Kripto paraların önünün açık olduğuna ve uzun vadede blockchain teknolojisinin tüm dünya tarafından benimsenecegine inanıyorum. Bitcoin de dönemsel düşüşler oldu ama tüm düşüşlerden sonra daha güçlü şekilde çıkmasıni bildi. Dün başlayan düşüşün sebebi janet yellen denen kadının algı operasyonu, bu kadın Fed başkanı ikende benzer algı operasyonları yaptı. Ama istedikleri kadar cirpinsinlar blockchain tüm dünyayı saracak, korkularida kripto paraların merkeziyetsiz şekilde üretimi ve bir otorite tarafından kontrolünün imkansıza yakın olması.
Düşüş ihtimali hep var ama bana göre şu an burda unu eler gibi gariban eleme düşüşü bu milyarlarca dolarlık longlar patladı şimdi de şortçuların gelmesini bekliyorlar biraz da onlar kazandım sanırken bu defa onların aç gözlüleri de elenecek ve yine borsa kazanacak. Neden gariban eleme diyorum çünkü yatırımı yüklü olan bitcoini bir para kazanma aracı değilde geleceğin parası olarak gören büyük yatırımcı buralardan tatmin olup çıkmaz düşüncesindeyim. Düşüş ne kadar sürer bilinmez ama yıllar sonra keşke 2021 de alsaydım diyenler olacak gibi geliyor bana. Bunlar benim fikirlerim ama şunu da söyleyeyim şu an ortalık kan gölü o yüzden yeni giriş yapmak ciddi risk taşıyor spot pozisyonda olanlar için de destekleri takip etmeleri en doğru yol gibi duruyor.
Yellen teyze güvenilir bulmadığını söylemiş onun da etkisi oldu. 2017 yılında sağlam soçrayışla 19 bin doları görmüştü o zamanlar iyi kazanmıştık sonra kademeli olarak 4 bin dolara kadar düştü. Ne olacağını kimse bilemez bitcoin baronları manipüle ederek korkak takımın paralarını sürekli cebe indiriyor. Yüksek satışlarla ani düşüşler meydana gelme ihtimali her zaman vardır sabreden kazanır uzun vadede. Ytd.
Bill Gates zeka düzeyini bir kez daha ortaya koydu, ne diyor bu kimse "eğer Elon Musk kadar paranız yoksa, bitcoin konusunda dikkatli olun" nedeniyse ortada, bitcoin herhangi bir mal/hizmet girdisi olmayan, sadece bir ağ içerisinde bulunmak üzere, arz dengesiyle çalışan yazılımsal bir sistemdir.
Dün geceye kadar yatırdığım paramın 3 katına ulaşmıştım. Ancak dün gece direnç noktaları kırılmaz diye beklerken çatır çatır eridi bitcoin bugün öğlede karım yarıya düşünce bende anaparamın 2 katı olarak tl ye döndüm. Bugün bitcoin hareketlerine göre tekrar coin alacağım :-)
Açıkçası Avrupa’da bitcoin de lider olan bizmişiz, aksini beklemek doğru olmazdı..
Avrupa’nın en akıllısı biziz ya diğer ülkelerin göremediğini biz görüp zengin olacağız ya hemen kandık gibi geliyor bana.. umarım çok sert düşüşler yaşanıp insanlar zarar etmez..
Yaş 26 ama zekâ 14 bile değil gram bilgin yok misal şöyle düşün altın alıyorsun artıyor veya düşüyor buna da aynı ticari zekânı kullanarak bişey diyebilir misin?
Üretip bir şeyleri satıp kazanmak elbette daha iyidir. Fakat farklı yatırım araçlarında insanlar paralarını değerlendiriyor. Serbest piyasa ekonomisi malum..
@Alprstha Senle simdi nasil tartisilir ki senin konustugun seyin sana katacagi seyler "yolunda giderse tabi o da malum" 50 bilemedim 60 yillik fayda saglayacak seyler.
Helal kazanc diyorum., Gozleri bu dunya uzerinde hirs burumus islerininsansa birakmis insanlar diyorum, emek vererek kazanmak diyorum.
Elbette Serbest piyasa ekonomisi insanlar gelecek gordukleri alanlara projelere cesitli finans kuruluslarina hisse alarak , yatirim yaparak 2. ve ya 3. kendine yeni gelir kaynaklari olusturmalilar hele şu devirde. Ama ilk once bi emek verip kazanmak gerekir onlar sonra ki olur ya da olmaz isler.
Bu Kripto para isi o kadar yayginlasti ki,16,17 yasindaki bir cocuk helal haram nedir bilmeden is bilmeden bunlari kovaliyor. Universiteden yeni cikmis agzi daha sut kokan tecrubesiz kisiler ailesini kandirarak bu islere yatirim yaptiriyor, yani demek istedigim gencler kolay parayi kovalamaktan cekinmiyor zora gelmek istemiyorlar. Bu cok yayginlasti ve İyi birsey degil insanlarin akillanmasi icin dusmesi beni sevindirdi acikcasi
@34beyoglu Mantıklı bir yorum oldu. Zaten bilinçli yatırımcı olmak gerek. Üretim ekonomisini hiçe sayıp kolay para kazanma taktiklerinde kaybedenlerin de sayısı bir hayli fazla olacaktır.
