şu an düşündümde daha çalışmaya başlamamış biri olarak ayda 6 7bin bile alsam benim için büyük lüKS.
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılaylık 10 bin maaş aldığım dönemlerde oldu ama zengin oldum diyemedim yani o ücretleri kazandığınız pozisyonlarda ona göre davranmak, yaşamak ve harcamak zorunda kaldığınız için yine ancak yetişebiliyorsunuz.
61 Yorumla- +1 yıl
Çok haklısınız.
En İyi Cevaplar
Maaş ile zengin olunmaz. Atıyorum aylık 100k para kazanıyorsun ortalama. Bu maaş değildir. Bunu sen kazanıyorsun biri sana vermiyor. Maaş farklı bir şey.
53 Yorumla- +1 yıl
en iyi yorum bence
- +1 yıl
Belki çalıştığın yer büyüktür ve patron sana ayda 100 k veriyor, o zaman peki?
AI Persona’ya Sor
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
89
Cevap
124Cevap
+1 yılzenginlik geniş bi kavram. Eskiden net 6000 tl maaşım vardı. şimdi 3500 tl ama asıl mesele ne kadar kazandığından ziyade ne kadar harcadığın ya da yatırım yaptın mı? şahsen benim aylık harcamam eskiden de en fazla 200 tl idi. şimdide en fazla 200 tl. ve kazancımı da biriktirmek yerine biyerlere yatırım olarak kullanıyorum ve böylece aylık ekstradan 1000-2000 tl arası kazanç elde edebiliyorum. şuanda 24 yaşındayım ve 15-20 yıl içinde kendi emekliliğimi vericem. hedefim 45 yaşında kendimi emekli etmek ve mutlu mesut bir yaşam. ama en kötü zenginim demen için istediğini rahatlıkla alman lazım. ama illa ki para konuşulacaksa evin araban olsun üstüne de 1 m paran olsun git faize koy aylık ort. 15 bin tl para seni kurtarır sanki
00 Yorumla
+1 yılZenginliğin tanımı çok net değil. Bulunduğun sosyoekonomik duruma göre çok değişir.
bir mahallede ki en zengin kişi sen olabilirsin ama fakir bir mahalle ise sen Dünya ortalamasında zengin olmayabilirsin
benim için bir diğer tanım; eğer maaş alan değil, veren veya verebilecek biriysen biraz zengin sayılırsın. Ama işveren olarak ölçeğin çok düşükse, yine de zengin sayılmadığın çok durum olabilir.
bir diğer tanımım; şimdi işsiz kalsam 15 yıl yetecek varlığım var diyelim. Bunu işleterek bir 15 yıl daha kurtaracak birikim yapabileceğime inanıyorsam kendimi zenginden sayarım.
zenginliği değil, sosyoekonomik seviyenizi artırmayı hedeflemenizi öneririm. Zenginlik çoğu zaman ulaşılmazdır ama hayat standartlarınızı sürekli yükseltip, geleceği erkenden satın alarak hayat kalitenizi yükseltebilir ve zengin olmaya gerek duymadan mutlu olabilirsiniz!00 YorumlaZengin oldum demek için maaş alıyor değil, maaş veriyor olmak gerek öncelikle.
Ve yaptığınız iş her ne ise çalışan insanlara verdiğiniz maaş, sigorta, yol, yemek, vergiler, kira, diğer şirket giderleri vs... çıktıktan sonra cebinize an az 50.000 TL para kalmalı.
Maddi anlamda zengin kavramına ilk adım bu söylediğim.
Maaş ile zengin olunmaz, olsa olsa çok iyi bir geliriniz olur.
İstisnalar hariç tabi ki, mesela medya şirketinde üst düzey yönetici olursunuz, ya da çok ünlü bir estetik ya da beyin cerrahı vs... o zaman alacağız maaş bir çok patrondan fazla olur ama bu meslekler istisnadır.00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yıl4 sene İsviçre' de yasadim.
Oranın asgari ücreti tek kişiyi bile gecindirmiyor, çünkü hafta içi günler toplam ayda 22 gün neredeyse, kişi başı ödenecek fatura gönderirler.
