İşi gücü yok, hani eli yatkın olduğu bir meslek de yok. Benim kenarda evim var onu satıp bi lokanta açsak diyorum. Yarın öbür gün beraber çalıştık yarısı benim diye başımı ağrıtabilir mi acaba? Anlaşamıyoruz fazla zaten ondan kuşkulanıyorum?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
- Para & Ekonomi konusunda 524 cevap paylaştı.
+1 yılEvlilik süresi içinde edinilen mallar ortaktır :) evini evlilik öncesi edindiysen belkide adamın amacı evi sattırıp kendine ortak olacağı bir iş kurdurmak bile olabilir. Niçin böyle yazdığıma gelince iyi anlaşamıyoruz dediğine göre belkide adam senden ayrılacak ama dur şuna bi kazık atıp öyle ayrılayım demiş olabilir. Ayrıca bu korona ortamında evi satıp parayı lokanta işine yatırırsan yazık olur parana... Şu anda paket servis üzerine yoğunlaş ki bu işi evden de yapabilirsin eğer iş tutarsa o zaman tekrar sor duruma göre fikir tavsiye veririm ;)
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
Salgın zamanı kafe lokanta tarzı işe girmeyin derim en kötü küçük bi dönerci açıp paket servis ve al-götür yaparsınız gittiği yere kadar.
Diğer meseleye gelince kendi kocanla alakalı böyle konuşabiliyorsan bence o senin değil sen onun başını ağrıtırsın hukuki kısmını bilemem zaten mevcut durumda hukuka inancım yok, ancak yanında iş yapmışsa zaten ortaktır yani %25 bile olsa hakkını arar elbette. ya da ayda 4000+sigorta verirsin eleman çalıştırıyormuş gibi ozaman diyemez ortağız hani payım diye.00 Yorumla
Çok çirkin bir soru. 1. si evlendigin adamla geçinemiyorsan hala niye evlisin, hatta iş yapmayı düşünüyorsun, 2. si süpriz yumurta mi bu evlendin adam problemli çıktı, 3. su hayatlari birlestirsigin insanla aynı işde ortak olamıyorsan ne diye evlendin? Benim malım ayrı, senin ayrı diyeceksen zaten bu evlilik değil. Ama için rahat olsun tapuda senin olan bir şeye isterse 10 yıl çalışsın yanında, kendi payını verirsen ortaklık söz sahibi olamaz. Ayrica kenarda duran bir evi satmak bence mantıklı değil.
230 Yorumla
Bana kalırsa bunu kabul ederek bu işi girin... Aksi halde hiç bulaşmamanızı tavsiye ederim... İşin içine bir de aile girince pek kolay olmuyor. Olmayan Bağlar da kopuyor... Anlaşamadığınız net ise, sizin şansınız yok... Gereksiz başağrısı kendinize yaratmayın. Unutmayın ki yokluk insanları birleştirir, bu yanlışa düşmeyin, varlıkta ise dağılmalar olur. Böylece bütün emek veba olabilir..
10 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
43
Cevap
61Cevap
Para & Ekonomi konusunda 1,1b cevap paylaştı. bu zamanda lokantalar kan ağlıyor hiç düşünmeyin açmayı
ama eşine güvenmiyorsan zatn hiç başlama160 Yorumla
+1 yılBoyle bir şeye hic kimse " ortağım" diyemez..
Hakki değil çünkü.
Eşit oranda para koyarsa ortağın olur değilse OLAMAZ.
Ayrıca bir kaç tane evin varsa bir tanesini satacaksan denemeye değer.
Ama sadece bir tane eve sahipsen o evi satıp ticarete girmek büyük risk.
Bence kesinlikle bu riske değmez.
Eğer gıda sektöründen geliyorsan, isin inceliklerini biliyorsan, nerede ne gidecek hesap kitap yaptiysan denenebilir ama riski seven biri olarak bu riski almak istemezdim ben.
