Bir öğrenci kripto paraya mı, hisse senedine mi yatırım yapmalı?

Selam arkadaşlar ben öğrenciyim. Uzun süredir kripto para borsasını ve normal borsayı takip ediyorum ve bir kaç sorum olacak. Tahmin edebileceğiniz gibi öğrenci olduğumdan çok fazla param yok yatırımlarım küçük ve beni pişman etmeyecek miktarlar ama küçük miktarlar olduğu için getiriside düşük oluyor haliyle. Sizce bir öğrenci harçlığını çıkarmak için kripto paraya mı, yoksa hisseleri mi yatırım yapmalı? Bir diğer önemli hususta kişisel bilgiler. Bildiğiniz gibi borsalar kanun gereği kimlik onayı yapmak zorundalar bankaların zaten hisse alım satımı yapabileceğimiz platformları olduğundan endişe etmemize gerek olmuyor ama kripto para borsaları için aynı şey geçerli değil. Bankalardan bağımsız olan kripto para borsalarına kimlik bilgileri vermek ne kadar güvenli? Kripto para borsası için paribu yu düşünüyorum nedeniyse diğer borsalara nazaran daha az bilgi istemesi. Yanlış bilmiyorsam tc no , cüzdan seri ve no su istiyor yalnızca. Paribu dan binance e transfer ettirip ordan isletip ardından tekrar paribuya çekip bozdurmayı düşünüyorum. 100-150 tl gibi küçük miktar paralarda öğrenci bir kişi harçlığını çıkarmak isteyen birine hangisi daha çok kazandırır?
Kripto Para
Hisse Senedi
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Bir öğrenci kripto paraya mı, hisse senedine mi yatırım yapmalı?