Sigorta primlerinVergilerinCsrtlarin curtlarin sırayla gelir. Oranın asgari ücreti şu an 4000 frank falan, yaklaşık 35.000 TL. Ama bunu senden sömüre sömüre çoğunu geri alırlar, kalanla da ay sonunu getirmeye çalışırsın. Ve biliyor musunuz, bu maaş ile bekar gecinemezken, Ülkemizde asgari ücretle aile geçiniyor. Aradaki ikinci büyük fark ise, ülkemizde gelen fatura elektrik su gaz, orada ise NEFES ALSAN VERGİ SÖMÜRÜ. Ülkemde yaşadığım için mutluyum.22 Yorumla- +1 yıl
Aslında dünyanın neresinde olursanız olun asgarî kazanç her yerde sizi boğar mı diyorsunuz?
Cevap sahibi+1 yıl@Sky_Walker hayır.
Boğan en önemli şey VERGİ SİSTEMİ' dur.
Eğer bu Yirkiye' de tam anlamıyla uygulansa halimiz harapti. Örnek vereyim,
Bir tanidigim yurt dışında olduğu için 5 senedir emlak vergisini odeyememis ve birikmiş. Çok değil birazda gecikme zammı konmuş ama başka bir şey olmamış. Memurun yanına beraber gittik, şöyle birşey dedim. " 50/100 TL bişey versek, gerisini sonra ödesek olur mu?" Cevap :" Tabi olur, hiç olmazsa ödeme hareketi olmuş olur " dedi.
Yani 50/100 lira ode, gene salla imkanı. Ama avrupa' da şunu gördüm. Bir ay geciksin, senin haberin olmadan mahkemeye verilirdi, faiziyle söke söke alınır veya icra gibi başka şeyler hiç beklemez, uygulanır.
Kısaca asgari ücretin ve vergi uygulamasının , devletten devlete uygulaması çok başka.
Biz bedava yaşıyoruz.
Tam anlamıyla herşey uygulansa birmistik.
Tek korkum Avrupa Birliğine girilmesi. Eğer girilirse hemen hemen aynı sistemlere tabi olunacak
+1 yıl"Zengin olmak" demek "kaç liran olduğunu" pozitif manada bilmemek demektir. Yani bir nevi "sayılamayacak kadar çok para" olmalı.
Ya da şöyle düşün; bir şey yapmak veya almak istediğinde tereddüt etmen yapabilmekten, "acaba yeterli param var mıdır?" diye kendi kendine sormamaktan bahsediyorum. Ama aynı anda sana sorsalar "Kaç paran var?" diye cevap verememelisin. Çünkü bilmiyorsun gerçekten.
Bu.20 Yorumla
+1 yılMerhaba.. <3 :)
Ben satış danışmanıyım ve bazen primlerim ile bir ay içerisinde 13.000 TL veya 19.000 TL aldığım zamanlar oluyor. <3
Bunlar çok güzel paralar ve istediğim her şeye sahip olabiliyorum. Yaptığınız satış arttıkça daha fazla kazanıyorsunuz. :)20 Yorumla
+1 yıl
Zenginim ayda tüm giderlerini karşılayacak kadar param var.
Öğlene kadar kendimi garantiye aldım almayanlara nasip eylesin.
Zengin olmak hem artı hem eksi.
Ne kadar zengin olursanız olun yiyeceğiniz yemek belli yatacağınız yatak bir adet bunun gibi düşünürseniz asıl zenginliği karakter kişilik ruh ve sağlık olduğunu göreceksiniz ve tabii ki Doğru dostlar.
Zenginlik böyle bir şey umarım sizde, zengin olursunuz.10 Yorumla
+1 yılÖnemli olan kişinin zenginliği ne ile tanımladığıdır. Kimisine zenginlik paha iken kimisine maneviyattır. Benim zengin oldum diyebilmem içim gönlümün kalbimin her atışının Allah rızası için olması yeter. Kalbin yakınında yeri olan Şeytanın tahtını yıkabilmek bir insan için en büyük zenginliktir benceee.