İyi düşün derim..10 Yorumla
+1 yılHer bakımdan hiç mantıklı bi düşünce değil senin malın olan evi evlendikten sonra iş yerine yatırarak eşini hak sahibi yapacaksın, elinden iş gelmeyen adam sorumluluk almaz herşey başına kalır , anlaşamadığın biriyle geleceğe yönelik adımlar atmak aptalca olur evin dursun kenarda boşanınca açarsın , zaten şu dönemde iş yeri açılmaz hele ki lokanta kapalı yani 🤷♀️
10 Yorumla
+1 yılKuşkulanabilirsinde ama ayrılmamak saçma. Ben güvensiz bir ilişki, istemezdim evli oldupum kişiye güvenmek ve onun da bana güvenmesini isterim. Bu arada boşanırsanız ileride evliyken bu işi kurduğun için hak iddia edebilir yani ev ailenden kaldığı için isteyemez ama iş kurman riskli tabi sen eşini daha iyii tanıyosun.
20 Yorumla
+1 yılO kadar saçma bir soru ki bu kizlarsoruyor'un gördüğü en berbat ve saçma soru kesin bu. Kendini beğenmiş ve egolu birinin tekisin. Eşin bence bu soruyu görmeli ve gerçek yüzünü gördükten sonra senin nasıl bir insan olduğunu anlamalı. Evliliğin ne demek olduğunu bilmeden evlenmişsin. Senin olan şey onundur, onun olan şey senindir. Siz birsiniz çünkü. Ne yazık ki anlayamamışsın.
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılEvet diyebilir. Hele de işe para karışırsa. Eş meş boş bazen. Üstüne yap her şeyi. Benimde emeğim var derse işin içinden çıkman zor olabilir. Dikkat et. Yoksa ondan da bir şeyler bekle. Para felan ya da büyük bir işe bakması gibi. Para kazanırsanızda sen yönet. Ama böyle işler için gayrimenkulü satmayı biraz daha düşünmeni öneririm. Çeviremezsen parana çok yazık olabilir. Biraz daha bekleyip biriktirme yolu ile bir şeyler deneyebilirsin. Bence bunlar.
20 Yorumlabaşlangıçta nasıl yol aldıysanız öyle devam etmek gerekir, iyi gidersen benim kötü giderse biz ortağız mantığı nerde o zaman. Para senin de olsa eğer bir emek varsa ortada her ikinizde iyi olması için canla baş mücadele veriyorsanız büyüdüğünüz zaman onu yok sayamazsın.
10 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 439 cevap paylaştı. 😀hangi ülkede yaşıyorsunuz ev parasını çöpe atarsınız
bi akıllı siz misiniz bi etrafınıza hiç mi göz gezdirmiyorsunuz esnaf kan ağlıyor bitti çöktü gıda sektörü bile her gecen gün iflas erteliyor iflası veren kapatıyor dükkanı yapmayın mantığınızı kullanın biraz
isviçrede yasamıyorsunuz10 Yorumla
+1 yılSenin benim davası yapacaksanız zatenn hiç bulaştırmayın. Evlilikte senindi benimdi laflarını sevmiyorum.
Ayrıca virüs son bulmadıkça lokanta açma fikri tamamen yanlış bir fikir.40 YorumlaBeraber işletmeye karar vermişsiniz, hayatı paylaştığınız gibi işin kârında onun da payı olacağı için paylaşırsınız. Bunu bu yaşta düşünemiyor musun? Evlenen sonunda malları bölüşmeyi bile düşünemiyorsa evlenmemeli , o yatağa beraber girmenin hayatı herşeyiyle paylaştığınıza dair iyi bir farkındalık yaratması gerekirdi.
00 Yorumla
+1 yıl8 gündür cevap vermemek için Çaba harcıyorum şu salak bencil soru midemi bulandırıyor bu kadar aşağılık bir zihniyete tiksinti duydum
Seninde sana katlanan erkeğin de ben...
Sistem ne diye bu boktan soruyu karşıma çıkarıyor.
