce yatırmıştım geçen yılın sonlarında hatırlayınca aldım paramı. Daha da asla girmem.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Bitcoin mitkoin falan hepsı hıkaye,? bence nüfus kimlık kartına para puan olarak yüklenebılır ve fiziki para ortadan kaldırılabılır neden nıe fıziki olarak parayı hala basıyolar anlamam? paranın uzerınde bissürü mıkrop bakterı var
Bu bitcoincileri fena patlatıcaklar. Hele alt coinciler var ya tam lale olacak :D Bak yazıyorum buraya. Patlayınca gelin bana sen büyük adammışsın reis yazın.
Euro ve isviçre frangı üzerinde tutuyorum gelirleri. Göreceksiniz Euro 10’u geçecek tekrar Katar’dan sıcak döviz girişi kesilince 2018’de de öyle olmuştu.