00 Yorumla
+1 yılZenginliği meta'da arayan, her zaman fakir kalır! Zenginlik yürektedir. Yüreği zengin insan günlük yaşamını idame edecek kadar kazanınca kendini zengin görür. Gözü daha fazlasında olanlar, daha fazlasının ya da daha fazlasını kazanacak yolların kölesidir. Asla zengin olamazlar.
00 Yorumla
+1 yılZengin olmak için maaşının değil gönlünün dolgun olması gerekir. Etrafımda asgari ücretle geçinip sağlıklı olduğu için kendini zengin olarak gören insanlarda aylık 15 20 bin maas geliri olup bu ay da parayı yetistiremedik diyen insanlarda var.. Sen ne olsa zenginim dersin mesela önemli olan mevzu o..
00 Yorumla
+1 yıl6-7 bin mi vay isteklerin fazla degilmiş helal olsun
Ben 100 -200 bin kazandim ayarlada rahat cok daha fazlasi da oluyordu ve evet zengin hissettim ama parayi tutamayinca geldiği gibi gidiyor değeri cok kisa kaliyor onun icin önemli olan cok para kazanmak değil parayi tutmayi ve harcamayi bilmek ilk planda o olmasi lazim16 Yorumla- +1 yıl
Meslek ne abi ne iş yapıyorsun? Allah bereket versin 😀🤣
- +1 yıl
@Cukulattaer benı boşver benden bı cacık olmadı bütün paralar gıttı bıttı sıfırlandı zaten :(
- +1 yıl
Neden kaybettin paraları peki veya kaybettigin paraları nasıl kazandın😜
- +1 yıl
@Cukulattaer uzun hıkaye ama ınan benım ısımı yapmak ıcın yurt dısında okuman ve almanca ıngılızce anadılın kadar bılmen gerekıyor onun ıcın sana bu konuda ne dersem boş zaten
- +1 yıl
bende japonca ve Rusça var orta seviye kuzenim boksör Almanya'da oda böyle 200,300 götürüyor senin yorumu görünce aynı işimi yapıyor acaba dedim merak ettim hakkında hayırlısı olsun abi✋
- +1 yıl
@Cukulattaer bende dogma büyüme almanyadan Frankfurt !
Para & Ekonomi konusunda 665 cevap paylaştı. Zengin olan için bir kere aylık gelir önemsiz olmalıdır:)
80 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBence 100.000tl olmalı en az. 5 veya 6 ayda bir daireyi anca alabiliriz. Yine zengin sayılamıyoruz ama daha fazla rakam yazamadım. Yine 5 veya 6 ayda bir arabayı anca alabiliriz.
Paranın değeri çok düşük arkadaşlar farkediyor musunuz.
O halde zengim oldum diyebilmek için en azından aylık 200.000tl para kazanmalıyız.00 Yorumla
+1 yılBu ülke de? :D Emin ol o bile yetmeyecek :D Kendi işini yapınca devlet gel bakim buraya diyor benim sadece işimi yapmak için belgelerim aylık 2.500 tl :D böyle bir ülke de ayakta kalmamız bile başarı mk.
10 YorumlaNe kasar çok kazanırsan ihtiyacın/kefiyrtin o kadar artıyor.
4 kazanirken tatile memlekete giderken 8 olunca Antalya'ya gidiyorsun daha lezzetli daha kaliteli giyiyorsun ama her zaman aynı olan tek şey var
Maaş hiçbir zaman yetmiyor00 YorumlaMaaş değilde
Diyelimki aylık giderim 64k
Şahsi giderimde eklersek 78k etsin.
bu durumda benim cebimde hiç para kalmazsa ben zengin sayılırmıyım?