Kanalizasyon kokuyor burası. !!!00 Yorumla
+1 yılEvi satıp lokanta açılır mı hiç, lokanta işi tutmama ihtimali yüksek. Eğer evi satıp bir dükkan açacaksan gratis, watsons, rossman, gıdanın frenching sözleşme olanlarından aç. Ya da gözlükçü dükkanı aç, bir optisyenle anlaş çoğu optisyende sermaye yok ve 3'e 10 tarzı kazanırsın, optisyene de asgari ücretten az fazla verirsin sevinir kerata.
00 Yorumla
+1 yılEvlendikten sonra elde edilen mallar ortaktır yasaya göre. Restoran açmak bence iyi bir fikir olmayabilir. Çünkü çoğu insan büyük bir hevesle restoran açar ve batırır. Çok kolay bir iş değil. Bizim burada çok isim yapmış restoran bile kar elde edemedi bir de aylık kirası çok fazla. E her ay kazanacaksın ki o parayı her ay ödeyeceksin adamlar kendileri kökten zengin olduğu için ayakta kaldılar. Restoran işi yaş iş. Ev kirası garanti bir geçim kaynağıdır asla evi satmayın o sizi aç bırakmaz.
30 Yorumla
+1 yılçok ilginç bir soru olsa da bir avukata danısın derim. Ayrıca şu an lokanta açmak pek mantıklı değil. yarı açık yarı kapalı zaten. Ayrıca kosgeb desteğine basvurun hem hibe hem kredi hemde eleman desteği veriuyor.
10 Yorumla
+1 yılŞu zamanda lokanta açmak bir kenara Dursun, eğer ortak olmak istermi gibi düşünceler vs varsa kafanda ve bu konuda güvensizsen eşine bir nebze de olsa saygı duyuyorsan bu işten vazgeç. Bu kafada devam edersen yuvanız yıkılabilir
10 Yorumla
+1 yılparanız onunla evlenmeden önceye aıtse.. miras ise o parada hakkı yoktur! o sizin.. ancak bu işyerını actıgınızda oda emegını koyacak ortaya sermayenız hesaplanıp cıkartılır kalan ıkıye bolunur.. kanun boyle!
10 Yorumla
+1 yılDünyadan bir haber olan, hiçbir şey bilmeyen kişilerin bu tarz saçma sapan sorular sorması saçma sapanlıklarını kuvvetlendiriyor. Evliyken ne yaparsan yap her şey ortaktır ve bu kanunendir. Senin kenarda evin değil ancak kullanılmış çorapların vardır, boş yapma.
00 Yorumla
+1 yılAklın varsa o herifle işe girme. Kendin diyorsun aramız iyi değil diye. Tüm kazancına "benim de hakkım var"diye el koyar. Adamı def et başından ondan sonra istediğin kadar kazan kimse karışamaz.
10 YorumlaEger elindeki paradan olmak istiyorsan açabilirsin gida sektörünün en batirici kisimlarindan biridir çünkü ayakta durma ihtimalin hele ki su donemde imkansiz tavsiye etmen yazik etme kendi ve ailene
10 YorumlaBu şekilde düşünüyorsan senin için üzüldüm sana bunu düşündüren insanı ne planlarına dahil edip kullan ne de faydalan riske kendine güvenerek gir derim
10 YorumlaBence bu fikirle hiç evinden olma gerçi lokanta demişsin. Bir ev parasıyla daha iyi girişimde bulunursun vs..
20 YorumlaEvlilik de edinilen varlıklar ortak sayılıyor, sen evini evlenmeden once aldiysan o ortal mal varlığına girmez.. evi satip beraber bis kurunca o girebilir iste... bence dikkat et, ayrilma niyetin varsa ev de gider
10 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 640 cevap paylaştı.
+1 yılEviniz eğer evlenmeden önce alınmışsa sorun yok. Ancak herhangi bir boşanma durumunda kişisel malların gelirleri eğer herhangi bir mal rejimi seçmediyseniz kişisel mal sayılacağından, evin parasıyla açılmış olan lokantanın gelirinin yarısı da eşinizin sayılabilir. Tabi boşanma şartlarına göre değişir. Onun haricinde emeğinin karşılığını istemesi normaldir.