Biraz sabır bence. Bu süreçte duygusal davrananlar kaybetti. Bitcoin ne kadar düşse de tekrar yükselişe geçecek. Ben esas Xrp yi merak ediyorum. Bugün duruşması vardı.
1 ayda nerdeyse 150 bin arttı bitcoin 1 milyon lira kadar artacak zamana ihtiyaç var ve ayrıca şu an cardono ve holo coin var bunlar 1 sene içinde artacak
şu an altcoinler var geleceğin yatırım araçları şu an nasıl herkes de pişmanlık varsa ileri zamanda gene aynı olacaktır ben şu an 8.500 lira civarı yatırım yaptım altında yaptığım zararı kâr'a çevirdim
Tekrar yükselecek. Sadece fazla şiştiği için düzeltme getirdiler. Ayı sezonuna henüz daha var. Ancak bitcoin all time high yaptığı zamanlarda temkinli olmak lazım ve 2 3 bin dolarlık düşüşe geçtikten sonra satmak lazım.
Elon musk birden nasil bu kadar zengin oldu onuda anlamadim adam 17. ciydi birden 2. ci oldu anasini satim 😀Bitcoin bu adamin eline gecti bence uzay parasina falan cevirirse sasirmam adam marsla kafayi bozmus 😀
reisimiz tiwitırına b yazsa acaba bitcoin mi yazacak diye bir anda 2 katına çıkar mı bir de bitcoin yazmış olsa olacakları düşünemiyorum. ama türk paramız varken elin bitini coinini neden değerlendirelim ki
Büyük kitlelere hükmedersen iyi spekülasyon yaparsın birileri satıcak zarar edicekki birileride bunun ekmeğinin yesin borsa gibi ama borsadan daha tehlikeli
Ortada oyun olduğu o kadar belli ki daha anlamayanlar var. Neymiş Elon Musk'da yatırım yapmış. Ahahahah adam bu işten zararlı çıksa nolcak, dünya kadar parası var. Olan diğer insanlara oluyor
Yok aslında kendime checkpoint yapmak için yazdım 🤣 Şimdük gelelim uzman gibi konuşmaya. Bu borsa işleri çok tuhaftır destekledi diye alın satım yapılmaz örnek Musk ilk önce doge destekledi %600 fırladı desteği çekti çakıldı btc destekledi kımıldadı (btc takip etmedim ondan bilmiyorum) sonra doge yi tekrar desteklemeye başladı idare eder konuma falan geldi sonra Snopp Dogg destekledi sonra ismini cismini bilmediğim bir ünlü daha destekledi (Bkz. ) bu coin idare eder şekilde gidiyordu sonra bir destek tiviti daha attı düşmeye başladı. Atalarımız ve borsacıların ortak sözü vardır elin si**gerdeğe girilmez :D Birde Türkiye'de herkes kripto para borsayı kısa yoldan mültimilyoner olacağım diye kör kursun ile oynuyorlar (çoğu bilmiyor nasıl oynanılır falan bilmiyorlar bende dahilim ama analiz yapıyorum ben :D) Bu arada BTC reis kolay kolay batmaz şuradan da bir konuya açıklık getireyim borsalar arası alım satım değerlerindeki farklılık o borsayı kullanan insanlardan kaynaklı yani Platformumuzda bulunan coinlerin fiyatlamaları kullanıcılarımızın arz ve talebi sonrasında belirlenmektedir. Bu fiyat belirlenirken kullanıcılarımızın yaptıkları işlemler sonucunda alış ve satış fiyatları arasında doğal bir spread farkı oluşmaktadır. (Bu Bitexen kendisinin yaptığı açıklama)
Güzel bir açıklama oldu Tevfik. Okuyanlari bilgilendirici niteliğinde. 👌 Bitcoin'de kazanmak ya da kaybetme yüzdeleri yüksek oluyor. Orada yatirim yapmaya yürek dayanmaz.
Şöyle bir haber var (bu yıl okudum da kaynağı bir daha bulamadım güvenli bir yerdi facebook haberi değil :d) Türkiye'de bir emuce evde eşyaları falan satıp (tam içeriğini'de hatırlayamadım böyle bir şeylerdi) btc ye basmak istemiş eşi izin vermemiş hatta boşanmış ve dayı oynadığı paradan daha fazlasınız kazandı btc zengini :D Burada yatırım tavsiyesi değildir geyiğine girmiyorum.
Önce bi fetva almam lazim malum bu paraların hakkında kötü söyleyenler de var, gerçi sonunda kaybetmek olan bir sey de haram olmayabilir ama, teşekkür ederim cevabın için