Veya zengin olabilmek için toplam kaç TL kazanmam gerekiyor 🙃👻😁00 Yorumla
+1 yılKusura bakma ama 6bin benim için lüks değil aksine yaşamımı devam edebilmem için gerekli olan para. Eğer 6bin artı bir de kenara koyabiliyorsam ya da 1 tllik şu yerine 2 tllik su içiyorsam bu lükstür söyle söyleyeyim 6binin katları benim için lüks. Benim için lüks maaş 12binden başlıyor Türkiye şartlarında 🤗
10 Yorumla
+1 yıl6- 7 bin lira ortalama bir hayat icin yeterli olabilir ama lux bir hayat olamaz hele zenginlik dedigin olay cook cok farkli bir ev bir arabasi olan bir insan ortalama ustu olabilir ama zengin degil
00 YorumlaÖyle olmuyor aslında ne kadar çok gelirse o kadar çok gider oluyor benim görüşüme görede karnın tok ve ailen huzurluysa ondan büyük zenginlik yoktur 👍
00 YorumlaMaaşla zengin olamazsınız. Ne kadar yüksek olursa olsun harcamalarınız kısıtlı kalır.
Normal yollarla harcayamayacağınız kadar kazanmaya başlayınca zengin sayılırsınız.00 YorumlaBabamdan arkadaşlarla dişarı çıkmak için 20-30 tl alsam yeter😅
şaka bi yana zengin oldum dememe gerek yok ne az ne fazla yeteri kadar kazaniyim yeter zengin triplerini hiç sevmiyorum00 Yorumla6-7bin lüKS değil market fiyatları ev fiyatlarına araba fiyatlarına bak :// ama 7bin kazanmakta kolay değil mühendis oluyosun asgari ücret civarı veriyolar
00 Yorumlaİhtiyac sahiplerine yardim edecek kadar da artsa beni o rakamin zenginligi kurtarir aslinda , cok gideri olan insan degilim sevdiklerimde gonlu zengin olsun o daha buyuk keyif
00 Yorumla
+1 yılaldığına göre değil aylık giderine göre hesaplanır zenginlik. gelir-gider hesabı.
sen aylık 20 000 le zenginim sanırsın. başkası o parayı 1 gecede harcar :)00 Yorumla
+1 yılgelir arttıkça giderde artar o yüzden zengin oldum diyebilmeniz için giderlerinizi minimum seviyeye indirmeniz gerekmektedir.
11 Yorumla- +1 yıl
O zaman max. kazançta min. harcama yapan biri zengin sayılır mı?
+1 yılGiderlerin çok çok üstünde olursa maaşım zenginim derdim. Bizim yeri geliyor aylık 60 bini buluyor gelir ama giderler de 50-55. Böyle olunca da zenginlik olmuyor tabi
02 Yorumla- +1 yıl
50 55 bin gider nereye harcıyorsunuz sjsjsjs
- +1 yıl
@çevrimiçiiii Arabalar, kamyonlar, asansör falan var cayır cayır para yiyorlar valla🤣🤣
+1 yılNe kadar maaş alırsam alayım zengin oldum diyemem. Zengin oldum demem için uyurken bile para kazanmanın yolunu bulmuş olmam lazım.
10 Yorumla
+1 yılTutardan bağımsız olarak kendinden yüksek gelirli insanların arasında fakir, düşük gelirlilerin arasında zengin hissedersin.
10 Yorumla
+1 yılMilyonlarca lirayi dakikada kazansam zenginim derim😂
20 Yorumla
+1 yıl15 bin Şu an 3 bucuk alıyorum o bile guzel ama 15 binle uçarım :)
20 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 483 cevap paylaştı. Aylık gelirin 100 binin üzerinde değilse zenginim diyemezsin.