00 Yorumla Eşin sonuçta hayat arkadaşın yani kazancınız da gideriniz de ortak olmamalı mı? Çok saçma karım kazandığım paradan pay ister mi demek
34 Yorumla
Soran+1 yılAh canım benim, hayatı daha bilmiyorsun. İnşallah bu tarz, hem hiç bir şey yapmadan hem senin malını bizim diye gezen erkek bozuntusuna rastlamazsın.
Soran+1 yılHata yaptım.
+1 yılTabi, evliyken olan herşey ortak. Ama kuşku varsa en ufak girmeyin, yürüyeceğini sanmıyorum. Zaten şu an için bir işe girişmek risk çok büyük, daha 5 yıl hatta kalkacak gibi görünmüyor bu buhran. Acele etmeyin, iyi düşünün.
10 Yorumla
+1 yıl.
Kesinlikle yapma,
Her hangi bir yatırım için ciddi bir araştırma yapman lazım.
Hele bu ortamda asla yapma,
.10 YorumlaŞu an açarsanızda pakete uygun açın daha sonra parakende müşteriye hitap eden edin Allah utandırmasın
10 YorumlaLokantaların bile kapattığı, kapatmayanların ise güçlükle ayakta durduğu ve ekonominin böyle kötü olduğu bir dönemde lokanta açmak ne kadar mantıklı bence asıl o sorgulanalı.
20 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 859 cevap paylaştı.
u +1 yılNerede oturuyorsun bilmıyorum ama Buyuk hata yaparsın ev satıp iş kurulmaz
20 Yorumla Anlaşamıyorsanız bence işten önce evliliğinizi düzeltmeye bakın derim o daha önemli hani güvenirseniz kafanız rahat olur biz şimdiden sevgilimle ortak iş yapmaya karar verdik para söz olmadı aramızda ikimizde imkanlarımızı kullanacaz bir şekilde
00 Yorumla
+1 yılEvlisin evli olduğun için ne kazanırsan zaten ortaktır
10 YorumlaBen sadece kasada beklerim %80 ortak olurum diyen biri vardı 😂
10 Yorumla
+1 yıleşin hakkında böyle düşünmen tuhafıma gitti, aranızda güven yok galiba. Güven yoksa herşey olabilir
10 Yorumla
+1 yılBence eşinle aynı işte çalışma ve ortak olma, evliliğini kötü etkiler benden demesi.
10 Yorumla
+1 yılElinde bi evin var onuda satıp kiralarda sürünmeyimi düşünüyon hem lokanta tutması zor bu zamanda kimse dışardanda yemez 2. Eşine güvenin yoksa hiç kalkışma böyle bir işe
00 Yorumla
+1 yılNe kadar iğrenç bir paylaşım ya. Hem mutlu bir evliliğini yok hem de birlikte açacağınız bir yer için başımı ağrıtır mı ili gün sonra diye iğrenç bi lafta bulunuyorsun
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 308 cevap paylaştı.
+1 yılŞimdi değil de 5-6 sene sonraya saklayın yatırımı. Tutmaz.
10 Yorumla
+1 yılSen daha şimdiden parayı bulunca adamı sepetleme derdine düşmüşsün. Eminim ki işin tutmazsa en başta kocanı suçlayacaksın.
10 Yorumla
+1 yılEn önemli şeyler senden ama o ortak yok ya, bence doğru değil, fikir ya da para en azından onda olsa olurdu, fikir önemlidir.
00 Yorumla
+1 yılEsnaf açız diye ağlıyor sen lokanta diyorsun, sağlam evin duruyor satma kiraya ver en azından giderin olmaz gelirin akar durur
00 YorumlaEger resmiyette bir ortakliginiz yok ise size ortak olma sansi yoktur sadece emeginize ortak olabilir hepsi bu t
00 Yorumla
+1 yılBöyle bir şüphen varsa bunu düşündürüyorsa sana hiç girişmeyin böyle bir şeye hatta siz ayrılın bence evlilik değil çünkü bu durumda sizinki
02 Yorumla- +1 yıl
Boşan kendin tek başına aç
- +1 yıl
Hatta açma hiç bu pandemide lokanta sıkıntı
Paranı düşünüyorsan zengin koca bulsaydiniz evlilikte en berbat durum bu onun için evlenmeyenlere hak veriyorum
00 YorumlaAnlaşamıyosan eşin için evini sakın satma. Erkek milletine güven olmaz
17 Yorumla- +1 yıl
Erkek milleti ne Allah aşkına ya çok saçma cümleler bunlar
- +1 yıl
Eeee? Erkek milleti deneme ne gerek var? Ben de mi öyleyim erkek olduğum için?
- +1 yıl
Bir şey sorcam daben sizi bir yerden gördüm sanki tanıdık bir sima , sakaryadayken acaba Sakarya da mı oturuyorsunuz?
- +1 yıl
Anladım çok çok benzeyen başka biriyle karıştırdım herhalde. Neyse
Böyle bir zaman da lokanta açmak saçma olur.. ki evliyken ne yapılırsa yapılsın ortak olunur.
10 YorumlaSanayi de esnaf lokantası açın , seneye yeni ev alırsınız
00 Yorumla
+1 yılMantıken ortağım diyemez. Aranızdaki iletişimi bilemem.
00 YorumlaAranızda böyle güvensizlik olması çok üzücü. Sıkıntı çıkabilir.
01 Yorumla
+1 yılİşyeri bu mal mülk değil. Yani hak iddaa edemez. Resmiyette işyeri kime aitse onundur.
00 YorumlaSevmediğin ve güvenmediğin, ayrılmayı planladįğın biriyse hiç yapma.
00 Yorumlaeğer eşine bu kadar güvenin yoksa boşan öyle aç. evlendikten sonra edinilen malların hepsi ayrılırken yarı yarıya paylaştırılır
00 YorumlaBu soruyu sorduğuna göre sakın böyle birşey yapma. Hatta anlattığına bakılırsa şu an evine bile ortak çıkabilir 😁
00 YorumlaLokanta acmak senin dusncen tabii ama bence ortak yapma ortak yapcaksan bile tapu sakin ama sakin esine bolusme cıkar konusu olabilir
10 Yorumlaişe berabar girmeyi bırak bir an önce boşansan iyi edersin
00 Yorumla
+1 yılMaliye ve belediyeyi sen kendi adına alırsan diyememz ozaman ama boşanma durumunda yarısını alır çünkü evliyken kazanılan bir olay
10 Yorumlabir boşanma söz konusu olursa kanunen sahip olduğunuz her şey ortak sayılıyor evlenmeden önce sahip olduğunuz mallar hariç
00 Yorumla
+1 yılNe kadar çirkin bir soru, aynı evi paylaşıyor, aynı yatağı paylaşıyor, ekmeği hayatı paylaşıyor malı mülkü paylaşamıyorsan kusura bakma ne senin gibi karı dan karı olur ne de sen düşünce de adamdan adam...
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılLokanta değilde güzel küçük bi kafe daha mantıklı merkezi bi yerde olursa bide çevren genişse tutar ama bu işi korona bitince yap çünkü herkes zararına çalışıyor şu an
10 YorumlaGel buraya aç sana sezonda günlük 8 bin TL ciro günlük garanti veriyim
02 Yorumla
Soran+1 yılNeresi?
Gizli Üye(30-35)+1 yılKuşkulanıyorsan güvenmiyorsan onu devre dışı bırak. Kendi yağında kavrul.
00 Yorumla- Devamını Gör (44)
Devamını Gör(89)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Para & Ekonomi > Sorular > Lokanta açmayı düşünüyorum, fikir benim yatırım parası benim, eşimle beraber işleteceğiz. Tutarsa ben de ortağım diyebilir mi?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler