Özel sektörler de genel olarak asgari ücretli personel çalıştırdıkları için %21 zammı uygulayacaklardır...(mecburen) Asgari ücret üzerine çalışanları da enflasyon oranı doğrultusunda (ortalama %12) zam verecek ve üzerine biraz da kendi ekleyip ''bakın sizi ne kadar da çok si. viyorum diyecektir'', yani %10-15 aralığı olacaktır diye düşünüyorum...
0
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Valla kardeşimin şirketi devletin verdiği ek ödeneğin arkasına sığınıp bu yıl ZAM YAPMAMA kararı almış. O ödenek 3 ay sümeyecek ama şirket daha da 1 yıl boyunca ZAM dosyasını açmayacak. 3 ay sonra kestiklerinde kaldın yine ASGARİ MAAŞINLA başbaşa, hadi geçin ak😡
Of niye zam yapıyolarsa sanki.. Zam yapmasalar daha iyi olur. Şimdi %21 geldi diye en az %30 zam yapıştırırlar bütün ürünlere gene zarardayız akü. Özel sektöre de asgari ücret oranında zam gelir amma yan haklardan kısarlar, klasik taktik.
12 yıllık özel sektör calısanıyım ilk başladıgımda 2 asgari ücret olan maas asgari ücretle aynı oranda artmadıgından son 2 yıldırasgari ücrete düştü maaş demem o ki özel sektör malesef hep altında artış yapmıştır. tazminat ve işsizlikden dolayı bırakamıyorsunda.
Asıl konu var olan maaşın, asgariye yakınlaşması, gel de bunu patronlara anlat, sesini çıkarsan bir türlü çıkarmasan bir türlü... Bazen asgari ücrete çalışmak daha iyi görünüyor en azından devletin zorunlu artışı kesin yansır, yoksa acabalarla bekle dur...
Memurlar şu an isyanda memurun %4 olduğu yerde asgari ücrete yüzde 20 nin üzerinde zam supriz oldu hükümet bir yerde zam fitilini ateşledi simdi herkes yüksek zam bekleyecek beklentilere kimse çok fazla direnemez yeni zamlar yolda demektir döngü boyle isler
Simdi bu ulkede enflasyonun sayisal olarak yeraen gösterilen orani yuzde 14 falan. Asgari ucret yuzde 21 artti, gercek vatandasi etkileyen enflasyon yuzde 25/30 pandemiyi bahane eden sirketler ortalama 10/15 bandini, personelini ve hayat gercekligini gorenler ise yuzde 20 ve üzeri verir. Ama bunu kucuk esnafin yapmasi cok zor gibi :/
Asgari ücretli çalışanlara özel sektörde zam yapılır mı, ne kadar yapılır; bilmem. Asgari ücret üzerinde maaş alan tanıdıklarımdan yıllarca zam almayan çok var.
Özel sektörde asgari ücret ile çalışanlara gelir ancak firmalar personel çıkartıcaktır veya kimseye fazla mesai yaptırmamaya çalışacaktır. Asgari ücretten daha yüksek maaşlarla çalışacaklara ise maalesef gelmeyecektir. Patronların bahanesi hazır zaten.
Şirketler fazla zam olduğunda genelde asgari ücret standardına yaklaştırıyor ücretleri, muhtemelen bir çoğu ben zaten 3000 veriyordum zam yapmaya gerek yok diyecek veya 100-150 zam.
Yılbaşında ortalama asgari ucret 390 dolara denk geliyordu ve amim gucu vardi azda olsa yeni asgari ucret 380 dolar oda yilbasinda daha asagi duser ve alim gucu yok sence yeterli mi aciklama
Millet zararda işler durgun nasıl versin zam istese de veremez :))) bir çok firma hakedişini alamıyor
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Özeller çok sömürücü ben hemşireyim zamanında bim de çalıştım asgari 1400 iken bimde 2000 alıyordum özel hastaneye girdim mesleğimdir yapayım diye aldığım maaş ise 1600 1700. Gerçekten okumanın özel sektörde hiç bir değeri yok