25 Yorumla- +1 yıl
Fakir miyiz biz sevglm🥺🥺😭😭😭😭😭
- +1 yıl
En sevdiğimdenn😂😂😘😘😘
- +1 yıl
Bicigini sevdigimm😘😘😘😂😂😂
Gizli Üye(25-29)+1 yıl5 Bin TL ya da 4 bin rahat yaşanır
Çok zengin olmak istiyorsam yine bu 5 Bin le tasarruf yaparım birikim yapıp ev alırım evi kiraya veririm her ay almam lazım
Keşke alsam ya yapardım Zor birşey değil00 Yorumla
+1 yılZengin oldum diyebilmek için bi yerde çalışıp maaş alıyor olmam değil
Bi şirket sahibi olup en azından 5-6 eleman çalıştırıyor olmam lazım00 Yorumla
+1 yıl10 bin maaşlı bir insan altına çok lüks bir araba çekip iyi bir yaşantı sürebilir. Ben 10.000 alsam maşallah çok zenginim diye düşünürdüm
00 Yorumla
+1 yılGider-gelir dengesine bağlı. Ne kadar kazandığım değil ne kadar biriktirebiliyorum o önemli. Ayda 3.000 biriktirebiliyorsam zenginimdir 🤗
00 YorumlaAylık 10k kazanıp ardından 96 ay kredi çekip bir passat alamadığın için ülke koşullarında 30 40k yeterlidir bence zengin diyebilmek için
00 Yorumlapara her insan için önemli belirli geçimimi karşılayacak kadar yeter, zenginlikten ziyade gönül zenginliği daha önemli bence
00 YorumlaHayaller:Bekarım çocuk yok koca yok.
Kira, faturalar filan giyim kozmetik bakım =5000
Hayatlar:Çalışmayan Evde mülteci gibi yaşayan me🤚😒00 Yorumla
+1 yılOlduğum gibi beni kabul eden ve mızmızlanan değil arkamda duran bir sevenim olduğunda zenginim diyebilirim.
00 YorumlaZenginliğin ölçüsü insanın gönlündedir, fakirliğin ölçüsü ise cebindeki paradadır.
10 YorumlaTürk parasının enflasyonu var o yüzden ne kadar alsam da zenginim diyemem.
10 Yorumla
+1 yılZengin olamak birinden maaş almamak ve herhangi bir koruma bağlı olmamak demektir 😏
10 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yıl10 bin düşünmüştüm. Yorumları görünce çok fakir düşündüğümü gördüm millet uçmuş yine...😄
10 Yorumla gelirlerden hiderkeri çık 10 bin üstü kalıyorsa zengin sayılırsın
00 Yorumla
+1 yıl7-10 bin arası alırsam zengin oldum derim biriktirir yakın zamanda araba bile alırdım
00 Yorumlazengin olman için maaş alman değil maaş vermen gerekiyor
00 YorumlaOkadar maaşla zengin olunmazki benim maaşım 8 Bin lira anca yetiyo
00 Yorumla
+1 yıl1000 lira öğrenciye iyi para zengin oldum derim valla
00 YorumlaYoksulluk siniri belli. Yoksulluk sinirinin ustu orta sinif aslinda.
00 Yorumla
+1 yılMaaşla zengin olunur, 50.000 maaş alan ceo var:) birde yatırımlar bence zengin yani.
00 Yorumla10 bin alsam direk zenginim hemen ev araba alırım ve bankaya para atar gezerim
00 Yorumla
+1 yılBenim 70 bin TL aylık pasif gelirim olsaydı, zenginim derdim (kendime).
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 308 cevap paylaştı.
+1 yılCumhurbaşkanı ayda 84.000TL alarak dünyanın sayılı zenginleri arasına girebiliyorsa 84.000 TL diyorum.
00 Yorumla
+1 yılmaaş ile zengin olunmaz, ilk önce onu öğreneceksin!
00 Yorumla25 bin benim için zenginlik olur sanırm ya da zenginliğe giden yol
00 Yorumla
+1 yılRahat iş kuracak ev araba alacak bir maddi durumum olursa zengin oldum derim
00 YorumlaMaaş alan kişiye zengin denmez.
Hesabını ben tutamadığımda00 Yorumla
+1 yılMaaşlı çalışan olduğum sürece kendimi zengin görmem
00 YorumlaRahat geçinmek için 6 7 bin tl yeter ama zenginlikten bahsediyorsak ayda 30 40 bin tl civarı
00 Yorumla
+1 yılşu an asgari ücret bile alsam ben zengin oldum diye etraflarda dolanırım deli deli.
00 Yorumla- Devamını Gör (153)
Devamını Gör(198)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Para & Ekonomi > Sorular > "Zengin oldum!" demeniz için ayda kaç para maaş almanız lazım?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler